ELPOLLTV

Diu05072020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

La Creu Roja interpel·la a la corresponsabilitat de tots i cadascun dels membres de la societat per tal de protegir les persones grans, amb malaltia crònica o fragilitat davant de l’exposició del COVID-19. Per això, demana que tant les famílies, amistats i persones que hi tinguin relació directa restringeixin tant com puguin l’accés als domicilis de persones grans, accentuïn les normes higièniques i evitin de fer visites que no siguin estrictament imprescindibles.

Aquesta demanda és per tal d’evitar el risc de contagis entre la gent gran, un col·lectiu de risc davant del coronavirus i que presenta majors complicacions. En cas que convingui fer-los arribar aliments, cal tenir cura de les mesures higièniques recomanades, com ara rentar-se les mans sovint durant 20 segons, mantenir una distància mínima de 2 metres i cobrir-se amb l’anvers del colze en cas d’estossegar o esternudar en presència de persones grans.

Amb tot, la Creu Roja ha engegat un Pla de Contingència enfront del COVID-19 per contribuir a la contenció i evitar la propagació del coronavirus, reforçant les capacitats dels equips i recursos disponibles a tot el territori i promovent accions de prevenció i sensibilització a la ciutadania, especialment de les persones i grups més vulnerables.

Per portar-lo a terme, ha apel·lat a la implicació del voluntariat de la Creu Roja amb les persones més vulnerables, en funció de l'evolució de la situació i dels escenaris, i sempre a la disposició de les demandes de les autoritats sanitàries, de Protecció Civil, dels serveis socials dels Ajuntaments i de la població en general.

En concret, actualment la Creu Roja vol promoure el voluntariat per a la realització de trucades a la població vulnerable (seguiment telefònic per informar, ajudar i detectar necessitats), i per al repartiment d'articles bàsics, com ara aliments, kits d'higiene i medicaments a persones en exclusió i sense xarxa familiar o de contactes.


Dissabte, 14 Març 2020 17:56

Botigues tancades a Llagostera

Publicat per

Algunes de les botigues que formen part de la Unió de Botiguers de Llagostera han decidit baixar la persiana per responsabilitat col·lectiva i solidaritat.

Els establiments han penjat un cartell on demanen als clients que un cop hagi passat tot es recordin del petit comerç ja que aquesta situació els afectarà de valent.

Els supermercats, botigues d'alimentació, farmàcies i altres comerços, menys bars i restaurants, es poden mantenir oberts amb l’expressa indicació de respectar la separació entre persones.

El Departament de Salut recomana entre 1 i 2 metres entre persones.


Dissabte, 14 Març 2020 13:07

Suspeses les misses a la parròquia

Publicat per

La Parròquia de Llagostera anuncia que se suspenen les misses fins a nova ordre per evitar la propagació del coronavirus.

(versió 15/03/2020 9:00h)

1.Es pot entrar o sortir dels municipis?
La mobilitat es limita a determinades activitats: adquisició d’aliments, productes farmacèutics de primera necessitat, entitats financeres i assegurances, desplaçament al lloc de treball, retorn a residència habitual, atenció i cura a menors d’edat, gent gran i altres persones especialment vulnerables. Qualsevol altra activitat anàloga es farà individualment excepte l’acompanyament a persones amb discapacitat o altra causa justificada.
A més es manté vigent el confinament a Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí on hi ha controls per no entrar ni sortir, excepte els serveis essencials

2.Estaran obertes les botigues d’aliments, supermercats i similars?
Sí, com a servei essencial

3.Els subministraments a botigues d’aliments i supermercats estan assegurats?
Sí, la distribució alimentària està considerada un servei essencial i es coordina amb les plataformes de distribució l’arribada de productes bàsics.

4.La gent pot sortir al carrer i comprar?
Només per les compres habituals i evitant aglomeracions. L’estada dins l’establiment serà el mínim i imprescindible per realitzar la compra necessària. El Departament de Salut recomana mantenir entre 1 i 2 metres de distància entre persones.

5.Puc quedar amb gent al carrer?
No. La sortida al carrer es limita a les activitats descrites que no inclou les trobades.

6.Puc portar els infants al parc?
No

7.Puc anar a veure el meu familiar/amic/veí a casa seva?
Només en els casos de persones vulnerables o dependents. També per la recollida de menors d’edat en els domicilis dels progenitors/tutors, inclòs règim de custòdia compartida o similar.

8.Puc visitar els meus familiars dependents?
Sí, per garantir l’atenció que necessitin.

9.Sóc persona depenent. La persona que m’assisteix podrà venir?
Sí, forma part dels serveis essencials que es permeten.

10.Puc anar a sales de vetlla al tanatori?
Sí, respectant les mesures previstes per evitar aglomeracions i mantenint les distàncies. No es permet en cas que el difunt sigui a causa de la COVID-19.

11.Puc treure a passejar la meva mascota?
De forma individual cada persona

12.Puc anar a bars i restaurants?
Estan tancats durant els propers 15 dies

13.Puc anar al cine o teatre?
Estan tancats durant els propers 15 dies

14.Puc anar al gimnàs o instal·lacions esportives?
Estan tancats tots els centres esportius i gimnasos i s’han cancel·lat els esdeveniments esportius durant els propers 15 dies

15.La biblioteca/museus/centres cívics estan oberts? Hi puc anar?
Estan tancats durant 15 dies

16.Els centres comercials estaran oberts?
Estan tancats durant 15 dies

17.Les botigues en general que no es trobin en la situació que exposa el punt anterior poden obrir?
Només les d’alimentació, begudes, farmàcies, metges, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, perruqueries, premsa i papereria, benzineres, tabacs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments d’animals de companyia, comerç per internet, telefònic o correspondència, tintoreries i bugaderies

18.Tinc una cita mèdica. Hi puc anar?
S’estan posposant totes les no urgents.

19.Tinc una cita per rehabilitació. Hi puc anar?
S’estan posposant totes les no urgents.

20.Funciona el transport públic?
Sí, però amb afectacions al servei i la seva ocupació segons tipologia amb l’objectiu d’evitar aglomeracions. Consulteu detalladament en el gestor del servei.

21.Puc anar a fer gestions a l’ajuntament (multes, impostos...)?
Consulteu amb l’Ajuntament si podeu fer els tràmits telemàtics o posposar-los. S’ha suspès els terminis de tramitació administrativa (els propers 15 dies no compten dins dels terminis disponibles pels tràmits administratius)

22.Hi ha un telèfon d’informació centralitzat?
D’informació el 012, per simptomatologia el 061. El 112 només per emergències i en cap cas per informació.

23.Estan assegurats els moviments dels serveis d’emergència?
Sí.

24.Què es considera un servei essencial?
Seguretat i emergències, salut, serveis penitenciaris, serveis socials i residencials, serveis funeraris, electricitat, aigua potable, aigües residuals, serveis de depuració d’aigües, combustibles, gas, telecomunicacions, residus urbans i industrials, residus sanitaris, subministraments sanitaris i de farmàcia, distribució alimentària humana i per a granges i centres d’animals, animals vius (transport i veterinaris) i escorxadors

25.Quins són els grups de major risc?
Salut indica que els grups de major risc són les persones d'edat avançada i les persones amb malalties cròniques, com són les cardiovasculars, diabetis, cardíaques o pulmonars, o amb problemes al sistema immunològic.


Dissabte, 14 Març 2020 09:52

Distàncies de seguretat en els establiments oberts

Publicat per
Protecció Civil de la Generalitat demana als responsables dels establiments que puguin romandre oberts que pengin aquest cartell imprès o similar en un lloc ben visible.
Divendres, 13 Març 2020 23:00

Torra demana el confinament de Catalunya

Publicat per
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest vespre que ha arribat l’hora de prendre “decisions complicades però necessàries” per contenir la pandèmia del coronavirus perquè l’evolució dels contagis “és massa ràpida” i “ens exigeix ser més dràstics”. En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha fet pública la decisió que les mesures de confinament que es van prendre ahir als municipis de la Conca d’Òdena, amb Igualada al capdavant, s’han d’estendre “a tot Catalunya”. “Es tracta de restringir la mobilitat d’entrades i sortides al país, creiem que cal fer un pas endavant amb un confinament solidari per autoprotegir-se i a la vegada protegir els dels nostres voltants”, ha explicat el president Torra, que ha exposat que ha sol·licitat al govern espanyol que “acompanyi el confinament amb l’aturada de les entrades i sortides del país a través de ports, aeroports i transport ferroviari”. És qui ostenta les competències en aquestes infraestructures”, ha precisat.

El cap del Govern ha fet aquestes declaracions en una compareixença des del Palau de la Generalitat, on també ha concretat que espera la resposta de l’executiu espanyol “per poder posar en marxa el confinament sencer del país el més aviat possible”. El cap de l’Executiu ha fet una crida a tots els ciutadans “joves, grans, petits i vells, a que evitin fer cap viatge, cap activitat que no sigui absolutament imprescindible” i també ha agraït a tota la ciutadania “l’esforç que està fent, la seva comprensió i la seva enorme solidaritat”. A més, també ha lloat la “feina incansable i generosa” dels cossos de seguretat, emergències i personal sanitari.


Divendres, 13 Març 2020 21:16

Tancament de parcs infantils i pistes esportives

Publicat per
L’Ajuntament de Llagostera ha acordat el tancament de tots els parcs infantils del municipi i les pistes esportives. La mesura s’afegeix al tancament dels equipaments municipals esportius (Pavelló Josep Mir i Camp de Futbol) i centres educatius seguint les resolucions del Govern de la Generalitat de Catalunya per fer front a la propagació del coronavirus.

Protecció Civil manté activada l’Emergència 1 del Pla PROCICAT i demà 14 de març entrarà en vigor l’Estat d’Alarma decretat pel govern de l’Estat Espanyol.

Des de l’Ajuntament es continua amatent a l’evolució dels esdeveniments i dels protocols que activin les administracions competents. Qualsevol novetat es comunicarà a través dels mitjans oficials: llagostera.cat, Facebook, Twitter i Telegram de l’Ajuntament de Llagostera.


Divendres, 13 Març 2020 16:47

Declarat l’Estat d’Alarma Nacional durant 15 dies

Publicat per

El Govern espanyol ha declarat l’Estat d’Alarma Nacional durant 15 dies per fer front a l’estat d’emergència sanitària provocada pel coronavirus. Entrarà en vigor a partir d’aquesta mitjanit però les mesures especifiques no s’explicaran fins demà.
Així mateix, el Govern de la Generalitat de Catalunya manté activada la fase d’emergència 1 del pla PROCICAT adoptant noves mesures com el cessament d’activitats en locals d’oci, àrees comercials, gimnasos i estacions d’esquí durant almenys 15 dies també.

L’objectiu principal d’aquestes mesures és la contenció i evitar la possible propagació del coronavirus arreu del país.

L’Ajuntament de Llagostera recomana a les persones majors de 65 anys i col·lectius més vulnerables, no abandonar la seva llar o residència excepte en cas d'extrema necessitat i que s'evitin els espais de concurrència pública i seguir en tot moment les indicacions i recomanacions del Departament de Salut i de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya.

Recordeu que és important no fer circular rumors ni informacions no contrastades.


Davant la situació per tal d'evitar la propagació del coronavirus-Covid19, i seguint les mesures indicades per les autoritats civils i sanitàries, des del Bisbat de Girona es recomana que les persones grans, afeblides o amb risc potencial, i els qui conviuen amb elles o en tenen cura, s’abstinguin en el possible d’acudir a la celebració de les misses dominicals. Durant aquest període inusual i extraordinari, s'aconsella que aquestes persones, si els és possible, segueixin la retransmissió de la missa a través de la televisió i/o ràdio o a través d'internet.
Divendres, 13 Març 2020 09:52

Suspesos el MICFootball i el MICBasketball 2020

Publicat per

La direcció del MIC ha decidit anul·lar les edicions del MICFootball i el MICBasketball que estaven previstes per aquesta Setmana Santa. Es tracta d’una mesura preventiva que l’organització ha pres seguint les directrius que li van arribar de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, recomanant la conveniència de no celebrar els tornejos amb l’objectiu de minimitzar el contagi del coronavirus.

Des de l’organització del MIC s’ha lamentat profundament no poder celebrar les competicions previstes del 7 al 12 d’abril, però també s’ha remarcat que estem davant d’una situació de caràcter excepcional i imprevisible i que s’ha de prioritzar el benestar i la salut de tots els participants: equips, familiars, voluntaris,... En total eren més de 360 els equips participants provinents de tot el món, repartits en nou categories.

Llagostera i el Camp Municipal tornava a ser per a aquesta edició 2020 una de les seus del MICFootball. En total eren 900 partits els que s’havien de disputar a un total de 35 pobles de la demarcació. Els tornejos MIC no són les úniques competicions anul·lades pel coronavirus a nivell regional. A les últimes hores també s’han fet públiques les suspensions de l’històric Rally Costa Brava o la Volta Ciclista a Catalunya, la qual tenia una etapa íntegra al Pla de l’Estany.

FACEBOOK