ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici L'ull de poll Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Dilluns, 10 Octubre 2022 07:49

XXIII Caminada Memorial Isabel Vila

Una cinquantena de persones han participat aquest diumenge en la XXIII Caminada Memorial Isabel Vila. Amb aquesta caminada els municipis de Llagostera, Calonge i la Bisbal, reten homenatge cada any a Isabel Vila, considerada la primera sindicalista catalana coneguda per la seva lluita social i laboral on va reivindicar les cinc hores en la jornada de treball infantil. Isabel Vila va prendre part el 6 d’octubre de 1869 en el Foc de la Bisbal, la revolta per defensar la República Democràtica Federal contra el governador militar de Girona, per la qual cosa va haver de travessar les Gavarres amb un nombrós grup de republicans des de Llagostera.

Aquesta iniciativa va ser guardonada l’any passat amb el premi Cirera d’Arboç del Consorci de les Gavarres, que enguany s’ha implicat en l’organització.

Diumenge, 09 Octubre 2022 14:12

Ha mort Josep Àngel Ramil Padín

Ha mort Josep Àngel Ramil Padín, de 65 anys. La cerimònia serà el dia 10 de octubre, a les 3 de la tarda, a la Sala de cerimònies del Tanatori de Girona.
Caritas, la Comissió de Reis, la Creu Roja, l’Associació Meeple, Ramon de Arriba, Guillem Ferrer i Mariàngela Vilallonga, són les entitats i persones nominades a rebre el Premi Ou de Reig 2022.

Les votacions es poden fer en línia des des de llagostera.cat, fins al 10 d'octubre a les 14h.

Des del mateix espai podreu votar també l'aparador que més us agradi del Concurs d’Aparadors de la Fira del Bolet. Poden participar a la votació totes les persones majors de 16 anys empadronades a Llagostera. Per fer-ho només cal identificar-se amb el nom i el DNI. Vota ara des d'aquí.

Els Implicats Llagostera han completat aquest cap de setmana la seva setena participació a l’Oncotrail. Ho han fet amb un temps de 17 hores i han aconseguit recaptar 1.168 € que es destinaran a la investigació en la lluita contra el càncer i en la millora de vida dels malalts i els seus familiars. L’equip ha agraït la col·laboració i el suport rebut tant de comerços com de persones que han fet donatius.

El Grup Excursionista Bell-Matí ha celebrat el 57è aniversari de l'entitat amb la projecció de l'audiovisual "Gasherbrum II 8035M" . Aquest documental es va enregistrar arran de l'expedició Gasherbrum II al Karakorum organitzada per The Altitude Team, equip format per, entre altres, el llagosterenc Ferran Pérez. Pérez va explicar la seva experiència en la coronació d’un 8.000 metres.

L’acte va tenir lloc a la sala polivalent de Can Roig, divendres al vespre, i va aplegar una setantena de persones.

Dimecres, 28 Setembre 2022 10:08

Commemoració de l'1 d'octubre

Amb motiu del 5 aniversari de la celebració del referèndum d'autodeterminació, l'Ajuntament de Llagostera ha organitzat diversos actes pel pròxim dissabte 1 d'octubre. Els actes s'iniciaran a les 19.30h a la plaça Catalunya amb la lectura de diversos manifestos i seguirà a les 20h al Teatre Casino Llagosterenc amb la projecció d'un vídeo protagonitzat per diversos testimonis que van viure en primera persona la jornada de l'1 d'octubre del 2017. Tancarà la programació la xerrada “5 anys de l’1 d’octubre. I ara què?”, a càrrec de Marc Santjaume, professor de teoria política.
Un camió cisterna de purins ha bolcat a sobre d’un turisme aquest matí a la rotonda d’accés a la urbanització de Llagostera Residencial. L'aparatós accident ha provocat diverses contusions i ferides de poca gravetat a la conductora i única ocupant del vehicle. L’accident s’ha produït quan faltaven pocs minuts per a tres quarts d’onze. Fins al lloc dels fets s’hi ha desplaçat una patrulla de la Policia Local, dues dels Mossos d’Esquadra, dues ambulàncies del SEM i una dotació del Bombers. La persona ferida ha estat traslladada al al parc Hospitalari Martí Julià de Salt.

Llagostera ha rebut aquest vespre a Toni Guerrero després de completar, en 39 dies, la volta Espanya en bicicleta a benefici de la Fundació Oncolliga de Girona. Durant el seu repte ha aconseguit recaptar un total de 5.560 euros que es destinaran íntegrament a la lluita contra el càncer i a millorar la salut de les persones que el pateixen i els seus familiars. Guerrero ha agraït la col·laboració de totes els establiments, comerços, persones i institucions que li han donat suport. L’arribada ha tingut lloc a la plaça Catalunya on l’esperaven amics, familiars, representants de la Fundació Oncolliga. En representació de l’Ajuntament de Llagostera, l’alcalde accidental, Enric Ramionet li ha donat la benvinguda.

Fins al 30 de setembre encara es poden fer donacions des d’aquí.

Per a més informació podeu seguir el perfil a Instagram de @toni.g.f


Llagostera ha celebrat aquest diumenge la XIV Festa de la Mobilitat Sostenible. Hi han participat un total de 158 persones, 142 caminants i 16 ciclistes, que han recorregut per diversos carrers i camins de l’entorn del municipi.

La festa ha finalitzat amb un esmorzar per a tots els participants.

Joan Frigola, amb les seves “Les notes del destí”, ha estat el protagonista aquest dijous al vespre, de la sessió especial del Club de Lectura a la Biblioteca Julià Cutiller de Llagostera. L’acte ha comptat amb la participació de la llagosterenca Cristina Montiel.

La novel·la “Les notes del destí”, editada per l’Editorial Sunya, està teixida amb els fets d’un any de la vida del protagonista amb el propòsit d’endinsar-se en els dubtes d’un personatge que acaba d’entrar en el món laboral “on tots nosaltres ens hi podem veure reflectits en algun moment”, tal i com ha explicat el seu autor, Joan Frigola.