ELPOLLTV

Dim19032024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dilluns, 18 Març 2024 18:57

L’elit del ciclisme mundial passa per Llagostera

Publicat per
Llagostera ha acollit avui el pas de la primera etapa de la 103a Volta a Catalunya.

El colombià Egan Bernal de l’equip Ineos, ha estat el més ràpid en l’esprint intermedi dispotat al passeig Romeu de Llagostera. El pas de la Vola Ciclista a Catalunya per l’interior de Llagostera suposarà un element més de promoció del municipi, tal i com han destacat des de l’ajuntament.

Per minimitzar els inconvenients i poder gaudir d’aquest esdeveniment esportiu de l’elit del ciclisme mundial, la Policia Local, amb la col·laboració d’un grup de voluntaris, ha desplegat un dispositiu especial amb senyalització excepcional. El ciclista australià Nicholas Shultz (Israel-Premier Tech) ha estat el vencedor de d’aquesta primera etapa, amb sortida i arribada a Sant Feliu de Guíxols. ,

Divendres, 15 Març 2024 14:32

El sopar de la Dona recapta 1950 € per a l’Oncolliga

Publicat per
La delegació de l’Oncolliga a Llagostera ha recaptat un total de 1.950 € amb el sopar solidari celebrat el passat 8 de març al Casino Llagosterenc.

Les responsables de l’entitat s’han mostrat molt satisfetes amb l’alta participació i han fet un agraïment a totes les persones i comerços que hi han participat.

Tots els diners es destinaran a la lluita contra el càncer.

Divendres, 15 Març 2024 10:25

Pas de la Volta Ciclista a Catalunya per Llagostera

Publicat per

Amb motiu del pas de la Volta Ciclista a Catalunya per Llagostera, es veurà afectada la circulació i l’aparcament de vehicles en ambdós sentits de la marxa a diversos carrers i zones del municipi.

Amb la voluntat de minimitzar els inconvenients i poder gaudir d’aquest esdeveniment esportiu de l’elit del ciclisme mundial, la Policia Local ha preparat un dispositiu especial amb senyalització excepcional indicant la prohibició de passar i aparcar.

Podeu consultar les afectacions a llagostera.cat

Divendres, 15 Març 2024 06:08

La fi de l’ADSL ha arribat

Publicat per

Entre aquest any i el 2026 l'ADSL s'apaga per sempre. Així ho ha comunicat Telefònica als clients que encara utilitzen aquesta connexió.

L'ADSL quedarà obsoleta amb totes les operadores?

Sí. La xarxa de coure, que es per on va l’ADSL, passarà a la història ben aviat, ja sigui per la gran despesa en el manteniment de la infraestructura, la velocitat de navegació limitada o les incidències derivades dels robatoris del cable. La majoria d’operadores ja no tenen aquest producte, amb l’aparició de la Fibra Òptica, Telefònica era de les poques que la mantenia i a dia d’avui, on no arriba la el desplegament de la fibra, la companyia ofereix l’opció de connexió per ràdio / 4G o la pèrdua de la numeració fixa en cas de no acceptar aquesta alternativa.

Tots els clients que a dia d’avui tingueu ADSL i no heu rebut cap comunicació per part de la vostra operadora, contacteu amb Informàtica Llagostera. Us ajudarem avaluant el vostre cas i de ben segur trobarem una solució. Visiteu-nos presencial a la botiga del Carrer d'Àngel Guimerà, 28, o bé trucant al 972 83 07 70 per trobar la millor opció al vostre cas.

Els darrers dies els sismòmetres de la xarxa sismològica d’Astrogirona han detectat quatre petits terratrèmols a Llagostera i Vidreres. El dia 8 de març de 2024 es van detectar dos sismes, un a Llagostera i un a Vidreres.

El de Vidreres, a tocar del nucli urbà, es va produir a les 02:56, amb magnitud 0.2 i a una profunditat de 6.4 km.

El de Llagostera, a tocar de Font Bona, al Puig de les Vacasses, es va produir a les 08:15, amb magnitud 0.5 i a 5 km de profunditat. El dia 9 de març, al Puig de Cadiretes, es va detectar un terratrèmol de magnitud 1.7 a 2.4 km de profunditat, a les 11:05.

I finalment, el dia 11 de març a les 11:55, també a Vidreres i al límit del nucli urbà, es va enregistrar un sisme de magnitud 0.7 molt a prop de la superfície.

Cap dels terratrèmols hauria generat danys ni s’hauria percebut per la població, doncs es poden notar arribant a magnitud 2. Els sismòmetres operats per Astrogirona estan ubicats al Mas Roig II de Llagostera i a Can Lleonart, a Rocafort de Bages.

Trobareu més informació a: https://www.astrogirona.cat/2024/01/sismologia/

Amb la voluntat d’apropar la tecnologia a la població, resoldre dubtes sobre les diverses ofertes i serveis de les operadores de telefonia i fibra que operen a Llagostera i tractar temes diversos sobre el WIFI, les dades dels mòbils, la ciberseguretat cada divendres us oferirem un article elaborat per Informàtica Llagostera. Sabies que a partir d’aquest 15 de març la connexió per ADSL quedarà obsoleta amb totes les operadores?

Demà t’ho expliquem!

Diumenge, 10 Març 2024 18:02

200 participants a la Cursa de la Dona

Publicat per
Unes 200 persones han participat aquest diumenge a la IV Cursa de la Dona organitzada per l’Ajuntament de Llagostera, dins la programació dels actes commemoratius del Dia de la Dona. Els participants s’han trobat un Ridaura preciós ple d’aigua que han hagut de creuar com han pogut.
Una quarantena de tractors han participat aquest diumenge a la 15a edició de la Tractorada de Llagostera, organitzada pel col·lectiu de Segadors i Segadores. Després d'un bon esmorzar i abans del dinar, els tractors han fet un recorregut pels veïnats de Llagostera.
Llagostera viurà l’11 de maig deu hores de música ininterrompuda que completaran Sandra Monfort, Àlex Pérez, Agnès Algueró i un micro obert de Rodautors

El festival tindrà per primera vegada una programació off amb xerrades, activitats i concerts als bars de Llagostera durant dues setmanes

El Festival Espurnes ha presentat una setena edició amb un projecte renovat i més ambiciós que buscarà seguir sent un aparador cultural i musical a Llagostera. El festival es celebrarà el dissabte 11 de maig al Parc de l’Estació amb deu hores de música ininterrompuda i una programació de primer nivell centrada en la cançó d’autor. A més, per primera vegada es programarà un Espurnes Off amb una dotzena d’activitats fora del dia del festival que inclouran xerrades, tallers i concerts.

La programació musical seguirà l’aposta dels últims anys de buscar un cartell innovador, original i amb propostes difícils de sentir a la zona. En aquesa línia, Travis Birds farà a l’Espurnes un dels únics concerts de la gira a Catalunya després d’exhaurir la Sala Apolo de Barcelona i Pedro Pastor hi farà un dels dos únics concerts que té anunciats a Catalunya i l’únic a Comarques Gironines. Tots dos són noms de referència dins la nova escena de la cançó d’autor estatal i arribaran a Llagostera en un moment d’esclat dels seus respectius projectes i amb nous àlbums sota el braç.

També hi arriba en un bon moment de forma un Sergi Carbonell que, després de l’etapa amb Txarango, l’any passat va estrenar el seu projecte en solitari i aquest any presenta ‘Crisàlide’, un nou EP. El músic natural de Ribes de Freser ja va ser a l’Espurnes el 2019 presentant l’espectacle inèdit Els Carbonell juntament amb el seu pare i en aquesta edició hi tornarà amb el seu projecte personal. També hi serà amb el seu projecte en solitari la valenciana Sandra Monfort, una de les veus de Marala, que després d’estrenar-se amb ‘Niño Reptil Ángel’ ha publicat ara ‘La Mona’, un nou disc que la situa com una proposta trencadora i innovadora a mig camí entre l’electrònica i la música popular.

L’Espurnes vol mantenir l’aposta que ha fet des de la primera edició per propostes locals i nascudes a les Comarques Gironines i aquest any també comptarà amb Àlex Pérez i Agnès Algueró. El cantant de Vidreres, que ha estat productor d’artistes com Miki Núñez, Alfred Garcia o Mariona Escoda, hi farà el primer concert de presentació del seu nou disc, que veurà la llum a la primavera. També presentarà nou disc a la primavera la garrotxina establerta a Llagostera Agnès Algueró, que després de l’exitosa gira de ‘Bosc Endins’ seguirà buscant la mateixa essència rural i acústica de sempre, però aquest cop amb un punt més atrevit i fresc. Per obrir el festival hi haurà una sessió de micro obert de Rodautors, la casa dels cantautors, per on hi passaran diferents cantants amb propostes pròpies i emergents. Tot plegat es viurà al Parc de l’Estació, un espai a l’aire lliure que ha acollit l’Espurnes des de la primera edició i que comptarà amb dos escenaris, food trucks i un ambient proper i familiar. El festival vol arribar a tots els públics i mantenir l’essència d’un espai acollidor per als espectadors.

UNA AMBICIOSA PROGRAMACIÓ OFF

Per primera vegada, el festival també comptarà amb un Espurnes Off, una programació fora del dia de festival que tindrà una dotzena de xerrades, concerts i activitats. El gran plat fort de l’Espurnes Off, però, serà la programació d’Espurnes als Bars, gairebé una desena de concerts als diferents establiments de Llagostera per tal de donar veu a artistes emergents i omplir el poble de música els dies previs i posteriors al festival. Per la programació als bars, que anirà del 4 al 12 de maig, hi passaran Secondbest, Roigé, Mireia Vilalta, Roger Torné, Laia Llach, Benisfrí, Olga Zoet i Fonsu, vuit propostes que estan en creixement i que estrenaran aquest nou format.

A més dels concerts als bars, la programació alternativa també comptarà amb taules rodones sobre temes cabdals en la indústria musical, un programa especial amb Llagostera Ràdio i d’altres activitats que s’anunciaran en els propers mesos. Amb la programació off, l’Espurnes busca generar un impacte positiu a Llagostera que vagi més enllà del dia de festival i que serveixi per convertir el municipi en un punt de referència cultural. Aquesta iniciativa arriba el mateix any que s’ha posat en marxa la Comunitat Espurnes, un espai de trobada i diàleg entre el festival i els principals actors socials i culturals del municipi, en el qual es pugui debatre sobre el format de festival, l’arrelament que té al poble i com ha d’evolucionar el projecte. La Comunitat Espurnes va néixer el passat mes d’octubre i es reuneix periòdicament per tractar temes al voltant del festival.

UN FESTIVAL SONORITZAT AMB ENERGIA SOLAR

Una altra de les novetats del projecte i dels passos endavant més ambiciosos que ha fet l’Espurnes és l’aposta sostenible que farà en aquesta edició. Tots els concerts del festival es sonoritzaran exclusivament amb energia verda a través d’acumuladors d’energia solar, una alternativa als punts d’electricitat i als generadors de gasoil molt més respectuosa amb el medi ambient i que permetrà que els concerts generin zero emissions de CO2.

Així doncs, l’Espurnes serà un festival pioner en sonoritzar 10 hores de música ininterrompuda amb un sistema que funciona a través de plaques solars i acumuladors d’energia. Aquesta iniciativa suposarà un pas endavant molt important en matèria de sostenibilitat i és clau en el moment d’emergència climàtica que estem vivint.

Dissabte, 09 Març 2024 11:07

Multitudinari sopar solidari de la dona

Publicat per
Més de 200 persones han omplert el saló cafè del Casino Llagosterenc per assistir al sopar de la dona, organitzat per la delegació de l’Oncolliga a Llagostera en el marc dels actes del Dia de la Dona. Tots els beneficis es destinaran a la lluita contra en càncer. Els actes van iniciar-se a la plaça amb la lectura del manifest institucional i de l’actuació musical del grup Canto perquè vull de l’Escola de Música del Casino.
Pàgina 1 de 288