ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Divendres, 22 Maig 2015 20:27

Roger Bahí i Olga Conesa: hereu i pubilla 2015

Publicat per
Roger Bahí Buhigas i Olga Conesa Ortíz són el nou hereu i pubilla de Llagostera. Pau Rusiñol i Paula Nuell, heureu i publilla del 2014 han estat els encarregats de traspassar els poders.

El centre d’equitació Cavall de Mar, presenta enguany una exposició al local de Can Roure a la Plaça de la Llibertat.

S’exposen imatges de les instal·lacions, els seus cavalls i els serveis que ofereixen així com la trajectòria de Cavall de Mar.

Es tracta d’una exposició molt interessant, sobretot per a la mainada!

L’exposició es podrà visitar el dissabte 23 de maig de 18h a 21h, el diumenge 24 i el dilluns 25 de 12h a 14h i de 18h a 21h.


 

 

 

 

 

L’IBI, l’Impost de Bens Immobles que recapta anualment l’Ajuntament, no pujarà aquest 2015. Així ho hem pogut contrastar i comprovar aquest matí demanant les dades a l’oficina de recaptació municipal, després de les múltiples peticions a la redacció de elpollTV arran de l’enrenou ocasionat a les xarxes socials, per les declaracions del cap de llista d’ERC, Toni Navarro, durant el debat dels alcaldables, on va manifestar que el proper rebut de l’IBI pujarà un 80% i que l’Ajuntament recaptaria 500.000 euros més en concepte d’aquest impost. Les dades proporcionades per l’oficina de recaptació indiquen que pel 2015 l’Ajuntament té previst recaptar, en concepte d’IBI urbana, un total de 2.081.625,07 €, un 1,19% menys que l’any 2014 que va ser de 2.106.685,49 €. Pel que fa a l’IBI de rústica, es preveu ingressar 208.945,04 €, xifra que representa un 2,76% menys, respecte l’any anterior que va ser de 214.883,78 €. D'aquesta manera els rebuts de l'IBI baixen un 1,5% de mitjana. 

.Rebaixa dels valors cadastrals

També hem pogut comprovar que enguany, no s'ha acceptat a tràmit la rebaixa dels valors cadastrals sol·licitada per l’Ajuntament per demanar-ho fora de termini, tal com també va manifestar el candidat d’ERC. Aquesta incidència es va compensar en el Ple del mes de desembre del 2014 modificant a la baixa el tipus impositiu que s’utilitza per fer el càlcul de l’IBI. Aquesta modificació va ser aprovada amb els vots de CiU i l’abstenció d’Alternativa per Llagostera.

Els veïns del carrer Cristòfol Colom s’han estrenat aquest any engalanant el carrer per primera vegada i obtenint el primer premi. Amb una original i divertida decoració jugant amb els personatges de Frozen. El segon premi ha estat pel carrer Àngel Guimerà. Els premis s’han donat a conèixer aquest dijous a la nit al local polivalent on s’ha celebrat el ball de la gent gran.

Divendres, 22 Maig 2015 07:46

Debat dels Alcaldables

Publicat per

El dimecres 20 de maig a les 21h Llagostera Ràdio va organitzar el debat dels alcaldables del poble. Els caps de llista de les quatre formacions aspirants a l’alcaldia varen debatre durant més de tres hores. A continuació podeu veure el debat sencer.

Un any més, tal com es contempla en les normes i el procediment aprovat pel Consell de participació de les llars d’infants municipals i per la Junta de Govern Local, es prioritzarà emplenar les places de la Llar d’Infants El Carrilet.

La llar d’infants El Niu només obrirà les aules de P1 i P2 necessàries per atendre les sol·licituds que sobrepassin la capacitat del Carrilet i l’aula de P0 si hi ha 8 sol·licituds, tal com s’ha vingut fent fins ara. Avui finalitza el període d’inscripcions i, per tant, encara no se sap el nombre de sol·licituds de places, tal i com ha explicat l'alcalde Fermí Santamaría. Així mateix, Santamaria, ha lamentat "que es vulgui confondre a la gent amb afirmacions com les que l’Ajuntament de Llagostera vol tancar la Llar d’Infants El Niu” fent referència a unes informacions “enviades de forma interessada i esbiaixada a la premsa en plena campanya electoral”. Aquesta setmana, l’alcalde i la regidora d’Educació Anna Hereu, han contestat per escrit la carta signada per 11 famílies que demanaven a l’equip de govern que es replantegessin la decisió de tancar el Niu. D’altra banda, un any més l’Ajuntament de Llagostera ha obert una línia d’ajuts econòmics per a l’escolarització dels infants de 0 a 3 anys.

Totes les famílies amb infants han rebut informació de les bases i dels requisits.

Veure carta enviada per les famílies 

Veure carta de resposta enviada per l'Ajuntament a les famílies


 

 

Dijous, 21 Maig 2015 13:02

El Festival’Era busca voluntaris

Publicat per

Si vols col·laborar en l’organització de l’Era Electrònica o del Festival’Era fes-te voluntari!

Els organitzadors estan buscant ajuda per als dies dels esdeveniments. Els voluntaris tindran l’accés a l’acte gratuït!

Et ve de gust? Per apuntar-te només cal omplir el formulari que trobaràs aquí.


 

 

 

 

 

Coincidint amb la celebració de la Festa Major de Llagostera, aquest dijous comença una nova edició de la Cuina de Festa Major, organitzada per l’Associació de Restaurants de Llagostera amb la col·laboració de l’Ajuntament. “Un total de 8 restaurants ofereixen menús confeccionats amb plats i receptes tradicionals de les nostres festes amb productes naturals vinculats al territori”, tal i com ha explicat Martí Rosàs, president de l’Associació de Restaurants de Llagostera. La campanya gastronòmica s’allargarà fins al 31 de maig. Els restaurants que hi participen són: El Carril, Can Cassoles, Ca la Maria, Can Panedes, Cal Degollat, Ca l’Artau, la Taberna d’en Pou i Els Tinars. Els preus dels menús oscil·len dels 22 als 70 euros. Podeu consultar els menús des del web http://restaurantsllagostera.cat

Dijous, 21 Maig 2015 09:01

Recta final de la campanya electoral

Publicat per

El debat dels alcaldables organitzat per Llagostera Ràdio, ha encarrilat aquest dimecres a la nit, la recta final de la campanya electoral de les eleccions municipals previstes pel proper diumenge 24 de maig.

Han estat més de 3 hores on els caps de llista de les 4 formacions que aspiren a l’alcaldia de Llagostera, han exposat els seus principals punts de vista i propostes sobre diversos aspectes d’interès municipal. Estructurat en 4 grans blocs temàtics, pactats prèviament entre CiU, ERC, ALL i PP i amb torns cenyits per dues intervencions de 2 minuts i una minut final de rèplica, els candidats han quedat curts per poder explicar les seves propostes de futur. En les seves intervencions, Fermí Santamaria, alcaldable per CiU, ha volgut posar en valor la feina feta durant els darrers 4 anys destacant que la principal prioritat segueix sent el benestar de les persones de Llagostera i la creació d’ocupació. Toni Navarro, cap de llista d’ERC va defensar entre d’altres, la connexió del carrer Almogàvers amb el Canigó, David Parron d’Alternativa per Llagostera, va proposar més polítiques socials i d’habitatge i Óscar Álvarez, del Partit Popular, mesures encaminades a promocionar el municipi de Llagostera. Els 4 candidats van defensar la necessitat d’un nou geriàtric que millori les instal·lacions de l’actual residència Josep Baulida i garantir l’escolarització dels infants que vulguin accedir a la Llar d’Infants.

El públic assistent va poder formular preguntes als alcaldables, en directe i des de les xarxes socials. Properament us ofererirem el vídeo íntegre del debat.


 

 

 

Dimecres, 20 Maig 2015 17:25

Ha mort Francisco Cano Ramírez

Publicat per
Ha mort Francisco Cano Ramírez, “en Kiki”, de 74 anys. La cerimònia religiosa serà el dijous dia 21 de maig a les 10:30 del matí a la sala de cerimònies del Tanatori de Llagostera.