ELPOLLTV

Dij13062024

Back Estàs aquí:Inici Esports Gran paper de Cavall de Mar al Campionat d’Espanya de Trec
Dijous, 26 Setembre 2019 08:30

Gran paper de Cavall de Mar al Campionat d’Espanya de Trec

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(1 Vot)
Carla Aranda Oliveras, Gemma Miquel Caballero i Guillem Ferrer Bellvehí de l’equip llagosterenc Cavall de Mar han participat al Campionat d’Espanya de Trec, que s’ha celebrat els dies 20, 21 i 22 de setembre al Centre Hípic Zolina (Navarra). Per poder concórrer en aquest certament, aquests genets han hagut de participar en diversos campionats classificatoris i ser seleccionats per la Federació Catalana d’Hípica. Tots tres van desplaçar-se a Navarra el dimarts anterior, ja que es va aprofitar la trobada dels millors genets de l’estat per fer un clínic de tecnificació a càrrec del medallista José Romera. Aquestes activitats corresponen a un programa dirigit a crear un bon equip de Trec junior per als campionats del món 2020.

En total, la delegació de Llagostera que es va desplaçar fins a Navarra la van formar setze persones, entre genets, entrenadores, familiars i membres de l’equip que no es van voler perdre l’ocasió de recolzar els seus companys. A nivell tècnic, la delegació l’encapçalaven les dues entrenadores del club Marta Planella i Marina Sala.

A nivell esportiu, cal destacar la bona actitud que van tenir els genets i que els va permetre superar les dificultats que sempre sorgeixen en aquest tipus de competicions. La concentració, el nivell de preparació i els valors adquirits d’esportivitat i respecte per als cavalls i els rivals van ajudar a que el paper de l’equip de Cavall de Mar fos destacat. Un exemple clar d’aquesta qualitat personal i esportiva va ser que Guillem Ferrer va ser escollit pels seus competidors com a representant dels genets per a les qüestions que sorgissin amb els traçadors i l’organització.

Carla Aranda Oliveras va quedar primera classificada de la categoria Open 0 estrelles. Cal destacar que la Carla debutava en aquesta categoria, on el nivell tècnic és molt alt. Al final, una gran actitud i un molt bon nivell de monta a totes les proves li van permetre pujar al més alt del podi.

Gemma Miquel Caballero va quedar tercera del Campionat d’Espanya en Categoria 1 estrella. La Gemma va fer debutar el seu cavall Patchwork, amb el qual ha fet un intens treball de preparació durant un any. La concentració i la gran compenetració els van portar a ser els guanyadors de la prova PTV i proclamar-se bronze del Campionat d’Espanya.

Finalment, Guillem Ferrer Bellvehí, que competia en la categoria Júnior 2 estrelles va assolir un sisè lloc final. Guillem competia amb Mer-Nabat, un cavall que s’estrenava en la disciplina del TREC. L’actuació del binomi va apuntar que seran un gran equip que poden donar molts èxits en un futur gens llunyà. Aquesta era la segona participació de Guillem Ferrer al Campionat d’Espanya en la categoria; l’any passat va donar la sorpresa pujant al segon lloc del podi, i guanyant el lloc per als mundials 2018; en aquesta ocasió, va haver de treballar la confiança i la comunicació amb el seu nou company, i les sensacions van ser extraordinàriament prometedores.

Cal destacar el gran mèrit que té per als genets de TREC arribar a participar al Campionat d’Espanya. Aquesta fita és molt difícil d’assolir, i només s’aconsegueix amb persistència i molta disciplina. A més, el campionat requereix d’unes grans dosis de concentració i esforç físic i mental. És per això que es pot afirmar que quan es competeix a aquest nivell ja podem dir que es tracta d’esportistes d’elit, tal i com han explicat les responsables de Cavall de Mar.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.