ELPOLLTV

Diu05072020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

El Patronat Santa Creu de la Selva i l’Ajuntament de Llagostera han acordat la construcció d’un edifici de protecció oficial de 16 habitatges, 20 aparcaments i 8 trasters destinats a persones de més de 60 anys, que siguin plenament autònomes i que tinguin ganes de fer vida en comunitat. L’edifici d’obra nova serà gestionat directament per la fundació en règim de lloguer assequible i el consistori hi aplicarà una bonificació del 95% de l’ICIO per facilitar-ne la construcció, ja que “es tracta d’un projecte d’especial interès i d’utilitat municipal amb finalitats socials”, tal com ho ha explicat Enric Ramionet, regidor d’habitatge de l’Ajuntament de Llagostera.

I és que el valor afegit de la iniciativa rau a tractar-se d’una proposta de cohabitatge sènior que vol fomentar la convivència entre els llogaters. Els habitatges col·laboratius són una tendència àmpliament estesa i acceptada als països del centre i nord d’Europa, ja que combina perfectament l’habitatge d’ús privat i les zones comunes on els veïns poden compartir i desenvolupar activitats conjuntes. El que es busca és, doncs, un equilibri entre la vida privada de cadascú i la convivència activa del col·lectiu. Per aquest fet, es remarca que els destinataris d’aquest projecte han de ser persones predisposades a la participació i a la tolerància vers a perfils i interessos diversos.

El nou edifici, que es preveu que la seva promoció estigui finalitzada la tardor del 2022, comptarà amb un total de 16 habitatges d’entre una i dues habitacions, dues sales comunes de 100 metres quadrats, equipades cadascuna amb cuina, menjador, sala d’estar i llar de foc, a més d’àmplies terrasses exteriors i jardí comunitari.

Segons Ramionet, el Patronat Santa Creu de la selva, fundació privada que té com a activitat principal la promoció d'edificis plurifamiliars d'obra nova a la província de Girona, “va demanar la bonificació establerta del 95% de l'impost sobre instal·lacions construccions i obres que preveu les ordenances fiscals i el que el Ple de l'Ajuntament ho va aprovar per unanimitat”.

Dilluns, 09 Març 2020 08:32

10 anys de la gran nevada del 2010

Publicat per
El 8 de març de 2010 una gran nevada va deixar gruixos de més de 40 centímetres a bona part de Catalunya i en especial a les comarques gironines on el temporal va provocar la caiguda de desenes torres elèctriques deixant diversos municipis, entre ells Llagostera, sense llum.

Tot i que els serveis meteorològics havien alertat de la possibilitat de nevades extenses i a cotes baixes la magnitud de la nevada va agafar per sorpresa a molta gent. Carreteres tallades, conductors atrapats sense poder arribar a casa, centres escolars tancats i fins a 6 dies en alguns casos sense llum, van ser algunes de les conseqüències de la gran nevada. Per commemorar els 10 anys de la gran nevada hem fet un recull de fotografies gràcies a la col.laboració de molts lectors que han volgut compartir-les amb tots vosaltres. Les fotos són de Guillem Nadal, Wilfried Jean Salzgeber, Tere Galceran, Jordi Soler, Marc Gassó i Marc Sureda.

Moltes gràcies.

Llagostera ha culminat aquest diumenge els actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones amb la lectura del manifest i la performance “El violador ets tu!”, símbol de revolta del moviment i la reivindicació feminista a nivell internacional.

Durant tota la setmana s’han celebrat diversos actes entre xerrades, presentacions, un taller gratuït d’autodefensa feminista i un sopar multitudinari de dones al Casino Llagosterenc.

Divendres, 06 Març 2020 17:46

Nova jornada a Cavall de Mar dels alumnes del PTT

Publicat per

Jornada molt productiva la que van poder viure els alumnes del Pla de Transició al Treball (PTT) a Cavall de Mar. I és que el centre d'equitació de Llagostera acollirà aquest diumenge 8 una competició de Trec, en la qual l'alumnat del PTT van poder ajudar a organitzar, dissenyant i preparant les proves i el recorregut del concurs.

Es tracta d'una experiència molt enriquidora pels joves, que s'ho van passar d'allò més bé i va ser tot un èxit gràcies al bon ambient i el treball en equip amb el qual van cooperar en tot moment. 

Divendres, 06 Març 2020 16:21

Senyalitzats dos nius de vespa asiàtica inactius

Publicat per

L'Ajuntament de Llagostera ha senyalitzat aquest matí dos nius de Vespa Velutina, també coneguda com a vespa asiàtica, a la Canyera i al Bosc de la Torre. Els dos nius, però, es troben inactius i no representen un risc per a la població. No obstant això, des del consistori s'ha seguit el protocol establert per la Diputació de Girona i el cos dels Agents Rurals i s'ha senyalitzat els dos punts on es troben els nius. D'aquesta manera, el que es pretén és informar de la seva detecció i evitar que la gent es molesti a trucar per avisar de la presència del niu. A més, es recomana mantenir una certa distància per prevenir possibles danys en cas de caiguda. 

Amb aquests dos nius ja en són quatre els que l'Ajuntament ha detectat, malgrat que tots ells es troben inactius. En els darrers mesos ja se'n van eliminar dos dins del terme municipal

En el cas que un veí detectés la presència d'un nou niu d'aquesta espècie exòtica invasora, s'ha d'avisar a la Policia Local o a l'àrea de Medi Ambient del consistori per, així, poder activar el protocol d'anàlisi i gestió local de la vespa asiàtica. 

Una trentena de persones van participar la setmana passada al taller per aprendre a fer servir el telescopi, organitzat per l’ Associació Astro Girona. El taller va tenir lloc al Mas Roig II de Llagostera, on l’Associació hi té un dels seus centres fixos d’observació.

El Dr. Francesc Sureda, responsable del Centre d’ Interpretació de la Sostenibilitat del Mas Roig II, es va mostrar molt satisfet amb aquesta activitat on els participants varen gaudir de les sàvies i didàctiques explicacions pràctiques per iniciar-se en el muntatge del seu primer telescopi.

El passat dimarts 3 els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut de Llagostera van participar en el tradicional ple juvenil celebrat a la sala de plens de l’Ajuntament de Llagostera. Mentre que molts dels alumnes han fet d’espectadors, n’hi va haver uns quants que es van asseure a les cadires dels regidors i regidores per actual com a tals i presentar diverses propostes i plans de millora a l’equip de govern. 

El ple va ser presidit per l’alcalde Toni Navarro, acompanyat de la regidora d’Educació Sílvia Fà i el regidor de Cultura Enric Ramionet. Al ple també hi van assistir les regidores Pilar Aliu i Verònica Sancho del grup municipal de Junts per Llagostera i el regidor socialista Àlex Maqueda. Els components de l’actual cartipàs municipal van atendre i respondre les preguntes dels joves regidors i regidores i van prendre nota de les actuacions proposades. 

La intervenció de l’alumnat va ser molt enriquidora i es van formular preguntes com qui va decidir tancar els centres educatius durant el temporal Glòria, si hi ha previsió de poder obrir el CAP les 24 hores per no haver d’anar a altres municipis quan sorgeixi una urgència a la nit o si existeix algun pla per conscienciar i combatre les agressions contra la comunitat LGTBIQ al municipi. 

Després d’exposar totes les preguntes i demandades, els joves també van plantejar solucions i presentar propostes que ells mateixos havien treballat a classe. Una d’aquestes serà incorporada al procés de participació ciutadana per decidir el destí de 40.000 euros del pressupost municipal.

La iniciativa del ple juvenil es celebra anualment gràcies a la col·laboració amb les direccions dels centres educatius de Llagostera. Així, pel 25 de març està prevista una nova sessió amb els alumnes de l’Escola Lacustària i l’Escola Puig de les Cadiretes

El restaurant llagosterenc Ca la Maria va tornar a rebre, ahir dilluns 2, el distintiu Slow Food-Km0 que l’acredita com a establiment que aposta pels aliments ecològics i de proximitat. La trobada anual del moviment Slow Food, amb un total de 57 restaurants catalans adherits, es va celebrar aquest passat dilluns al Guíxols Arena de Sant Feliu, on va aplegar 300 persones que van poder gaudir de les diverses activitats gastronòmiques i culturals que es van dur a terme. 

Així, Ca la Maria va ser distingit un cop més amb la placa Slow Food-Km0 que el premia com a restaurant que aposta per la gastronomia local, amb aliments de proximitat, ecològics i de temporada. A més, Ca la Maria va ser un dels onze restaurants que també van rebre el galó Cargolet + NET, que reconeix el compromís amb la sostenibilitat, l’energia i la reducció de residus i de l’ús de productes químics. En el cas del local llagosterenc, s’abasta de l’energia solar generada amb les seves plaques fotovoltaiques i disposa d’un punt de recàrrega per cotxes elèctrics. 

La jornada Slow Food, que cada any es celebra en un punt diferent del territori català, va començar amb una sortida en vaixell en la qual els assistents van poder presenciar una demostració de pesca artesanal, seguit d’un esmorzar-uriçada i del Mercat de la Terra, en el qual més de 50 petits productors van oferir degustacions dels seus productes. Finalment, el dinar Tast Km0, preparat pels 10 restaurants de l’Empordà que formen part del col·lectiu, va donar peu a l’entrega dels distintius als cuiners i a menjadors escolars, els cargols Slow Food a productors compromesos i el nou galó Cargolet + NET. 

Ca la Maria de Llagostera és un dels onze establiments gironins que compta amb el distintiu Slow Food-Km0. En total són 67 els restaurants i menjadors escolars que encapçalen el moviment Slow Food a Catalunya, promocionant una cuina bona, neta i justa amb el medi ambient.

Un total de 38 comparses han participat aquest diumenge a la rua de Carnaval de Llagostera. Entre els participants hi havia colles de Castell-Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Salt, Caldes de Malavella, Santa Cristina d’Aro, Palamós, Massanes, Vidreres i El Porró que no pari de Llagostera va ser l’encarregat de tancar la Rua.
El Porró que no pari, amb més de 170 participants, ha sigut la colla encarregada de tancar la rua de carnaval de Llagostera, on hi han participat un total de 38 comparses.

FACEBOOK