ELPOLLTV

Dis27042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dimarts, 28 Juny 2016 08:16

La tercera Fira del Llibre Prohibit escalfa motors

Publicat per

Els organitzadors de la tercera edició de la Fira del Llibre Prohibit, que tindrà lloc a Llagostera el proper 16 de juliol, presentaran avui la programació a Girona. L’acte tindrà lloc a les 19 h a l’Espai 22 (Carrer de les hortes, 22), on, entre d’altres, es projectaran les obres dels 10 finalistes del primer concurs de book tràilers.

“La programació de la Fira inclou exposicions, concerts, tertúlies, vermuts, tallers, parades, llibres, cervesa prohibida, food trucks, bon ambient, cultura i diversió assegurades” segons han avançat els organitzadors.

Rafel Nadal, Vicenç Villatoro, Isabel-Clara Simó, Marc Romera, Jaume Figueras, Josep M. Fonalleras, Guillem Terribas, Cesk Freixas, Carme Arenas, Rusó Sala, Sílvia Comes i un munt de personatges del panorama cultural del nostre país, ja han confirmat la seva assistència a la Fira. Can Toni de les Eugues, entitat organitzadora de la Fira manté oberta un campanya de crowfounding a Verkami per poder fer front a les despeses de la Fira. Podeu col·laborar-hi des d’aquí.


,
Diumenge, 26 Juny 2016 22:57

Sergi Miquel nou diputat de CDC a Madrid

Publicat per
El llagosterenc Sergi Miquel, ha estat escollit diputat gironí de CDC al Congrés dels Diputats. Així, la formació convergent gironina manté els dos diputats actuals a Madrid. Miquel, amb 26 anys serà el diputat més jove de CDC al Congrés dels Diputats fent tàndem amb Jordi Xuclà. La resta de diputats gironins seran d’ERC (2) En Comú Podem (1) i PSC (1).
,
Diumenge, 26 Juny 2016 22:17

CDC segueix com a força més votada a Llagostera

Publicat per
CDC amb 907 vots, ha sigut la formació política més votada a Llagostera on hi ha hagut una participació del 60,42% . ERC ha estat la segona amb 859 vots seguida de En Comú Podem amb 583. El PSC ha obtingut 382 vots, el PP 281, Ciutadans 213 i el PACMA 64. 23 vots han estat comptabilitats com a nuls i 22 en blanc.
La participació a les eleccions generals ha baixat considerablement a Llagostera. Sí l’any passat a les 18 h havia votat el 55,50%, avui a la mateixa hora, la participació es situa al 43,91%. Al conjunt de Catalunya, de moment, la participació ha baixat 10 punts percentuals respecte al 20 de desembre de l’any passat. Els col·legis electorals tancaran les portes a les 20 h.
Divendres, 24 Juny 2016 10:55

Un ferit en un accident a la carretera de Caldes

Publicat per
Un jove de 24 anys ha resultat ferit a Llagostera, quan el vehicle en què circulava, ha sortit de la carretera i ha impactat contra diversos arbres. El conductor, veí de Cassà de la Selva, ha donat negatiu en el control d’alcoholèmia i ha estat traslladat fins a l’hospital Josep Trueta de Girona, amb ferides de diversa consideració. L’accident s’ha produït a les 10 d’aquesta passada nit, per causes que es desconeixen, al punt quilomètric 5 de la carretera GI-674, que enllaça Caldes de Malavella amb Llagostera. Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat dues dotacions de la Policia Local, quatre dels Mossos d’Esquadra, una ambulància del SEM i dues dels Bombers de la Generalitat. El vehicle, s’ha enfilat pel marge de la carretera on ha quedat bolcat entre uns pins.
La foguera de Sant Joan, que el vent que bufava ahir al vespre va impedir encendre a l’esplanada de Can Cassoles, ha cremat aquest matí. Uns desconeguts l’han encès quan passaven pocs minuts de les 8. La columna de fum, visible des de varis punts, ha alertat diversos veïns que han trucat a la Policia Local. Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat una patrulla de la Policia Local, dues dotacions dels Bombers i un vehicle de l’ADF Llagostera. Al no suposar cap perill, s’ha decidit deixar cremar de forma controlada la foguera. Ahir, els Bombers de la Generalitat van fer dues actuacions més a Llagostera per apagar petits focs. Un d’ells a la riera Gotarra i l’altra al polígon industrial.
Dimecres, 22 Juny 2016 11:33

Consells per a una revetlla segura

Publicat per

Per Sant Joan, adults i nens fan ús de material pirotècnic i encenen fogueres. Els consells de protecció civil volen ajudar a minimitzar els riscos que comporta l‘ús d‘aquest material, riscos davant dels quals són vulnerables tant les persones com el medi natural. Presteu atenció als consells que trobareu a aquest enllaç.


 

Dimarts, 21 Juny 2016 14:21

Carbó amb denominació d'origen

Publicat per
El programa, Tinc una idea de Televisió Espanyola a Catalunya, ha dedicat aquest cap de setmana, un dels seus reportatges al projecte del Carbó d’Ardenya i Gavarres.

Dimarts, 21 Juny 2016 12:20

Llagostera fa un gest per l'ELA

Publicat per
L’Ajuntament de Llagostera s’ha adherit a la campanya “Fes un gest per l’ELA” de la Fundació Miquel Valls, amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre la problemàtica a la que s’enfronten els afectats de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA). Avui, coincidint amb el dia Mundial de l’ELA s’il·luminarà el campanar de Llagostera de color verd, color representatiu de la Fundació. Des de l’Ajuntament i la Fundació Miquel Valls, s’anima a tots els ciutadans a publicar fotografies a les xarxes socials fent el Gest per l’ELA acompanyant-lo amb les etiquetes #fesungestperlela, #fesungestperlelea2016, #fundaciomiquelvalls i #ela.

Llagostera, Cassà de la Selva, Madremanya, Sant Julià de Ramis, Sant Martí Vell i Cervià de Ter són els pobles escollits per l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Gironès, que formen part de la nova edició de la guia Passejades Culturals per descobrir l’encant dels pobles del Gironès.

La presentació oficial de "Passejades Culturals 2016" tindrà lloc el proper dijous 30 de juny a Sant Julià de Ramis amb la presència dels diferents sectors que fan realitat aquesta activitat promocional de la comarca.

En total s’han  programat 27 sortides entre el mes de juliol i el mes de novembre. Les sortides del mes de juliol, agost i setembre es portaran a terme el dimarts i el dijous a les 18h, mentre que les sortides de l'octubre i el novembre es faran el diumenge a les 11h.

El visitant caldrà que realitzi una reserva prèvia a la sortida mitjançant la plataforma on-line a la pàgina web www.turismegirones.cat. Les sortides, que es realitzaran amb un guia oficial, tenen el cost de 8€ per adults i 4€ per infants de 7 a 12 anys es realitzaran sempre que hi hagi un mínim de 10 persones inscrites.

Passejades Culturals és un instrument per tal que tots els municipis de la comarca del Gironès pugin esdevenir un pol d'atracció turística a partir dels la història cultural de cada poble. L'objectiu principal és que els municipi es consolidi com a referent turístic a partir del seu patrimoni cultural.

Aquesta nova activitat,  vol afegir un valor més en tots els recursos turístics que des de l'Àrea de Turisme del Gironès es treballa per fer conèixer la comarca del Gironès.  Permetre al visitant descobrir el Gironès des de diferents punts de vista i sempre amb la qualitat  d'estar acompanyats per un guia oficial de l'Associació de Guies de Girona.