ELPOLLTV

Dij02052024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Les problemàtiques associades i les dificultats per accedir a un habitatge digne han estat el fil conductor del taller sobre habitatge celebrat aquest dissabte a Llagostera. El taller, organitzat per l’Assemblea d’Esquerres de Llagostera amb la col·laboració de Llagostera Solidària, Joves per la Terra, Dones d’Arreu i Càritas ha tingut lloc al local social de La Caixa, on hi han participat una vintena de persones.

Dissabte, 07 Novembre 2015 10:58

Comença l'asfaltatge de la carretera

Publicat per
Aquest dissabte s’han iniciat el treballs d’asfaltatge de la primera capa a les obres de la carretera. L’entrada de les màquines ha estat molt ben rebuda pels veïns i comerciants de la zona que tenen ganes que les obres finalitzin i puguin tornar a la normalitat. Els treballs s’allargaran durant tot el cap de setmana i per aquest motiu l’accés al carrer Sant Feliu romandrà tancat fins diumenge al vespre. Provisionalment, per accedir al carrer, es pot fer per la travessera del carrer Sant Feliu des del Puig del General.

El Mas Roig II de Llagostera ha estat l’escenari de l’espot promocional de la Marxa Mundial pel Clima prevista pel proper diumenge 29 de novembre a Barcelona. La marxa, organitzada pel Moviment Justícia Climàtica, tindrà lloc el dia abans de la celebració de la 21ª Conferència de les Parts (COP 21 CMP11) sobre canvi climàtic que es celebra a París. En aquesta cimera s’hauria d’arribar a un acord global per a solucionar la crisis climàtica a nivell mundial. Podeu veure l’espot des d’aquí.

Divendres, 06 Novembre 2015 07:17

Recta final a les obres de la carretera

Publicat per
Les obres de la carretera entren aquest cap cap de setmana en la recta final. Segons ha informat l'Ajuntament de Llagostera està previst l’asfaltatge de la primera capa. Amb motiu dels preparatius d'aquest asfaltatge quedarà tallat l’accés habitual al carrer Sant Feliu (des de la benzinera) els dies 6, 7 i 8 de novembre. "Es preveu que l’accés al carrer Sant Feliu es pugui obrir diumenge al vespre, un cop finalitzin els treballs", tal i com ha explicat l'alcalde Fermí Santamaria. En aquest sentit Santamaria ha recordat que provisionalment pot accedir-se al carrer Sant Feliu, utilitzant la traverssera del carrer Sant Feliu, des del Puig del General.

Aquest dijous ha tingut lloc la jornada de treball sobre la nova Llei 24/2015 en l’àmbit municipal (desnonaments, reallotjament i segona oportunitat), organitzada pel Servei d’Habitatge de la Diputació de Girona i l’Observatori DESC (Drets Econòmics, Socials i Culturals). La jornada ha tingut lloc a l’aula magna de la Casa de Cultura de Girona, i hi ha participat tant personal tècnic i administratiu com càrrecs electes dels ajuntaments i consells comarcals de la província de Girona que tenen relació amb l’àmbit de l’habitatge, els serveis socials i l’urbanisme. Hi han assistit representants de més de trenta ajuntaments, entre ells el de Llagostera i de sis consells comarcals, així com treballadors de la Generalitat de Catalunya i d’altres entitats, amb l’objectiu de conèixer les noves oportunitats per als municipis en l’àmbit de l’habitatge i els serveis socials. La Llei 24/2015, de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, és fruit d’una iniciativa legislativa popular (ILP) promoguda per la plataforma d’afectats per la hipoteca, l’aliança contra la pobresa energètica i l’Observatori DESC. La presentació de la jornada ha anat a càrrec del vicepresident i diputat responsable del Servei d’Habitatge de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, que ha fet èmfasi en el fet que mitjançant les activitats formatives del servei «ens proposem donar suport als ajuntaments que volen donar resposta a les dificultats dels ciutadans per fer front als problemes i situacions d’emergència en l’àmbit de l’habitatge, i crear espais de coneixement per intercanviar opinions i ajudar des de l’experiència».

Aquest dijous 5 de novembre, s'inaugura al Caixa Fòrum de Barcelona el Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient, FICMA, que enguany arriba a la 22ª edició. Entre els 120 films que hi participen, hi el “Corazones Verdes” on alguns dels plans s’han filmat a les instal·lacions del Mas Roig II de Llagostera. “Corazones Verdes” es projectarà el proper dimarts 10 de novembre. Podeu veure el tràiler del film des d’aquest enllaç.

Dimecres, 04 Novembre 2015 19:17

Nou accident a la C-65 en menys de 24 hores

Publicat per
Aquest dimecres a la tarda s’ha produït un nou accident, molt a prop on ahir va registrar-se un xoc frontal entre dos vehicles. El d’avui ha estat menys greu i aparatós i el balanç de ferits és de dues persones de caràcter lleu, segons ha informat la Policia Local de Llagostera. Els Mossos d’Esquadra han desviat el trànsit per l’interior de Llagostera. Fins al lloc de l’accident s’hi han desplaçat diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra, SEM, Bombers i Policia Local.

L'Ajuntament de Llagostera, des de l'Àrea de Serveis Socials, ha destinat 8.100 euros en beques esportives, per tal que els fills de les famílies amb dificultats econòmiques puguin participar de les activitats esportives que s'organitzen des dels diversos clubs esportius i des del Patronat Municipal d'Esports.

En total s'han becat a 48 nens i nenes que s'han matriculat a futbol, bàsquet, patinatge, taekwondo, multiesport o atletisme. 'Els beneficiaris d'aquestes beques són nens i nenes en seguiment des de l'Àrea de Serveis Socials i s'han atorgat segons una valoració econòmica i social de cada una de les famílies. Segons la puntuació, l'ajut concedit pot variar segons la seva situació', tal i com ha explicat la regidora d'acció social, Montse Vilà.

Dimarts, 03 Novembre 2015 20:21

En marxa l'estudi “Berenars saludables”

Publicat per
L’equip d’atenció primària de Cassà de la Selva ha iniciat un estudi dels hàbits alimentaris dels nens de P5 i de quart de primària de sis escoles públiques dels pobles de Cassà de la Selva, Caldes de Malavella i Llagostera a l’hora del berenar. L’objectiu del projecte, que porta per nom “Berenars saludables”, és en primer lloc detectar la millor manera d’arribar al col•lectiu per part dels professionals de la salut, i en segon terme, saber quins són els hàbits de la població objecte de l’estudi, un total de 623 alumnes.

Durant el mes de novembre es farà l’estudi dels hàbits actuals dels alumnes en relació amb el què berenen i l’activitat física que fan a través de diferents tipus de qüestionaris, molt visuals, adaptats a les edats; al cap de quinze dies, tots els alumnes tornaran a emplenar uns qüestionaris per saber si realment s’ha produït un canvi en l’hàbit de la població objecte de l’estudi. En el cas de Cassà de la Selva, l’equip d’infermeria hi sumarà diverses intervencions a les aules en forma de xerrada als alumnes de cinquè i en format de representació musical als més petits, acompanyades de material divulgatiu, per saber si l’acció dels equips de salut fan variar els resultats finals.

Diferents autors reconeixen la creixent preocupació per la dieta i la nutrició entre els joves, i en aquest sentit, la promoció de la salut, des d’una etapa primerenca de la vida, té un veritable impacte en la salut i benestar d’aquesta població. De fet, la promoció de l’alimentació saludable articulada com una de les branques de la promoció general de la salut és una eina accessible i eficaç, demostrant una reducció de la morbiditat relacionada amb diferents patologies en un futur.

Assegurar una nutrició saludable, especialment durant els primers anys de vida, és fonamental pel bon desenvolupament físic i mental de les persones. A més, els hàbits saludables adquirits durant aquesta anys de la vida, no solament ajuden a prevenir problemes com la desnutrició o el retard de creixement, sinó que també minimitzen l’aparició de problemes de salut crònics: obesitat, diabètics... a llarg termini.

Actualment, s’estima que el 31,1% de la població de 6 a 12 anys de Catalunya té un excés de pes (30,5% en els nens i 31,8% en les nenes). El sobrepès afecta en major grau a la població de nenes (un 22% envers el 20,1% dels nens), mentre que la obesitat és més prevalent entre la població de nens (un 10,4% envers el 9,8% de les nenes).

Segons explica la infermera Neus Ferrer, coordinadora en promoció de la salut de l’ABS de Cassà de la Selva i autora principal de l’estudi, l’escola i els companys poden tenir un paper fonamental en el canvi d’estils de vida i, entre ells, la dieta. “Cal aprofitar aquesta oportunitat per afavorir l’alimentació saludable dels alumnes, amb la cooperació dels pares i la comunitat”. “És necessari però oferir coneixements en educació i nutrició i una formació adequada i fomentar la implicació de totes les parts involucrades en l’alimentació dels infants: la família, l’escola, els professionals sanitaris i els propis nens”, diu Ferrer.

Aquest estudi se suma a les diferents iniciatives que s’estan duent a terme des de l’atenció primària per reduir els problemes de salut derivats d’una alimentació i hàbits de vida no saludables des de la infància. Destaca, entre d’altres, el programa “Nen@s en moviment”, una acció conjunta l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) i l’Institut Català de la Salut (ICS) que té com a objectiu la promoció d’hàbits saludables.

Dimarts, 03 Novembre 2015 18:11

Xoc frontal entre dos vehicles a la C-65

Publicat per
Dues persones han resultat ferides de gravetat en un xoc frontal entre dos turismes a Llagostera. L’accident ha tingut quant passaven pocs minuts de les cinc de la tarda al punt quilomètric 13 de la carretera C-65. Fins al lloc del sinistre s’hi han desplaçat diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra, Bombers, Policia Local així com dues ambulàncies del SEM i un helicòpter. L’accident ha provocat importants retencions en ambdós sentits de la marxa i a l’interior del nucli urbà de Llagostera on han estat desviats els vehicles.