ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Dimecres, 31 Juliol 2013 07:41

Filosofia ‘Gavarres', criteris d'Esade

El periodista llagosterenc Joan Ventura, dedica la seva columna publicada a El PuntAvui al projecte Carbó de l'Ardenya i les Gavarres, que es va donar a conèixer en societat durant la celebració de la Fira del Batre aquest passat diumenge. Podeu llegir l’article des d’aquí

Durant tot al dia, el Parc de l’Estació i rodalies ha estat l’escenari de nombroses activitats vinculades a la pagesia i a les feines del camp recuperant tradicions amb demostracions d’oficis, tallada de troncs, cercaviles i exposició de vehicles clàssics, tractors i maquinària agrícola.

La Fira del Batre organitzada per l’Ajuntament de Llagostera conjuntament amb l’Associació de segadors i segadores del municipi i altres entitats ha comptat també una cinquantena de parades d’artesans, brocanters i comerços de la Unió de Botiguers del municipi així com amb una trobada amb més de 200 Puntaires de punta al coixí, una mostra d’art i exposició de pintors, exposició de gossos de caça, passejades amb ponis, una exposició de ràdios antigues (col·lecció de Robert Deulofeu) i una demostració del projecte “Carbó d’Ardenya i Gavarres.

D’aquesta manera la Fira del batre de Llagostera es consolida com a una de les més concorregudes d’estiu al Gironès, tal i com ha destacat l’alcalde de Llagostera Fermí Santamaria. 

Amanida del segar i batre, espaguetis de blat i sèpia amb salsa de pop, milfulls de cogombre i iogurt, cua de bou a la cassola amb rovellons, peix del dia a la brasa de carbó, rap al forn amb picada, muselina suau i patates panadera o amanida de pernil d’ànec amb parmesà són alguns dels plats que configuren els menús de la Cuina del Batre organitzada per l’Ajuntament de Llagostera i l’Associació de Restaurants del municipi.

La campanya ha començat aquest cap de setmana on hi participen 7 restaurants de Llagostera: Els Tinars, Ca la Maria, Can Cassoles, Cal Degollat, El Carril, Panedes i Ca l’Artau i s’allargarà fins el diumenge 28 de juliol, dia de la Fira del Batre que enguany arriba a la seva sisena edició. Els preus dels menús oscil·len entre els 22 i els 80 euros.

Podeu consultar el programa i menús de la campanya des de www.visitallagostera.com

La popular Caminada a la Llum de Lluna ha arribat enguany a la seva XIX edició. Tot i la pluja 152 persones han participat a la sortida nocturna organitzada pel Grup Excursionista Bell-Matí que ha acabat a les 12 de la nit amb un bany a la piscina municipal.

Un total de 7.149 espectadors han passat enguany per les 58 actuacions del festival 'ESCENARIS 2013', Teatre al Gironès. Unes xifres que consoliden aquesta 9a edició amb un increment del promig d'assistència.

Han estat sis mesos, del 20 de gener fins al 30 de juny, amb representacions teatrals pràcticament tots els caps de setmana en els municipis que hi participe, entre ells Llagostera.

L'objectiu fonamental del projecte és dinamitzar el teatre professional de petit format als pobles de la comarca del Gironès. Per a fer-ho possible, “ara més que mai, és imprescindible la mancomunació d'esforços entre tots els ajuntaments que hi participen, juntament amb el Consell Comarcal del Gironès i la Diputació de Girona”, tal com expliquen els seus organitzadors. 

Els ajuntaments que hi participen són Aiguaviva, Bescanó, Bordils, Cassà de la Selva, Celrà, Cervià de Ter, Flaçà, Fornells de la Selva, Llagostera, Madremanya, Quart, Sant Gregori, Sant Jordi Desvalls, Sant Martí Vell, Sarrià de Ter i Vilablareix.

Dissabte, 13 Juliol 2013 20:59

Llagostera celebra el Sant Cristòfol

Centenars de conductors han sortit al carrer amb les seus respectius vehicles, alguns d’ells engalanats per a l’ocasió per participar a la cercavila de Sant Cristòfol. La rua de vehicles ha començat a l’Avinguda de l’Esport fins a la Plaça Catalunya on el mossèn Enric Plantés, els ha beneït. Tots els participants han rebut un obsequi de la mà de l'hereu i la pubilla. Com ja és habitual els actes acabaran al Parc de l’Estació amb un sopar i ball organitzat per la U.E. Llagostera.

Dilluns, 08 Juliol 2013 11:44

Ha mort Lluís Saurí Masó

Ha mort Lluís Saurí Masó de  78 anys, casat amb Pilar Masgrau Pallí.  La cerimònia religiosa serà el dimarts dia 9 de juliol a les 10h a la Parròquia de Llagostera.

Divendres, 05 Juliol 2013 18:06

Ha mort Jordi Cisterna Figueras

Ha mort Jordi Cisterna Figueras de 77 anys,  vidu.  La cerimònia serà el dissabte dia 6 de juliol a les 12h al Tanatori de Llagostera.

La Bruixa d'Or, la popular i prestigiosa administració de loteria més famosa del món, continuarà sent l'sponsor principal de la Unió Esportiva Llagostera. La noticia la confirmat el club només dos dies després d’anunciar que la Bruixa d’Or deixava de patrocinar el club i que s’iniciava un procés per trobar-ne un altre. La presidenta del club llagosterenc, Isabel Tarragó, s’ha mostrat molt satisfeta: "En els temps que corren és difícil tenir darrere un sponsor, i més del nivell i el prestigi de 'La Bruixa d'Or', ha manifestat en declaracions publicades a uellagostera.com 

L‘Ajuntament de Llagostera i Els Mossos d’Esquadra han organitzat una xerrada oberta a la població, sobre consells de seguretat ciutadana en el domicili. L‘objectiu principal és fomentar la cultura de la prevenció per part dels ciutadans a través dels consells dels cossos de seguretat. La xerrada tindrà lloc aquest dimarts 2 de juliol al Teatre Casino Llagosterenc a les 21 h. Hi participarà per part dels Mossos d’Esquadra, el Sr. Xavier Domènech, cap de l‘Àrea Bàsica Policial del Gironès i Sònia Alcarria, Agent de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d’Esquadra Girona. L’acte servirà també per presentar el mapa de geolocalització de masies que ha elaborat l’Ajuntament de Llagostera i ha posat a disposició dels cossos de seguretat i protecció civil que actuen al municipi. La presentació anirà a càrrec del regidor de Noves Tecnologies, Sergi Miquel. Què hem de fer quan veiem algú sospitós, com podem col·laborar els ciutadans i quins són els "modus operandi" més freqüents... Són algunes de les qüestions que es tractaran. Al finalitzar l’acte s’obrirà un torn obert de col·loqui on s’intentarà donar resposta a totes les preguntes i dubtes que plantegin els assistents.