ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Esports Fútbol Elena Trullàs
Elena Trullàs

Elena Trullàs

Dimarts, 23 Setembre 2014 00:00

Jornada del Motor Jacob

El centre d’interpretació Llagosterenc Can Caciques ha organitzat pel dissabte 27 de setembre la Jornada del Motor Jacob.
Al matí hi haurà una concentració de motors Jacob i una xerrada a càrrec de Ignasi Casadesús Casadevall. També hi haurà una explicació tècnica del motor i dues posades en marxa.
Per més informació podeu consultar el cartell adjunt a continuació.


El dijous 25 de setembre, Assumpta Montellà presentarà la seva novel•la ‘El silenci dels telers’ a Llagostera. Posteriorment hi haurà una xerrada amb l’autora titulada ‘Dona i treball’.

L’acte, organitzat per l’Associació Dones d’Arreu i altres entitats del poble, es durà a terme a la Biblioteca Julià Cutiller a les 20h.

Per més informació podeu consultar el cartell adjunt.


El Jurat de Viles Florides 2014 ha reconegut la tasca de Llagostera per la millora i manteniment dels seus espais verds amb l’atorgament de dues flors d’honor.
D’aquesta manera Llagostera s’ha estrenat enguany a formar part de les Viles Florides de Catalunya, un moviment impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya, per fomentar la millora dels espais verds a tots els nivells.
L’acte de lliurament de reconeixements va tenir lloc als Jardins del Consell Comarcal de l’Alt Empordà a la ciutat de Figueres, el passat 5 de setembre, presidit pel conseller d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí.
L’objectiu de les Viles Florides és fer créixer l’interès per la natura i el verd, i afavorir la consciència sobre el medi ambient i la necessitat de viure en espais sostenibles. La CHOC nomena Viles Florides als municipis que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament i millora de l’espai urbà, fer-lo més sostenible i contribuir a la millora de la qualitat de vida dels seus habitants. Enguany és la tercera edició de Viles Florides i ja són 36 els municipis que hi participen.
Llagostera és l’únic municipi del Gironès que entra a formar part de les Viles Florides de Catalunya. Durant els últims anys s'han portat actuacions de dinamització turística intervenint en espais com el parc de l'Estació, al peu de la via verda, el nucli antic de Llagostera, rehabilitant els seus carrers i enjardinant zones verdes i espais públics.


Diumenge, 14 Setembre 2014 11:07

Empat a 0 del Llagostera a casa

La Unió Esportiva Llagostera va jugar ahir el partit corresponent a la quarta jornada contra l’Osasuna a l’estadi municipal de Palamós – Costa Brava davant d’unes 3.000 persones. Els llagosterencs varen tenir varies oportunitats de gol, però el porter de l’Osasuna, Riesgo va estar molt encertat. 
Tot i la superioritat tècnica de l’equip local, el partit va acabar 0 a 0.
Podeu llegir la crònica sencera aquí.
Font: U.E. Llagostera


Astrogirona informa: “Després de les dues darreres ejeccions de massa coronal els efectes d’aquestes tempestes solars arriben a la Terra en forma d’atacs geomagnètics. Els meteoròlegs de la NOAA estimen que hi ha unes possibilitats del 45% d’observar aurores boreals en latituds mitjanes, al voltant dels 45º, durant aquesta nit i la nit de dissabte a diumenge. La nostra latitud és d’uns 42º, així que aquesta nit i demà tothom atent al cel i amb les càmeres fotogràfiques preparades! En la nostra latitud podem esperar observar una resplendor de color vermell al cel, especialment a la zona circumpolar, feu les fotos apuntant al nord.”

Podeu enviar-nos les vostres fotografies a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.


Divendres, 12 Setembre 2014 19:39

Obre a Llagostera La Vida

Ahir al matí es va inaugurar un nou establiment a Llagostera: La Vida. El local és un nou concepte de negoci, ja que és una cafeteria i alhora és una botiga de llanes.

A més a més, hi ha un espai reservat pels més menuts.
Podeu apropar-vos-hi al Passeig Pompeu Fabra nº 36.


 

 

 

Llagostera celebra el proper diumenge 14 de setembre la primera edició de la Fira del Llibre Prohibit.
La iniciativa sorgeix del model de la Setmana del Llibre Prohibit que se celebra anualment als Estats Units (http://bannedbooksweek.org ).
Un dels objectius de la fira és mostrar com n’és d’important la ficció literària i quants esforços ha destinat el poder (sobretot quan no és democràtic) arreu del món i al llarg de totes les èpoques, per acabar amb la literatura, que no deixa de ser l’expressió dels pobles. Un tema que desgraciadament encara és actualitat.
La programació de la Fira compte amb varies zones d’exposicions dedicades als llibres prohibits. Una d’elles dedicada al PEN Català sobre escriptors d’arreu del món que pateixen censura a l’actualitat (Veus silenciades, veus rescatades) i una altra més genèrica sobre llibres i autors prohibits a nivell internacional (incloses les obres de literatura infantil) i amb especial atenció a les obres i autors catalans.
Així es podrà visitar una exposició d’art al•legòrica de la censura de l’artista Iñaki Otaola i una performance, una conferència, taula rodona presentada per la presidenta del PEN Català, Carme Arenas i a càrrec de Quim Torra (editor i autor del llibre La literatura catalana comentada pel censor ) i del periodista, poeta i novel•lista Salem Zenia, autor prohibit i perseguit al seu país.
Durant el transcurs de la fira es podran fer tastos de vins amb lectures d’obres prohibides, a càrrec de l’empresa “Emovins” i haurà una secció dedicada als contes infantils prohibits, teatre i un concert dedicat a la música prohibida.
La inauguració de la Fira anirà a càrrec del conseller de cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell a les 10 a la Plaça Catalunya on també intervindrà l’alcalde de Llagostera Fermí Santamaria i Montse Vila com a responsable de l’organització de la fira.
Podeu veure la programació detallada des del web: http://www.firadelllibreprohibit.com/

 

Dimecres, 10 Setembre 2014 22:03

El Llagostera eliminat de la Copa del Rei

La Unió Esportiva Llagostera ha perdut l’eliminatòria de la Copa del Rei per 2 gols a 0 a l’estadi Benito Villamarin contra el Betis.
L’equip llagosterenc ha estat, sobretot en la primera part, força superior als sevillans, però no han pogut capgirar el marcador després dels gols de Matilla (minut 46) i Rennella (minut 52).
Podeu llegir la crònica del partit aquí.


Font: U.E. Llagostera


La sortida dels autocars cap a la manifestació de la Diada de Catalunya s’ha avançat 30 minuts.
Llagostera per la Independència informa: "Ateses les indicacions que ens han fet arribar des de l'ANC sobre mobilitat per a la Diada, demanem a tots aquells que disposeu de tiquet per venir a Barcelona a la via d'enguany que estigueu a l'aparcament habilitat per a autobusos situat davant la policia municipal a les 13.30h en lloc de les 14.00h tal com indica el tiquet a fi de poder sortir com més aviat millor."


Amb motiu de la celebració de la Diada de Catalunya s’han organitzat diversos actes a Llagostera.

Per a facilitar l’anada a la manifestació de Barcelona, s’han avançat una hora tots els actes del matí.

A les 9 del matí tindrà lloc el tradicional acte de germanor i esmorzar popular obert a tothom a Terra Negra (Ctra. Tossa, Km. 5) just al punt on conflueixen els termes municipals dels municipis de Tossa de Mar, Vidreres, Caldes de Malavella i Llagostera. Per pujar fins a Terra Negra, el col·lectiu Llagostera per la Independència ha organitzat una pujada a peu des del Pavelló a les 6:30h.

A les 11 del migdia tindrà lloc l’acte institucional, la cantada de Els Segadors i lectura de manifestos a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Llagostera.

A les 13:30 h hi ha prevista la sortida (davant de la comissaria de la Policia Local) dels autobusos, organitzats per l’entitat Llagostera per la Independència per assistir a la V a Barcelona.

A les 19 h hi ha prevista una audició de sardanes amb la cobla La Principal de Cassà a la Plaça Catalunya on a les 21 h es farà el sopar popular organitzat pel Casino Llagosterenc i a partir de les 22’00 h havaneres i cremat amb Els pescadors de l’Escala.