ELPOLLTV

Dil18012021

Back Estàs aquí:Inici Agenda Pol Figueras
Pol Figueras

Pol Figueras

Les parròquies de Llagostera i Cassà ja tenen web. Davant de la situació actual, des de les parròquies s'ha vist necessari crear aquesta web per oferir un servei de qualitat. En ella podreu descarregar el full parroquial, consultar la informació de les parròquies, utilitzar els materials que s'ofereixen per a la reflexió personal i, mentre duri el confinament, podreu veure en diferit l'eucaristia del diumenge. Des de les parròquies de Llagostera i Cassà esperen "que sigui útil i sigui del vostre grat".


Divendres, 20 Març 2020 10:02

Nou horari provisional de la Peixateria Rosa

La Peixateria Rosa de Llagostera ha fixat com a nou horari provisional de 8 a 13 i de 18:30 a 20 i els dissabtes de 8 a 14. El dilluns matí i diumenge, tancat. També ofereix servei a domicili via telèfon 972831316 o per WhatsApp 639293328.


L'Agrobotiga, establiment que ofereix productes ecològics i de proximitat, segueix oberta amb horari de 9:30 a 13 i de 15 a 19:30 i dissabtes de 10 a 13:30. A més, ofereix servei a domicili per intentar que la gent es desplaci el menys possible, trucant al 972830130


L'oficina de Saballs Gestió - Allianz Assegurances de Llagostera atendrà als seus clients mitjançant el telèfon 972831819 i el mail Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Per casos urgents tenim atenció personalitzada a l'oficina al carrer Cristòfol Colom 1 de Llagostera de 9 a 14 hores de dilluns a divendres, mentre duri l'estat d'alarma, en la qual regulem el nombre de persones que poden estar dintre l'oficina, així com prenent les pertinents mesures de seguretat.

Els equips de protecció individual són imprescindibles per atendre amb seguretat els pacients de COVID-19, però s’estan convertint en un bé escàs i molt preuat. Material com mascaretes, guants, bates, etc., és el més demanat als hospitals, on s’estan acabant i han hagut de demanar a empreses que actualment no el facin servir que els hi facin arribar.

També és molt benvinguda les donacions que els ciutadans fan directament als hospitals. I en el cas del nostre poble, el grup d’amigues que conformen Llagostera en Flor ha decidit confeccionar de manera individual mascaretes que aniran destinades al personal sanitari de Girona, per si els hi poden ser útils. Via WhatsApp s’han passat els patrons, s’han informat de quina roba havien de ser i han aprofitat llençols per fer-ne. Un gest molt solidari i bonic que demostra que Llagostera és un poble altament compromès


El COVID-19 és un nou tipus de coronavirus que afecta les persones.

Transmissió:

Via inhalatòria a través de gotetes que fem en tossir o esternudar o a través d’objectes contaminats.

Període d'incubació:

Entre 2 i 14 dies.

Símptomes:

Febre, dificultat per respirar, tos o malestar general. En casos greus pneumònia, insuficiència renal i altres complicacions.

Protecció:

- Rentar les mans amb aigua i sabó durant almenys 40 segons o amb preparats hidroalcohòlics.

- Tapar la boca i nas en tossir o esternudar amb un mocador d’un sol ús o amb la part interna del colze.

- Mantenir una distància de metre i mig amb altres persones.

Consells:

- Evitar difondre notícies no contrastades.

- Mantenir la serenitat.

- Fer exercici físic diari.

- Seguir les recomanacions oficials actualitzades.

Dubtes:

- Canal Salut.

- Trucar al 061.

- Contactar amb un professional sanitari: metge, infermers, farmacèutics.


Des del Servei d’Educació de l’Ajuntament de Llagostera s’ha elaborat una llista de recursos per a les famílies amb criatures, amb l’objectiu de gestionar aquests dies a casa els quals estem sota mesures de restriccions d’activitats i de circulació per frenar el contagi del coronavirus.

Des del consistori es recomana combinar exercici físic, activitats educatives, activitats amb la família i jocs, així com involucrar la mainada amb les feines domèstiques. També es recomana fer ús de les noves tecnologies, ja que permeten aprofundir sobre temes que poden interessar als nens i joves.

Així, des del Servei d’Educació es comparteixen recursos pedagògicament interessants per als infants

-       80 Recursos educatius per aprendre des de casa

-       21 idees creatives (i educatives) per fer amb els nens i nenes a casa

-       Aprendre jugant (App per treballar continguts de primària)

-       Manualitats per a nens

-       Conte La Rosa contra el virus (per a infants de 4 a 10 anys)

-       Conte narrat per ajudar els més petits a entendre el coronavirus i el confinament

-       5 sèries per veure amb la canalla

Finalment, també s’enllacen dos articles que poden ser útils per als pares per tractar tot tipus d’informació adaptada pels més petits sobre el coronavirus:

-       Com parlem del coronavirus a les criatures

-       Com explicar als infants els motius de l'aïllament o quarantena pel coronavirus

Davant una situació excepcional com la que estem vivint, moltes persones i famílies vulnerables no podran rebre l’ajuda a la qual estan acostumats habitualment. Per pal·liar aquesta situació, l’Ajuntament de Llagostera ha organitzat una borsa de voluntaris que puguin donar un cop de mà durant els dies de confinament. En el comunicat d’ahir diumenge 15, l’alcalde de Llagostera Antoni Navarro ja anunciava la voluntat de crear la borsa i s’indicava que hi havia gent que ja s’havia ofert com a voluntari.

Així, des del consistori s’han habilitat dos formularis. En primer lloc, un per a aquells qui no puguin cobrir necessitats com anar a fer la compra, treure a passejar animals de companyia, fer de cangur a infants o, simplement, que necessitin companyia via xerrades telefòniques. En segon lloc, hi ha un formulari per a aquells qui estan a disposició d’oferir suport i ajuda a altres persones del poble durant els dies de confinament.(versió 15/03/2020 9:00h)

1.Es pot entrar o sortir dels municipis?
La mobilitat es limita a determinades activitats: adquisició d’aliments, productes farmacèutics de primera necessitat, entitats financeres i assegurances, desplaçament al lloc de treball, retorn a residència habitual, atenció i cura a menors d’edat, gent gran i altres persones especialment vulnerables. Qualsevol altra activitat anàloga es farà individualment excepte l’acompanyament a persones amb discapacitat o altra causa justificada.
A més es manté vigent el confinament a Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí on hi ha controls per no entrar ni sortir, excepte els serveis essencials

2.Estaran obertes les botigues d’aliments, supermercats i similars?
Sí, com a servei essencial

3.Els subministraments a botigues d’aliments i supermercats estan assegurats?
Sí, la distribució alimentària està considerada un servei essencial i es coordina amb les plataformes de distribució l’arribada de productes bàsics.

4.La gent pot sortir al carrer i comprar?
Només per les compres habituals i evitant aglomeracions. L’estada dins l’establiment serà el mínim i imprescindible per realitzar la compra necessària. El Departament de Salut recomana mantenir entre 1 i 2 metres de distància entre persones.

5.Puc quedar amb gent al carrer?
No. La sortida al carrer es limita a les activitats descrites que no inclou les trobades.

6.Puc portar els infants al parc?
No

7.Puc anar a veure el meu familiar/amic/veí a casa seva?
Només en els casos de persones vulnerables o dependents. També per la recollida de menors d’edat en els domicilis dels progenitors/tutors, inclòs règim de custòdia compartida o similar.

8.Puc visitar els meus familiars dependents?
Sí, per garantir l’atenció que necessitin.

9.Sóc persona depenent. La persona que m’assisteix podrà venir?
Sí, forma part dels serveis essencials que es permeten.

10.Puc anar a sales de vetlla al tanatori?
Sí, respectant les mesures previstes per evitar aglomeracions i mantenint les distàncies. No es permet en cas que el difunt sigui a causa de la COVID-19.

11.Puc treure a passejar la meva mascota?
De forma individual cada persona

12.Puc anar a bars i restaurants?
Estan tancats durant els propers 15 dies

13.Puc anar al cine o teatre?
Estan tancats durant els propers 15 dies

14.Puc anar al gimnàs o instal·lacions esportives?
Estan tancats tots els centres esportius i gimnasos i s’han cancel·lat els esdeveniments esportius durant els propers 15 dies

15.La biblioteca/museus/centres cívics estan oberts? Hi puc anar?
Estan tancats durant 15 dies

16.Els centres comercials estaran oberts?
Estan tancats durant 15 dies

17.Les botigues en general que no es trobin en la situació que exposa el punt anterior poden obrir?
Només les d’alimentació, begudes, farmàcies, metges, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, perruqueries, premsa i papereria, benzineres, tabacs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments d’animals de companyia, comerç per internet, telefònic o correspondència, tintoreries i bugaderies

18.Tinc una cita mèdica. Hi puc anar?
S’estan posposant totes les no urgents.

19.Tinc una cita per rehabilitació. Hi puc anar?
S’estan posposant totes les no urgents.

20.Funciona el transport públic?
Sí, però amb afectacions al servei i la seva ocupació segons tipologia amb l’objectiu d’evitar aglomeracions. Consulteu detalladament en el gestor del servei.

21.Puc anar a fer gestions a l’ajuntament (multes, impostos...)?
Consulteu amb l’Ajuntament si podeu fer els tràmits telemàtics o posposar-los. S’ha suspès els terminis de tramitació administrativa (els propers 15 dies no compten dins dels terminis disponibles pels tràmits administratius)

22.Hi ha un telèfon d’informació centralitzat?
D’informació el 012, per simptomatologia el 061. El 112 només per emergències i en cap cas per informació.

23.Estan assegurats els moviments dels serveis d’emergència?
Sí.

24.Què es considera un servei essencial?
Seguretat i emergències, salut, serveis penitenciaris, serveis socials i residencials, serveis funeraris, electricitat, aigua potable, aigües residuals, serveis de depuració d’aigües, combustibles, gas, telecomunicacions, residus urbans i industrials, residus sanitaris, subministraments sanitaris i de farmàcia, distribució alimentària humana i per a granges i centres d’animals, animals vius (transport i veterinaris) i escorxadors

25.Quins són els grups de major risc?
Salut indica que els grups de major risc són les persones d'edat avançada i les persones amb malalties cròniques, com són les cardiovasculars, diabetis, cardíaques o pulmonars, o amb problemes al sistema immunològic.


La direcció del MIC ha decidit anul·lar les edicions del MICFootball i el MICBasketball que estaven previstes per aquesta Setmana Santa. Es tracta d’una mesura preventiva que l’organització ha pres seguint les directrius que li van arribar de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, recomanant la conveniència de no celebrar els tornejos amb l’objectiu de minimitzar el contagi del coronavirus.

Des de l’organització del MIC s’ha lamentat profundament no poder celebrar les competicions previstes del 7 al 12 d’abril, però també s’ha remarcat que estem davant d’una situació de caràcter excepcional i imprevisible i que s’ha de prioritzar el benestar i la salut de tots els participants: equips, familiars, voluntaris,... En total eren més de 360 els equips participants provinents de tot el món, repartits en nou categories.

Llagostera i el Camp Municipal tornava a ser per a aquesta edició 2020 una de les seus del MICFootball. En total eren 900 partits els que s’havien de disputar a un total de 35 pobles de la demarcació. Els tornejos MIC no són les úniques competicions anul·lades pel coronavirus a nivell regional. A les últimes hores també s’han fet públiques les suspensions de l’històric Rally Costa Brava o la Volta Ciclista a Catalunya, la qual tenia una etapa íntegra al Pla de l’Estany.

FACEBOOK