ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Esports Elena Trullàs
Elena Trullàs

Elena Trullàs

La companyia Aqualia ha informat als veïns i veïnes de Llagostera dels problemes que hi ha a la xarxa de clavegueram degut a les tovalloletes i altres objectes que es llencen al vàter. Aquest fet provoca que els col·lectors del clavegueram i les bombes que bombegen l’aigua residual s’embossin i es generin tota una sèrie de problemes i perills: posen en risc els operaris encarregats del manteniment del clavegueram, generen abocaments contaminants a les rieres, i males olors al municipi entre altres.

Per això, tant Aqualia com l’Ajuntament de Llagostera demanen que es tirin les tovalloletes d’un sol ús (també les etiquetades com a biodegradables) o qualsevol altre residu a la paperera (guants, bastonets de les orelles, compreses i tampons, ...). Així es reduiran els embussaments al clavegueram i això redundarà en el bon funcionament de la infraestructura hidràulica del municipi i en un benefici per tots els veïns i veïnes de Llagostera.

La Generalitat de Catalunya ha prohibit les reunions o trobades de més de sis persones com a mesura de prevenció de la propagació de la Covid-19. Es tracta d'una mesura que afecta tant a l'àmbit públic com privat.
La limitació s'aplica també per a les taules ubicades en terrasses, restaurants i bars, amb un màxim de sis persones per taula o agrupació d'aquestes.

No estan incloses en aquesta prohibició les activitats laborals, de culte, casaments, serveis religiosos o cerimònies fúnebres i mitjans de transport públics.

Tampoc estan incloses (sempre que es compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT):
- Activitats culturals, d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars.
- Les biblioteques, arxius, museus i monuments.
- Activitats lúdiques, recreatives i l’obertura al públic d’equipaments esportius, com ara piscines descobertes, parcs d’atraccions i parcs infantils, activitats esportives, com ara gimnasos i instal·lacions esportives.

Aquesta limitació no és aplicable al dret de manifestació, el qual es podrà exercir en les condicions que determini l’autoritat competent, i sense perjudici del compliment de les limitacions establertes amb caràcter general per les autoritats sanitàries en els espais públics.

A partir d'avui entren en vigor noves mesures per contenir els brots de COVID-19 i les reunions o trobades de més de 10 persones estaran prohibides a partir d’ara.

Es tracta d'una restricció que afecta tant l’àmbit privat com el públic i s'aplica també a les taules ubicades en terrasses, restaurants i bars, amb un màxim de deu persones per taula o agrupació d'aquestes.

No es consideren incloses en aquesta prohibició:
- Activitats laborals.
- Activitats de culte.
- Actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres.
- Mitjans de transport públic.

Tampoc estan incloses (sempre que es compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT):
- Activitats culturals, d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars.
- Les biblioteques, arxius, museus i monuments.
- Activitats lúdiques, recreatives i l’obertura al públic d’equipaments esportius, com ara piscines descobertes, parcs d’atraccions i parcs infantils, activitats esportives, com ara gimnasos i instal·lacions esportives.

La Consellera de Salut, Alba Vergés va signar ahir la resolució que ja s’ha publicat al DOGC que prohibeix fumar a la via pública o en espais a l’aire lliure si no es garanteix una distància mínima interpersonal de 2 metres. La limitació s’aplicarà tant al consum de tabac com al de qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, catximbes o assimilats. Es tracta d’una mesura de prevenció per contenir la propagació del coronavirus.

També han entrat en vigor altres mesures com la de limitar l’horari de tancament de bars i restaurants a la 1 h de la matinada, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores.

La resolució també recorda a la ciutadania la recomanació de limitar les trobades socials fora del grup de convivència estable, així com també que aquestes trobades socials siguin d’un màxim de 10 persones.

Després de diverses setmanes de votació, el resultat final del procés participatiu per decidir la ubicació del mercat setmanal de Llagostera ha estat l’Avinguda de l’Esport.

A través de la plataforma digital i presencialment en punts de votació s’han recollit 963 vots dels quals 588 han estat per traslladar el mercat a l’Avinguda de l’Esport i 374 mantenir-lo al Passeig Pompeu Fabra.

El resultat de les votacions és vinculant.

Dilluns, 17 Agost 2020 10:53

Festival Espurnes

El Festival Espurnes es reinventa i s'adapta a les noves mesures de seguretat amb 3 concerts. El primer serà el proper dissabte 22 d'agost a les 21h amb Maria del Mar Bonet, Borja Penalba i Carolina Alabau.

Les entrades anticipades es poden comprar a la Llibreria Sureda o a www.festivalespurnes.cat

L'emú que varen robar el dimecres passat a Llagostera va ser trobat ahir per un caçador a 200 metres de la finca on vivia.
La bèstia tenia pelades al coll i ferides a les potes que podrien haver estat provocades per una corda.
Entre la Policia Local i la seva propietaria varen traslladar l'emú de nou a la finca on vivia.

La seva propietaria Deborah Pinto ha agraït a la Policia Local i a la ciutadania la col·laboració.

Divendres, 14 Agost 2020 08:12

Emú robat a Llagostera

La propietària d'un emú que viu en una finca de Llagostera ha denunciat que uns desconeguts han robat l'animal. Es tracta d'una femella adulta que fa poc havia estat rescatada per una protectora perquè el seu anterior propietari no se'n cuidava.
El dimecres a la nit, quan la propietària va arribar a la finca, es va trobar la porta mal tancada i tot de plomes escampades davant la porta de l'habitatge.


Si teniu qualsevol informació podeu contactar amb Deborah Pinto al 630 443 545.

El diumenge 16 d'agost a les 15 h finalitza el termini per votar als processos participatius que té en marxa l'Ajuntament de Llagostera per decidir la ubicació del mercat setmanal i el destí de 40.000€ del pressupost municipal.

El procés de participació ciutadana per escollir la ubicació del mercat va iniciar-se amb dues sessions participatives celebrades al Teatre Casino Llagosterenc on es van exposar els pros i els contres de les dues ubicacions: el Passeig Pompeu Fabra i l’Avinguda de l’Esport.

Elevar alguns passos de vianants del nucli urbà, instal·lar reductors de velocitat a la Urbanització la Mata, instal·lar més càmeres de videovigilància a les urbanitzacions, millorar el parc infantil del Puig del General, col·locar cistelles de bàsquet infantils a la pista poliesportiva, instal·lar una xarxa metàl·lica al pati de l’Escola Lacustària per evitar que les pilotes vagin al carrer, millorar les instal·lacions de la Llar de jubilats i construir un circuit de Pumptruck, són les 8 propostes que l'Ajuntament de Llagostera sotmet a votació popular en relació als pressupostos participatius.

Les votacions es poden fer en línia, i també utilitzant les butlletes en paper que es varen repartir fa unes setmanes.

Per votar és necessari estar empadronat a Llagostera i tenir 16 anys en endavant.
Els paradistes amb llicència vigent per parar a Llagostera també poden votar per decidir la ubicació del mercat.

L’Escoleta de Trail Running Cap de Creus continua treballant en el seu creixement i el proper mes de setembre oferirà un nou projecte a Llagostera de la mà del C.E. Bellmatí.
Els principis de l’Escoleta s’estructuren en 4 grans blocs de treball: gestió esportiva, educació, gestió emocional i salut.
Degut a la situació actual, l’Escoleta de Trail Running s’ha reforçat amb la incorporació de professionals de salut al seu equip de treball, per oferir la millor formació als entrenadors i alumnes respecte a aquesta nova normalitat.
El dimecres 16 de setembre a les 17 h s’ha organitzat una sessió informativa al Local Polivalent
El projecte de l’Escoleta de Trail Running va nèixer al 2013 a Vilajuïga (Alt Empordà) i en l’actualitat compta amb 3 “Escoletes”: Vilajuïga, Llançà i Navata. Durant el curs 2019/2020 es van acollir més d’un centenar d’alumnes entre 4 i 16 anys entre els tres centres.