ELPOLLTV

Dis01062024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Diumenge, 13 Novembre 2022 14:58

‘El malaventurat senyor Clauss’, de Marta Pasqual

Publicat per
La Biblioteca Julià Cutiller de Llagostera ha acollit la presentació de la novel·la ‘El malaventurat senyor Clauss’, de la llagosterenca Marta Pasqual. La presentació ha anat a càrrec de l'exconsellera de Cultura, catedràtica de la Universitat de Girona i presidenta de la Fundació Bertrana, Mariàngela Vilallonga.

‘El malaventurat senyor Clauss’ ressegueix el confinament a Caldes de Malavella d’un alemany després de la Segona Guerra Mundial. Editada per Empúries, Pasqual combina realitat i la ficció fent un de la metaliteratura i una narradora que es la propia autora, com a personatge.

Marta Pasqual és Doctora en filologia catalana, professora de literatura francesa i també és professora associada a la UdG. Acaba de guanyar el quaranta-dosè premi de novel·la curta Just Manuel Casero amb l’obra La casa dels caps de setmana.

El trobareu a la Llibreria Sureda.

La Policia Local de Llagostera i els Mossos d'Esquadra han signat un acord per obrir una Oficina d'Atenció al Ciutadà a les dependències del cos de policia local.

L'oficina se suma a les altres tres que té l'Àrea Bàsica Policial del Gironès- Pla de l'Estany al Gironès: una a Girona, una altra a Salt i una a Sarrià de Ter. L'espai, que comptarà amb un efectiu dels Mossos, facilitarà les gestions de denúncies i de tràmits administratius als ciutadans de Llagostera i de les localitats properes. D'aquesta manera, no s'hauran de desplaçar a la comissaria de Girona o a la de Sant Feliu de Guíxols, tal i com ha explicat l'alcalde de Llagostera, Antoni Navarro i el sergent de la Policia Local Adrià Ruano.

L'oficina està integrada dins el programa de Cita Prèvia del Cos de Mossos d'Esquadra, i tot i no ser obligatòria, aquesta opció és recomanable per evitar esperes. A més de la recollida de denúncies, l'OAC de Llagostera també realitzarà altres tràmits i oferirà servei d'informació genèrica a la ciutadania.

Entre ells, la tramitació d'atestats de comerços i empreses amb els quals l'OAC de Santa Caterina té conveni de col·laboració; la tramitació d'autoritzacions de menors a viatjar a l'estranger; la gestió amb menors denunciats com a escapolits i tramitació de denúncies per pèrdua d'objectes o documentació.


La secció local d’Esquerra Llagostera va organitzar aquest diumenge al matí un vermut popular amb el qual es volia posar de relleu els productes de proximitat, així com el comerç local. Un ambient familiar, amb jocs pels més petits i tapes i música en directe pels més grans, va marcar aquesta primera edició del “Vermut Km.0”.

Tots els productes que es van consumir durant l’acte van ser produïts o comprats a Llagostera, concretament amb formatges de Cal Borni, botifarres de la carnisseria J&V Miquel, escalivada de Verdures Miquel Pla, anxoves de la Peixateria Rosa, pa del Forn Sant Antoni i begudes de Can Madí i Can Ramiro.

Eduard Diaz, candidat a l’alcaldia dels republicans, va agrair l’assistència al públic i va afirmar que “en un moment de tanta globalització, els circuits curts de distribució son claus per poder treballar per un món més sostenible”. A més, va recordar que “a Llagostera comptem amb molts productors i amb un comerç local fort que ha sabut adaptar-se als reptes del segle XXI”.

Divendres, 04 Novembre 2022 12:01

Denunciat un home per un abocament incontrolat a Llagostera

Publicat per

S'enfronta a una multa que està per determinar si és lleu (entre 400 a 4.000€) o greu (entre 4.001 a 150.000€)

El passat dilluns 31 d'octubre la policia local de Llagostera va ser avisada per un abocament incontrolat a l'àrea de contenidors Gaià.

Entremig dels mobles, roba, i objectes diversos es va trobar documentació corresponent al domicili d'on havia sorgit la muntanya d'objectes.

La policia va poder localitzar la persona infractora, que ha estat denunciada i s'enfronta a una multa que està per determinar si és lleu (entre 400 a 4.000€) o greu (entre 4.001 a 150.000€). També se n'haurà de fer càrrec de la correcta gestió dels residus abocats.

El passat mes de setembre es va multar un altre veí del municipi amb 400 euros per haver deixat les escombraries fora dels contenidors de recollida selectiva, a la urbanització Selva Brava.

El regidor de Medi Ambient, David Parron ha tornat a recordar que des de l'Ajuntament s'ofereixen diversos serveis i actuacions per a una bona gestió dels residus, entre elles la recollida gratuïta de trastos a domicili, la bonificació de la taxa d'escombraries, el compromís residu zero i les instal·lacions de Deixalleria Municipal, entre d’altres.

L’Ajuntament de Llagostera ha congelat tots els impostos i totes les taxes per al 2023. Per aquest motiu l’ordre del dia del Ple ordinari d’octubre celebrat el passat dimecres 26 no va incloure, com és habitual, la proposta de modificació de les ordenances fiscals.

El regidor d’Hisenda, David Parron, va explicar que “conscients de la problemàtica econòmica que estan patint actualment la majoria de famílies degut al desbocat increment de preus de serveis bàsics com l’electricitat, el gas i els aliments, l’equip de govern ha optat per congelar els impostos i no augmentar la pressió fiscal de la ciutadania i de les empreses de Llagostera”.

Així, per al 2023 seguiran vigents les ordenances fiscals del 2022, que van ser aprovades l’any passat per unanimitat de tots els grups amb representació municipal (ERC- CUP-Alternativa, Junts per Llagostera i PSC).

Dimecres, 02 Novembre 2022 07:51

Nova matinal de recollida de deixalles

Publicat per
Com cada darrer dissabte de mes un grup de voluntaris ha participat a la recollida de deixalles a l’entorn de Llagostera organitzada pel Grup Excursionista Bell-Matí i l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera.
Dimecres, 02 Novembre 2022 06:38

Llagostera manté les 3 flors de Viles Florides

Publicat per
Un any més Llagostera manté les tres flors d’honor que atorga anualment el moviment Viles Florides, promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC).

En l’edició d’enguany han rebut aquesta distinció un total de 155 municipis catalans i andorrans que aposten per la transformació de l’espai públic a partir del verd urbà.

De Llagostera el jurat n’ha reconegut l’aposta per la xerojardineria, un sistema sostenible per als parcs i jardins urbans que permet deixar d’utilitzar productes químics.

Aquesta tècnica consisteix a tenir zones de jardineria autosuficient, que optimitza tots els recursos, tant l’aigua com les hores de dedicació. És una jardineria sostenible i respectuosa amb el medi ambient, ja que evita l’ús d’insecticides i substàncies químiques contaminants.

Aquest cap de setmana ha començat la programació del Correllengua a Llagostera. El tret de sortida l’ha fet l’Associació de Jocs de Taula Meeple amb un matí de jocs editats en català a la Plaça Catalunya. Diumenge una quarantena de persones han participat a la caminada del Correllengua amb el Grup Excursionista Bell-Matí. A l’exterior de la capella de Sant Llorenç s’ha llegit el manifest. La programació culminarà el pròxim dijous 3 de novembre amb el recital de poesia “Els homes han parlat en versos sempre” a càrrec de Josep Pedrals a la Biblioteca Julià Cutiller a les 19.30h.

Enguany la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), ha dedicat el Correllengua a la figura de l’escriptor Joan Fuster i al seu llegat literari, coincidint amb el centenari del seu naixement.

El Ballet Jove de Girona amb la seva versió del famós ballet clàssic “El Trencanous” ha omplert per segona vegada, de gom a gom, el Teatre Casino Llagostrenc. L’espectacle de dansa narra les vivències de la Clara i el seu regal màgic de Nadal, un trencanous que la farà viatjar al país dels somnis. Tots els beneficis aniran destinats a l’Hospital Sant Joan de Déu per a la investigació de les distròfies musculars de Duchenne i Becker.

La zona residencial de Llagostera ha sigut una de les 15 zones que la Diputació de Girona ha escollit per estalviar energia.

Es planteja impulsar una guia amb solucions per abordar millores de rehabilitació. Com per exemple: la instal·lació de sistemes d’aïllament tèrmic exterior, canvi de fusteria de les finestres o aïllament de cobertes, també solucions de producció energètica i solucions d’estalvi d’aigua amb la instal·lació d’airejadors a les aixetes o inodors de baix consum, entre altres mesures. Aquest projecte porta el nom de “RehabGi. Rehabilitació energètica i adequació al canvi climàtic de sectors residencials a la demarcació de Girona”.

Més informació en aquest enllaç.