ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Horòscop Casaments Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

L’equip aleví del Club Base Llagostera està a un pas de proclamar-se campió de Lliga de la seva categoria. Després d’una excel·lent temporada on l’equip ha guanyant tots els partits disputats, aquest dissabte s’enfrontarà amb la Penya Bons Aires, que ocupa la segona classificació. Si els llagosterencs guanyen es convertiran en flamants campions i en ser el primer equip del Club Base Llagostera que guanya una Lliga.

Des del Club i famílies dels jugadors s’ha fet una crida per animar l’equip des del Camp Municipal de Llagostera. El partit es disputarà a les 12h.


Dilluns, 08 Maig 2023 10:40

“Let's Clean Up Europe” a Llagostera

Un total de 43 persones han participat aquest cap de setmana al “Let's Clean Up Europe” a Llagostera. Es tracta d’una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats a l’entorn de les poblacions. El “Let's Clean Up Europe” ha comptat amb la col·laboració del Bell-Matí i de la societat de caçadors sant Hubert.
Una vintena de persones han participat aquest diumenge a la visita guiada al molí de baix de Can Moner, situat al costat del mas. És l’únic molí de Ridaura que es va modernitzar el 1903 amb una màquina de vapor que va permetre augmentar la productivitat. El testimoni més visible d’aquest moment és la xemeneia de rajols.

L’Assemblea Territorial de l’ANC Llagostera i Llagostera per la Independència han aprofitat el Ple celebrat aquest dimecres al vespre per demanar als grups polítics independentistes que es presenten a les pròximes eleccions municipals, la signatura d’un document de compromisos.

El document inclou els 9 punts següents:

Compromís de facilitar la formació d’un govern municipal independentista.

Compromís de no donar suport a candidats ni formar govern amb partits implicats en l’aplicació de l’art 155 de la constitució espanyola Compromís d'adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)

Defensar la llengua catalana en tots els àmbits municipals.

Fer complir la normativa de retolació dels comerços tal com ho determinen la Llei de política lingüística i la Llei del Codi de consum: els cartells/rètols de caràcters fix i rètols de preus dels productes han de figurar com a mínim en català.

Posar els serveis jurídics a disposició de les direccions de centres educatius i d’aquelles famílies que s’enfrontin als tribunals contra la imposició del 25% en castellà.

Rebuig de qualsevol acte de la monarquia espanyola dins l’àmbit municipal.

Impuls a la sobirania fiscal. Sempre que sigui possible, fer efectiu el pagament d’impostos municipals a través de l’Agència Tributària de Catalunya.

Reconeixement de la validesa del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre de 2017 i del seu resultat favorable a la independència de Catalunya.

El document ha estat lliurat en mà al finalitzar el Ple. Podeu accedir al document des d’aquí.

Llagostera Solidària ha organitzat una visita al Barri Vell de Girona amb el grup de dones que segueixen les classes per aprendre la llengua i la cultura catalana impulsades per l’ONG llagosterenca. Després de la bona acollida de l’activitat ferta ahir, en les properes setmanes s'organitzarà una nova sortida.
Aquests tarda s’ha produït una nova fuita d’aigua al sector de ca la Santa de Llagostera en una de les canonades de l’empresa Rec Madral. L’ajuntament de Llagostera ha requerit a l’empresa per tal que repari la fuita de forma immediata i la Policia Local ha aixecat una nova acta i tallat el camí de can Pinet, tal i com ha explicat l’alcalde, Antoni Navarro. Les constants fuites d’aigua a les canonades de Rec Madral s’han convertit en el pa de cada dia en aquesta zona i també a les urbanitzacions de Selva Brava i Font Bona on Rec Madral subministra l’aigua i en un veritable malson tal i com han denunciat en repetides ocasions els veïns i el propi Ajuntament a l’Agència Catalana de l’Aigua.
“A la Jana mai li ha fet nosa el seu cos, just al contrari, sempre l’ha ajudat a viure mil i una aventures inexplicables. Un dia en sortir de casa es va trobar amb un objecte nou: un mirall. Aquest, entremaliat, la va convèncer perquè li regalés el seu cos, que segons ell era tan lleig, i així no l’hauria de carregar mai més. Ara que la Jana no té cos, com la trobaran els que més l’estimen?”. Aquesta és la sinopsis de “Soc així”, el conte de la llagosterenca, Paula Turon. En el marc de la programació de Sant Jordi, l’ha presentat aquesta tarda a la plaça Catalunya. El conte està editat per Babidibu.

Paula Turon, és mestra i apassionada de la literatura infantil. Des de petita que s’imagina i explica històries als que més estima, però després de ser diagnosticada amb un TCA, lluita per explicar la seva pròpia i per donar visibilitat a una malaltia mental que,malauradament, cada cop és més comuna.

Diumenge, 23 abril 2023 17:47

Gran ambient de Sant Jordi a Llagostera

La Plaça Catalunya de Llagostera s’ha omplert d’activitats des de primera hora del matí per celebrar la diada de Sant Jordi. Com a novetat s’han estrenat unes casetes de fusta per a les parades de les entitats, molt ben valorades pels paradistes i pels visitants. Les activitats s’han uniciat amb el contacontes "Roses i més coses" de Marina Gil. Al migdia s’ha fet el lliurament de premis de les categories infantils del concurs literari i de punts de llibre, la presentació de la Taula de convivència i un concert a càrrec d’Anna Pérez i Cristian Salguero. Els actes han seguit aquesta tarda amb la presentació del conte, “Soc així”, de la llagosterenca Paula Turon i un taller artístic a càrrec de l'Escola d'Art Pere Mayol.
“Destí. Llagostera. La migració dels anys 50 als 70” és el títol del nou llibre editat per l’Ajuntament de Llagostera. La seva autora, Mireia Malagon, acompanyada de l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro i de la filòloga i poeta, Laura G. Ortensi, que n’ha fet el pròleg, l’ha presentat aquest dissabte al vespre dins de la programació dels actes de Sant Jordi, a Llagostera. La presentació ha tingut lloc a la Sala de Plens, que s’ha omplert de gom a gom, desbordant les previsions d'aforament.

Es tracta d’un treball creat a partir dels records, les vivències i les emocions d’alguns dels migrants del sud de l’Estat espanyol que van arribar a Llagostera a partir de 1950. El relat pretén recollir uns fets que formen part de la història local i vol ser un tribut a totes aquelles famílies que van prendre la determinació d’abandonar el seu lloc d’origen. Al final de la presentació s’ha projectat un vídeo amb alguns dels testimonis que recull el llibre.

El llibre el podeu comprar a la Llibreria Sureda i a la parada de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament ubicada a la plaça Catalunya durant tota la diada de Sant Jordi, on Mireia Malagon signarà llibres.

L’Assemblea Territorial de l’ANC Llagostera i Llagostera per la Independència han lliurat un document de compromisos als grups polítics independentistes que es presenten a les eleccions municipals a Llagostera per que ratifiquin la seva voluntat de treballar per la independència. En el document, entre d’altres punts, hi ha el compromís de facilitar la formació d'un govern independentista, no donar suport a candidats ni formar govern amb partits implicats en l'aplicació del l’article 155, fer complir la normativa de retolació dels comerços i el reconeixement de la validesa del referèndum d’autodeterminació.

En el proper Ple municipal previst pel 26 d' abril a les 20h, ambdues entitats independentistes locals demanaran als caps de llista que signin el document de compromisos.