ELPOLLTV

Div19042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Diumenge, 28 Juny 2015 09:21

Llagostera celebra la Festa del Segar

Publicat per
Llagostera ha celebrat aquest dissabte la setena edició de la Festa del Segar, organitzada pel col·lectiu de segadors i segadores del municipi. Amb aquesta activitat es pretén mostrar l’art i la tècnica del segar tal i com s’ha vingut fent des dels anys 40 fins a l'actualitat. La festa tindrà continuïtat el proper 26 de juliol, amb la celebració de la Fira del Batre.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per Onada de Calor davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de l’inici d’un episodi de temperatures extremes que pot durar diversos dies. En paral·lel, seguint el seu protocol intern i d’acord amb aquest avís de l’SMC, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha posat en fase 2 d’alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS). Així mateix el risc d’incendi forestal és elevat a bona part del territori i cal extremar la vigilància. En aquest sentit s‘ha activat el Nivell 2 del Pla Alfa a diverses comarques entre elles el Gironès.

El Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya ha activat el nivell 2 del Pla Alfa davant l’elevat risc d’incendi forestal a diverses comarques, entre elles el Gironès. El Pla Alfa és el procediment operatiu que té establert el Cos d'Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals desplegats sobre el territori, davant les situacions de perill d'incendi que es produeixin. L'activació del Pla Alfa ve donada pel mapa de perill diari d'incendi forestal i altres eines d'anàlisi de risc. En funció de les situacions de perill es gradua en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3, per cada comarca. Podeu consultar el mapa des d’aquí.

Divendres, 26 Juny 2015 08:03

El Club Patinatge Llagostera necessita el teu vot

Publicat per

El Club Patinatge Llagostera participa en el concurs Citylift per optar a un premi de 6000€.

Per tenir opcions de guanyar és molt important aconseguir el màxim de votacions en el Facebook de Citylift en aquest enllaç:  https://premium.easypromosapp.com/voteme/32488/620624877

Vota pel vídeo del Club Patinatge Llagostera i ajuda’ns a aconsegui-ho!.

La biblioteca torna a organitzar, un any més, el taller de lectura infantil destinat a nens i nenes que hagin acabat, aquest  curs, 5è o 6è de primària. El taller pretén dinamitzar la lectura dels nens, durant l’estiu, d’una manera lúdica i divertida.

L’activitat és gratuïta i es farà tots els dimarts del mes de juliol de 10.30 a 11.30h.

Per formalitzar la inscripció només cal que contacteu amb la biblioteca. Les places són limitades. 

Dilluns, 22 Juny 2015 09:54

El Club Patinatge Llagostera necessita el teu vot

Publicat per

El Club Patinatge Llagostera participa en el concurs Citylift per optar a un premi de 6000€.

Per tenir opcions de guanyar és molt important aconseguir el màxim de votacions en el Facebook de Citylift en aquest enllaç:  https://premium.easypromosapp.com/voteme/32488/620624877

Vota pel vídeo del Club Patinatge Llagostera i ajuda’ns a aconsegui-ho!.

L’agent de la Policia Local de Llagostera Adrià Ruano, ha recollit aquest matí el diploma del curs de formació bàsica per a policies de l’Escola de Policia de Catalunya, on ha estat el primer de la seva promoció. Un total de 171 agents de 45 municipis de Catalunya, entre ells Llagostera, s’han graduat en la 28 ena promoció. El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha presidit l’acte a Mollet del Vallès , on també hi ha assistit l’alcalde Fermí Santamaria i el sergent de la Policia Local de Llagostera, Joan Linde. Ruano ha destacat que no “hi ha policies petites ni policies grans i que tots formem part de la Policia de Catalunya”. Durant el que ha qualificat de “darrer acte públic com a conseller d’Interior”, Ramon Espadaler ha felicitat als alumnes i els ha demanat que “entenguin sempre que l’autoritat no la dóna l’uniforme, sinó que la dóna fer la seva feina amb rigor, autoexigència, compromís i voluntat de servei”.

 

 

Del 15 al 19 de juny es celebra la Setmana de l’Energia 2015, coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una campanya de conscienciació que pretén sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica. 

A Llagostera un any més es vol celebrar la setmana organitzant activitats per treballar les bones pràctiques de consum energètic o per millorar la comptabilitat energètica a les llars. Enguany les accions estan dirigides a públic escolar; durant dos dies les dues escoles de Llagostera gaudiran dels recursos facilitats pels organitzadors de la setmana, en forma de jocs de grans dimensions, que tenen com a finalitat conscienciar els més joves sobre el bon ús de l’energia. 

A més, el casal d’estiu disposarà de jocs de taula també en relació a l’eficiència energètica, i aquest dijous dia 18 de juny hi haurà un punt informatiu al mercat organitzat per l’àrea de medi ambient de l’ajuntament des d’on es repartiran obsequis i material informatiu sobre la setmana.

Aquest dijous hi haurà un punt informatiu al mercat organitzat per l’àrea de medi ambient. Més informació i recursos al web setmanaenergia.gencat.cat. 

L’Associació Dones d’Arreu de Llagostera ha posat en marxa aquest curs 2014-15 el programa El Niu lector que té per objectiu fomentar l’hàbit de la lectura entre els alumnes del municipi, ja des de petits.

L’entitat ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Llagostera i de la Biblioteca Julià Cutiller.  En el programa hi han participat vint-i-tres nens i nenes de 2n i 3r de primària dels dos centres escolars que hi ha al municipi: l’escola Lacustària i l’escola Puig de les Cadiretes.S’ha dut a terme amb voluntàries de l’Associació i alumnes de 4t de l’Institut del municipi que també s’hi han implicat com a voluntàries .

Les classes de lectura van començar al desembre i han acabat al maig. S’han fet en una de les aules de la llar d’infants el Niu de Llagostera  els dilluns i els dimarts i ha consistit en mitja hora de lectura per nen amb llibres que ha cedit la biblioteca Julià Cutiller.

Avui s’enregistra el programa Fish & Chips deTV3 on s’enfronten els alumnes de l’Escola Lacustària amb els de l’Escola Quatre vents de Manlleu

Fish & Chips és un programa concurs que utilitza el joc i la diversió per promoure l'anglès com a llengua de comunicació entre els més joves on hauran de passar diferents proves com encertar una paraula o el resultat d'una operació per evitar una dutxa de moc verd, moure’s al ritme de la musica, esbrinar una sopa de lletres gegant o cercar paraules dins d’una piscina de boles. Els alumnes de Llagostera que hauran de passar aquestes proves són Julia Galiano, Aniol Alsina i Cristian Paradeda.

L’Escola Lacustària ja va concursar al programa enfrontant-se amb els alumnes de l’Escola Mater Salvatoris de Lleida. Podeu veure la repetició del programa aquí: Programa número 33

El programa s'emet cada dissabte a les 12.20 a 13.00h del migdia.