ELPOLLTV

Dic15052024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Amb motiu de la celebració de la Diada de Catalunya s’han organitzat diversos actes a Llagostera.

Per a facilitar l’anada a la manifestació de Barcelona, s’han avançat una hora tots els actes del matí.

A les 9 del matí tindrà lloc el tradicional acte de germanor i esmorzar popular obert a tothom a Terra Negra (Ctra. Tossa, Km. 5) just al punt on conflueixen els termes municipals dels municipis de Tossa de Mar, Vidreres, Caldes de Malavella i Llagostera. Per pujar fins a Terra Negra, el col·lectiu Llagostera per la Independència ha organitzat una pujada a peu des del Pavelló a les 6:30h.

A les 11 del migdia tindrà lloc l’acte institucional, la cantada de Els Segadors i lectura de manifestos a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Llagostera.

A les 13:30 h hi ha prevista la sortida (davant de la comissaria de la Policia Local) dels autobusos, organitzats per l’entitat Llagostera per la Independència per assistir a la V a Barcelona.

A les 19 h hi ha prevista una audició de sardanes amb la cobla La Principal de Cassà a la Plaça Catalunya on a les 21 h es farà el sopar popular organitzat pel Casino Llagosterenc i a partir de les 22’00 h havaneres i cremat amb Els pescadors de l’Escala.


Dilluns, 08 Setembre 2014 13:50

Un helicòpter del SEM ha aterrat avui a Llagostera

Publicat per

Aquest matí pels volts de les 11 s’ha activat el protocol d’emergència del SEM per un possible atac de cor d’un senyor a la sucursal del Banc de Santander de la Plaça Catalunya. Quan l’ambulància ha arribat al lloc dels fets, s’ha considerat que calia avisar a l’helicòpter d’emergències per evacuar al pacient cap a Girona. L’helicòpter ha aterrat a les 11.05h a l’esplanada de davant la comissaria i l’ambulància ha traslladat al malalt des de la Plaça Catalunya fins allà. A les 11.35h l’helicòpter ha marxat cap a Girona.
El pacient era l’únic treballador que hi havia a l’oficina per tant la Policia Local s’ha posat en contacte amb la sucursal del Banc Santander de Caldes de Malavella perquè el local no quedés obert i desatès.

Diumenge, 07 Setembre 2014 09:25

La temporada de bolets s'avança

Publicat per

Les pluges d’aquest estiu han fet avançar considerablement la temporada de bolets. Aquest cap de setmana, són molts els que han sortit al bosc a caçar-ne com la llagosterenca Mar Soler que ha omplert aquest cistell d’Ous de reig. 

Aquesta setmana s’ha instal•lat a Llagostera una unitat mòbil de vigilància de contaminació atmosfèrica del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un vehicle estacionari equipat amb analitzadors automàtics i captadors manuals per mesurar els contaminants atmosfèrics i sensors per a les variables meteorològiques que mesura de forma continua la qualitat de l’aire i altres paràmetres meteorològics. El vehicle romandrà estacionat uns 2 mesos al costat del local polivalent. Aprofitant l’estada d’aquesta unitat, s’organitzarà alguna visita amb els centres educatius del municipi i es podrà visitar el proper dia 28 de setembre coincidint amb les activitats programades dins la Festa de la Mobilitat Sostenible.

Sobre les unitats mòbils de vigilància de la contaminació atmosfèrica

Les unitats mòbils de vigilància de la contaminació atmosfèrica complementen l'abast de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) que realitza la Generalitat de Catalunya a diversos indrets del territori ja que permeten fer campanyes de mesuraments directes dels nivells de qualitat de l'aire en llocs on no hi ha vigilància de la xarxa. Tant les estacions de la XVPCA com les unitats mòbils de vigilància de la contaminació atmosfèrica mesuren els nivells de concentració a l'aire dels diferents contaminants que respirem, és a dir, els nivells d'immissió. Permeten vigilar la qualitat de l'aire en un indret i un temps determinats, per poder emprendre així les mesures necessàries per millorar-la. La combinació dels nivells d'immissió i els paràmetres meteorològics permet localitzar l'origen dels contaminants. Ni les unes ni les altres mesuren els contaminants que emet una xemeneia o un tub d'escapament, cosa que es coneix com a nivells d'emissió.


Dijous, 04 Setembre 2014 13:15

Cista de les Roques de l’Ivet

Publicat per

Potser per alguns només són “pedres velles” però les troballes arqueològiques ens permeten descobrir com vivien els nostres avantpassats. En aquest reportatge, en Rafa Balaguer, acompanyat de l’arqueòleg Xavier Niell, ens descobreixen la Cista de les Roques de l’Ivet. 

L'assemblea local de Convergència de Llagostera ha escollit per unanimitat a Fermí Santamaria com a candidat a l'alcaldia per a les eleccions municipals del proper mes de maig de 2015. Fermí Santamaria va agrair la confiança donada per la militància i va expressar la seva il·lusió per tornar a encapçalar la llista de CiU a Llagostera. Santamaria va destacar la feina feta per el grup municipal i va posar l'accent “en la importància de treballar en equip, complir els compromisos del programa electoral, saber escoltar a la gent i governar per a tothom sense fer distincions, ja que l'ajuntament i el seu alcalde representen a tota la gent de Llagostera, amb independència de qui hagin votat”. Fermí Santamaria es l'alcalde de Llagostera des de l'any 2007 i aquesta serà la tercera vegada que encapçalarà la candidatura municipal de CiU.
Dilluns, 01 Setembre 2014 14:10

Reaprèn, una aula per reprendre els estudis

Publicat per

L’Ajuntament de Llagostera ha posat en marxa l’aula Reaprèn. Es tracta d’una nova proposta educativa adreçada a joves, de més de 16 anys, i adults que vulguin reprendre els estudis.
Amb aquest nou servei s’ofereix la possibilitat de fer formació reglada al poble. L’aula per a persones adultes, situada a la Casa de les Vídues, disposa dels recursos idonis per a formar-se: ordinadors amb connexió a internet, material de consulta i el suport d’un educador que guia i assessora els alumnes al llarg del procés d’aprenentatge.
Entre l’oferta formativa prevista per al pròxim curs 2014-2015 hi ha el Graduat d’Educació Secundària (GES), diversos cicles formatius de grau mitjà i grau superior, el Curs de preparació per a la prova d’accés a cicles de grau superior i cursos de reforç de llengua catalana.
Tots els cursos s’ofereixen a través de l’Institut Obert de Catalunya (IOC).
Per més informació sobre els cursos, preus i dates d’inscripció podeu consultar la web http://www.llagostera.cat/reapren.


Dilluns, 01 Setembre 2014 09:33

Gran èxit de la segona edició del Festival’Era

Publicat per

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Llagostera la segona edició del Festival rural de música alternativa i electrònica. La música va començar el divendres al vespre amb el concert gratuït d’Anímic al Parc de l’Estació i va continuar el dissabte amb dotze hores de programació musical a la Masia Can Gascons.
La pluja també fou protagonista del Festival’Era amb un bon ruixat cap a les 7 de la tarda que va obligar als organitzadors a reconstruir l’escenari principal.


Els guanyadors de les entrades per anar al Festival’Era 2014 són l’Artur Comas i la Natàlia M.

Si us plau, poseu-vos en contacte amb en Guillem a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.   explicant que sou els guanyadors del sorteig!

Enhorabona, i a gaudir de la música!

Una operació conjunta de la Guardia Civil i la Policia Local de Llagostera ha permès comissar 544 plantes de marihuana. L’operació policial va tenir lloc ahir a la tarda en una casa ocupada de la urbanització La Canyera, de Llagostera. Segons ha pogut saber El pollTV dues persones han quedat detingudes i posades a disposició judicial.