ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Esports Bàsquet Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Dimarts, 26 Desembre 2023 19:12

Ramon Motjé, l’artista camioner

Fins al 17 de febrer podeu visitar l’exposició “Ramon Motjé, l’artista camioner” a les sales de Can Roure i a la Llar de jubilats. Es tracta d’un ampli recull de dibuixos, la majoria d’ells publicats al Butlletí de Llagostera o la revista Àncora de Sant Feliu de Guíxols, però que mai han estat exposats. Amb aquesta exposició l’Ajuntament de Llagostera vol fer un merescut reconeixement a la figura de Ramon Montjé, “el camioner ninotaire” com l’ha batejat el seu l’amic, el periodista Joan Ventura.

Durant la seva vida laboral en Ramon de can Güitó va exercir de camioner, un artista al volant. Com molts infants de Llagostera, la seva formació es va iniciar amb el mestre Pere Mayol, tot i que la seva evolució és autodidacta. Aquesta exposició serà una àmplia representació de la seva obra, un recull de més d'un centenar de dibuixos i acudits agrupats per temàtiques La inauguració ha tingut lloc aquest divendres a càrrec de Joan Ventura i de l’alcalde de Llagostera, Narcís Llinàs. Al finalitzar Motjé ha fet un dibuix amb l’acompanyament musical de Xevi Ruiz.

Podeu recuperar les paraules de Joan Ventura aquí.

Irene Ribas i Adrià Pico han guanyat el primer concurs gastronòmic de plats cuinats organitzat pel programa de Llagostera Ràdio “El gust és vostre” dins la programació de la Nadalenca de Llagostera. Enguany el plat proposat eren els Peus de porc amb prunes, panses i pinyons.

Irene Ribas, s’ha endut el primer del jurat dotat en 200 euros i Adrià Pico el segon de 100 euros, ambdos per bescanviar en els establiments de la Unió de Botiguers de Llagostera.

La tradició i la modernitat no necessàriament han d’estar renyides. Així ho ha demostrat Daniel Valentín Casanovas amb la seva lliure adaptació dels Pastorets originals de Josep M. Folch i Torres. Una posada en escena divertidíssima de la mà d’un grup d’actors i actrius locals, la majoria molt joves amb papers destacats que vaticinen una llarga vida als Pastorets de Llagostera. Aprofiteu la tarda d’aquest diumenge per gaudir-los amb la família. Avui, a les 18h, última representació, al Teatre del Casal.

El PollTV us ofereix un tastet dels Pastorets.

Llagostera ha donat la benvinguda al Nadal amb la primera edició de la Nadalenca, una nova proposta amb activitats que s’allargaran durant tot el cap de setmana, a la plaça Catalunya. La programació s’ha iniciat amb la Nadaleta, un mercat d’intercanvi de joguines entre infants, una cantada de nadales a càrrec dels alumnes de l’Escola de Música, una xocolatada i l’encesa de l’arbre de Nadal. Per diumenge hi haurà activitats durant tot el dia entre ells el Tió solidari a benefici de Caritas, el concert de nadales d'arrel jamaicana, un concurs gastronòmic del programa de Llagostera Ràdio "El gust és vostre" i paradetes.
El Consorci de les Gavarres va aprovar el passat 29 de novembre un protocol d’aprovació del calendari d’activitats esportives a l’Espai Natural Protegit (ENP) de les Gavarres. Amb l’increment de les activitats esportives que es duen a terme al massís de les Gavarres, l’entitat ha vist la necessitat de regular-les per protegir els hàbitats i les espècies d’interès i ordenar la convivència entre activitats.

El protocol incideix en la coordinació entre administracions, sense afegir cap nou tràmit a les entitats organitzadores. S’ha establert que totes les activitats esportives organitzades, competitives o no, que es facin a peu, amb bicicleta o vehicle motoritzat, o amb qualsevol altre artefacte motoritzat tèrmic o elèctric dins de l’ENP del massís de les Gavarres, s’haurà de notificar mitjançant un formulari unificat igual per a tots els ajuntaments, i aquests compartiran la informació amb el Consorci, que gestionarà el calendari de manera centralitzada.

Entre les accions proposades es crearà una taula de treball tècnica que inclourà els serveis tècnics del Consorci, les organitzacions representants de la propietat forestal i, si és necessari, les organitzacions esportives promotores de cada activitat i els tècnics de la Secció de Biodiversitat i Medi Natural de la Generalitat a Girona. L’objectiu és treballar prèviament l’autorització formal per part de les administracions competents, que remetran les seves conclusions.

Calendari trimestral El grup treballarà trimestralment de manera prèvia a l’aprovació del calendari per part del Consorci. Cada últim dia del mes d’inici de trimestre (gener, abril, juliol i octubre) finalitzarà el termini de sol·licituds de les activitats del trimestre següent. Amb aquest calendari es pretén garantir un treball objectiu i específic per a cada una de les activitats que s’han proposat.

A més, es crearà un registre unificat d’activitats esportives realitzades a l’ENP de les Gavarres per poder realitzar futurs estudis que n’avaluïn l’impacte sobre el patrimoni natural i cultural del massís, així com l’impacte socioeconòmic. El president del Consorci de les Gavarres, Daniel Encinas, ha valorat molt positivament aquesta proposta, perquè des de fa uns anys el massís de les Gavarres està vivint un gran augment d’activitats esportives que en algunes ocasions ha generat incidències en la convivència amb altres actors. «Amb la regularització aconseguim tenir coneixement de les diferents activitats i treballar des del Consorci amb representants de la propietat forestal per ordenar tota activitat esportiva que es dugui a terme dins l’ENP de les Gavarres», ha indicat. Criteris per poder dur a terme les activitats El protocol també inclou uns criteris tècnics perquè es puguin incloure les activitats al calendari equivalents als que defineix la Secció de Biodiversitat i Medi Natural en els seus informes. Entre aquests destaca que s’ha de disposar del traçat i dels punts d’avituallament en format vectorial, que l’entitat organitzadora també ha de disposar d’una assegurança de responsabilitat civil, i que es prohibeix l’ús de guix o pintura per a la senyalització, que haurà de ser de material desmuntable i s’haurà de treure en un màxim de 48 hores després de finalitzar l’activitat. A més, durant el període de nidificació d’aus (de l’1 de març a l’1 d’agost) es vetllarà per evitar la recurrència excessiva d’activitats en un mateix indret que pugui provocar la reducció de l’èxit reproductiu de les espècies nidificants. Durant l’època d’alt risc d’incendi —entre el 15 de juny i el 15 de setembre, o segons estableixi la Generalitat de Catalunya—, es desaconsellen les activitats amb afluència elevada, que quedaran suspeses si s’activa el nivell 3 del Pla ALFA. En cas d’activació del nivell 2, serà el Cos d’Agents Rurals qui decidirà si l’activitat es pot dur a terme en condicions normals, si s’ha de modificar o si s’ha de suspendre.

La parella formada per Judit Güell i Marc Gener, amb la truita de portobello, patates, ceba i xips amb formatge, ha guanyat la cinquena edició del concurs de truites celebrat aquest diumenge a la terrassa del Modoni. Enric Sànchez, amb una truita d’espaguetis a la carbonara, ha merescut el premi del jurat popular.

Un total de 7 parelles i un participant individual han participat en el concurs organitzat per l'Associació Cultural Moixiganga i el Bar Modoni amb la col·laboració de l'Ajuntament i Ous de Llagostera.

Tots els participants han rebut un obsequi.

La Llibreria Sureda de Llagostera ha venut part del número 56.574 premiat amb 30.006€. El número també s’ha venut a Barcelona, Palència, Jerez de la Frontera (Cadis), Miño (A Corunya) Atarfe (Granada), Las Palmas de GC, San Cibrao (Lugo) i Sevilla. De moment es desconeix els noms dels afortunats.


La Fundació Àuria de Llagostera ha guanyat el Premi Projecte Social, dels Premis Cambra 2023. La gala de lliurament de premis va tenir lloc ahir al vespre a S’Agaró. Van recollir el guardó Natàlia Coll, Mònica Kruzinska, Olga Cortés i Javier Rubio, treballadors de la fundació a les botigues Massimo Dutti i Oysho. L’alcalde de Llagostera, Narcís Llinàs, va assistir a l’acte.
Dimecres, 29 Novembre 2023 08:19

MOBIAT 2023 a benefici de l'Oncolliga

Un any més el Club Esportiu Aroda portarà el pessebre fins al Puig de Cadiretes. Enguany el Mobiat 2023 destinarà tots els beneficis a la Fundació Oncollida Girona. La sortida, a peu, en bicicleta, corrent, en moto, en cotxe, a cavall... tindrà lloc el dia 17 de desembre. Els tiquets per a l’esmorzar es poden comprar per 12 euros, abans del dia 15 de desembre, a la Llibreria Sureda, a Brugujardí Taller Brugulat, a Jorma 7 i a Sequoia Sports. El punt de trobada per esmorzar és al Puig de Cadiretes a les 10.30h. 

Per més informació podeu consultar l’Instagram @aroda_clubesportiu

El Restaurant llagosterenc Els Tinars, capitanejat pels germans Marc i Elena Gascons, manté la seva estrella a la Guia Michelin. La mediàtica cerimònia ha tingut lloc a l'Auditori del Fòrum de Barcelona, on la prestigiosa guia vermella ha donat a conèixer les estrelles Michelin 2024. Catalunya comptarà en la Guia Michelin 2024 -la primera sense la veïna Portugal- amb un total 70 estrelles, una més que en l'edició anterior. A les comarques gironines tots els restaurants conserven les mateixes estrelles excepte la Cuina de Can Simón de Tossa de Mar.