ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dimecres, 27 Agost 2014 20:01

Bolca un camió a la rotonda de Can Navarro

Publicat per
Un camió carregat d’escombraries ha bolcat aquesta tarda a la rotonda de la carretera C-65 a l’alçada de Can Navarro. El camió de l’empresa Transports Darnaculleta, ha quedat bolcat al incorporar-se a la rotonda per causes que de moment es desconeixen. Segons els Mossos d’Esquadra hi ha hagut un ferit lleu. L’aparatositat de l’accident ha despertat molta expectació entre els conductors que circulaven per la zona.

Dimecres, 27 Agost 2014 08:37

Les “nenes” de la carretera de Llagostera

Publicat per

El periodista llagosterenc Joan Ventura dedica la seva columna d'aquesta setmana publicada a El Punt Avui a les obres de la carretera de Llagostera, aprovades recentment per la Generalitat de Catalunya. Podeu llegir-ho des d'aquí

El proper dissabte 30 d’agost se celebra a la masia Can Gascons de Llagostera la segona edició del Festival’Era. Els organitzadors juntament amb El Poll TV sortegem dues entrades individuals per aquells que sigueu creatius responent “Perquè et mereixes una entrada pel Festival’Era 2014?”.

Per participar-hi heu d’escriure la vostra resposta en un comentari en aquesta notícia, donant el vostre nom i cognom per poder-vos identificar en cas de ser els guanyadors. Podeu participar-hi fins divendres a les 17h que es realitzarà el sorteig. Els guanyadors es donaran a conèixer a través d’El Poll TV el mateix divendres. Animeu-vos i desperteu la vostra creativitat!


 

 

 

 

 

Aquesta setmana l’Ajuntament de Llagostera ha iniciat els treballs de instal•lació de persianes de lamel•les orientables a les finestres de la façana sud de l’escola Lacustària. Es tracta d’una actuació que pretén solucionar els problemes d’insolació i escalfament que suporten les aules de l’escola durant tot l’any. La nova actuació permetrà protegir les aules de la incidència directa del sol sense necessitat de deixar els espais sense llum natural, permetent, alhora, deixar l’aula a les fosques per a poder portar a terme projeccions audiovisuals. Així mateix el control de la incidència de la llum solar, farà que la qualitat de les aules millori considerablement i es millorarà l’aspecte exterior de l’edifici. En total s’actuarà en 39 finestres el que representa la instal•lació aproximada d’uns 240 m2 de persianes orientables. Està previst que la instal•lació de les persianes estigui finalitzada abans de l’inici del nou curs escolar.


Diumenge, 24 Agost 2014 09:10

Quinze anys entre les estrelles

Publicat per

Coincidint amb el XV aniversari de l’Associació d'Astronomia de Girona, celebrat aquest dissabte al Mas Roig II, el diari El Punt Avui dedica aquest diumenge una de les seves pàgines a fer un repàs de la història d’aquesta associació amb seu a Llagostera. Podeu llegir l’article des d’aquí


 

L’Ajuntament de Llagostera ha tingut coneixement mitjançant el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt d’una nova modalitat d’estafa. En aquesta ocasió una suposada empresa de venda de matalassos truca a persones grans al·legant que es tracten de tècnics de sanitat per a poder concertar una visita a domicili. Un cop al domicili intenten apropiar-se de tota mena d’informació i dades personals, per posteriorment poder utilitzar-les de manera fraudulenta. En cas de rebre una visita o trucada poseu-ho en coneixement de la Policia Local trucant al 972 80 55 80. Així mateix us demanem que compartiu aquesta informació entre amics i familiars.


Dissabte, 16 Agost 2014 09:50

Aquí hi ha molta tela

Publicat per

El projecte ‘Nuari', impulsat per Llagostera Solidària, presenta una variada oferta de roba i de complements tèxtils combinant els teixits africans amb l'estil occidental. Podeu llegir la notícia de la periodista Carme Vinyoles publicat al diari El Punt Avui. 

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha activat per primera vegada aquesta estiu la ‘declaració d’emergència cinegètica’ a un total de 180 municipis de les comarques gironines, amb l’objectiu de reduir els danys als conreus i a l’agricultura que causa la sobre població d’aquesta espècie a causa de l’increment sostingut que manifesta per manca de predadors naturals que n’equilibrin la cabana.

Durant els darrers tres anys, l’evolució de la presència de senglars a Girona ha estat creixent, d’acord amb els indicadors de número d’avisos de vedats participants i d’autoritzacions excepcionals. El 2013 se n’han capturat més de 15.100 a Girona, xifra superior als 11.000 dels 2 anys anteriors i a la del 2009 i 2008, en què se’n van capturar al voltant dels 4.000 exemplars.

El senglar no representa cap perill potencial en termes de sanitat animal (es fan analítiques amb caràcter setmanal), tampoc representa un perill en matèria d’ordre públic o integritat de les persones en l’àmbit periurbà. Però sí que genera greus danys a l’agricultura, que semblen importants a Girona ateses les 310 autoritzacions de batudes emeses durant la temporada de caça, a banda de les 4 autoritzacions de declaració d’emergència cinegètica d’aquest estiu.

El director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Vicenç Estanyol, ha remarcat els esforços que s’estan fent des del Govern per atacar aquesta problemàtica, tant des del punt de vista normatiu (amb les modificacions normatives per crear la figura de la declaració d’emergència cinegètica que permetin agilitzar i ampliar les batudes per reduir la cabana), com a través del suport al sector i de la col·laboració amb els Agents rurals del Departament d’Agricultura.

 

Dimecres, 13 Agost 2014 23:01

L'Skatepark obre les portes

Publicat per

Molta expectació, aplaudiments i cares de felicitat per part dels joves aficionats a l’skate, l'scooter i la BMX durant l’acte d’obertura de l’skatepark de Llagostera. L’alcalde, Fermí Santamaria acompanyat del regidor de joventut Sergi Miquel ha donat per inaugurada la pista. Els joves que ho han volgut han deixat la seva mà impresa sobre una llosa de formigó preparada per a l’ocasió per deixar el seu testimoni. Es tracta d’una pista d’uns 350 m2 dividida en tres zones diferenciades. En un dels extrems hi ha una zona de bowl, a l’altre extrem una zona de plans inclinats i a la part central de la pista diversos mòduls per fer tota mena de salts i acrobàcies. L’alcalde ha fet una crida a la responsabilitat i a la seguretat per fer ús de la nova instal·lació. Properament us oferirem un vídeo sobre la construcció i la inauguració de l’skatepark.

Dimecres, 13 Agost 2014 22:58

Llàgrimes de sant Llorenç des del Mas Roig II

Publicat per

Tot i la mala visibilitat, amb alguns núvols i l’esplendor de la lluna ahir es van poder veure les llàgrimes de sant Llorenç. Una seixantena de persones s’han apropat fins al camp d’observació del Mas Roig II de Llagostera on l’Associació Astronòmica de Girona hi tenia instal·lat un camp d’observació.