ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Esports Handbol Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural informa que a partir del 15 de març, fins al 15 d’octubre no es pot encendre foc en terreny forestal. Aquesta prohibició recollida en el Decret 64/1995 té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals.

La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat. Especialment, no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

L’obtenció de permisos

Les sol·licituds de les autoritzacions en zona forestal i la franja de 500 metres que l’envolta en el període comprès entre el 15 de març i el 15 d’octubre, cal presentar-les a les oficines comarcals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

La normativa també preveu, només per a l’eliminació de restes vegetals i restes de poda procedents de treballs agrícoles (brancatge d’olivera i ametllers, vinya i restes vegetals procedents dels horts... ), la possibilitat de presentar les sol·licituds als ajuntaments. D’aquesta manera, els pagesos només han de fer un únic tràmit al seu ajuntament i s’estalvien desplaçaments posteriors a la capital de la comarca.

Aquest 2014, des de l’1 de gener fins avui, hi ha hagut a Catalunya 69 incendis forestals que han cremat 35 hectàrees forestals.

Aquest hivern s’ha implantat un nou sistema de gestió de les comunicacions de crema que cal presentar als ajuntaments per poder realitzar-ne durant el període comprès entre el 15 d’octubre i el 15 de març.

Aquest nou sistema utilitza la plataforma EACAT per a l’enregistrament de les dades dels titulars de les comunicacions a la sala central de comunicacions del Cos d’Agents Rurals. Des d’aquesta sala, en el cas de condicions meteorològiques adverses, es comunica la suspensió de les autoritzacions als seus titulars amb l’enviament de SMS.

Aquest sistema s’ha implantat a 869 municipis (94% del total) i ha facilitat la tramitació de 77.816 comunicacions de crema. La comarca que més comunicacions de crema ha realitzat entre el 15 d’octubre i avui és el Vallès Oriental, amb 6.385, seguida del Baix Ebre i el Bages. Per municipis, Tortosa és on més comunicacions s’han registrat seguit de Lliçà d’Amunt, el Perelló, Roquetes i Vallirana.

Aquesta nova modalitat d’obtenció del permís suposa una millora en la qualitat del servei alhora que garanteix el compliment de les condicions i mesures per evitar incendis forestals

 

 

 

 

 

 

El periodista llagosterenc Joan Ventura és el nou president de la junta de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. La nova junta està formada per Laura Fanals (vicepresidenta), Sílvia Planas (secretària), Jaume Serra (tresorer), i Xevi Masachs i Tània Tapia (vocals). Ho publica avui el diari El Punt Avui.

Divendres, 14 Març 2014 15:31

Trobada Diocesana de Catequesi a Llagostera

Aquest diumenge 16 de març, es farà a Llagostera la Trobada Diocesana de Catequesi de Seguiment, amb el lema “Sóc un regal”. Aquesta trobada es fa cada dos anys en una parròquia diferent del bisbat de Girona. Hi participaran infants de catequesi de diverses parròquies amb els seus catequistes, pares i altres familiars. "És una trobada festiva i de germanor", tal com ha explicat el mossèn de Llagostera, Enric Plantés. La trobada començarà a les 10 del matí al Parc de l’Estació amb una benvinguda, presentació de la trobada i una activitat amb els infants. A les 12 del migdia s’anirà cap a l’església on el Bisbe Francesc presidirà la celebració de l'Eucaristia. Tot seguit es tornarà al Parc de l’Estació on es dinarà i es compartiran les postres que els diferents grups hagin portat.  Els grans que ho desitgin se’ls oferirà una visita guiada pel nucli antic del poble. A 2/4 de 6 de la tarda es farà el comiat.

La Policia Local de Llagostera ha detingut una dona, de nacionalitat Romansa, amb domicili a Ciudad Real. Segons ha informat la Policia Local, la detenció s’ha produït aquest dimecres 12 de març a la tarda quan una patrulla que realitzava tasques de seguretat ciutadana va observar com una dona feia un gest evasiu per no se vista. Els agents van procedir a identificar la dona i van poder comprovar que li constava una ordre de recerca i detenció per part del Cos Nacional de Policia de Sagunto. Immediatament es va procedir a la seva detenció i va ser posada a disposició del Cos Nacional Policia. Una patrulla del Cos Nacional de la Policia de Girona es va traslladar fins a les dependències de la Policia Local de Llagostera per fer-se càrrec de la detinguda que ha estat posada a disposició judicial. 

Dimecres, 12 Març 2014 17:30

Els Golfus no oblidaran mai a Nil Marín

La Penya Els Golfus, seguidors incondicionals de la Unió Esportiva Llagostera, van aprofitar el partit d’aquest diumenge contra l’Olímpic de Xàtiva per retre homenatge a Nil Marín, l’exporter del Girona B mort en accident el dia abans del partit de la primera volta. En aquell encontre l’Olímpic no va guardar el minut de silenci demanat pel Llagostera. Els Golfus van desplegar una pancarta en record de Nil Marín que no oblidaran mai.

Diumenge, 09 Març 2014 22:25

El Llagostera suma un punt

El Llagostera ha sumat un punt molt valuós aquest diumenge a casa després d’empatar a 3 amb l’Olímpic de Xàtiva. Podeu llegir la crònica del parit des del web oficial de la Unió Esportiva Llagostera.

Un total de 36 colles carnavalesques han participat aquest diumenge a la Rua de Carnaval de Llagostera. En representació de Llagostera,han tancat la rua les colles locals Dit i Fet, Els Caça fantasmes, i El porró que no pari. Properament us oferirem un vídeo amb un recull dels millors moments.

Els Mossos d’Esquadra amb la col·laboració de la Policia Local de Llagostera van detenir el passat 5 de març tres persones, d’edats compreses entre els 36 i 51 anys, veïnes de Girona, Bescanó i Cassà de la Selva respectivament, com a presumptes autores d’un delicte de tinença il·lícita d’armes i explosius.
 
Els fets van succeir al voltant de dos quarts de sis de la tarda del mateix dia a Llagostera quan una patrulla de mossos de paisà, que efectuava tasques de seguretat ciutadana per les urbanitzacions, va detectar un cotxe que circulava molt lentament per diversos carrers.
 
Els mossos van fer un discret seguiment del vehicle i es van adonar que anava passant per les diverses urbanitzacions, com si els ocupants fessin algun tipus de vigilància a les cases.
 
Davant aquesta sospitosa actitud, els mossos, juntament amb una patrulla de la polica local van aturar el cotxe per identificar els tres ocupants, dos homes i una dona. A la part posterior del turisme van localitzar un revòlver del calibre 22 i quaranta-vuit cartutxos de munició.
 
Cap dels tres ocupants va justificar la procedència de l’arma per la qual cosa van quedar detinguts per tinença il·lícita d’armes.
 
Els detinguts, dos d’ells amb antecedents, van quedar en llibertat i passaran a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona quan siguin requerits per l’autoritat judicial.

Isabel Tarragó, presidenta de la UE Llagostera i membre de la Federació Catalana de Futbol, ha llegit aquest divendres a la tarda la declaració institucional del Govern del Dia Internacional de les Dones. L’acte ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Girona, que han estat representats pel president de la Diputació, Joan Giraut; el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, i l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont. La lectura ha tingut lloc a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat, on també s’ha celebrat, aquesta tarda, la I Jornada Dona i Esport: Girona, que ha analitzat la situació de l’esport femení a la demarcació de Girona, amb l’objectiu d’establir estratègies i maneres diferents de treballar per assolir una major activitat de les dones per tal d’evolucionar cap a la plena igualtat de sexes. La inauguració de la jornada ha estat a càrrec d’Ivan Tibau, secretari general de l’Esport; Isabel Muradàs, regidora d’Esports de l’Ajuntament de Girona, i Xavier Soy, vicepresident de la Diputació de Girona. La jornada ha inclòs una taula rodona i dues conferències (a càrrec, respectivament, de Susana Pallarès, professora de psicologia a la Universitat Autònoma de Catalunya, i d’Alexandra Panayotou, atleta d’ultrafons). 

Dimecres, 05 Març 2014 22:55

Curs d’Atenció Sanitària Immediata

El curs d’una durada de 50 hores s’iniciarà el proper 17 de març a les set de la tarda al CEIP Lacustària.

El curs fa una introducció als primers auxilis i dona lliçons de com actuar en cas de picades, accidents domèstics, hemorràgies i ferides entre d’altres. A través d’unes classes teòriques i pràctiques i una avaluació final, els assistents obtindran el Diploma de Creu Roja d’Atenció Sanitaria Immediata Nivell II. Tot i assolir el nivel II, s’hi pot apuntat tothom, encara que no tingueu experiència prèvia.

Les classes es faran de dilluns a divendres, de 19h a 22h, i el curs acabarà, si no  hi ha cap imprevist, el dilluns 14 d’abril.

Podeu inscriure-us-hi abans del 14 de març a Creu Roja Llagostera - Cassà de la Selva (C. Barceloneta, 4 de Llagostera) o a travès del telèfon 972 83 02 54 o el mail Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ">Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Per a més informació podeu consultar el cartell des d’aquí.