ELPOLLTV

Dic24042024

Back Estàs aquí:Inici Agenda Llagostera acull la Fira del Llibre Prohibit aquest diumenge 14 de setembre
Divendres, 12 Setembre 2014 10:29

Llagostera acull la Fira del Llibre Prohibit aquest diumenge 14 de setembre

Publicat per 
Valorar aquest article
(0 Vots)

Llagostera celebra el proper diumenge 14 de setembre la primera edició de la Fira del Llibre Prohibit.
La iniciativa sorgeix del model de la Setmana del Llibre Prohibit que se celebra anualment als Estats Units (http://bannedbooksweek.org ).
Un dels objectius de la fira és mostrar com n’és d’important la ficció literària i quants esforços ha destinat el poder (sobretot quan no és democràtic) arreu del món i al llarg de totes les èpoques, per acabar amb la literatura, que no deixa de ser l’expressió dels pobles. Un tema que desgraciadament encara és actualitat.
La programació de la Fira compte amb varies zones d’exposicions dedicades als llibres prohibits. Una d’elles dedicada al PEN Català sobre escriptors d’arreu del món que pateixen censura a l’actualitat (Veus silenciades, veus rescatades) i una altra més genèrica sobre llibres i autors prohibits a nivell internacional (incloses les obres de literatura infantil) i amb especial atenció a les obres i autors catalans.
Així es podrà visitar una exposició d’art al•legòrica de la censura de l’artista Iñaki Otaola i una performance, una conferència, taula rodona presentada per la presidenta del PEN Català, Carme Arenas i a càrrec de Quim Torra (editor i autor del llibre La literatura catalana comentada pel censor ) i del periodista, poeta i novel•lista Salem Zenia, autor prohibit i perseguit al seu país.
Durant el transcurs de la fira es podran fer tastos de vins amb lectures d’obres prohibides, a càrrec de l’empresa “Emovins” i haurà una secció dedicada als contes infantils prohibits, teatre i un concert dedicat a la música prohibida.
La inauguració de la Fira anirà a càrrec del conseller de cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell a les 10 a la Plaça Catalunya on també intervindrà l’alcalde de Llagostera Fermí Santamaria i Montse Vila com a responsable de l’organització de la fira.
Podeu veure la programació detallada des del web: http://www.firadelllibreprohibit.com/

 

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.