ELPOLLTV

Dim19032024

Back Estàs aquí:Inici
Divendres, 20 Octubre 2017 18:26

Cap de setmana amb inestabilitat

Publicat per  Rafel Balaguer
Valorar aquest article
(1 Vot)

Aquesta setmana per fi hem tingut un petit tastet de la tardor, que enguany s’està resistint amb força a deixar-se notar. Però finalment, quan ja portem un mes d’estació, les temperatures s’han suavitzat i ha començat a ploure.

 

Efectivament, les temperatures màximes han passat dels 28 als 17 graus en pocs dies, normalitzant la situació tèrmica. Les mínimes, com que el cel ha estat força tapat, no han baixat tant, i s’han mantingut al voltant dels 12-14 graus de mitjana. Ha estat molt destacable la pluja, que entre dimecres i dijous ens ha deixat gairebé 80 litres en alguns indrets, en forma de ruixats intensos acompanyats de pedra i un fort i espectacular aparell elèctric, una tempesta impressionant com feia molt de temps que no vèiem i que ha estat molt benvinguda als boscos, assedegats.

El cap de setmana es presenta també inestable i molt variable, tindrem algunes estones de Sol, però dominaran els núvols densos, que arriben des de la costa però també dels fronts residuals de l’huracà Ofèlia, que aquests dies arriba a les illes britàniques. Aquests núvols anirien creixent en importància a partir de dissabte al migdia i ja podrien deixar-nos algunes pluges a la tarda i a la nit del diumenge, caldrà estar atents al cel.

Així dissabte tindrem un dia incert, amb algunes clarianes on podrem gaudir del sol de tardor, però també tindrem intervals de núvols que aniran deslluint el cel i s’aniran fent més densos. Potser no acabi de ploure tot i que en alguns moments el cel es mostri amenaçador. La temperatura serà molt suau, fregant els 20-22 de màxima.

I el diumenge tindrem una jornada més complicada que dissabte, amb les mateixes temperatures però amb major possibilitat de precipitacions.

La mar també la tindrem remoguda durant el cap de setmana i l’onatge superarà els 130 cm, però no estarà tant revoltada com el dijous, quan vam tenir un temporal bastant intens a la costa brava, la temperatura de l’aigua serà de 18 graus.

Durant la setmana vinent les temperatures es mantindran en aquest rang del cap de setmana i de mica en mica aniran remuntant per estar entre els 20 i els 24 graus de màxima, les mínimes estaran entre els 12 i els 16 graus, i el cel estarà dominat per intervals de núvols, en principi sense pluja.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.