ELPOLLTV

Div19042024

Back Estàs aquí:Inici L'ull de poll Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Dimecres, 22 Juny 2022 08:15

La pluja deixa 9,2 litres a Llagostera

A les portes de la revetlla de Sant Joan i amb l’estrès hídric que pateixen els nostres boscos la pluja d’aquest vespre ha estat molt ben rebuda. A les dues estacions meteorològiques del nucli urbà (carrer Camprodon i Can Gotarra) s’han registrat 9,2 i 9 litres, respectivament, i 7,6 a l’estació municipal situada a l’Escorxador. Tot i que ha millorat la situació el risc d’incendi segueix sent important i per tant cal seguir extremant les precaucions, sobretot amb el llançament de petards i coets. Cal recordar que està prohibit fer-ho a menys de 500 metres del bosc.

Diumenge, 19 Juny 2022 09:06

Nova edició de la Festa del Segar

Llagostera ha celebrat aquest cap de setmana una nova edició de la tradicional Festa del Segar, organitzada pel col·lectiu de segadors i segadores del municipi. Les activitats s’han iniciat amb una demostració de sega i la recollida de garbes, tal i com es feia als anys 40 del segle passat. La Festa ha seguit amb una cantada d'havaneres i un sopar al local polivalent, on també s’ha pogut veure una exposició de fotografies del segar i el batre.
La segona intervenció arqueològica al Castell de Montagut de Llagostera ha posat al descobert una escala molt ben conservada que donaria accés exterior a la torre principal i a una de les habitacions de la fortalesa.

La troballa ha estat posada en coneixement dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura que s’han desplaçat aquest migdia per veure in situ els treballs, impulsats per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera i executats Atri Cultura i Patrimoni, empresa especialitzada en patrimoni cultural, arqueologia i història dirigida per l'arqueòleg Joan Llinàs.

Llinàs ha explicat que aquestes escales exteriors molt probablement van ser construïdes posteriorment al voltant de la torre medieval de base circular del segle IX o X i que va donar origen al castell.

Amb aquestes dues intervencions arqueològiques es pretén descobrir i documentar les diferents estructures del castell per, posteriorment, dur a terme les diferents accions necessàries que portin a la consolidació i restauració del jaciment, amb especial interès a aquelles zones que requereixin una actuació urgent.

Actualment, el castell de Montagut, ubicat en terrenys de propietat privada s'hi pot apreciar una torre de planta circular, d'uns cinc metres de diàmetre ubicada en el punt més alt de la muntanya, i un tram de muralla espitllerada, d'una longitud d'uns 14 metres, que també s’està desenterrant.

Les actuacions estan finançades per l’Ajuntament de Llagostera i es preveu aconseguir el suport econòmic del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per poder seguir amb els treballs, tal i com ha explicat el regidor de Cultura, Enric Ramionet.

Avui, el director dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura, Josep Calatayud, acompanyat dels tècnics del departament han visitat el castell.

Unes 150 persones han participat aquest cap de setmana a la caminada i botifarrada solidària organitzada pels Implicats Llagostera. Tots els beneficis aniran destinats a la Fundació Oncolliga Girona i Lluito per tu, properament s’informarà de la recaptació.

Els Implicats participaran a la Oncotrail prevista pel primer cap de setmana d’octubre. L'Oncotrail és una cursa per equips de 100 km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona conjuntament amb l'Agrupació Excursionista Palafrugell i el Club Atlètic Palafrugell i que té com a objectiu recaptar fons per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer.

Divendres, 10 Juny 2022 14:15

Primer ensurt de la temporada d'incendis

La ràpida actuació dels Bombers i l’ADF ha permès controlar i apagar de seguida el foc agrícola que s’ha declarat aquest migdia al Pla de Panedes. El foc ha afectat uns 600m2 de camps i part d’una plantació de noguers de Ca n'Alou. El foc ha aixecat una gran columna de fum visible des de varis quilòmetres. Fins al lloc de l’incendi s’hi ha desplaçat fins a 7 dotacions dels bombers i 3 de les ADF’s així com la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. També s’hi ha desplaçat l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, i el regidor de Promoció Econòmica, Eduard Diaz.
Dilluns, 06 Juny 2022 11:50

Campionat de Petanca de Festa Major

Pedro Benjumea i Pilar Ortíz han guanyat el Campionat de Petanca de Festa Major 2022 que s’ha celebrat aquest diumenge al Parc de l’Estació. En segona posició han quedat Carmen Palomo i José Luís Parron i en tercera Mireia Pérez i Josefa Cortés. El Campionat ha finalitzat amb un esmorzar on hi ha assistit l’alcalde, Antoni Navarro i la regidora d’Esports, Sílvia Fa. El regidor de Medi Ambient, David Parron, també ha participat al campionat.
Un total de 29 corredors han participat a la cinquena edició del Llagosprint, organitzat per la Palestra.

En categoria Sènior femení la guanyadora ha estat Clàudia Illa seguida d’Ariadna Font i en la masculina Arnau Saubí, seguit per Pep Simón. En la categoria Màster Femení la guanyadora ha estat Raquel Fumadó, per segon any consecutiu i el guanyadors de la categoria Màster masculina Carles Simón segui de Carles Martínez. En la categoria Júnior el més ràpid ha estat Jordi Soler seguit de Nil Mas. Cal destacar el rècord establert per Fèlix Llinàs amb un temps de 27’’11.

La competició consisteix en pujar corrent les escales de Casa Blanca fins a la Plaça del Castell.

El corredor d’Ultra trails, Jordi Gamito, ha apadrinat la prova.

Carles Maurici va proclamar-se campió de la Tirada local al plat de Festa Major, després del desempat a 14 plats amb Albert Reyné. El campionat va tenir lloc diumenge al camp de tir de Can Fonollerons. Santi Delmonte va ser el guanyador del sorteig del xai.

Dilluns, 06 Juny 2022 14:44

Paintball de Festa Major

Un total de 109 infants han participat al PaintBall de Festa Major. L’activitat s’ha dut a terme al camp de futbol de Casal, a càrrec del PaintBall Can Garriga. Es tracta d’una activitat inclosa dins la programació de la Festa Major sorgida pel Consell d’Infants Municipal.

El Consell d’Infants Municipal és un òrgan de participació que dona veu als infants i els permet opinar i fer propostes sobre temes que els afecten directament. El consell està format per infants de 5è i 6è dels centres educatius de Llagostera, els quals representen els seus companys de classe exercint de consellers/es en les sessions del consell. A través de les trobades del consell, els infants han treballat qüestions com la responsabilitat comunitària, la participació democràtica, el diàleg i l’esperit crític.

Una de les novetats més esperades de la Festa Major ha estat el Tobogan Splash Slide que s’ha instal·lat al carrer Nou. Amb una longitud de 75 metres el tobogan ha despertat molta expectació i ha servit per contrarestar la calor de la tarda de diumenge de la Festa Major. Petits i grans han gaudit i s’han refrescat baixant pel tobogan.