ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Esports Bàsquet Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Amb la voluntat de donar a conèixer els serveis i les línies d’actuació del nou govern de l’Ajuntament de Llagostera, l’alcalde Narcís Llinàs i el regidor de Llagostera Activa, Àlex Maqueda, han iniciat aquesta setmana una ronda de visites per entrevistar-se amb els responsables de les principals empreses del municipi.

Aquestes trobades també han de servir per conèixer de primera mà les inquietuds i necessitats empresarials i d’ocupació i completar el cens d’empreses que s’està duent a terme des de l’Àrea de Promoció Econòmica així com potenciar-ne la seva coneixença i relació amb d’altres agents del territori.

La primera de les visites ha tingut lloc aquest dimarts al migdia a l’empresa Can Companyó Cat, S.L. (CCCat), una empresa familiar que combina la tradició dels treballs del camp amb les noves tecnologies per obtenir un oli d'oliva verge extra de gran qualitat. Fibra òptica

Bona part d’aquestes empreses estan ubicades a l’extra radi del nucli urbà o fora del polígon industrial i tenen limitat als serveis de telecomunicacions, com ara la fibra òptica. En aquest sentit l’Ajuntament de Llagostera està treballant per poder fer arribar aquest servei a aquestes empreses i disseminats del municipi mitjançant un acord amb empreses operadores, tal com s’ha fet recentment a Riudellots de la Selva.

Llagostera Activa és un servei de promoció de l’activitat econòmica del municipi que gira al voltant de temàtiques complementàries com ara l’ocupació, la intermediació laboral, la formació, la creació i dinamització d’empreses, les fires i mercats, el turisme i el comerç.

Dilluns, 02 Octubre 2023 07:53

Commemoració de l'1 d'octubre

Amb la lectura de diversos manifestos per part de les partits polítics i entitats independentistes aquest diumenge s’ha commemorat l’1 d’octubre del 2017. L’acte ha tingut lloc al Parc de l’U d’octubre sota un radiant Sol i l’acompanyament musical d'Anna Pérez i Cristian Salguera.
Dilluns, 02 Octubre 2023 07:48

Homenatge a Isabel Vila

Prop d’un centenar de persones han participat aquest diumenge en la XXIV Caminada Memorial Isabel Vila. Amb aquesta caminada els municipis de Llagostera, Calonge i la Bisbal, reten homenatge cada any a Isabel Vila, considerada la primera sindicalista catalana coneguda per la seva lluita social i laboral on va reivindicar les cinc hores en la jornada de treball infantil.

Isabel Vila també va prendre part el 6 d’octubre de 1869 en el Foc de la Bisbal, la revolta per defensar la República Democràtica Federal contra el governador militar de Girona, per la qual cosa va haver de travessar les Gavarres amb un nombrós grup de republicans des de Llagostera. Els participants han sortit en columnes de caminants des de Llagostera, la Bisbal i Calonge fins trobar-se entre el Puig d'Aiguabona i el de la Gavarra. Allà s’ha cantat la popular cançó dedicada a Isabel Vila i tocat una sardana. Enguany s’ha fet un recordatori a Josep Saguer, un dels promotors de la caminada que recentment ens ha deixat.

Dilluns, 02 Octubre 2023 07:46

Llagostera celebra la Festa de la Gent Gran

Un total de 468 persones de més de 65 anys han assistit aquest diumenge a la Festa de la Gent Gran que anualment organitza l’Ajuntament de Llagostera. L’alcalde, Narcís Llinàs, i el president de la Llar de jubilats, Fermí Santamaria, han fet un agraïment als cuiners i al grup de voluntaris sense els quals no seria possible aquest esdeveniment. Les activitats s’han iniciat a l'església parroquial amb una missa solemne i han seguit a l’edifici polivalent amb un dinar i ball. Tots els assistents han rebut un obsequi que han repartit l’hereu i la pubilla del municipi.
Dimecres, 27 Setembre 2023 09:22

Nominats a rebre el premi Ou de Reig 2023

Toni Guerrero, la Llibreria Sureda (Pilar, Oriol i Alèxia), la Comissió de Reis, l’Àngel Grabulosa, Jordi Soler i el tàndem Joan Sàbat i Narcís Amat són els nominats d'enguany a rebre el Premi Ou de Reig 2023.

Les votacions es poden fer en línia, fins al 8 d’octubre, des del web de l'Ajuntament de Llagostera.

Des del mateix espai podreu votar també l’aparador que més us agradi del Concurs d’Aparadors de la Fira del Bolet. Enguany els establiments que hi participen són: Joieria Català, Nova Barberia, Piscines Sant Feliu, Gestrònica, Paula Noell Fotografia, Comercial Casals i Farmàcia Soto & Gruart.

Poden votar totes les persones de 16 anys empadronades a Llagostera, indentificant-se amb el DNI.

Llagostera ha celebrat aquest diumenge la XV Festa de la mobilitat sostenible. Unes 150 persones han participat en la caminada per l’entorn del municipi amb l’acompanyament del Grup Excursionista Bell-Matí i una pedalada amb el BTT Llagostera. Les activitats han seguit amb un esmorzar gratuït per a tots els participants, l'actuació de la companyia Circolate, un taller infantil amb Actiescola i un circuit tècnic amb A Roda Club Esportiu.

La Policia Local de Llagostera ha inaugurat els nous vestuaris de la comissaria. L’obra tenia per objecte la creació de dos nous vestidors a la planta semisoterrani de l’edifici que s’ubica al carrer Tossa, número 3.

El projecte preveia la creació de dos vestidors, per homes i per dones, amb una superfície útil aproximadament de 25 m2 cadascun. Narcís Llinàs, alcalde de Llagostera, ha destacat la necessitat que tenia el cos policial d’uns nous vestidors “feia més de 20 anys que s’havia construït l’antic vestidor i, amb el pas dels anys i l’augment de personal a la comissaria era necessària el projecte de remodelació”.

A banda de la millora dels vestuaris, també s’ha reformat el lavabo de la planta principal, on s’hi ha instal·lat una dutxa per fer funció de vestidor adaptat.

El pressupost d’adjudicació del projecte ha sigut de 79.791,88 € més IVA i l’obra ha durat uns quatre mesos.

L'alcalde de Llagostera, Narcís Llinàs, l'exalcalde Antoni Navarro i el portaveu del grup municipal d'ERC a l'oposició, Eduard Diaz, han visitat les obres aquest dijous al migdia.

Dimarts, 12 Setembre 2023 10:16

Diada de Catalunya a Llagostera

Llagostera ha celebrat aquest dilluns la Diada Nacional de Catalunya amb una programació que s’ha iniciat amb la trobada de germanor i esmorzar popular a Terra Negra amb la participació dels ajuntaments de Tossa de Mar, Vidreres, Caldes de Malavella i Llagostera.

Abans dem començar s’ha fet un minut de silenci de record a les víctimes del terratrèmol del Marroc i de suport a la comunitat marroquina llagosterenca.

Seguidament a les 12 del migdia ha tingut lloc l’acte institucional a la sala de plens de l’Ajuntament amb la lectura de manifestos i la participació dels grups “Taller de veu” i “Canto perquè vull” de l’Escola de Música de Llagostera.

La programació ha seguit al vespre a la plaça Catalunya amb una audició de sardanes amb la Cobla Els Rossinyolets, una botifarrada popular a càrrec del Casino Llagosterenc amenitzada amb les havaneres dels Llops de Mar i cremat per a tothom.

Un any més Llagostera, Tossa de Mar, Caldes de Malavella i Vidreres han celebrat l’acte de germanor en motiu de la Diada de Catalunya, a Terra Negra. En aquest punt del massís de Cadiretes, hi conflueixen els termes dels 4 municipis.

Enguany l’organització de l’esdeveniment ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Tossa de Mar. L’alcalde de Tossa de Mar i president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals, s’ha ocupat del parlament.

La trobada ha finalitzat amb el Cant dels Segadors i un esmorzar popular amb anxoves i una coca amb els colors de la senyera.

Dimecres, 06 Setembre 2023 13:58

Festival Art i Gavarres a Llagostera

Llagostera, juntament amb Celrà, Girona, Cassà de la Selva i Palamós acollirà dues de les intervencions artístiques de la sisena edició del Festival Art i Gavarres.

Enguany aquesta mostra de Land Art es podrà visitar del 9 de setembre al 9 de novembre o fins que el pas del temps esborri les obres. A Llagostera les obres anirà a càrrec de les artistes Delphine Labedan i Elena Garcia i s’ubicaran a l’entorn de Can Llambí. La inauguració tindrà lloc diumenge 10 de setembre a partir de les 19 amb una visita guiada, un concert i un taller artístic de Land d’Art, a partir de 3 anys.

Amb aquesta nova mostra les Gavarres es tornaran a omplir d'art vinculant la natura i l’expressió artística. Seguint amb l'objectiu de sensibilitzar els visitants sobre la conservació d'aquest espai natural protegit, en aquesta nova edició del Festival s'ha proposat als artistes que reflexionin sobre la sequera que ens afecta i sobre les dificultats que té l'espècie humana per fer un ús racional dels recursos naturals.

Dilluns va tenir lloc a Girona la presentació on van assistir-hi l’alcalde Narcís Llinàs i el regidor de Cultura, Adrià Guinó.