ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

El segon cicle de conferències de l'Arxiu tractarà avui sobre “Agustí Bragat i el plànol de l’amillarament de Llagostera (1863-1879)”. L’acte tindrà lloc a les 20 hores al local social de La Caixa a càrrec de Francesc Nadal, catedràtic de Geografia Humana (Universitat de Barcelona) i de Jesús Burgueño, professor de Geografia (Universitat de Lleida). L’any 1863 es va encarregar l’elaboració d’aquest plànol parcel·lari i del llibre de mesures de les terres del terme de Llagostera a l’agrimensor Agustí Bragat. El plànol és d’una gran exactitud i precisió i encara avui permet resoldre conflictes entre propietaris. Abans de la conferència hi haurà una breu presentació del projecte de tesi doctoral “Canvi històric i dinàmiques socials a Llagostera. Suro, urbanisme i creixement econòmic (s. XVIII i XIX)” del llagosterenc Eduard Diaz. 

Divendres, 08 Novembre 2013 00:00

Últimes funcions de Matinada de Sang

Aquest cap de setmana (8,9 i 10 de novembre) es representen les darreres tres funcions programades de Matinada de Sang. L’obra, interpretada per actrius locals i dirigida per Joaquim Aiguabella és una adaptació d’una comèdia francesa amb dosis d’humor, erotisme, glamour, intriga i secrets inconfessables aptes per a tots els públics. Consulteu la programació des d’aquí.

Dijous, 07 Novembre 2013 08:05

Avui comença el Correllengua

Avui comença el Correllengua 2013 a Llagostera amb la presentació del programa Voluntariat per la Llengua, la taula rodona “La marea verda: cultura i llengua a les illes” i l’actuació musical de Cesk Freixas. Els actes tindran lloc al local social a partir de les 20 hores. Podeu consultar tota la programació des d’aquí.

Dijous, 07 Novembre 2013 07:16

Teatre i música per la temporada 2013-2014

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera ha donat a conèixer la programació de Teatre i espectacles de carrer i el VI Cicle de Concerts Lacústica per la temporada 2013-2014. La temporada teatral 2013-2014 inclou espectacles infantils i per a adults de companyies professionals i amateurs. Cal destacar que les companyies de teatre locals presenten fins a 9 espectacles diferents, mostra evident de la gran activitat teatral que es viu actualment a Llagostera. 

La temporada també inclou els espectacles que formaran part del cicle Escenaris 2014 de Teatre al Gironès. Destaquen els espectacles Matinada de Sang, del Grup de Teatre de Llagostera, L’Era dels Rew, de Woyzeck Teatre, Políticament incorrecte de la companyia Punt i apart, a més d’un gran ventall d’espectacles infantils i familiars. Pel que fa al sisè cicle de concerts Lacústica – música de prop, d’ara i fins el mes de juny de 2014, s’oferirà una programació variada de música clàssica, jazz, cant i dansa. Aquesta programació ha estat realitzada per una comissió integrada per vilatans afeccionats o vinculats a l’Escola de Música de Llagostera. El cicle comptarà amb presències destacades com la de Cris Juanico, els Amics de l’Òpera de Girona, el Cor Àkan, Paula Grande o The Gospel Viu Choir. Podeu veure la programació des d'aquí

L’Ajuntament de Llagostera ha incorporat la possibilitat de realitzar nous tràmits electrònics des del web municipal mitjançant la Seu Electrònica del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC). Els tràmits que s’incorporen són la denúncia de disciplina urbanística, la llicència de gual, el certificat de qualificació urbanística, el certificat de compatibilitat urbanística i la sol·licitud de subvencions a entitats. 

Dimecres, 06 Novembre 2013 07:30

Diumenge tots al camp!

La Unió Esportiva Llagostera ha fet una crida per animar tothom a assistir aquest diumenge al Municipal per donar suport al primer equip del Llagostera que jugarà a les 12 contra l’Olot. El club ha citat a tots els jugadors del futbol base llagosterenc, juntament amb els seus tècnics, per ser presents al camp vestits amb els colors blaugranes. Igualment, i per a que els joves futbolistes puguin venir acompanyats, cada soci de la UE Llagostera tindrà dret a adquirir dues entrades a preu reduït -8 euros-, que s’hauran de retirar de manera anticipada a les oficines del club (cada tarda de 17:30 a 20 hores i dissabte al matí de 10 a 13 hores). Més informció a www.uellagostera.com

Dilluns, 04 Novembre 2013 21:54

Arriba el Correllengua a Llagostera

Un any més arriba el Correllengua farcit d’activitats arreu del país. A Llagostera s’han organitzat diversos actes que es presentaran aquest dijous 7 de novembre amb una taula rodona sota el títol “La marea verda: cultura i llengua a les illes” i l’actuació musical de Cesk Freixas. L’acte, organitzat pel Servei Comarcal de Català del Gironès tindrà lloc al local social de la Caixa a les 20 hores amb la participació de Caterina S. Sansó, mestra i membre de l’Obra Cultural Balear i de la Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana, Elisenda Romeu, presidenta de la Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana i membre de la plataforma Enllaçats per la Llengua, Bet Casamitjana, membre d’USTEC·STES, Marcel Pich, estudiant i membre del Comitè de Solidaritat amb els docents en vaga de les illes i Enric Ramionet, periodista i activista llagosterenc, que actuarà com a moderador. L’acte servirà també per presentar el programa Voluntariat per la Llengua. Enguany el Correllengua es dedica a recordar la figura de Miquel Martí i Pol, el poeta de Roda de Ter del qual es commemora el desè aniversari de la seva mort. Podeu consultar la programació de tots els actes del Correllengua organitzats per Joves per la Terra, Llagostera per la Independència, el Bell-Matí i el Casino des d’aquí

Dilluns, 04 Novembre 2013 21:32

L'eclipsi de sol des de Llagostera

Una seixantena de persones van assistir diumenge al seguiment de l’eclipsi de sol parcial des de l’observatori de Can Roig de Llagostera. L’Associació Astronòmica de Girona va organitzar una jornada de portes obertes per tal de facilitar al públic gaudir d’aquest fenomen astronòmic. Podeu veure fotografies i llegir la breu crònica de Rafael Balaguer des d’aquí.

Aquest diumenge el grup excursionista Bell-Matí ha organitzat una sortida a les Roques Encantades. La caminada s’ha iniciat al pàrquing de l’estació de Sant Feliu de Pallerols. L’anada s’ha fet seguint el curs del riu Brugent, passant per la Font Grossa i el Coll d’Uria, fins arribar als prats de l’Estany del Coll. Mentre que a la tornada s’ha visitat el Santuari de la Salut i s’ha baixat a Sant Feliu de Pallerols per un camí molt més directe. Les Roques Encantades és un indret peculiar, on els faigs i grans blocs de roques conviuen en harmonia des de fa milers d’anys. Es tracta d’un bosc màgic, ple de llegendes sobre fades i bruixes, ideal per a ser visitat en família. La propera sortida del Bell-Matí està prevista pel dia 6 de desembre a Finestres.

Diumenge, 03 Novembre 2013 22:06

3 punts més a la butxaca

El Llagostera ha superat l’Alcoyano (0-1) amb un gol de Jordi López davant 2.500 espectadors. D’aquesta manera el llagostera segueix imparable a Segona B. Podeu llegir la crònica del partit des de www.uellagostera.com