ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Horòscop Aniversaris Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Un any més l’Associació per a la Recuperació de La Memòria Històrica de Llagostera commemora la proclamació de la II República amb un reconeixement a les persones que van patir la postguerra. L’acte tindrà lloc a la les 12 del migdia aquest diumenge 14 d’abril a la Plaça de l’Exili i seguidament es farà una ofrena floral en el monument als represaliats pel franquisme situat al cementiri municipal.  En l’acte hi col·labora l’Ajuntament i l’Escola de Música de Llagostera.

El Municipal de Llagostera acull avui a les 19 hores un dels partits més interessants de la jornada. L’equip blaugrana de Carrillo rep aquesta el potent Nàstic de Javi Salamero. La U.E Llagostera buscarà la victòria en vistes a la salvació i el Nàstic sortirà a per totes pensant en l’ascens. Uns 400 seguidors del Nàstic s’han desplaçat fins a terres gironines per seguir el partit. Carrillo ha fet una crida a l’afició llagosterenca perquè vingui al camp a animar l’equip.

Dimecres, 10 abril 2013 21:44

Llagostera republicana

El periodista Joan ventura dedica la seva columna d'opinió publicada al diari El PuntAvui a Llagostera i als actes que l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Llagostera organitzen cada 14 d'abril al municipi amb dues ofrenes florals en reconeixement a les persones que van patir exili i a les que van perdre la vida: una a la plaça de l'Exili i l'altra, al cementiri. Podeu llegir l'article des d'aquí

Ha mort Conxita Pijuan Casadevall, “ la Conxita de les herbes”  de  92 anys. Vídua d'Isidre Moradell Xirgu. La cerimònia religiosa serà el dijous dia11 d'abril a les 10h a la Parròquia de Llagostera.

Dimarts, 09 abril 2013 07:20

Autocars de franc per la Copa Catalunya

La Unió Esportiva Llagostera vol comptar amb el màxim suport dels seus aficionats en la històrica cita contra l'Espanyol que tindrà lloc el dimecres 17 d'abril. Per aquest motiu ha posat a disposició de l’afició dos autocars gratuïts per viatjar a Tarragona.  El club posarà a disposició dels seus seguidors -siguin o no socis de l'entitat- un centenar de places d'autobus totalment gratuïtes per anar a presenciar el partit que es jugarà al Nou Estadi de Tarragona. Tothom qui a partir de d’avui dimarts reservi la seva localitat a les oficines del club  tindrà dret a una plaça per l'autocar. Més información a www.uellagostera.com

Dilluns, 08 abril 2013 17:15

Sortida del Bell-Matí al Cap de Creus

Aquest diumenge 7 d’abril el G.E Bell-Matí ha fet la seva sortida mensual fins al Cap de Creus. La ruta ha començat al Far del Cap de Creus i ha continuat en direcció nord passant per la cala Culip, la cala Agulles i la cala Portaló; per tornar al punt inicial, pel GR.11. Hi han participat un total de 24 persones que han pogut observar la gran biodiversitat de la flora del Parc Natural del Cap de Creus a la primavera a més d’un espectacular paisatge. La propera sortida serà el dia 1 de maig per fer la ruta de Rupit a Tavertet, com sempre, la sortida a les 7h del matí davant del Pavelló.

Gran partit del filial del Llagostera en un camp difícil de puntuar a Vila-Roja. El Llagostera ha dut en tot moment la iniciativa i a la mitja part ja ho tenia encarrilat (0-2 ) per acabar-ho d’arrodonir a la segona part  amb 2 golassos de Costa i Moreno. Els dos primers gols han anat a càrrec de d’Adrià Muñoz i d’Ivan Martínez.

L’Ajuntament de Llagostera ha signat un nou conveni de col·laboració amb la Cooperativa Roba Amiga per la recollida de la roba usada que complementa el que ja té signat amb la ONG Humana.Actualment a Llagostera es separa la roba a través de contenidors específics situats al carrer des de l’any 2003. Durant aquests anys les famílies de Llagostera han col·laborat amb la ONG Humana dipositant anualment unes 24 tones de roba i calçat en els contenidors ubicats en 6 punts del municipi. Aquestes tones representen 2,85 kg de roba per habitant i any, dada molt superior a la mitjana catalana de 1,36 kg per habitant i any (segons dades ARC 2011). Amb el nou conveni signat amb l’empresa d’inserció EI ADAD L’ENCANT, SLU que pertany a la Cooperativa Roba Amiga, es pretén donar continuïtat a la recollida de la roba a través de contenidors a la via pública i alhora ampliar els objectius socials com són la inserció social i laboral de persones amb risc d’exclusió que desenvolupa Roba Amiga.

El sorteig de la Copa Catalunya celebrat aquest migdia ha emparellat el Llagostera amb l'Espanyol. El partit es jugarà el dia 16 o 17 d’abril (divendres es confirmarà) al Nou Estadi del Nàstic a les 18:30 hores i, segurament serà retransmès per Esport3. Més informació a uellagostera.com

Un cop aprovat definitivament el projecte i aprovada la proposta per la Comissió Territorial de Patrimoni Cultural de Girona, durant la primera setmana d’abril s’iniciaran les obres corresponents a les fases 2 i 3 de reparació del tram de muralla situat a la Plaça del Castell, entre la torre i les escales que comuniquen amb el carrer Processó. A finals de l’any passat es va portar a terme la primera fase que va consistir en la realització de diverses perforacions de drenatge i en el buidat de terres per a reduir l’esforç a que estava sotmès aquest tram de muralla. Segons ha informat l'Ajuntament de Llagostera les fases 2 i 3 del projecte consisteixen en l’execució d’un mur de formigó armat a la part interior de la muralla, separat 1,5 metres d’aquesta, que ha d’absorbir tots els esforços produïts per la contenció de terres. La darrera fase de les obres consistirà en tornar la zona del mirador al seu estat original, d’abans de l’inici de les obres, refent el paviment, embornals, arbres i mobiliari urbà. Es preveu un termini d’execució aproximat d’un mes. L’actuació la portarà a terme l’empresa FIOLMA SL. El cost de les obres és de 49.674,30 euros (mes IVA).