ELPOLLTV

Dim30042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

 

L’Ajuntament de Llagostera convoca un any més el concurs d’engalanament de carrers.

Per participar-hi cal inscriure’s a l’Àrea de Cultura, trucant al 972 83 00 05 o enviant un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .">Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

La data límit d’inscripció és el 18 de maig.

El jurat valorarà els carrers el dijous 21 de maig a la tarda. El concurs contempla dos premis i una espatlla i caixa de cava per a tots els carrers participants.

Per més informació podeu consultar el cartell adjunt a continuació.


 

 

 

 

 

El Grup municipal d’Alternativa per Llagostera ha demanat que es replantegi l’execució de les obres de la carretera en 5 fases, en lloc de les 3 previstes actualment. Segons Alternativa "les obres afecten de forma irreparable els comerços de la zona i causen excessives molèsties als veïns de tot el municipi”. Així mateix, mitjançant un comunicat, Alternativa per Llagostera considera que el finançament de les obres per part de la Generalitat no està garantit i lamenta que “en els 8 anys que CiU ha estat governant no ha fet res per accelerar l’execució de la rotonda a l’entrada del municipi”, fent referència a la rotonda projectada a la zona de Casa Blanca, inclosa en el projecte d’urbanització del SUD-11.

 

 

CiU de Llagostera presentarà públicament el seu programa electoral. L’acte tindrà lloc aquest dissabte 9 de maig a les 9 del vespre al Teatre Casino Llagosterenc. La presentació anirà a càrrec de l’alcaldable Fermí Santamaria acompanyat dels membres de la seva candidatura.
Aquest diumenge al vespre s’ha produït un incendi a l’aparcament dissuasori situat al carrer Panedes de Llagostera (l’antiga carretera). Els fets han passat cap a les nou del vespre quan un Alfa Romeo matriculat l’any 1998 ha començat a incendiar-se. Segons els bombers que s’han desplaçat ràpidament a la zona, la causa del foc ha estat un problema elèctric al cotxe que s’ha cremat. En aquell moment l’aparcament es trobava ple de cotxes però gràcies a la ràpida actuació de la policia local i dels veïns, cap més cotxe ha patit danys. Els fets es produeixen el dia abans que comencin les obres de la carretera en aquest tram de carrer i que els veïns de la zona hagin d’aparcar els seus vehicles en aquest aparcament. Encara que en aquest cas l’incendi ha estat per causes fortuïtes, ja fa mesos que en aquest aparcament s’acumulen desperfectes en els vehicles aparcats com vidres trencats, rodes punxades, robatoris de bateries a camions o robatoris de combustible dels dipòsits. Els veïns de la zona comencen a estar disgustats que no es posi solució amb tots els fets succeïts.

 

El proper dilluns 4 de maig s’iniciarà la segona fase de les obres la carretera, que porta a terme la Generalitat de Catalunya. Els treballs d’aquesta segona fase tenen una durada prevista de 4 mesos.

Tal com s’ha informat en les diverses reunions amb veïns i propietaris de comerços de la zona afectada, durant aquest període el tram central de la Travessera quedarà tallat a la circulació de vehicles.

A fi de minimitzar les molèsties, s’han previst itineraris alternatius i modificacions en la mobilitat que seran degudament senyalitzats.


 

 

Dimecres, 22 abril 2015 07:44

Debat dels Alcaldables

Publicat per

El dimecres 20 de maig a les 21h Llagostera Ràdio va organitzar el debat dels alcaldables del poble. Els caps de llista de les quatre formacions aspirants a l’alcaldia varen debatre durant més de tres hores. A continuació podeu veure el debat sencer

Aquest dimarts ha començat la Volta Solidària a Catalunya del projecte “Muévete por los que no pueden” impulsat per Marcos Bajo, que pateix Retinosis Pigmentaria, una malaltia considerada com a “rara”. El projecte pretén donar la volta a Catalunya corrent en 19 dies passant per 62 poblacions, per donar difusió d’aquestes malalties minoritàries i recollir fons per destinar-los a la investigació mitjançant la Federación Española de Enfermedades Raras (FEDER). A Llagostera, aquest dijous 30 d’abril a les 11 hores hi haurà habilitada una parada solidària al Parc de l’Estació on es preveu que passi el corredor Marcos Bajo. Per a més informació podeu consultar el blog d’aquesta iniciativa.


 

 

Dimarts, 28 abril 2015 09:39

Llagostera té un aire de bona qualitat

Publicat per

Del 3 de setembre al 10 de novembre de 2014 una unitat mòbil del Servei de Vigilància i Control de la Contaminació Atmosfèrica, sol•licitada per l’ajuntament, es va instal•lar a la zona esportiva, davant de l’edifici polivalent.
Els contaminants estudiats mitjançant la unitat mòbil d’immissions equipada amb analitzadors automàtics i captadors manuals van estar el diòxid de sofre (SO2), el sulfur d’hidrogen (H2S), el diòxid de nitrogen (NO2), l’ozó (O3), el monòxid de carboni (CO), les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) i el benzè (C6H6).
L’informe ha conclòs que els resultats obtinguts mostren una qualitat bona de l’aire, no superant-se en cap cas els límits màxims establerts per la legislació vigent. Els nivells dels contaminants analitzats presents a l’aire de Llagostera són baixos o molt baixos.
L’informe es pot consultar aquí.

"Yo, Duc". Així és titula el llibre de José Luis Gutiérrez Gallego, professor jubilat que actualment viu a la urbanització Mont-Rei de Llagostera. Aquest dilluns al vespre ha tingut lloc l’acte de presentació al local social de La Caixa on hi han intervingut Dolors Reig, presidenta de la Unesco Girona, Fermí Santamaria, alcalde de Llagostera, Josep M. Coromines i Xargay, artista i mestre i Miguel García, tècnic de l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Selva. “Amb la publicació del llibre "Yo, Duc" us vull donar a conèixer el tracte que vaig rebre dels meus amos durant la meva curta, però immillorable, estada amb ells. Va ser en el millor moment de la meva vida quan els vaig deixar per defensar el meu amo de quelcom sorollós i polsós que fins ara havia estat desconegut per a mi. Un relat emocionant que us commourà, us ajudarà a conèixer el que comporta tenir una mascota, així com les alegries i les penes que representa la nostra tinença. Una curta però gran història amb una finalitat únicament educativa i solidària. Espero que entusiasmi als lectors petits i grans, siguin homes o dones”, diu Duc, el protagonista d’aquesta historia. Tots els guanys que generi aniran destinats a sufragar part de les despeses que les protectores d’animals gironines.

Diumenge, 26 abril 2015 22:30

L'Esplaiada omple Llagostera d'infants i joves

Publicat per

Llagostera ha acollit aquest cap de setmana l’Esplaiada 2015, organitzada per Esplais Catalans – Esplac, la federació d’esplais laics de Catalunya. Prop de 2.500 nens, joves i monitors han participat a l’Esplaiada més concorreguda celebrada mai fins ara a Catalunya. Amb el lema “Tenim veu, transformem el món” s’han realitzat diverses activitats i tallers que han culminat aquest diumenge amb un gran acte reivindicatiu pels carrers de Llagostera. Els infants i els seus monitors han fet diverses rues per Llagostera i han acabat llegint un manifest elaborat pels nens i nenes. “Tenim dret a ser escoltats i donar la nostra opinió” o “Tenim veu per decidir el nostre futur. Perquè som futur, però també present” han estat alguns dels missatges que els infants han volgut transmetre. L’Ajuntament de Llagostera s’ha bolcat en l’organització de l’esdeveniment. “Hem donat tot el suport tècnic a Esplais Catalans, perquè creiem en el seu projecte” ha explicat el regidor de joventut Sergi Miquel. Per Esplais Catalans fer un acte d’aquesta envergadura a Girona “és una oportunitat de donar-se a conèixer” tal i com han explicat els responsables de l’Esplaiada. Podeu veure fotos de l'Esplaiada des d'aquí.