ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dimarts, 04 Novembre 2014 17:21

El G.E. Bell-Matí visita la Vall de Solius

Publicat per

El passat diumenge 2 de novembre 48 socis i simpatitzants del grup excursionista varen anar a fer una caminada per la Vall de Solius. Aquesta vegada, varen anar acompanyats de la historiadora Maria Teresa Grau. Grau va donar detalls sobre el Castell de Solius, el Menir de Can Llaurador, la Cova de Sa Tuna i el prehistòric poblat ibèric de Planabasarda.


 

 

L’Ajuntament de Llagostera des de l’Àrea de Medi Ambient i la Policia Local, ha instal•lat un total de 32 senyals als accessos dels 10 veïnats del municipi. Amb aquesta actuació s’ha millorat la senyalització dels accessos als veïnats de Panedes, Sant Llorenç, Bruguera, Gaià, Ganix, Mata, Cantallops, Creu de Serra, Pocafarina i Llobatera des de les principals vies de comunicació (C-35, C-65 i GIV6612). Els senyals metàl•lics reflectants, homologats per carreteres, informen del nom del veïnat i el número de les masies i edificacions rurals.


Dissabte, 01 Novembre 2014 08:38

Nova revista de caça

Publicat per
Aquesta setmana s’ha presentat a Manresa el primer número de la revista de caça Cinegeticat. L'acte ha estat presidit pel conseller de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs. La nova publicació “és una ambiciosa aposta cap
a la divulgació de les tasques del col·lectiu
caçador com a gestor de fauna salvatge, cap a la tecnificació del col·lectiu i cap a la 
personalització d’un espai editorial propi que cobreixi les necessitats del col·lectiu caçador català”, tal i com ha explicat Eduard Melero , director de la revista. El llagosterenc Dani Camacho forma part de l’equip impulsor del projecte i actualmente ocupa el càrrec de delegat de Cinegeticat a Girona.

Divendres, 31 Octubre 2014 20:24

Inaugurada l'exposició retrospectiva de Peio Pascual

Publicat per

Aquest divendres al vespre ha quedat oficialment inaugurada l’exposició retrospectiva de Peio Pascual. L’exposició es podrà visitar fins al 30 de novembre, tots els caps de setmana i dies festius d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.

Divendres, 31 Octubre 2014 19:08

Aprovades inicialment les ordenances fiscals pel 2015

Publicat per

Amb els vots favorables de Convergència i Unió , Esquerra Republicana i l’abstenció d’Alternativa per Llagostera aquest dimecres han quedat aprovades inicialment les ordenances fiscals pel 2015.

Amb l'objectiu d'elaborar un pressupost adaptat a les necessitats i reptes de Llagostera, s'ha organitzat un procés participatiu que permeti complementar els criteris polítics i tècnics amb la recollida de propostes ciutadanes. Per fer-ho l’Ajuntament ha organitzat un taller participatiu per debatre i recollir propostes formulades pels ciutadans que hi vulguin participar. L’acte tindrà lloc el proper dimecres 12 de novembre a les 21 hores a la sala polivalent del centre cultural Can Roig. Pels que no puguin assistir al taller o vulguin avançar les seves propostes i suggeriments s’ha habilitat un formulari online estructurat en 4 grans àmbits que fan referència a persones, urbanisme i medi ambient, economia i promoció de Llagostera. El formulari, accessible des de llagostera.cat estarà operatiu fins dilluns 10 de novembre a les 15 h. Durant la sessió de recollida de propostes, el Regidor d’Hisenda i Participació ciutadana, Ramon Soler donarà compte del grau d’execució de les propostes ciutadanes incorporades en el pressupost del 2014.


L’aula “Reaprèn” de Llagostera ha iniciat la seva activitat amb total de 20 persones inscrites que s’han matriculat al Graduat en Educació Secundària, als cicles formatius o bé al Curs per a preparar la prova d’accés a cicles de Grau Superior.
Amb aquest nou servei s’ofereix la possibilitat de fer formació reglada a Llagostera. L’aula per a persones adultes, situada a la Casa de les Vídues, disposa dels recursos idonis per a formar-se: ordinadors amb connexió a internet, material de consulta i el suport d’un educador que guia i assessora els alumnes al llarg del procés d’aprenentatge.
Entre l’oferta formativa prevista pel curs 2014-2015 hi ha el Graduat d’Educació Secundària (GES), diversos cicles formatius de grau mitjà i grau superior, el Curs de preparació per a la prova d’accés a cicles de grau superior i cursos de reforç de llengua catalana.
Tots els cursos s’ofereixen a través de l’Institut Obert de Catalunya (IOC).
Per més informació podeu consultar el web http://www.llagostera.cat/reapren


Dimarts, 28 Octubre 2014 07:50

Es busquen anècdotes viscudes al Bell-Matí

Publicat per
La propera primavera es publicarà el llibre del 50è aniversari del Grup Excursionista Bell-Matí el qual farà un repàs a la història de l’entitat. Si algú que hagi estat vinculat amb l’entitat vol fer la seva aportació explicant alguna anècdota o algun moment viscut amb el grup excursionista al llarg d’aquests 50 anys pot enviar un correu electrònic abans del 20 de novembre a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 

Dilluns, 27 Octubre 2014 17:48

IV Marxa de Torxes per la independència

Publicat per

La IV Marxa de Torxes per la independència ha desfilat pels carrers de Llagostera aquest dissabte al vespre. La marxa, organitzada per les seccions locals de CiU, ERC, ICV-EUiA, JNC i Rcat, Alternativa per Llagostera i JPLT, va començar a la plaça del Castell i va acabar a la Plaça Catalunya amb un sopar popular organitzat per Llagostera per la independència.

Un any més, l'Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Gironès i els ajuntaments de 21 municipis de la comarca, entre ells Llagostera, han organitzat, conjuntament, el 'Bus de Nit' de les Fires. L’objectiu és que els joves de la comarca es puguin desplaçar de nit amb transport públic a les Festes de Sant Narcís. Amb el carnet jove de Calaviudi s’ofereix el 50% de descompte en el preu del Bus Nit els dies 24, 25, 31 d‘octubre i 1 de novembre. Per a beneficiar-se del descompte cal presentar el carnet Jove CLV a l’espai Jove de Llagostera. Més informació i horaris al Facebook de Calaviudi