ELPOLLTV

Div19042024

Back Estàs aquí:Inici Redacció
Redacció

Redacció

Dijous, 28 abril 2022 09:31

Jam Session a l'Espai Jove de Llagostera

La Taverna de les Vídues ha organitzat una Jam Session a Plaça Llibertat de Llagostera que tindrà lloc el pròxim 30 d'abril a les 19h.

La Jam Session estarà dinamitzada per joves de Llagostera i es podrà escoltar rock, blues, pop, reggae, funk, rap... Tot aquell que vulgui participar, només cal que porti el seu instrument i pugi a l'escenari. 

Més informació a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Dimecres, 27 abril 2022 15:29

Campus d'Estiu amb Cavall de Mar

S'obren les places pel Campus d'Estiu 2022 de Club d'Hípica Cavall de Mar. 

Del 27 de juny a l'1 de juliol, del 4 al 8 de juliol, de l'11 al 15 de juliol, del 29 de juliol al 2 d'agost i del 5 al 9 d'agost. 

Per més informació, podeu trucar al 615606613 i al 616450416. 

El preu és de 175€ per setmana. 

Dimecres, 27 abril 2022 13:08

V Torneig de Pàdel

El pròxim 21 de maig tindrà lloc el V Torneig de Pàdel a les 9.30h. 

Competiran les categories d'iniciació, intermèdia i avançada. 

Hi haurà servei de bar i entrepans freds i calents. 

Hi haurà entrega de premis pels primers i segons classificats, com també un obsequi per a tots els participants, aigua i snack. 

I tots els participants que assisteixin a l'entrega de premis podran participar en un sorteig de material de pàdel. 

Les inscripcions es poden fer per whatsapp als números 650005306 (Roberto) i al 646552028 (Fina) fins al 13 de maig. Les inscripcions són limitades. 

Aquest dissabte 30 d'abril s'inaugura a les 19h l'exposició de l'artista japoensa Yoko Kataoka titulada "Els colors i les formes que ens il·luminen la vida" a la Sala Can Roure de Llagostera. Es podrà visitar fins al 28 d'abril. 

Yoko Kataoka convida a somiar entre colors alegres i formes orgàniques a través de les seves estampacions amb motius estacionals.

És nascuda a Tòquio i Llicenciada en Belles Arts i Disseny Tèxtil per la Universitat Preferectural de les Arts d’Okinawa. Actualment resideix i té taller envoltada del bosc verd de la Garrotxa. On busca un estil de vida sostenible i connectat amb la natura. Practica estampació japonesa ja fa 30 anys.

L’antiga tècnica d’estampat que aplica la Yoko s’anomena Bingata i té el seu origen al segle XIV a Okinawa. És un estampat acolorit que ofereix la calidesa del treball artesà amb materials naturals i eines manuals. El nom ve dels kanji 紅 (bin) i  型 (kata) que signifiquen colors i plantilla respectivament.

El cor d’aquesta exposició són il·lustracions del Calendari Estacional. Un projecte que neix el 2014 amb la voluntat de viure amb sensibilitat el cicle de la natura i el fluir de les estacions. Una manera d’enriquir la vida, com crear una cançó o llegir un haiku cada mes i il·luminar un raconet de la llar.

Amb l’esperança que gaudeixis l’exposició entre brots, flors, cants d’ocells i pluja suau de la primavera. Tot comença de nou.

Ahir, diumenge 24 d'abril, es va celebrar la II Cursa de la Dona a Llagostera amb un total de 278 participants.

En un primer moment s'havia de celebrar el dia 20 de març, però es va haver d'anul·lar pel mal temps, en canvi, ahir es va gaudir d'un dia de sol i calorós.

Els recorreguts es podien dur a terme caminant o corrent depenent de l'estat físic de cadascú. I els itineraris passaven per camins i corriols de Ridaura.

El passat 15 d'abril es va celebrar el primer concurs de la Lliga Catalana de TREC i de la Lliga Gironina AceeGi a Llagostera. Concretament, en categories de zero, una i dues estrelles.

Aquest concurs estava prèviament convocat pel 27 de març, però es va haver d'ajornar per la pluja que havia malmès els camins pels quals havia de passar la prova d'orientació. La competició va tenir lloc a les instal·lacions de Cavall de Mar i als camins de l'entorn tècnic i variat del Pla de Penedès i l'Ardenya. El traçador, Ricard Grabulosa, va preparar un recorregut amb totes les dificultats tècniques d'una orientació de nivell de Campionat d'Espanya.

El concurs era l'última cita abans que els binomis participin en el Campionat d'Espanya, a Torrejón El Rubio (Càceres) del 22 al 24 d'abril.

Els podis finals van ser de la categoria Zero Estrelles, en primer lloc, Abril Noguera Planella amb Twan, el segon lloc va ser per Rosa Jofra Planas amb Totemi el tercer lloc per Paula Caritg Garceso amb Twan. En la categoria d'Una Estrella, en primer lloc, va quedar Clara Noguera Sala amb Jacaranda, el segon lloc, Mae-Lou Flotat Dreneau amb Pinto i, en tercer lloc, Montserrat Grabulosa Quer amb Valiente. Finalment, en la categoria de Dues Estrelles, va quedar primera Gemma Miquel Caballero amb Rasier, en segon lloc, Meritxell Bona Navas amb Aladetres i Guillem Ferrer Bellvehí amb Mer-Mabat en tercer lloc.

La celebració de la prova va ser possible gràcies al suport de la Diputació de Girona i de l'Ajuntament de Llagostera.

Tot a punt per celebrar la II Cursa de la Dona de Llagostera aquest diumenge 24 d'abril a les 10h al Pavelló Josep Mir.

Aquesta segona edició destaca que un dels recorreguts establerts serà inclusiu pensat per fer de manera segura amb vehicles rodats com handbikes, cadires de rodes, cotxets, etc. que transcórrer pel carril bici. I per altra banda, hi haurà la modalitat de recorregut de 5 km i 10 km que es poden fer caminant o corrent depenent de l'estat físic de cadascú.

Els itineraris passen per corriols i pistes forestals de Llagostera que potser no són conegudes per la majoria de la ciutadania i d'aquesta manera es desperti la curiositat per descobrir-los i tornar-hi en altres ocasions per millorar encara més la salut física i mental.

Les inscripcions a la cursa són al següent enllaç

Dimecres, 13 abril 2022 09:02

Sant Jordi a Llagostera

Després de dos anys de pandèmia amb restriccions, aquest any Llagostera podrà celebrar la diada de Sant Jordi sense mascareta. S’han organitzat activitats tant pel divendres 22 d’abril, com pel mateix dia 23 d’abril.

Per una banda, el divendres tindrà lloc l’acte de lliurament de premis de les categories juvenil i adult del XXVII Concurs Literari Sant Jordi a la Biblioteca Julià Cutiller a les 19h. A continuació, es celebrarà l’espectacle literari “Camellia” a càrrec de la Cia. Dell’Anima. Es tracta de petits relats que parlen de diverses dones basats en l’obra “Viatges i flors” de Mercè̀ Rodoreda. Dones que lluiten, sedueixen, pateixen i celebren. “Camellia” recull aquest petit somriure de l’escriptora des d’una mirada feminista. Finalment, hi haurà un concert de música barroca interpretada per dos violins i una actriu.

I, per altra banda, el dissabte 23 es celebraran activitats durant tot el dia a la Plaça Catalunya. Hi haurà parades de llibres i roses, una parada amb les publicacions de l’Ajuntament, i també una parada de l’Escola Municipal d’Art Pere Mayol amb el projecte REGALART. Aquest consisteix en que qualsevol persona pot anar a recollir una obra d’art gratuïtament per regalar a qui vulgui. Són obres realitzades pels alumnes de l’Escola. Finalment, la Biblioteca Julià Cutiller comptarà amb l’espai la Biblioteca a Cel Obert.

Pels més menuts, es muntarà una instal·lació participativa de jocs de fusta a càrrec de la companyia Tombs Creatius de les 10.30h a les 13.30h i de les 17 a les 20h.

Just al migdia, tindrà lloc l’acte de lliurament de premis de les categories infantils del XXVII Concurs Literari Sant Jordi i del XXI Concurs de punts de llibre a l’espai La Biblioteca a Cel Obert. Seguidament, a les 12.30 h, es celebrarà l’espectacle de contacontes artístic a càrrec de Lourdes Ral anomenat “El vestit blanc”, de Thaïs Rovira. I de 17 a 20 h es farà un taller de punts de llibre organitzat per l’Escola Municipal d’Art Pere Mayol.

Divendres, 08 abril 2022 10:48

Processó de Llagostera

El pròxim divendres 15 d'abril tindrà lloc la Processó de Llagostera a les 21h. El recorregut serà de la Plaça del Castell, c/Sant Pere, c/del Fred, c/Olivareta, plaça del Mercat, c/Major,c/Santiago Rusiñol, c/Joan Maragall, c/11 de setembre, c/Hospital, c/Sant Pere i acabarà de nou a la plaça del Castell.

Es prega silenci durant el pas de la processó. 

Dimarts, 05 abril 2022 08:45

Concert de Iogui Trio

El pròxim divendres 8 d'abril a les 19.30h a la Biblioteca Julià Cutiller tindrà lloc el concert-relat 1'59'' Que van canviar el món de Iogui Trio. 

L'espectacle desgrana la història de la Bossa Nova a través dels seus protagonistes, les cançons més representatives i anècdotes teatralitzades. Des del samba primigeni aportat pels esclaus africans arribats a Brasil fins a l’establiment del gènere musical popular més elegant i sofisticat del segle XX, resseguim les evolucions i barreges culturals que culminen amb la màgia de Joao Gilberto, les composicions de Tom Jobim i la poesia de Vinicius de Moraes. El títol de l’espectacle s’inspira en un dels capítols de l’obra de Ruy Castro, el gran cronista de la Bossa Nova i una de les diverses fonts documentals en la qual es basa l’espectacle.

En aquest acte es podrà recollir el sobre número 11 de l’àlbum de cromos Llagostera. Patrimoni Cultural.