ELPOLLTV

Dim19032024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Més de 150 alumnes de l’escola Lacustària han visitat durant les darreres setmanes la Deixalleria Municipal. L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera els ha preparat jocs i activitats educatives relacionades amb el món dels residus. Els alumnes de 1r, 2n i 6è han practicat la separació correcta de les deixalles i han treballat amb les "3 erres" (reduir, reutilitzar i reciclar). Com a resultat del taller de taps reciclats, els alumnes de 6è van crear uns rètols per la deixalleria que seran exposats a les instal·lacions per tal que tothom els pugui veure. Des de la regidoria de Medi Ambient i des del centre educatiu es valora molt positivament aquest tipus d'activitats encaminades a conscienciar sobre la necessitat de gestionar bé els residus que generem.


Laia López, de l’escola Lacustària, i Ingrid Velázquez, del Puig de les Cadiretes, han resultat finalistes en la categoria individual de la XIII edició del Concurs Internacional de Dibuix Infantil d’Aqualia. Com a premi, han rebut un joc “El meu primer hort” de mans de l’alcalde, Fermí Santamaria, i la regidora d’Educació, Anna Hereu, acompanyats de la responsable del Servei Municipal d’Aigües, Cristina Prado.

L’alcalde ha destacat la feina dels participants i la col·laboració dels centres escolars, professors, pares i mares “per poder conscienciar als més petits de la importància de fer un ús responsable dels recursos que tenim i evitar-ne el malbaratament”.

Prado, per la seva banda, ha destacat la gran creativitatdels dibuixos participants i ha assegurat que “és sorprenent la forma tan clara i creativa amb la que han plasmat el seu lloc ideal i li han donat vida, portant l’aigua a persones, animals i plantes, com fem cada dia des d’Aqualia”.

El certamen es va convocar amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, sota el lema “Omple el teu món de vida”. L’objectiu marcat pels organitzadors era “destacar la importància de fer servir de forma responsable els recursos naturals, entre ells l’aigua, per contribuir al desenvolupament sostenible del nostre entorn més proper”.

En l’edició d’aquest any han participat prop de 8.500 escolars de 3r i 4rt de Primària dels municipis on Aqualia presta servei a l’estat espanyol i Portugal.

El Concurs Internacional Infantil és una iniciativa queporta tretze anys difonent entre els més joves el coneixement del cicle integral de l’aigua i com uns simples gestos del dia a dia poden contribuir a un ús més eficient d’aquest recurs natural.


Dilluns, 14 Març 2016 16:52

Èxit del taller 'com explicar contes als infants'

Publicat per
Emmarcat dins la programació de la campanya “Al Gironès llegim!”, promoguda pel Consell Comarcal del Gironès, aquest dissabte ha tingut lloc a la Biblioteca Julià Cutiller un taller sobre com explicar contes als infants. Els participants han après, entre molts altres aspectes, que el món màgic dels contes serveix per refermar els nexes afectius amb els infants i per poder afrontar els petits dubtes o dificultats que els puguin sorgir. El taller ha anat a càrrec de la narradora oral i actriu Eva González. Una quinzena de persones hi han participat.

Tarda moguda ahir a Llagostera. La Policia Local, amb l’ajuda d’agents del cos policial de Caldes de Malavella, va detenir un noi i dues dones que presumptament havien intentat robar a dos domicilis a la urbanització la Canyera. Els pressumptes lladres van intentar fugir en cotxe i van ser detinguts a Caldes de Malavella. El jove detingut, de 19 anys, va intentar mossegar sense èxit, a dos agents.


Dos gossos de la raça pitbull han atacat un veí de Llagostera. La víctima, de 63 anys, ha ingressat en estat greu a l'hospital Josep Trueta de Girona amb diverses ferides. Els fets han passat aquest divendres al migdia al carrer Aiguafina de la urbanització Selva Brava. Segons ha informat la Policia Local, els gossos també han mossegat a la mare de la propietària dels animals quan aquesta intentava aturar l’atac. La dona ha estat atesa al CAP de Llagostera amb ferides a la mà. La Policia Local s’ha ocupat de les diligències i de la investigació.
Dimarts, 08 Març 2016 20:48

Concurs de cartells de Festa Major

Publicat per

L’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Llagostera ha convocat el concurs de cartells de Festa Major que enguany tindrà lloc del 13 al 17 de maig.
Les bases preveuen dues categories: Una d’adults (a partir de 17 anys) amb 500 € de premi i una de juvenil (de 12 a 16 anys) amb un val de 100 € per gastar als comerços de la Unió de Botiguers de Llagostera.
El termini de presentació de propostes finalitza el dia 18 de març a les 23:59 h.
Podeu consultar les bases des d’aquí.


Dimarts, 08 Març 2016 08:08

Dia internacional de les dones

Publicat per
Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament de Llagostera s'ha unit a la campanya "Compromís amb l‘equitat de gènere", impulsada per la Generalitat de Catalunya, les diputacions, l‘Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. La imatge d’aquesta campanya commemorativa és, per una banda, un reconeixement al feminisme i a la lluita històrica de les dones per aconseguir l’equitat de gènere, però, sobretot, vol posar de relleu el compromís de tota la societat catalana per avançar de manera eficaç i efectiva cap una igualtat d’oportunitats real entre dones i homes. Aquest avenç serà possible gràcies al desplegament de la Llei 17/2015 de 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes i la participació i suport del teixit d’entitats de dones del nostre país en les actuacions que ara cal desenvolupar. Avui a Llagostera, es llegiran diversos textos a càrrec del Grup de Teatre del Casino al local social de La Caixa. L’acte, organitzat per Dones d’Arreu, tindrà lloc a les 20:30 h.


 

La setmana passada estudiants del Màster en Ciència i Tecnologia de l’Aigua de la Universitat de Girona, van visitar el Centre d’Interpretació de la Sostenibilitat del Mas Roig II.

Gràcies al doctor Francesc Sureda, vam poder viure la ciència amb passió i consciència. Crec que tots vam tenir l’oportunitat de reflexionar sobre qüestions molt simples, però que són el motor de la vida. Sembla que en una societat on es té accés a infinites fonts d’informació tots hauríem de ser prou capaços de pensar el perquè de les coses i poder entendre que el camí que estem seguint no és el correcte. Tant costaria parar-nos, pensar i deixar-nos guiar per la mare naturalesa?

A part de tots els enginys que el doctor Francesc Sureda ha dissenyat i construït per fer-ne, d’aquell lloc, un petit racó en harmonia amb el medi ambient, m’atreviria a dir que el millor dels encants són les explicacions del mateix.

En aquesta petita crònica m’agradaria expressar la gran sensació d’ignorància, envers la ciència, que vaig sentir durant la visita. El què vaig entendre que ens venia a dir el doctor Sureda és que no cal intentar aprendre a córrer abans de saber caminar. Tot és molt més simple del què sembla, però cal entendre bé les normes de la vida per poder-hi jugar. Després d’aquesta jornada tant interessant crec que l’audiència entén una mica millor la petja que està deixant l’esser humà sobre la Terra, i també es comprèn la responsabilitat personal que cada un té sobre el futur de la nostra existència. Animo, a tots els què hi puguin anar, a gaudir-ne.

Moltes gràcies per la seva saviesa doctor Francesc Sureda, va ser una tarda especial. Hi pensarem!!

Maria Calderó


 

L’Institut de Llagostera ha celebrat aquest diumenge una jornada de portes obertes. L’acte ha servit també, per inaugurar oficialment les lletres de l’entrada que donen nom a l’institut, on hi ha assistit l’alcalde, Fermí Santamaria i la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Llagostera Anna Hereu. La directora de l’institut, Fabiola Sanz, s’ha mostrat molt satisfeta amb l’ambient i l’afluència de visitants al centre. Podeu veure un recull de fotografies des d'aquí.


 

Dilluns, 07 Març 2016 07:52

Una quarantena de tractors a la VIII tractorada

Publicat per
Una quarantena de tractors han participat, aquest cap de setmana, a la VIII tractorada organitzada pels Segadors i Segadores de Llagostera. La concentració va tenir lloc diumenge a l’esplanada de la zona esportiva. Després de l’esmorzar, els tractors van desfilar pels entorns i veïnats de Llagostera. La trobada va finalitzar amb un dinar de germanor al local polivalent.