ELPOLLTV

Dim16042024

Back Estàs aquí:Inici Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

La Processó de Divendres Sant ha recorregut els carrers del nucli antic de Llagostera acompanyada pels Manaies de Llagostera, que després d’una aturada de tres anys, han tornat a fer sonar els tambors i les llances trencant el silenci del Via Crucis.

La Processó ha comptat amb la presència de la Dolorosa petita, portada tradicionalment per dones, i l’acompanyament del Cor Parroquial dirigit per Àngel Grabulosa, que ha cantat diverses cançons.

Prèviament els Manaies de Llagostera han desfilat fins a la Plaça Catalunya per exhibir-se i han pujat fins a la plaça del Castell per iniciar el seguici de la processó, que ha durat prop de dues hores.


Divendres, 07 abril 2023 10:39

Blaudeblaus arriba a Llagostera

Blaudeblaus, la marca de roba sostenible casual i d’esport nascuda a Tossa de Mar, arriba a Llagostera.

A partir d’ara trobareu alguns dels seus exclusius dissenys al Sequoia sports outlet situat al carrer Fivaller, 7 de Llagostera.

Blaudeblaus aposta per la producció d'articles sostenibles i de km 0 amb dissenys propis que evoquen l’essència de la Costa Brava i del Massís de Cadiretes, elaborats de forma ètica i amb el màxim respecte pel medi ambient.

Amb poc més de 2 anys de vida Blaudeblaus ha rebut diversos premis i reconeixements gràcies a l’esperit innovador i emprenador dels seus creadors.

A l’avinguda Costa Brava, 13 de Tossa de Mar hi trobareu la seva botiga i també podeu adquirir els seus productes a www.blaudeblaus.com i a Instagram. Blaudeblaus també acaba d’obrir un outlet al seu taller de serigrafia situat al carrer Tomàs Barber, 2 de Tossa de Mar.

Llagostera tornarà a ser seu del MICFootball (MIC - Mediterranian International Cup), el prestigiós torneig de futbol base internacional que cada Setmana Santa, porta a la Costa Brava a algunes de les pedreres més potents del món. Del 4 al 9 d'abril, nois i noies dels 5 continents tenen l’oportunitat de sentir-se professionals i de competir contra algunes de les futures estrelles del futbol internacional.

El MICFootball continuarà a les comarques gironines, com a mínim, fins al 2026. Durant l'acte de presentació de la 21a edició, que ha tingut lloc aquesta tarda a Diputació de Girona, el president, Miquel Noguer, ha fet pública la prolongació del suport de l'ens supramunicipal al torneig per a aquest any i tres més.

Aquesta 21a edició comptarà amb uns 360 equips de 34 països d'arreu del món i més de 7.000 participants, entre jugadors i membres dels cossos tècnics. Hi haurà conjunts representants dels Estats Units, Brasil, Canadà, Nigèria, Uzbekistan, Mali, Puerto Rico, Panamà, Mèxic, Japó, Hong Kong, Colòmbia, Israel, Perú, Emirats Àrabs Units, la Xina, Aràbia Saudita, Austràlia, Costa Rica i Kazakhstan, així com dels països europeus següents: Espanya, el Regne Unit, Dinamarca, Hongria, Alemanya, Andorra, Suècia, França, Portugal, Àustria, Noruega, Finlàndia i Itàlia. Hi participaran jugadors i jugadores d'entre 12 i 19 anys, dividits en 9 categories: alevins de futbol 11 i futbol 7 (U12-A i U12-B), infantils (U13 i U14), cadets (U15 i U16) i juvenils (U18, U19 i F19).

Diumenge, 02 abril 2023 18:33

Benedicció de Rams a Llagostera

Amb la benedicció de Rams aquest diumenge s’ha iniciat la Setmana Santa. Un centenar de persones s’han aplegat al pati de l'església de Llagostera per beneir la palma i els rams. Seguidament s’ha celebrat la missa. Els actes religiosos seguiran a l’església el Dijous Sant, a les 18.30h i Divendres Sant, a les 18 h, i a les 21 h amb la processó que comptarà amb la participació dels Manaies de Llagostera amb un recorregut pels carrers del nucli antic.
La Fundació Privada Patronat Santa Creu de la Selva ha finalitzat les obres de construcció d’un edifici de protecció oficial a Llagostera ubicat al carrer Roser de 16 habitatges.

Els habitatges, d’una o dues habitacions, estan destinats a persones de més de 60 anys en règim de lloguer, amb la voluntat de fer vida en comunicat.

A banda dels 16 habitatges, l’edifici disposa de dues sales comunes de 100 m², 20 aparcaments subterranis i 16 trasters, a més d'àmplies terrasses exteriors i jardí comunitari.

Es tracta d'una proposta de cohabitatge sènior que vol fomentar la convivència entre els llogaters majors de 60 anys i que siguin plenament autònoms.

Aquest tipus d’habitatges col·laboratius, àmpliament estesos a països del centre i nord d'Europa, permeten reunir persones amb perfils i interessos compartits que tenen voluntat de fer vida en comunitat. En aquest sentit cada família disposa del seu habitatge d'ús privat, però, alhora, compta amb zones comunes on els inquilins poden desenvolupar activitats conjuntes, tal i com han explicat els responsables del Patronat Santa Creu de la Selva.

Genís Sastregener, gerent de la Fundació Privada Patronat de la Santa Creu ha explicat que la clau d’aquesta iniciativa de cohabitatge és que els destinataris han de tenir ganes de formar part d'una comunitat i a participar activament en la vida col·lectiva.

En aquest sentit, les característiques del projecte i la mida de l’edifici promouen la interacció freqüent i les relacions properes buscant un equilibri entre intimitat i comunitat, de manera que es garanteixi el lliure desenvolupament de la vida privada de cadascú, juntament amb la voluntat de participació en la vida col·lectiva de l’edifici.

El regidor d’habitatge de l’Ajuntament de Llagostera, Enric Ramionet ha destacat que hem d’agrair aquesta iniciativa de la Fundació Santa Creu, que contribueix a satisfer la necessitat d’habitatge de lloguer assequible i s’adreça a un dels col·lectius que hem de considerar prioritaris.

Els interessats poder fer arribar la sol·licitud a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o bé mitjançant l’oficina d’habitatge de Llagostera.

La previsió és que hi puguin entrar a viure entre els mesos de juny i juliol.

Llagostera ha posat punt i final a la tercera edició del Festival de Poesia Arrima’t, amb un recital que ha combinat la paraula i la música al Casino Llagosterenc.

La programació de l'Arrima't va iniciar-se el passat 17 de març i ha comptat amb una desena d’activitats diverses que han apropat la poesia a la ciutadania en totes les seves múltiples vessants i per a totes les edats.

El regidor de cultura, Enric Ramionet ha destacat que “l’èxit d’aquest festival posa de manifest un any més que la poesia és un gènere que continua agradant i despertant curiositat a moltes persones”.

Enguany el Festival Arrima’t ha comptat amb Enric Casasses, Premi Nacional de Cultura de Literatura i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, una Fira d’editorials de poesia i diversos tallers i recitals de poseia. Fins al 15 d’abril seguirà obreta l’exposició «Un pati al cap» de Manuel Moranta, a la Sala Can Roure.

Per setena vegada consecutiva, l’Ajuntament de Llagostera ha rebut el Segell Infoparticipa impulsat pel Grup d'Investigació ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Llagostera ha assolit de nou el 100% dels indicadors que avaluen la transparència i la qualitat de la informació que es publica a la pàgina web del consistori i al seu portal de transparència. A més, l’Ajuntament de Llagostera ha rebut també el premi extraordinari, que el contingut i la redacció de les notícies publicades, juntament al Consell Comarcal del Vallès Occidental i als ajuntaments de Canovelles, Manresa, Palau-solità i Plegamans, La Ràpita, Sallent i Sant Vicenç dels Horts. Enguany, dels 947 ajuntaments de Catalunya, 145 han rebut el Segell Infoparticipa i d’aquest només 45 han obtingut un 100% d'indicadors positius. L'acte d'entrega dels guardons ha tingut lloc a la sala d'actes del Rectorat de la UAB. Ha recollit el guardó el regidor responsable de l’àrea, Eduard Diaz.

El poeta Enric Casasses ha estat l’encarregat d’obrir la programació de la tercera edició del Festival Arrima’t de Llagostera. L'autor d'una obra genuïna i inclassificable ha ofert prop de dues hores de recital d’algunes de les seves poesies, a l’espai Cultural de la Casa de les Vídues.

Casasses va rebre el Premi Nacional de Cultura de Literatura l’any 2012, en reconeixement a la seva trajectòria, i el 2020 el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

Seguidament va qeudar inaugurada l'exposició "Un pati al cap", de Manuel Moranta, que es podrà visitar a la Sala de Can Roure, fins al 15 d'abirl.

El Festival Arrima’t inclou una desena d’activitats diverses per apropar, la poesia a la ciutadania en totes les seves múltiples vessants i per a totes les edats. Els actes tindran lloc en els diferents espais culturals de Llagostera fins al 23 de març.

Podeu consultar la programació aquí.

Els propers dies 6 i 7 de maig tindrà lloc una nova edició de l'Oxfam Intermón Trailwalker i l'Ajuntament de Llagostera torna a involucrar-se amb la prova esportiva i solidària més important. La prova és un desafiament esportiu en equip (4 persones que marxen o corren i dues persones de suport) que consisteix a recórrer 100 quilòmetres en un màxim de 32 hores o 55 quilòmetres en un màxim de 16 hores. Les dues proves tindran com a punt dinici el municipi d’Olot i finalitzen a Girona.

Aquest any es consolida, per segon any consecutiu, el recorregut de 10 quilòmetres a realitzar en 4 hores per poder gaudir de tota l'experiència amb la família, amics o companys de feina per gaudir de la natura alhora que es contribueix al repte de recaptació. La ruta transcorre per la Via Verda de Girona, des de Sta. Cristina d'Aro fins a St. Feliu de Guíxols. Els equips poden ser de fins a 10 persones i hi poden participar menors d'edat.

Els equips han d'aconseguir per poder participar, 500 euros per a la distància de 10 quilòmetres; i de 1.500 per a la prova de 100 i 55 quilòmetres. Amb els fons recaptats, Oxfam Intermón emergències humanitàries causades pel canvi climàtic com a inundacions o sequeres. Oxfam Intermón millora l'accés a aigua segura i condicions adequades d'higiene i sanejament i desenvolupa nous projectes que permetran a les persones més vulnerables adaptar-se als efectes del canvi climàtic i poder tenir una vida digna.

Les distàncies i les sortides s'efectuen des de punts diferenciats i seran les següents:

• 100 KM: Sortida el dissabte 6 de maig, d'Olot a Sant Feliu de Guíxols.

• 55 KM: Sortida el dissabte 6 de maig, d'Olot a Girona.

• 10 KM: Sortida diumenge 7 de maig, de Santa Cristina d'Aro a Sant Feliu de Guíxols.

Participar a l'Oxfam Intermón Trailwalker és formar part del moviment global Oxfam contra la pobresa i la injustícia. Actualment se celebra a 9 països: Hong Kong, Corea del Sud, Índia (2 esdeveniments anuals), Austràlia (3 esdeveniments anuals), Nova Zelanda, Bèlgica, França (2 esdeveniments anuals), Gran Bretanya i Espanya. A Espanya es va organitzar el primer Trailwalker el 2011 i des del 2014 fins al 2019 ha comptat amb dues edicions anuals: Madrid i Girona. El 2017 i 2018 la prova també es va desenvolupar a Euskadi.

A l'edició del 2022 a Girona van participar un total de 209 equips (1.258 participants), dels quals, el 58% dels equips eren corporatius.

El Bar- Restaurant el Passeig de Llagostera participa en el Concurs de tiratge de cervesa Estrella Damm. Per donar-li suport cal ser major d'edat i votar el seu vídeo. Els participants entraran en el sorteig d'una visita per a dues persones amb tast de cervesa a la Fàbrica Estrella Damm del Prat de Llobregat. Les votacions estan obertes fins al 26 de març.

Podeu participar des d’aquí.

Molta sort.