ELPOLLTV

Div19042024

Back Estàs aquí:Inici Elena Trullàs
Elena Trullàs

Elena Trullàs

Dimecres, 12 Novembre 2014 00:00

Diada de la Policia Local

Llagostera celebra el dissabte 15 de novembre la diada de la Policia Local que serveix per fer balanç de les actuacions més rellevants dutes a terme durant l’any i posar en valor la importància de la col·laboració ciutadana. L’acte tindrà lloc al Teatre del Casino Llagosterenc a les 12h.


Dimarts, 11 Novembre 2014 16:39

La Màgia del Mas Roig a Llagostera

Seguint amb la tercera temporada d’activitats que organitza l’entitat cultural Amics de La Casa Màgica, el 15 de novembre tindrà lloc la conferència-col•loqui La màgia del Mas Roig de Llagostera a càrrec del Dr. Francesc Sureda, Director del Centre d’Interpretació de la Sostenibilitat. 
  El Dr. Sureda explicarà com generar energia amb micro xarxa però també ens parlarà del museu de les deixalles, de l’observatori astronòmic, de l’hort ecològic i la granja, de la gran biodiversitat de flora i fauna, del bosc mediterrani, dels corriols de lleure i de la Via Verda.
  L’acte es realitzarà a 1/4 de 9 del vespre a la sala d’actes “la Caixa” de Santa Cristina d’Aro. La conferència-col•loqui té la col•laboració de l’Ajuntament de Santa Cristina, “La Caixa”, Skal Internacional de Girona i els serveis Territorials del departament de Cultura de la  Generalitat de Catalunya.
  Una setmana després, el dia 29, es podrà visitar el Mas Roig, una masia-laboratori que viu sosteniblement i va desafiar la gran nevada del 8 de març perquè té una font autònoma d’energia solar que permet fer funcionar calefacció, il•luminació, aigua, ordinadors i electrodomèstics alhora. El Mas Roig és una masia, situada a Panedes, al peu de les Gavarres. Font: Amics de la Màgia


Pel proper dissabte 29 de novembre s’ha organitzat un sopar per celebrar els aniversaris de tots aquells que han fet (o faran) 40 anys enguany.
El sopar serà a les 22h al Mas Ros. Per apuntar-te només has de trucar al 629162032.


 

 

 

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs del projecte d’adequació de la torre de la presó de Llagostera per convertir-la en un mirador. La finalitat és que aquest mirador sigui un reclam turístic, que posi en valor la qualitat paisatgística del municipi i el seu patrimoni històric.
Les obres preveuen la instal•lació d’una plataforma metàl•lica a la part superior de la torre a la qual s’hi accedirà a través d’una escala per l’interior de la torre. L’accés al mirador a través de l’interior de la torre “permetrà entendre molt millor la seva configuració original i les transformacions que ha sofert al llarg del temps.”, segons ha explicat el regidor de Cultura Josep Aliu.
La torre forma part del conjunt del castell i les restes de la fortificació del segle XIV. Aquest conjunt està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).
El mirador complementarà les actuacions de millora i promoció del Nucli Antic amb l’objectiu de convertir-lo en un pol d’atracció turística i dinamització econòmica.
Es preveu que les obres finalitzin a finals d’aquest mes de novembre.


El Consell Comarcal del Gironès, les escoles Forn d'Anells de Fornells de la Selva, les escoles Lacustària i Puig de Cadiretes de Llagostera i l'escola l'Aixart de Cervià de Ter i els respectius Ajuntaments han realitzat el projecte europeu Euronet 50/50 contra el canvi climàtic mitjançant la implantació de mesures d’estalvi energètic. El projecte Euronet 50/50 s’emmarca en el Pacte d’Alcaldes, una iniciativa de la Comissió Europea, que té com a objectiu superar el compromís de la UE de reduir en un 20%, abans de l’any 2020, les emissions de CO2 i dels gasos d’efecte hivernacle. Aquesta proposta educativa, que té el suport d'Energia Intel•ligent, es realitza a 50 escoles de més dels 9 països de la Unió Europea que apliquen la metodologia 50/50.

Durant el curs, cada escola ha creat un equip energètic que s'ha encarregat de sensibilitzar sobre el canvi climàtic i l'ús de l'energia a l'escola, ha après a utilitzar diversos aparells de mesura i ha proposat un conjunt de bones pràctiques ambientals per tal d'aconseguir un estalvi econòmic i una reducció d'emissions de diòxid de carboni. L'alumnat, a part d'entendre la problemàtica que suposa el canvi climàtic, ha participat de forma activa en les activitats educatives que planteja aquesta iniciativa d'educació ambiental. Les 4 escoles del Gironès que han participat en el projecte el curs 2013/14 han aconseguit un estalvi total de 33,476 tones de diòxid de carboni i un estalvi de 12.046 euros únicament amb l'aplicació de bones practiques ambientals. Aquesta quantitat es repartirà de forma equitativa entre les escoles i els respectius ajuntaments.


 

El Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les comarques gironines va presentar al VOL Espai Gastronòmic un nou producte amb quatre elaboracions diferents partint de la botifarra dolça en forma de panellet en el marc de les Fires i Festes de Girona. Més de 600 persones van tastar les noves elaboracions en grups de 25 durant tota la jornada de l’1 de novembre.
El Gremi va preparar per a l’ocasió 2400 tastets en forma de panellets de quatre varietats: un fet amb Figues, xocolata blanca i avellanes; un amb Xocolata negra i festucs; un amb Taronja, pebre vermell i coco; i un altre amb Panses i ametlles. La base de les quatre elaboracions era comuna: carn magra de porc, sucre, sal, canyella i llimona. Les degustacions dels nous productes es van acompanyar d'una copa de cava, i d'una explicació de l'elaboració per part dels carnissers.
La carnisseria llagosterenca Carns Esteve ha participat activament en l’organització de la jornada.
Podeu veure’n imatges a la galeria següent:


Dimecres, 05 Novembre 2014 11:45

Mushroom’s Rock

Ca la Maria ha organitzat pel proper 15 de novembre la 4a edició del SONA BO. Enguany es repeteix el grup “A That The Risk”, aquella colla que sempre ens han donat tant bon rotllo i que ens ho fa passar d’allò més divertit ballant i recordant les músiques de quan érem una mica més joves Serà a les 21.00 a Ca la Maria, i després del concert hi haurà música a càrrec del DJ OKAM.

Menú Mushroom’s Rock Nius de bolets Bolets de galeta salada Terrina de foie de mar amb melmelada d’albergínia Amanida d’ous de reig escabetxats i carn del perol Crema de bolets amb ou escalfat i oli de tòfona Castanyola amb carbassa especiada Arròs de l’estany de Pals amb costelló i bolets Pastisset de poma i xocolata calenta Clot de soleres. Macabeu. Vi natural Nas de gegant. Conca de Barberà. Vi natural

Preu: 45 €, tot inclòs fins que comenci el concert; gintònics, altres combinats i licors a part. Horari: hauríeu d'arribar a les 21.00; a les 21.30 començarem a sopar.

És imprescindible fer reserva per telèfon al 972 831 334 com a molt tard el 9 de novembre. Afanyeu-vos a fer la vostra reserva, ja que en les altres edicions les places es van acabar en pocs dies.


Dimarts, 04 Novembre 2014 17:21

El G.E. Bell-Matí visita la Vall de Solius

El passat diumenge 2 de novembre 48 socis i simpatitzants del grup excursionista varen anar a fer una caminada per la Vall de Solius. Aquesta vegada, varen anar acompanyats de la historiadora Maria Teresa Grau. Grau va donar detalls sobre el Castell de Solius, el Menir de Can Llaurador, la Cova de Sa Tuna i el prehistòric poblat ibèric de Planabasarda.


 

 

L’Ajuntament de Llagostera des de l’Àrea de Medi Ambient i la Policia Local, ha instal•lat un total de 32 senyals als accessos dels 10 veïnats del municipi. Amb aquesta actuació s’ha millorat la senyalització dels accessos als veïnats de Panedes, Sant Llorenç, Bruguera, Gaià, Ganix, Mata, Cantallops, Creu de Serra, Pocafarina i Llobatera des de les principals vies de comunicació (C-35, C-65 i GIV6612). Els senyals metàl•lics reflectants, homologats per carreteres, informen del nom del veïnat i el número de les masies i edificacions rurals.


Dimarts, 04 Novembre 2014 17:03

Presentació de Les "Bucòliques" de Virgili

La Biblioteca Julià Cutiller ha organitzat pel dijous 6 de novembre la presentació de Les “Bucòliques” de Virgili.
L’acte serà a les 19.30h a la Sala Polivalent de la biblioteca.