ELPOLLTV

Dim19032024

Back Estàs aquí:Inici
Dissabte, 03 Març 2018 08:15

Temperatures molt més suaus

Publicat per  Rafel Balaguer
Valorar aquest article
(1 Vot)

Hem tingut una setmana impressionant de meteorologia on ha passat pràcticament de tot, hem tingut nevades pràcticament a la mateixa platja i generalitzades a tota la demarcació de Girona, nevades que van paralitzar el trànsit pesat a tot Catalunya i van causar el tancament de les escoles per precaució, amb molt bon criteri.

 

La nevada ha deixat gruixos de més de 20 cm en alguns indrets del massís de l’Ardenya i el Montseny el passat dimecres 28 de febrer. Amb la nevada, hem tingut temperatures gèlides, caient les màximes dels 13 als només 2 graus, i les mínimes han arribat als -6. Però la nevada va deixar pas a una pujada sobtada de la temperatura i en un dia hem passat de màximes de 2 graus a màximes de 14! L’aire calent també ha portat un violent temporal de mar amb pluges abundants i onades de fins a 7 metres a la platja, causant danys als passeigs marítims de moltes poblacions.

I aquest cap de setmana tornarem a tenir una mica de tot, però sense neu i intervals de Sol i núvols. Aquests núvols seran més importants el divendres a darrera hora i durant bona part de dissabte, tot i que dissabte tindrem també força estones de Sol, i el diumenge tindrem molt més núvols.

El pas d’aquests núvols ens deixaran noves precipitacions sobretot potser el divendres a la nit i el diumenge, pluges que poden ser abundants en algun moment, però com que la temperatura serà alta, no hem de patir per la neu a cotes baixes.

Així dissabte tindrem una jornada molt variada, amb restes de la pluja de divendres a la nit que encara pot arribar a caure potser de matinada de forma molt intermitent. Quan els núvols passin tindrem domini del Sol amb bones clarianes. I el diumenge ja tindrem un temps una mica més complicat, amb més núvols i més ruixats i temperatures que, com dissabte, seran suaus, 14 de màxima i 7 de mínima.

La mar continuarà estant molt agitada per les restes de la llevantada de dijous i encara podem arribar a tenir onades de 4 metres a la platja, cal anar amb molta precaució. La temperatura de l’aigua estarà al voltant dels 13 graus.

I per a la setmana vinent el temps s’aniria estabilitzant de mica en mica després d’uns dies de tempestes, amb pressions molt baixes de només 990 hectopascals i que a algunes persones provoquen malestar i migranyes tal i com molts testimonis ens fan arribar. Les temperatures seran ja més habituals i estaran entre els 13 de màxima i els 5 de mínima.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.