ELPOLLTV

Div19042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

El Ple de l’Ajuntament de Llagostera, previst per aquest dimecres 25 de febrer aprovarà inicialment el Reglament Orgànic Municipal (ROM) on, entre d’altres aspectes, es preveu la participació ciutadana dels veïns mitjançant la utilització del Twitter.
Pel que fa a l’ús de les noves tecnologies es contempla la possibilitat de formular precs i preguntes als plens municipals realitzades via Twitter. Els precs i les preguntes es podran formular, un cop s’hagi aprovat l’ordre del dia del Ple i abans o durant el transcurs del Ple.
A l’inici del Ple el responsable de comunicació de l’Ajuntament que gestioni el Twitter donarà la benvinguda i recordarà la normativa d’ús i donarà per iniciada la comunicació al Ple.
Només es podran formular precs o preguntes sobre els temes que figurin a l’ordre del dia del Ple.
Per a la formulació de precs i/o preguntes s’utilitzarà l’etiqueta #plellagostera, seguit de la pregunta o prec. El responsable del servei de premsa es reserva el dret de valorar i/o verificar l’autenticitat dels perfils que formulin precs o preguntes per tal d’evitar anònims i/o suplantacions d’identitat.


Els Golfus i Els Canyeros, han organitzat un bus per anar fins a Saragossa el proper diumenge 1 de març i animar la U.E Llagostera. El partit està previst a les 19 hores i la sortida del bus a les 8 del matí des del camp de futbol de Llagostera. El preu del bus més entrada és de 40 euros i de 60 si vol dinar amb la penya saragossita “Presentes por el Escudo”. La reserva pot fer-se al Bar de la Canyera, al Plan B i a l’Escàndol.

Prop de 2.000 corredors han participat a la tercera edició de la Marató de les Vies Verdes, 550 dels quals ho han fet des de Llagostera, per fer la mitja Marató. La sortida simultània de totes les modalitats s’ha fet a les 9 del matí des de Girona (42 km), Cassà de la Selva (30 Km), Llagostera (21 km) i Castell d'Aro (10 Km). A Llagostera, l’alcalde Fermí Santamaria, acompanyat del regidor Carles Serrat, s’ha ocupat de donar el tret de sortida.

Divendres, 20 Febrer 2015 09:21

Tot a punt per Le Centaure

Publicat per
Aquest cap de setmana se celebra a Llagostera “Le centaure”. La sortida, oberta a tothom, serà aquesta mitjanit a les instal·lacions de Cavall de Mar on hi haurà servei de bar. Per primera vegada, des del 1976, “Le Centaure” surt de territori francès i es celebrarà pels boscos de les Gavarres i l’Ardenya Cadiretes amb un recorregut de 100 quilòmetres, passant per diversos indrets i municipis de la comarca del Gironès i del Baix Empordà. El traçat és “completament secret” i no se n’ha pogut donar detalls. Els participants tindran accés al traçat 3 hores abans de l’inici de la competició. El Club esportiu Cavall de Mar Centre d’Equitació de Llagostera s’ocupa de l’organització d’aquesta prova internacional, on hi ha prevista la participació d’una cinquantena d’equips amb genets de diversos països europeus, com ara Anglaterra, França, Àustria, Bèlgica i Espanya. El llagosterenc Ricard Grabulosa juntament amb Emma Fauria són els components de l’equip de competició local de Cavall de Mar.

ICV-EUiA ha proposat als clubs de futbol catalans més destacats, com el Girona i el Llagostera, que en la propera jornada de lliga mostrin el seu rebuig a la lesbofòbia, la transfòbia i l'homofòbia. El portaveu adjunt del grup, Joan Mena, ha enviat una carta als clubs catalans a Primera i Segona Divisió animant-los a sumar-se a la campanya en aquest sentit que impulsa la Federació Estatal LGTB (FELGTB) amb motiu del dia internacional contra la LGTB-fòbia a l'Esport, que es commemora aquest dijous. Amb el lema #LaLigaArcoIris, la FELGTB ha convidat els equips i els jugadors a lluir cordons dels colors de l'arc de Sant Martí durant els partits de la propera jornada. “Els Clubs de Futbol catalans han d’estar a l’alçada d’aquesta iniciativa i ser un clar exemple en la lluita contra la violència vers al col·lectiu LGTB”, ha esperonat Mena en una carta que ha adreçat als clubs catalans a primera divisió, el Barça i el RCDE; i a segona, el Llagostera, el Girona i el Sabadell. ICV-EUiA se suma així a la petició als clubs catalans que també ha formulat l'Observatori contra l'Homofòbia a Catalunya. La iniciativa consisteix en què els jugadors llueixin en els partits d'aquest cap de setmana cordons amb els colors de la bandera de l’arc-iris a les botes.

Aquest dijous està previst que s’iniciïn els treballs de la primera fase del projecte de reforma i ampliació de la Casa de les Vídues de Llagostera. El projecte, redactat per l’arquitecte Carles Soler, soluciona els problemes actuals d’accessibilitat de l’edifici amb la creació d’un nou nucli de comunicacions, format per una escala i un ascensor, que es construirà en una porció de terreny adjacent a l’edifici que l’Ajuntament ha adquirit amb aquesta finalitat.
El programa funcional previst per a l’equipament inclou dues activitats: un centre d’art, que inclou escola de belles arts i sala d’exposicions, i l’espai jove, que ha de ser el lloc de trobada i el centre dinamitzador de les activitats de la gent jove de Llagostera.


Un total de quaranta-una colles carnavalesques de diversos municipis participaran a la gran rua de carnaval pels carrers de Llagostera prevista pel proper diumenge 22 de febrer.
Hi ha confirmades colles carnavalesques de pobles com Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro, Girona, Salt, Palamós, Quart, Caldes de Malavella, La Bisbal, Santa Cristina d’Aro i Massanes, entre d’altres.
En representació de Llagostera, tancaran la rua les colles locals Dit i Fet, Els Caçafantasmes, El porró que no pari i No hi som per festes.
Enguany s’ha modificat el recorregut al coincidir amb la Marató de les Vies Verdes. La rua començarà a les 10:30 des del carrer Maria Gay i el recorregut passarà per Av. Gironès, el carrer Pocafarina, Av. de l’Esport, Ctra. Sant Llorenç i Passeig Romeu, on finalitzarà davant de l’oficina de Turisme de l’Estació.


Dimarts, 17 Febrer 2015 22:04

Entra en servei la parada provisional de bus

Publicat per
Aquest dimarts ha entrat en servei la parada de bus provisional habilitada davant de Can Bernis, mentre durin les obres de la carretera. Aquesta parada provisional serà per a tots els trajectes direcció Girona, Costa Brava, Caldes de Malavella i Barcelona. Per motius de seguretat des de l’Ajuntament de Llagostera es recomana accedir a la parada evitant anar a peu per la carretera en obres. Els horaris de tots els trajectes es mantenen.

Dimarts, 17 Febrer 2015 14:27

Sortida del Bell-Matí a les mines de Celrà

Publicat per
Aquest diumenge el grup excursionista Bell-Matí ha organitzat una sortida pels voltants de Celrà. Els participants han visitat les mines Victòria i les del Nen Jesús i han pujat al castell de St. Miquel. A les mines de Celrà s’extreia minerals de ferro i van explotar-se de finals del segle XIX a inicis del XX. El Castell de Sant Miquel és un conjunt arquitectònic al cim del puig de Sant Miquel a cavall dels municipis de Girona i Celrà, des d’on hi ha excel·lents vistes. Un altre dels punts que s’ha visitat és l’indret conegut com Els Sants, on l’any 1664 es bastí un petit oratori per Sant Sixt i Sant Hou, patrons de Celrà, del que en queden unes restes. La sortida del mes de març es farà al massís de les Guillaries, a la zona de Sta. Coloma, per fer una part de la ruta de les ermites.

Dissabte, 14 Febrer 2015 08:14

Ser a la llista Falciani

Publicat per

El cronista llagosterenc Enric Ramionet, reflexiona sobre el fet d’aparèixer a la polèmica i compromesa llista Falciani, on entre d’altres, hi figuren les Germanes de San Josep, amb vinculació a Llagostera. Podeu llegir la crónica publicada a El Punt Avui des d’aquí.