ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Esports Sílvia Comas
Sílvia Comas

Sílvia Comas

La plataforma Discapacitat Intel·lectual a Catalunya (Dincat), que representa a 310 entitats i a 30.000 persones, ha denunciat que les retallades afecten greument a l’intent de normalitzar la vida social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual. 

La Montse Castellana, la mare d'en Pau, un noi de Llagostera amb discapacitat intel·lectual, s’ha posat en contacte amb ElPollTV per explicar-nos la sitaució. Ella afirma que a Catalunya es va apostar i de forma molt més avançada que a Espanya per tal que les persones amb discapacitat intel·lectual fossin considerades ciutadans i ciutadanes amb els mateixos drets i deures que la resta dels seus conciutadans. Castellana assegura que "quan com a societat estàvem començant a aconseguir-ho s’han retallat 53 milions d’euros acceptats per les administracions com el mínim necessari per atendre a aquestes persones amb dignitat. Val a dir que ja està comprovat que el sobrecost mínim per una família amb un fill/a amb DI ratlla els 20.000€ anuals; no es tracta només de la pèrdua de llocs de treball sinó que s’estan vulnerant drets humans sense cap consideració. S’ha traspassat la ratlla vermella del que hauríem de considerar ètica i moralment acceptable”.

La Montse és la mare d’en Pau, un noi de Llagostera amb discapacitat intel·lectual i que també s’ha vist afectat per aquestes retallades. Actualment en Pau ha començat a fer pràctiques a l’IES Narcís Xifra de Girona un dia a la setmana. A en Pau li fa molta il·lusió treballar ‘com tothom’ i anar a viure amb la seva novia quan puguin. Ara també  està aprenent a cuinar per anar a viure en un pis amb 3 companys més, els pares no viuran sempre, i gràcies a les classes d’informàtica ja sap respondre correus electrònics. 

Però tot plegat es pot convertir en una mera il·lusió. De moment no té ni feina.

Dimecres, 22 Maig 2013 13:24

'Tallerets d'estiu' de La Botigueta

La Botigueta organitza pels propers mesos els Tallerets d’estiu. Els tallerets es realitzaran del 17 de juny fins al 13 de setembre i es crearan coses útils i divertides, els infants descobriran noves habilitats per donar una segona vida a alguns objectes. També s’ensenyarà a customitzar sabates, crear complements, decorar l’habitació o reutilitzar samarretes. . Els Tallerets es faran de dilluns a divendres, de 17h a 20h. Hi poden participar nens i nenes de 5 fins a 12 anys i el preu és de 55€ per quinzena. 

Per més informació i inscripcions cal adreçar-se a La Botigueta i hi ha temps fins al 31 de Maig. Podeu consultar el cartell al fitxer adjunt més avall. 

 

El polivalent llagosterenc s'ha tornat a omplir de gom a gom a la segona nit de festa major. La Banda del Coche Rojo i la Orquestra de Mitjanit han fet les delícies dels assistents amb la nit de versions. La festa s'acabarà d'aquí pocs minuts amb el ball del xiri-miri. 

Ple absolut en la nit de divendres al polivalent llagosterenc. El concert d’Amelie ha començat puntualment a les 12h de la nit i les adolescents més fans, que feia estona que feien cua per entrar, han corregut per ocupar els primers llocs davant l’escenari. Després d’hora i quart de concert ha estat el torn de Brams que ha mantingut la festa amb un to reivindicatiu. Finalment el grup lleidatà Pastorets Rock ha tancat l’exitosa nit a ritme de versions de cançons tradicionals. 

Divendres, 17 Maig 2013 00:03

Mega Carpa Dance de Festa Major

Un any més la Mega Carpa Dance acompanyarà les nits de Festa Major. Aquest divendres 17 hi haurà Opening Carpa amb Festa Dance Remember amb DJ Okam. Dissabte 18, Nit Calenta, amb DJ Max Cortés i les seves Erotic Girls. Diumenge serà el torn de DJ Luxury i DJ Fauster amb la Deluxe Night 3.0. El Fi de Festa serà dilluns amb DJ Okam. 

A més, cada dia la Mega Carpa Dance servirà sopars a partir de les 20h.

El carrer Àngel Guimerà ha estat el guanyador del Concurs d'Engalanament de Carrers de Festa Major. El Carrer Constància, que enguany celebrava el 20è aniversari d'adornar el carrer, s'ha endut el segon premi. El jurat ha estat format per membres de la Comissió de Festes. Els premis s'han lliurat durant la mitja part del ball de la Gent Gran amb el conjunt Gran Premier a l'Edifici Polivalent. L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, ha volgut fer un recordatori a la figura de Pepe Fernández que ha mort avui a l'edat de 70 anys. 

Enguany els candidats i candidates a hereus i pubilles es troben immersos en períodes d’exàmens i és per aquest motiu que no hem pogut realitzar el vídeo de presentació. No obstant això, els candidats i candidates ens han explicat qui són i què fan. Ho podeu llegir al fitxer adjunt més avall. 

Recordeu que es pot votar per l’hereu i la pubilla fins el proper dijous 16 de maig des d’aquí

 

Dilluns, 13 Maig 2013 09:07

Cap de setmana de Trial a Llagostera

Una cinquantena de motos de trial i pilots han participat aquest cap de setmana al Trial Tour Open & Classic 2013 organitzat per “D Trail Costabrava i Els Cremats Motor Club Esportiu. El dissabte es va realitzar la prova en Trial Open Modernes i diumenge en Trial de Clàssiques.  Ambdós campionats tenien quatre nivells: Iniciació, Groc, Verd i Blau, en funció de la dificultat. 

Els guanyadors de la prova del Trial Open Modernes van ser Albert Gil (iniciació), Amadeo Fores (Groc), Carlos Garcia (Verd) i Eduard Planas (Blau). Pel que fa al Trial de Clàssiques els guanyadors van ser Nil Comas (iniciació), Enrique Verdaguer (Groc), Isidre Blanch (Verd) i Jaume Mora (Blau). 

 

Aquest diumenge s’ha celebrat el 33è Aplec de Panedes organitzat pel G.E. Bell Matí. El bon temps va permetre que centenars de persones pugessin fins a Panedes i gaudissin de les activitats que s’havien preparat durant el dia com la missa solemne o el ja tradicional torneig mundial de llançament de rabassa, que enguany se’n celebrava la 7a edició. També es va jugar als jocs de sempre, com el de trencar l’olla. 

Al migdia es va fer l’arrossada i a la tarda la festa va continuar amb les sardanes a càrrec de La Principal de l'Escala, el lliurament de premis del concurs de flors i la gran rifa. 

 

Un any més, el Grup Excursionista Bell Matí organitzarà per la Festa Major el Concurs de Dibuix Infantil. Enguany el concurs arriba a la 44a edició i es celebrarà el dissabte 18 de maig a les 16h a la Plaça Catalunya. 

Hi haurà cinc categories: 5, 6, 7 a 8, 9 a 11 i de 12 a 14 anys. Els dibuixos es faran amb els colors que es donaran en el moment de fer la inscripció i es lliuraran sense signar. Els que no reuneixin aquestes condicions quedaran desqualificats. L’hora límit per entregar els dibuixos serà les 18h. Els dibuixos s’exposaran al Local Social de ‘La Caixa’ els dies de Festa Major i els premis es lliuraran al mateix local el diumenge 19 de maig a  les 12:30h.