ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

El proper dijous 6 d’octubre, comença una nova edició de les jornades gastronòmiques de la Cuina del Bolet on hi participen un total de 8 restaurants de Llagostera: El Tinars, Ca la Maria, Mas Roure, Can Cassoles, El Carril, Ca l’Artau, Cal Degollat i la Taverna d’en Pou. Els preus dels menús, per a totes les butxaques, oscil·len entre els 23 i els 70 euros i estaran disponibles fins al 6 de novembre.

“La Cuina del Bolet” s’emmarca i complementa la programació i oferta gastronòmica de la XIV Fira del Bolet que tindrà lloc el proper 12 d’octubre, durant tot el dia al nucli antic del municipi.

Per més informació podeu consultar el cartell adjunt a continuació. 


Implicats Llagostera, l’equip llagosterenc que aquest cap de setmana ha participat a l’Oncotrail, ha finalitzat la cursa amb un temps de 16 hores 32 minuts. L'Oncotrail és una cursa per equips de 100 km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona conjuntament amb l'Agrupació Excursionista Palafrugell i el Club Atlètic Palafrugell amb l'objectiu de recaptar fons per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer. La cursa té un recorregut circular d'uns 100 quilòmetres amb arribada i sortida a Palafrugell. Cada equip ha de recórrer aquest trajecte en un màxim de 30 hores.


Dissabte, 01 Octubre 2016 07:43

Llagostera s'uneix al Dia Internacional de la Gent Gran

Publicat per
L'Ajuntament de Llagostera, des del Patronat de la Residència Josep Baulida, s'ha adherit a la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran, amb la col·locació d'un plafó commemoratiu a la façana de la residència. L'any 1990, l'Assemblea General de les Nacions Unides, va proclamar l'1 d'octubre Dia Internacional de la Gent Gran. La comunitat internacional insta a reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i proposa vetllar per una vellesa digna i segura. La finalitat d'aquesta jornada festiva i reivindicativa és fer que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre d'interès d'arreu del món, i difondre una imatge més positiva de l'envelliment. La diada representa també una oportunitat per conscienciar la societat sobre l'estat en què es troba la gent gran i els desafiaments i problemes que afronta, així com per promoure accions apropiades per defensar-la i per respectar la seva dignitat i saviesa. Demà, 2 d'octubre tindrà lloc la festa de la gent gran amb un dinar al local polivalent.


Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un violent grup criminal que assaltava plantacions de marihuana a la demarcació de Girona, entre elles una a Llagostera. L’operació policial ha permès detenir a dotze homes. Segons fonts policials, la investigació va iniciar-se el 23 d’abril quan els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement que s’havia produït un robatori violent en un habitatge de Sant Joan de Mollet. Fins el mes de setembre els investigadors tenen comptabilitzats sis robatoris més a les localitats de Blanes, Parlavà, Girona, Platja d’Aro i Llagostera tots atribuïts a un mateix grup criminal. Aquest grup criminal, format per almenys tretze membres, tenia com a principal objectiu la sostracció de plantacions de marihuana, tant interiors com exteriors. El seu modus operandi consistia en localitzar una plantació de marihuana i intentaven fer les gestions necessàries per comprar-la. D’aquesta forma podien comprovar l’estat de floració de les plantes i determinar si era el moment òptim per anar-la a buscar. En algunes ocasions s’apropaven a les finques amb l’excusa de buscar feina o comprar un xai. Posteriorment, un cop havien analitzat tots els factors, es dirigien a la plantació i, armats amb pals i armes blanques, perpetraven el robatori i s’emportaven les plantes amb violència i intimidació. En el darrer dels robatoris, comès el 14 de setembre a Llagostera, la Policia Local va detenir un dels delinqüents quan fugia del lloc dels fets.


El Ple de l’Ajuntament celebrat aquest dimecres al vespre ha aprovat per unanimitat una moció presentada pel grup municipal de CiU on es “reitera la voluntat de l’ajuntament d’executar les obres pendents del Pla de Barris, d’acord amb la capacitat tècnica i econòmica de l’ajuntament i amb un pla financer fiable i que compti amb la garantia de cobrament dels compromisos establerts, per part de la Generalitat de Catalunya. El regidor responsable del Pla de Barris i portaveu del grup municipal, Ramon Soler, va manifestar que “som conscients de les dificultats econòmiques que té la Generalitat i per això, demanem que ens donin 4 anys de pròrroga enlloc de dos, ja que no tenim cap seguretat que la Generalitat pugui pagar en dos anys, el que no ha pogut pagar en els darrers 5”. En aquest sentit Soler va exposar que “l’ajuntament de Llagostera creu en el Pla de Barris i ha fet un gran esforç per tirar endavant aquest projecte i per aquest motiu demanem a la Generalitat que es comprometi com ho hem fet nosaltres”. La moció va comptar el vots favorables d’ERC i d’Alternativa per Llagostera.
Dimecres, 28 Setembre 2016 18:17

Accident entre un turisme i una màquina anivelladora

Publicat per
Una dona ha resultat ferida de gravetat aquesta tarda quan el vehicle en que circulava, ha xocat contra una màquina anivelladora, que segons les primeres informacions sortia d’un camí rural envaint la carretera. L’accident ha tingut lloc a la carretera C-253ª, al veïnat de Creu Serra de Llagostera, just a l’encreuament que dóna accés a la Urbanització de la Canyera. Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat tres dotacions dels bombers, tres vehicles dels Mossos d’Esquadra, dues patrulles de la Policia Local de Llagostera, una ambulància i l’helicòpter del SEM. La dona, veïna de Sils, finalment ha estat evacuada, en estat conscient, fins a l’hospital amb l’ambulància, segons ha informat la Policia Local.
Dimarts, 27 Setembre 2016 20:59

La III Llagostrail escalfa motors

Publicat per

La secció Trail del Grup Excursionista Bell Matí comença a escalfar motors anunciant la nova data de la tercera edició de la Llagostrail que tindrà lloc el proper 13 de novembre. Per a més informacions i inscripcions podeu consultar el web www.bellmati.cat


Una cinquantena de persones han assistit, aquest dimarts al vespre, a la xerrada sobre habitatge organitzada per l’Assemblea d'Esquerres de Llagostera amb la col·laboració de Llagostera Solidària. L’acte ha tingut lloc al local social de La Caixa on hi han participat Joan Trujillo, coordinador de l'àrea d'habitatge de la Fundació SERGI, Engràcia Casellas i Maria Garrido, activistes de la PAH Gironès. L'objectiu de la xerrada era abordar la situació d'emergència en matèria d’habitatge i els serveis bàsics relacionats al municipi de Llagostera.


L’Ajuntament de Llagostera ha iniciat els treballs de condicionament de la zona verda existent entre els carrers del Fred i la baixada de la Costa. “La zona emmarca una de les entrades principals al nucli antic del municipi i actualment presentava un estat poc amable a la vista” tal i com ha reconegut l’alcalde de Llagostera. Es tracta d’un terreny de 200 m2, qualificat urbanísticament de “Sistema general d’espais lliures” que l’ajuntament de Llagostera va adquirir l’any 2010 dins del projecte del Pla de Barris, subvencionat al 75% per la Generalitat de Catalunya. Fins ara aquesta zona ha estat tancada a l’espera de poder fer-hi alguna actuació que en permetés el seu ús. “L’actuació consisteix en el condicionament del terreny, l’enjardinament amb plantes i arbres, la instal·lació de baranes de protecció dels desnivells i la col·locació de mobiliari urbà . Això permetrà obrir l’espai als veïns i dignificar, de manera important, la imatge urbana en aquest punt d’accés al nucli antic.”, tal i com ha explicat l’arquitecte municipal, Carles Soler Les obres, amb un pressupost aproximat de 10.800 euros (iva inclòs), estaran a punt abans de celebrar la XIV Fira del Bolet.


Dilluns, 26 Setembre 2016 18:39

Ferida una dona en un accident a la carretera de Caldes

Publicat per
Una dona ha resultat ferida aquesta tarda en un accident a la carretera que uneix Llagostera amb Caldes de Malavella. L’accident s’ha produït al punt quilomètric 5,5 de la GI-674, quan passaven pocs minuts de les cinc de la tarda. El vehicle, un Renault Clio, conduit per una dona de 45 anys i veïna de Celrà, ha bolcat després de sortir de la via, per causes que de moment es desconeixen. Fins al lloc dels fets s’hi han traslladat dues patrulles de la Policia Local de Llagostera, dues dotacions dels Mossos d’Esquadra i SEM i una dotació dels Bombers que han hagut d’excarcerar la conductora que havia quedat atrapada a l’interior del vehicle. La dona ha estat evacuada en ambulància amb ferides lleus fins a l’hospital Santa Catarina., segons fons de la Policia Local de Llagostera.