ELPOLLTV

Diu28042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dijous, 16 Juny 2016 19:57

Jordi Xuclà i Sergi Miquel fan campanya al mercat

Publicat per
Jordi Xuclà, diputat de CDC al Congrés dels Diputats i cap de llista de CDC a les comarques gironines ha fet campanya aquest matí a Llagostera. Xuclà, acompanyat del número dos de la llista, el llagosterenc Sergi Miquel, s’ha passejat pel mercat on CDC hi ha instal·lat una carpa informativa. Dissabte, Xuclà tornarà a Llagostera amb Carles Puigdemont on CDC farà un acte de campanya al parc de l’Estació a les 12:30 h.

El divendres 11 de juny, els alumnes del Projecte Singular de  l’Institut de Llagostera, van anar al Cosmocaixa a recollir el premi menció especial “Aquí en parlem” pel projecte "Que no et venguin fum + Mesurant el fum del nostre Institut ".

Deu instituts d'arreu de Catalunya van ser guardonats, un en l'àmbit social, un en l'àmbit científic, un en l'àmbit artístic, cinc premis interdisciplinaris i dues mencions especials. Una jornada d'intercanvi d'idees i de projectes entre els alumnes i entre els professors dels diferents instituts, una jornada molt interessant i enriquidora.

El premi va ser un kit per fer ràdio a l'institut.


Dimecres, 15 Juny 2016 15:12

Puigdemont i Xuclà faran campanya a Llagostera

Publicat per
Carles Puigdemont, acompanyat de Jordi Xuclà, Sergi Miquel i Fermí Santamaria serà a Llagostera el proper dissabte 18 de juny a les 12:30 per a participar en un acte de campanya electoral. L’acte tindrà lloc al parc de l’Estació i en cas de pluja es traslladaria al Teatre del Casino Llagosterenc. Demà dijous, CDC instal·larà una carpa al mercat de Llagostera on hi assistirà el cap de llista per Girona al Congrés dels Diputats, Jordi Xuclà.
Dimecres, 15 Juny 2016 12:42

Reparen la piscina de La Canyera

Publicat per

L’Ajuntament de Llagostera ha iniciat aquesta setmana els treballs de reparació de la piscina municipal de la urbanització de La Canyera.

Els treballs consisteixen principalment en la reparació del vas de la piscina substituint el coronament i el revestiment existent i la impermeabilització amb malla de fibra a tota la superfície del vas de la piscina tal i com ha explicat l’arquitecte municipal, Carles Soler.

Segons Soler, també es substituirà tota la instal·lació hidràulica de la piscina per solucionar les pèrdues d’aigua que van motivar-ne el seu tancament.

Amb un pressupost de 54.183,44 euros, IVA inclòs, la intervenció proposada permetrà posar en funcionament la piscina i obrir-la al públic aquest mateix estiu, tot i que des de l'Ajuntament no s’ha concretat cap data concreta d’obertura. 

La piscina va ser construïda l’any 1975 i forma part de la zona d’equipaments de la urbanització La Canyera, juntament amb dues pistes de tennis que l’any passat van ser reparades completament.

 


Dimecres, 15 Juny 2016 10:03

Llagostera fa un gest per l'ELA

Publicat per

L’Ajuntament de Llagostera s’ha adherit a la campanya  “Fes un gest per l’ELA” de la Fundació Miquel Valls, amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre la problemàtica a la que s’enfronten els afectats de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica i les seves famílies.

Aquest dimecres al matí els regidors de l’equip de govern i de l’oposició s’han fet una fotografia fent el gest de l’ELA davant de l’Ajuntament.

El proper dia 21 de juny, coincidint amb el dia Mundial de l’ELA, s’il·luminarà el campanar de Llagostera de color verd.  


Dimecres, 15 Juny 2016 08:02

En resposta al Sr. Linde

Publicat per

Per a qui no em conegui, el meu nom és Alfons Pelegrina Mir, vaig néixer a Llagostera  l´any 1956 ,  i per vocació i servitud a la ciutadania vaig decidir posar-me l’uniforme de policia Local,  el dia 2 d´agost de 1982, de la qual cosa  segueixo estant orgullós com el primer dia.

Per tant, porto 34 anys de servei al poble de Llagostera i les persones que em coneixen, saben bé de la meva dedicació i vocació de servei.

Dubto que l’escrit del Sr Linde l´hagi redactat ell, doncs són molts anys  que conec la seva gramàtica i ortografia , i com diria aquell  “això no em lliga”.

D’aquests 34 anys de funcionari de carrera, tinc diversos rècords que per ara cap altre agent ha superat, entre ells haver comparegut en més de 120 procediments judicials i tenir la casa plena de trofeus del tir policial.

Sempre he cregut  en la llei i la justícia , però des d’ara, no crec amb la imparcialitat d´algunes persones que la representen i que haurien de garantir els drets i deures dels ciutadans.

Em segueixo ratificant en l’escrit que vaig exposar al Ple del mes de maig de 2012, el qual em va costar l’obertura d’un expedient sancionador  i arbitrari . Un expedient sancionador, per defensar la meva dignitat personal i familiar.

Si a algun lector o estudiant de la carrera de Dret  li interessa, li puc fer arribar còpia d’aquest escrit i la documentació que calgui,  així com de la sentència absolutòria del meu fill acusat “d´un delicte d´atemptat a un agent de l’autoritat “ i  jutjat per  “una falta lleu de desobediència i respecte“, on posa coses interessants.

La vida m’ha donat moltes satisfaccions  i potser la més important com a persona,  és la d’haver vist néixer i haver criat un fill i una filla  exemplars, educats i treballadors  com pocs, i moltes coses més, del que em sento orgullós, el que pot ser que sigui motiu d´enveja  d’alguns  pares que no han tingut tanta sort .  Segurament, aquest és el pecat comès.

El poble és petit i, per sort  o per desgràcia,  tots ens coneixem...

Si el Sr  Linde ha estat absolt en aquest procediment, ha estat per la decisió de retirar l’acusació per part del meu fill en un acte de noblesa, cosa que respecto, i no perquè no hi hagués indicis de criminalitat i actitud delictiva d´aquest  Sr. Cal recordar que el Jutjat d´Instrucció no va arxivar l’acusació i ho va  trametre al Jutjat Penal.  Per tant,  si ha resultat absolt no ha estat a causa de la seva innocència.

És fàcil fer demagògia, i anar de víctima pel món acusant als altres dels nostres mals i de la nostra ineptitud.

No entraré en més detalls de moment, perquè no m´agrada  escampar la roba bruta.

El que sí vull dir,  és que “no és or tot el que llueix “, i que tal com vaig exposar en el Ple del mes de maig de 2012 , no tinc por,  ni m´haig d´amagar de res,  ni de  ningú , doncs sempre he anat amb la veritat per  davant .        

 Si algú  vol més informació  ja saben on trobar-me.

Salutacions                                                        

Alfons Pelegrina Mir


L’Ajuntament de Llagostera ha hissat a mitja asta, la bandera multicolor que identifica el moviment LGTBI. La iniciativa ha estat feta pel regidor d’Alternativa per Llagostera, David Parrón. L’alcalde Fermí Sanatamaria ha condemnat l’atac i s’ha afegit, en nom de l’Ajuntament, a les mostres de condol i suport a les víctimes de la massacre comesa aquest diumenge al bar Pulse d’Orlando, on van morir 50 persones.
Divendres, 10 Juny 2016 12:57

Carta oberta del sergent Joan Linde Ribas

Publicat per

Després d’un procés judicial que ha transcorregut durant cinc anys, en el qual he estat falsament acusat pel delicte de denúncia falsa pel Sr. Alfons Pelegrina Mir, agent de la Policia Local de Llagostera i el seu fill el Sr. Robert Pelegrina Houdijk, del qual he resultat absolt, ha arribat el moment de defensar el meu honor, la meva dignitat i la de la meva família.

Cal dir que prèviament a aquesta absolució, havent guardat sempre rigorós secret professional en referència a l'assumpte indicat, hi ha hagut, sempre estimats al meu favor, diversos recursos presentats per la part acusadora a l’Ajuntament de Llagostera, una investigació a l’Ajuntament de Llagostera realitzada per un ens extern en relació aquets fets i dues denúncies adreçades al Síndic de Greuges, les quals, també s’han postulat al meu favor.

No sent suficient la via estrictament legal, també he hagut de suportar filtracions parcials d’informació del cas als mitjans de comunicació i desplegament de pancartes en contra la meva persona, tot plegat per intentar forçar el resultat d’un procés que d’entrada ells sabien que tenien perdut.

M’agradaria, abans de prosseguir amb l’exposat, donar les gràcies a la meva dona víctima innocent d’aquest procés, la qual ha patit en primera persona tots els efectes que el cas ha provocat,  a l’Ajuntament de Llagostera, a l’Alcalde Fermí Santamaria, a l’ex-secretari Norbert Bes Ginesta, als regidors de Llagostera, al director d´interior a Girona Sr. Albert Ballesta, al Comissari Josep Mila, als diferents Intendents ,Inspectors i sots-inspectors de tots els col·lectius, als companys dels diversos cossos policials, especialment els de la policia de Llagostera i companys d´altres estaments no solament de Girona sinó de tot Catalunya, a l’advocat Sr. Carles Monguilod i al 99% dels ciutadans de Llagostera. A tots i cadascun d’ells, dir-los: “MOLTÍSSIMES GRÀCIES” pel suport, confiança i ànims  que meu donat per seguir endavant.

La venjança, el rancor i l´enveja són tres mals consellers, encara més si es té en compte, que les persones que els impulsen són aconsellats per altres que gaudeixen, per motius que no exposaré, causant mal i ferint els sentiments d’aquells que hem fet de la tasca policial un “modus vivendi” treballant de manera entregada i incondicional per la ciutadania.

És trist veure com qualsevol persona avui en dia és veu en cor de denunciar sense motius sòlids i sense proves contundents a qualsevol càrrec públic sense ser conscients del cost moral que això representa per a nosaltres i per les nostres famílies.

Després de 32 anys d’ofici he vist moltes coses, he tingut moments bons i altres que desitjaria no haver hagut de viure, però en tots i cadascun d’aquets moments jo i el col·lectiu que represento hem estat units i hem donat la cara. He confiat plenament amb tots els meus companys, però arribat a aquest punt del camí, quan veig que un d’ells, després de tot el viscut, falta a la veritat en seu judicial per encobrir un fill i pitjor encara, m’ataca de manera personal, barrejant de manera intencionada aquets assumptes amb els estrictament professionals, em fa pensar que aquesta persona no es mereix formar part d’aquest col·lectiu.

Al llarg de la meva carrera professional, he patit assetjament pel simple fet de ser el Cap de la policia i fer complir la llei i l’ordre sense distincions, però es una cosa que ja ens coneixem perquè malauradament hi estem acostumats.  

Al final, tot aquest procés es redueix al dia que el fill d’un policia, després de cometre una infracció administrativa, a fi d’intentar sortir-ne impune, va adreçar-se amb agressivitat i violència al meu domicili, lloc inviolable per a qualsevol ciutadà, per intentar aconseguir la retirada d’una denúncia administrativa per la força i al no aconseguir-ho, va iniciar un seguit de denúncies les quals van encaminar el procés que ens han portat fins al dia d’avui.

Fins ara, tot i que ja es molt tard, no hi ha hagut cap acte de pacificació i/o conciliació per la part acusadora ni cap mena de disculpes, perdó o cap altre tipus d´acte d’humilitat pels errors comesos.

Per últim voldria fer constar que de tot això se n’ha fet un circ mediàtic i que algunes persones se n’han aprofitat i n’han gaudit des de l’ombra. A tots ells els voldria dir que pels agents de policia també existeix la presumpció d’innocència i que els policies també tenim família i sentiments.

Joan Linde i Ribas

Sergent-cap policia local de Llagostera


Dijous, 09 Juny 2016 07:50

La Marató de Sang vol aconseguir 250 donacions

Publicat per

Cristina Valverde, del Banc de Sang i Teixits de Girona, ha passat aquest dimecres pels estudis de Llagostera Ràdio per explicar en què consisteix la Marató de donació de Sang prevista per aquest dissabte 11 de juny a Llagostera. Valverde, ha fet una crida a la participació, amb l'objectiu d'arribar a les 250 donacions. Podeu escoltar l’entrevista des d’aquest enllaç. Recordeu que avui, emmarcat dins dels actes de la Marató de donació de sang, hi ha prevista la xerrada “Creus que el teu cos rep els nutrients que necessita?" a càrrec d‘Eva Ferrer, a les 21 hores al local social de La Caixa.

Dimarts, 07 Juny 2016 12:10

Nova edició dels Premis les Gavarres

Publicat per

El Consorci de les Gavarres ha convocat una nova edició dels Premis Les Gavarres. Amb aquests guardons el Consorci pretén premiar les millors propostes de recerca sobre el massís de les Gavarres amb 5.000 € i reconèixer la tasca realitzada per persones o col·lectius que s’han destacat per la millora, la defensa o la difusió del de les Gavarres i els seus valors. Els projectes de recerca i les candidatures es poden presentar fins al dia 30 de setembre de 2016 al registre d’entrades del Consorci de les Gavarres. Per a més informació podeu consultar el web de www.gavarres.cat