ELPOLLTV

Dim11062024

Back Estàs aquí:Inici L'ull de poll Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Diumenge, 12 Juliol 2015 08:51

Llagostera celebra el Sant Cristòfol

Llagostera ha celebrat aquest dissabte la tradicional festa de Sant Cristòfol, patró dels conductors. La rua de vehicles ha començat a l’Avinguda de l’Esport fins a la Plaça Catalunya on el mossèn Enric Plantés, els ha beneït. Tots els participants han rebut un obsequi commemoratiu. La celebració ha finalitzat al parc de l’Estació amb un sopar i ball organitzat pel Club Patinatge Llagostera

.
Dissabte, 11 Juliol 2015 10:37

Cap de setmana de promocions a Llagostera

Llagostera celebra aquest cap de setmana la segona edició de Llagostera² (Llagostera al quadrat). Es tracta d’una proposta de dinamització comercial organitzada per la Unió de Botiguers de Llagostera que ofereix descomptes, promocions, premis i activitats durant 3 dies. Els actes han començat aquest divendres amb la Nit Market a la Plaça Catalunya, on botiguers, restaurants i establiments han convertit el centre del municipi en un mercat a l’aire lliure on s’han pogut veure desfilades de moda, sessions de bodypaint, música en viu, comprar tota mena d’articles i fins i tot sopar. Per avui dissabte hi ha prevista una ruta de concerts i animacions per diversos bars del municipi i diumenge continuaran les activitats a la piscina municipal amb música i un dinar popular per col·laborar amb el Mulla’t per l’esclerosi múltiple.
Aquest dimecres s’ha constituït la nova Diputació de Girona que finalment serà presidida per l’ex alcalde de Llançà Pere Vila, en lloc de Fermí Santamaria o Miquel Noguer, tal i com s’havia especulat. L’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria ha presidit la mesa d’edat com a diputat de major edat, juntament amb l’alcalde de Vidreres Jordi Camps, com a diputat més jove. Santamaria, a promès el càrrec juntament amb la resta de diputats i, tot i que encara falta concretar-se el cartipàs, ja s’ha posat a disposició de tots els ajuntaments gironins.

Protecció Civil de la Generalitat manté la fase d’Alerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per Onada de Calor atès que les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que l’episodi de temperatures extremes arreu del territori es pot allargar almenys fins dimecres. També s’ha posat en prealerta el pla INFOCAT per elevat risc d’incendis sobretot a les comarques de Barcelona i Girona. Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania que s’informi de com fer front a aquest augment significatiu de les temperatures, sobretot en el cas de les persones més vulnerables a la calor (gent gran, nadons, malats crònics,...)
Diumenge, 28 Juny 2015 09:21

Llagostera celebra la Festa del Segar

Llagostera ha celebrat aquest dissabte la setena edició de la Festa del Segar, organitzada pel col·lectiu de segadors i segadores del municipi. Amb aquesta activitat es pretén mostrar l’art i la tècnica del segar tal i com s’ha vingut fent des dels anys 40 fins a l'actualitat. La festa tindrà continuïtat el proper 26 de juliol, amb la celebració de la Fira del Batre.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per Onada de Calor davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de l’inici d’un episodi de temperatures extremes que pot durar diversos dies. En paral·lel, seguint el seu protocol intern i d’acord amb aquest avís de l’SMC, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha posat en fase 2 d’alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS). Així mateix el risc d’incendi forestal és elevat a bona part del territori i cal extremar la vigilància. En aquest sentit s‘ha activat el Nivell 2 del Pla Alfa a diverses comarques entre elles el Gironès.

El Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya ha activat el nivell 2 del Pla Alfa davant l’elevat risc d’incendi forestal a diverses comarques, entre elles el Gironès. El Pla Alfa és el procediment operatiu que té establert el Cos d'Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals desplegats sobre el territori, davant les situacions de perill d'incendi que es produeixin. L'activació del Pla Alfa ve donada pel mapa de perill diari d'incendi forestal i altres eines d'anàlisi de risc. En funció de les situacions de perill es gradua en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3, per cada comarca. Podeu consultar el mapa des d’aquí.

Dilluns, 22 Juny 2015 07:31

Setena Festa del Segar

Un any més Llagostera celebra la tradicional Festa del Segar, organitzada pel col·lectiu de segadors i segadores del municipi. La jornada arrencarà dissabte 27 de juny a les 5 de la tarda amb una demostració del segar en les diferents modalitats, tal com s'ha fet des dels anys 40 fins a l'actualitat. No hi faltarà la demostració de la Colla d'en Casota de Sant Joan les Fonts, així com el concurs d'estirar la corda, inflables per la mainada, una cantada d'havaneres amb Els Panxuts, un sopar popular i ball. Els tiquets pel sopar poden adquirir-se a la Llibreria Sureda, a Cal Degollat i a Can Cossoles fins aquest dijous 25 de juny.Totes les activitats es realitzaran a la zona del polivalent.

 

 

L’agent de la Policia Local de Llagostera Adrià Ruano, ha recollit aquest matí el diploma del curs de formació bàsica per a policies de l’Escola de Policia de Catalunya, on ha estat el primer de la seva promoció. Un total de 171 agents de 45 municipis de Catalunya, entre ells Llagostera, s’han graduat en la 28 ena promoció. El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha presidit l’acte a Mollet del Vallès , on també hi ha assistit l’alcalde Fermí Santamaria i el sergent de la Policia Local de Llagostera, Joan Linde. Ruano ha destacat que no “hi ha policies petites ni policies grans i que tots formem part de la Policia de Catalunya”. Durant el que ha qualificat de “darrer acte públic com a conseller d’Interior”, Ramon Espadaler ha felicitat als alumnes i els ha demanat que “entenguin sempre que l’autoritat no la dóna l’uniforme, sinó que la dóna fer la seva feina amb rigor, autoexigència, compromís i voluntat de servei”.

 

 

Aquest dissabte 13 de juny s’ha constituït el nou ajuntament de Llagostera fruit del resultat de les eleccions municipals celebrades el passat 24 de maig on el CiU va obtenir 9 regidors, ERC 3 i ALL 1. Els regidors que formen part del plenari municipal són: Fermí Santamaria Molero, Josep Aliu Mundet, Sergi Miquel Valentí, Montse Vilà Añon, Pilar Aliu Bou, Ramon Soler Salvadó, Jesús Malagón Granados, Xavier Vilella Bayé i Anna Hereu Masó, tots ells de CiU, Antoni Navarro Robledo, Alex Puig Mayol i Joaquim Castelló i Boadas d’ERC i David Parron Ojeda d’ALL. L’alcalde Fermí Santamaria ha dedicat unes paraules d’agraïment al poble de Llagostera per la confiança rebuda i s’ha mostrat disposat a seguir sent “l’alcalde de tots”. Així mateix Santamaria ha felicitat als grups d’ERC i ALL per la seva representació i els ha ofert “mà estesa per trobar punts d’acord en tot allò que suposi una millora per les persones i el municipi de Llagostera”. En les seves respectives intervencions, David Parron (ALL) i Antoni Navarro (ERC) han manifestat que treballaran per Llagostera de forma constructiva des de l’oposició, evitant la confrontació però denunciant públicament tot allò que considerin que no és bo pel municipi. Tots els regidors han promès el càrrec per imperatiu legal i han mostrat el seu compromís de seguir treballant pel procés sobiranista de Catalunya, utilitzant diverses fórmules per expressar-ho al final de les seves intervencions.Santamaria ha acabat la seva intervenció citant Salvador Espriu: “Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d'aquest poble."La constitució del nou ajuntament ha finalitzat amb aplaudiments i felicitacions dirigits a tots els grups municipals i amb una foto de grup. Properament us oferirem un vídeo resum del ple de constitució.