ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Divendres, 06 Gener 2023 10:38

Nit màgica a Llagostera

A ritme de batucada, i sense tirar caramels, els Tres Reis de l'Orient han desfilat pels carrers de Llagostera. Com a novetat destacada, la recepcióm reial s'ha fet a l'interior del Teatre Casino Llagosterenc.
Dijous, 05 Gener 2023 13:35

Patge reial al Mercat de Llagostera

Coincidint amb el dia de mercat setmanal, aquest dijous 5 de gener, un patge reial ha fet parada a Llagostera per avançar la feina dels Tres Reis D’Orient. Molts infants s’han apropat amb les seves famílies per entregar-li les cartes amb els seus desitjos. Tots ells han rebut un petit obsequi. La iniciativa, impulsada des de Llagostera Activa, ha estat molt ben rebuda tant per les famílies com pels paradistes del mercat.
Diumenge, 01 Gener 2023 20:31

En Xicu de Cal Degollat

En Francesc Butiñach Plaja ens ha deixat a l’edat de 81 anys. Juntament amb la seva esposa Pilar, va esdevenir la quarta generació en regentar un dels establiments amb més història de Llagostera: Cal Degollat. En Xicu, va viure en primera persona l’arribada del turisme a finals dels anys seixanta i principis dels setanta, adaptant el negoci a la creixent demanda, ampliant el local i perfeccionant la cuina fins a donar pas a la cinquena generació, encapçalada pel seu fill Xevi i la seva dona Esther, donant continuïtat al negoci familiar d’aquest mític restaurant llagosterenc.

En el número 21 del Butlletí de Llagostera (març del 2001) hi llegim que la història de Cal Degollat es remunta a finals del s. XIX quan en Francisco Butiñach Vilanova, besavi d’en Xicu, va arribar a Llagostera des de Cervià, amb 20 anys. Ferrer d’ofici, va obrir, en el mateix local on ara s’ubica el restaurant, una petita ferreteria. La familiaritat i la bona entesa amb els nous veïns van fer que poc a poc es convertís en un local de reunió. La ferreteria estava dividida en dues parts, en una hi havia el taller i al costat hi havia un petit racó on es guardaven les botes amb alguns dels vins que ell mateix elaborava. De mica en mica, acabada la feina o inventant algun pretext, esdevingué un costum l’anar a prendre-hi un got de vi.

Durant aquests més de 100 anys d’història Cal Degollat s’ha transformat i remodelat, però sempre ha mantingut el seu esperit que en Xicu va heretar. El seu caràcter proper, familiar i bondadós en la conversa l’han convertit en un llagosterenc molt estimat pel poble de Llagostera.

Descansa en pau Xicu, aquí seràs sempre recordat i apreciat. La cerimònia serà aquest dilluns 2 de gener, a les 16h, a la Parròquia de Llagostera.

El mediàtic cuiner de TV3, Marc Ribas, obrirà un nou restaurant a Llagostera. Ribas ha explicat que li fa molta il·lusió iniciar aquest nou projecte amb la voluntat de contribuir a dinamitzar i posar en valor la gastronomia tradicional llagosterenca com a un dels distintius del municipi.

En declaracions a el PollTV Marc Ribas ha explicat que l’obertura del nou restaurant està prevista per finals de gener del 2023. Ribas s’ha mostrat molt satisfet de comptar amb el suport de l’Àrea de Llagostera Activa de l’Ajuntament de Llagostera. El regidor de Promoció Econòmica, Eduard Diaz, també s’ha mostrat molt satisfet de l’obertura d’aquest nou establiment que ampliarà l’oferta gastronòmica de Llagostera.

Per assistir a la inauguració del nou restaurant cal que envieu un whatsapp amb les vostres dades al 667732409.


Dimarts, 27 Desembre 2022 13:09

Ha mort Encarna Lamolda Lachica

Ha mort Encarna Lamolda Lachica de 84 anys, vídua d’Alberto Comba Macaya. La cerimònia serà el dia 28 de desembre, a les 12h, a la sala de cerimònies del Tanatori de Llagostera. Vetlles dia 27 de 4 a 8 de la tarda i dia 28 de 9 a 12h.

El Grup Excursionista Bell-Matí acabarà l'any 2022 amb una nova recollida de deixalles a l'entorn de Llagostera. Com cada darrer dissabte de mes un grup de voluntaris es trobarà a la Deixalleria Municipal per sortir a recollir residus pels boscos del municipi.
Un total de 1060 persones, entre caminants i corredors, han participat a la 42ª edició de la Cursa Popular de Sant Esteve de Llagostera.

El podi femení de la cursa de 5 km ha estat per Claudia Illa (22’ i 50”), Mirna Moragas (23’ i 15”) i Martina Garcia (23’ i 41”). El podí masculí dels 5 km ha estat per Salvador Ciurana (19’ i 26”), Josep Oriol (19’ i 27”) i David Pardo (19’ i 45”). Pel que fa a la distància de 10 km la dona més ràpida ha estat Marili Yamilet (42’ i 11”) seguida d’Anna Puigvert ( 43’ i 53”) i d’Anna Frigola (44’ i 2”). En la categoria masculina el primer en travessar l’arc d’arribada ha estat Adrià Ribas (33’ i 35”), seguit de Pau Congost (35’ i 17”) i de Jordi Rabionet (35’ i 25”).

De participants locals els primers en creuar la línia d’arribada han estat Aina Portés amb un temps de 25 minuts i 9 segons i Oriol Sàbat amb un temps de 22 minuts i 37 segons en la cursa de 5 km. Els locals més ràpids en la cursa de 10 km han estat Ester Lloveras amb un temps de 48 minuts i 34 segons i David Miró amb 37 minuts i 33 segons.

La Cursa Popular de Sant Esteve està organitzada pel Club Bàsquet Llagostera amb el suport de l’Àrea d’Esports de L’Ajuntament. Enguany s’ham senyalitzat els dos traçats de la cursa de forma permanent.

Jordi Casas Comas és el nou regidor de CUP-Alternativa per Llagostera a l’Ajuntament en substitució de David Parron, que va presentar la seva renúncia per motius personals i professionals, el passat mes de novembre.

Casas ha promès el càrrec en el transcurs del ple ordinari celebrat aquest dimecres al vespre. Ho ha fet “per imperatiu legal” assegurant que treballarà “per una República Catalana socialment justa, ecologista i feminista.”

El nou regidor té 31 anys. És graduat en psicologia i màster en psicopedagogia i actualment treballa a un institut de Girona.

Des de molt jove, ha estat implicat de manera continuada en projectes i organitzacions diverses de caire polític, social i cultural. Aquesta consciència militant l’ha vehiculat, bàsicament, en l’àmbit local, i l’ha dut a participar activament a col·lectius com el SEPC, Joves per la Terra, l’Assemblea l’Esquerres o El Butlletí de Llagostera. També, de totes les organitzacions unitàries de l’independentisme, des de Llagostera Decideix al CDR, passant per l’assemblea local de l’ANC.

Casas s’ocuparà de les mateixes regidories que ho feia David Parron: Hisenda, Medi ambient, Medi rural i forestal, Recollida i tractament de residus, ADF i Protecció dels animals.

És militant de la CUP i és el cap de llista de CUP-Alternativa a les properes eleccions municipals.


Dimecres, 21 Desembre 2022 07:55

El Mobiat batega per la Marató amb 1.240€

El Mobiat ha recaptat un total de 1.240€ que es destinaran íntegrament a la Marató de TV3, dedicada enguany a les malalties cardiovasculars, la principal causa de mort als països desenvolupats i un dels problemes actuals de salut pública més rellevants. Durant el Mobiat es va portar el pessebre al Puig de les Cadiretes i es va esmorzar amb tots els participants i un sorteig amb productes gràcies a la col·laboració de diversos comerços i establiments del Municipi. L’activitat va ser organitzada per A Roda Club Esportiu.

L’Ajuntament de Llagostera i la Unió de Botiguers impulsen la segona edició de la campanya “Aquest Nadal comprar a Llagostera té premi!” amb la voluntat de fomentar el comerç local.

Després de l’experiència de l’any passat, enguany s’ha simplificat el procediment vehiculant la campanya mitjançant la Unió de Botiguers amb una aportació de 10.000 € per part de l’Ajuntament que seran repartits en vals de 20 euros de compra gratuïta entre els usuaris que justifiquin 150 euros de compra en negocis de Llagostera.

Així mateix, per segon any consecutiu, la tradicional panera que reben els treballadors de l’Ajuntament i del Patronat Residència Josep Baulida, es convertirà en xecs regal per gastar en establiments del poble, cosa que suposarà una aportació d’uns 10.000 euros més.

“La campanya busca dinamitzar el comerç de Llagostera durant aquestes festes de Nadal amb una injecció aproximada de 95.000 € als comerços del municipi adherits a la iniciativa”, tal i com ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Eduard Diaz.

La presidenta de la Unió de Botiguers de Llagostera, Roser Noguera, s’ha mostrat molt satisfeta amb aquesta campanya que propiciarà que molta gent es decideixi a fer les seves compres al mateix municipi. Noguera ha recordat que actualment a Llagostera hi ha una oferta comercial molt variada i el que comerç local contribueix al manteniment i a la generació de llocs de treball.

La campanya començarà el 15 de desembre i s’allargarà fins al 6 de gener del 2023.

Les persones participants hauran de justificar els 150 euros en compres realitzades en establiments de Llagostera (queden excloses grans superfícies i benzineres) durant aquest període de temps. Els vals de compra es podran aconseguir a l’Oficina de Llagostera Activa (Parc de l’Estació) entre el 10 i el 17 de gener de 2023.