ELPOLLTV

Dil29042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Divendres, 27 Juny 2014 20:53

Girona i Llagostera compartiran Montilivi

Publicat per
Confirmat, Girona i Llagostera compartiran Montilivi. L'acord ha tingut lloc aquesta tarda en una reunió on hi han participat l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont; la regidora d'Educació i Esports, Isabel Muradàs; el president del Girona, Francesc Rebled; el Director General del Girona, Javier Pequeño; l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria i la presidenta de la UE Llagostera, Isabel Tarragó. Segons ha informat el Girona FC des des del seu web, en "els propers dies ja es començarà a treballar per acondicionar l'estadi de Montilivi per tal de que a partir de finals d'agost pugui acollir els dos equips que hi actuaran com a locals: Girona i Llagostera".
Divendres, 27 Juny 2014 11:59

Tot a punt per a l'Emergent

Publicat per

Llagostera dóna avui el tret de sortida al festival Emergent amb els grups Bonobos, Falciots Ninja i The Pepper Pots, el mag Jorge Luengo, el poeta Josep Pedrals i la companyia de dansa Brodas Bros. Música, poesia, dansa, màgia, circ, mímica, humor... totes les arts escèniques tenen cabuda en un festival únic que comença a Llagostera amb un cartell de luxe. Les actuacions tindràn lloc a la Plaça del Castell a partir de les 22 hores. Podeu consultar la programació del festival i tota la informació sobre els grups i les entrades des d‘aquí.

La Diputació de Girona ha acordat destinar 85.000 € a l’execució de 23 projectes de cooperació al desenvolupament durant el 2014. La concessió dels ajuts es fa a través de 2 ajuntaments i 21 entitats sense finalitats lucratives. Els ajuntaments que reben la concessió són els de Ripoll i Llagostera. En el cas de Llagostera es destinen 5.078 € per al projecte d’alimentació de 130 estudiants al municipi de San Nicolás de Oriente (Nicaragua) gestionats per l'entitat Llagostera Solidària que porta molts anys treballant-hi, entre d'altres projectes tant locals com internacionals. 

Dimecres, 25 Juny 2014 08:38

Queden 10 dies per salvar 4.000 arbres abandonats

Publicat per

La campanya de micro mecenatge per intentar salvar 4.000 arbres dels Vivers Mediterrani de Llagostera encara la recta final. A data d’avui han aconseguit 1.542 euros dels 5.000 que s’havien proposat per a poder salvar aquest arbres que no podran superar el l’estiu si no reben les atencions que necessiten. La pèrdua d’aquests arbres implica renunciar als beneficis ecològics equivalents a 40.000 m2 de bosc.

La principal activitat dels Vivers Mediterrani de Llagostera era el conreu d’arbres autòctons per a obres públiques: parcs i jardins, places, carrers, avingudes i carreteres. Del 2004 al 2006, l'empresa va invertir en unes instal·lacions modèliques i va anar comprant milers d’arbres per “engreixar-los” fins a tenir la mida necessària per poder ser venuts, un procés que dura uns 7 anys de mitjana. Dissortadament, la crisi va afectar profundament el sector i moltes obres emparaulades varen quedar en no res.

La campanya per salva els arbres l’ha impulsat la Fundació Hope Projects des de Verkami amb la col·laboració de l'empresari llagosterenc Emili Raset, propietari dels vivers. Tots els diners recollits es destinaran a comprar l'adob i el substrat, pagar els jornals dels treballadors i l'electricitat per les bombes de reg. Podeu fer les vostres donacions des daquí. Només queden 10 dies!

 

L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, ha defensat l'actuació dels Mossos d'Esquadra després del partit en què l'equip local va vèncer al Nàstic i va pujar a Segona A. Santamaria ha respost a l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que no s'ha adonat "qui era que provocava a qui", perquè precisament un grup d'aficionats del Nàstic va llançar pedres i ampolles a la gespa mentre els llagosterencs celebraven la victòria. Santamaria, que ha enviat una carta als mossos felicitant-los per haver actuat a temps, lamenta que ara l'alcalde de Tarragona critiqui que els antiavalots anessin a deshora. "El que és trist és que allò que podia ser una festa, acabés d'aquesta manera", ha dit Santamaria.

Font: ACN

 

Divendres, 20 Juny 2014 10:32

Setmana de l'Energia Sostenible

Publicat per

Del 23 al 27 de juny es celebra la Setmana Europea de l’Energia Sostenible per fomentar l'eficiència energètica i les energies renovables, difondre bones pràctiques, inspirar noves idees i construir aliances per ajudar a satisfer les necessitats energètiques de la UE i els objectius climàtics.
Llagostera, com a municipi signatari del Pacte dels alcaldes per a una energia sostenible local, també es suma a la setmana, i organitza dues activitats per dijous vinent:
- Dijous 26 de juny de 10 a 13h, al mercat: Punt informatiu sobre l’eficiència energètica a les llars, des d’on es repartiran alguns obsequis i recursos educatius.
- Dijous 26 de juny a les 15h, al Local social de La Caixa: Xerrada sobre l’eficiència energètica al comerç on s’aprendrà a interpretar la factura de la llum i es donaran alguns consells per reduir el consum energètic i alhora estalviar diners.
Per més informació podeu consultar els cartells adjunts

Divendres, 20 Juny 2014 14:48

No hi haurà cap “Fan Zone” a Llagostera

Publicat per

L’Ajuntament de Llagostera ha emès un comunicat on explica que no ha autoritzat la instal•lació de cap ““Fan Zone” o concentració de seguidors del Gimnàstic de Tarragona a la Plaça Catalunya de Llagostera.
Podeu llegir el comunicar sencer aquí.

Divendres, 20 Juny 2014 09:38

Independentisme ferm

Publicat per

L’alcalde Llagostera Fermí Santamaria ha participat aquest dijous al vespre al debat “Es farà la consulta? Com farem la independència?” organitzat per Solidaritat Catalana per la independència (SI) i el Cercle d’Estudis Sobiranistes. L’acte ha tingut lloc a l’auditori Irla de la Generalitat a Girona on hi han participat el secretari general de SI, Uriel Bertran, el coordinador de l’ANC a Girona, Josep Bosch, el regidor de la CUP a Girona, Jordi Navarro i el portaveu d’ERC a la Bisbal d’Empordà Lluís Sais.Podeu llegir la crònica del nostre company Jordi Nadal, publicada avui a El Punt Avui

L’alcalde Llagostera, Fermí Santamaria participarà aquest dijous al vespre al debat “Es farà la consulta? Com farem la independència?” organitzat per Solidaritat Catalana per la independència (SI) i el Cercle d’Estudis Sobiranistes. L’acte tindrà lloc a les 20 h a l’auditori Irla de la Generalitat a Girona on hi participaran el secretari general de SI, Uriel Bertran, el coordinador de l’ANC a Girona, Josep Bosch, el regidor de la CUP a Girona, Jordi Navarro i el portaveu d’ERC a la Bisbal d’Empordà Lluís Sais. La moderació del debat anirà a càrrec de Jordi Pibernat, secretari d’organització de SI a les comarques gironines.

Dijous, 19 Juny 2014 13:14

Resum del pas de TV3 per Llagostera

Publicat per

Ja fa quatre temporades que el programa Divendres de TV3 visita pobles de Catalunya i els explica als telespectadors diversos temes d’interès general de la població. Després de quatre temporades, enguany ha estat el torn de Llagostera.