ELPOLLTV

Dim14072020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

El govern de l'estat ha autoritzat la reobertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista (botigues) i de serveis professionals (reparacions, perruqueries i centres d’estètica, etcètera), inclosa la restauració i l’hostaleria, amb determinades condicions de seguretat.

L'autorització entrarà en vigor a partir d'aquest dilluns 4 de maig segons es publicava el BOE, ahir a la tarda.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha editat un nou document de preguntes i respostes que podeu consultar des d'aquí.

A partir d'aquest dissabte 2 de maig estarà permès sortir al carrer a fer passejades i practicar esport individual un cop al dia, en diverses franges horàries, segons ha anunciat el govern espanyol. Les persones d'entre 14 i 70 anys podran sortir a fer esport i caminar entre les 6 i les 10 del matí o entre les 8 i les 11 de la nit.

Els dependents que hagin d'anar acompanyats d'un cuidador i les persones majors de 70 anys podran sortir entre les 10 i les 12 o entre les 7 i les 8 del vespre, mentre que per als menors de 14 anys es restringeix la franja horària que s'havia permès fins ara: podran sortir entre les 12 del migdia i les 7 de la tarda (aquesta setmana ha estat fins a les nou de la nit).

El Ple de l’Ajuntament de Llagostera celebrat aquest dimecres, ha aprovat per unanimitat, reservar una partida de 100.000 € del pressupost municipal per fer front a la crisi provocada per la COVID-19.

El regidor d’Hisenda, David Parron va explicar que es tracta d’una partida inicial batejada amb el nom de 'Subvencions COVID-19’ per pal·liar els efectes més immediats de la crisi econòmica i sanitària. Aquesta partida es podria veure incrementada en funció de l’evolució de la situació, les necessitats i les possibilitats pressupostàries.

Parron va explicar també que dels 100.000€, 5.000€ aniran destinats directament a incrementar l’aportació actual a Càritas, passant dels 10.000 € actuals als 15.000 €, per a la compra de productes alimentaris frescos i de primera necessitat.

Amb la modificació de crèdit s’ha creat també una partida dotada amb 3.400€, per destinar-la al Patronat de la Residència Josep Baulida, tal i com han demanat les entitats locals del Grup Excursionista Bell-Matí i El Butlletí de Llagostera, que han decidit renunciar a part de la subvenció anual rebuda per part de l’Ajuntament.

Els 100.000 € es finançaran amb fons propis provinents del romanent de tresoreria.

El Ple es va celebrar primera vegada a la història de manera telemàtica fent ús de les noves tecnologies i es va poder seguir en directe pel canal de Youtube de l’Ajuntament, des d'on el podeu recuperar.

Davant la greu crisi sanitària de la COVID-19 que, entre d’altres afectacions, ha provocat el tancament dels mercats ambulants d’arreu del país, la Confederació Catalana d’Associacions de Marxants (COCAM) alerta que el col·lectiu majoritari de marxants de Catalunya ha arribat a una situació límit insostenible.

En aquest sentit el president de l’Associació de Marxants de les Comarques Gironines i de la Confederació Catalana d’Associacions, Josep M. Vergés, ha recordat que des de la declaració de l’estat d’alarma del passat 13 de març, “la majoria de marxants s’han quedat sense cap ingrés, esgotant la seva liquiditat i capacitat per fer front a les seves necessitats vitals i de subsistència per poder seguir endavant, arribant a una situació de col·lapse total”.

Per aquest motiu des de la COCAM es reclama a les autoritats competents la incorporació immediata dels marxants a la seva activitat permeten l’obertura i celebració dels Mercats de Marxants arreu de Catalunya.

Entre les reivindicacions de la COCAM hi ha:

L’aprovació d’un Pla de xoc per pal·liar els efectes de l’aturada de l’activitat des de la declaració de l’estat d’alarma.

L’anul·lació i devolució de les taxes cobrades i la condonació d’aquestes fins a la normalització de la situació així com la cancel·lació de tots els impostos que afecten l’activitat econòmica durant el període d’alarma.

L’aprovació d’un Pla específic de reactivació dels mercats de marxants que inclogui una baixada de taxes generalitzada, accions de potenciació i dinamització dels mercats municipals així com l’activació d’un Pla d’ajuts econòmics i consensuar amb les associacions representants del sector les mesures que siguin necessàries.

Segons el President de l’Associació de Marxants de les Comarques Gironines i de la Confederació Catalana d’Associacions, Josep M. Vergés, “cal que aquestes mesures es puguin implementar amb caràcter d’urgència, per salvar el nostre col·lectiu que ja està molt malmès i no pot suportar una aturada d’aquestes característiques”.

Per fer-ho possible, Vergés ha explicat "que des dels representants majoritaris dels marxants de Catalunya ens posem a disposició de les autoritats pertinents per establir un calendari per poder reprendre la nostra activitat".

El Centre d'Interpretació Can Caciques resta tancat al públic des del 16 de març a causa de la crisi sanitària de la COVID-19.

Durant aquestes setmanes de confinament i fins que no pugui obrir altra vegada al públic, des del Centre Can Caciques es compartirà setmanalment la història d'algunes de les peces tant etnològiques com arqueològiques que formen part de la col·lecció municipal. Ho farà a través de la xarxa social Instagram des del compte culturallagostera.

Els #coronavirusmakers de Llagostera, els veïns del poble que amb impressores 3D creen des del principi del confinament material mèdic i de protecció, han arribat a la xifra de 400 viseres facials entregades. El repartiment s’ha fet a hospitals, on se n’han distribuït 125, mentre que la resta s’han destinat a l’àmbit local del nostre poble i localitats veïnes, pel personal de residències geriàtriques, policies locals, brigades municipals, dependents de les botigues i caixers de supermercats o població de risc. Les viseres facials de protecció és un material que es proporciona de manera gratuïta.

Per aquelles persones que en necessitin, es poden posar en contacte amb la Policia Local trucant al 972 80 55 80 o al Servei d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Llagostera al 972 83 03 75. A més, es fa una crida a la població per si algun veí té materials, en especial filaments, i en pot fer una donació, es pot posar en contacte amb en Marc Bayé al 649 74 94 49.

Les idees per passar un confinament més lleuger continuen i ara és el torn dels Castellers de les Gavarres. L’entitat castellera ens ofereix la possibilitat de jugar un torneig de Catan, el conegut joc de taula, des de casa els pròxims divendres 8, dissabte 9 i diumenge 10 de maig. El Catan és un joc que combina l’estratègia i l’atzar, i l’objectiu és el de sumar punts fent pobles, carreteres i ciutats, a més de cartes i accions especials que aportaran punts addicionals. Per construir aquests pobles, ciutats i carreteres cal aconseguir una sèrie de matèries primeres o recursos que s'obtenen segons la puntuació dels daus i la posició dels pobles i ciutats construïts.

Els interessants en participar-hi han d’omplir el formulari i els dies previs al torneig rebran un correu electrònic amb la normativa del joc i l’organització de les partides.

Per a més informació podeu contactar amb els Castellers de les Gavarres enviant un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Amb la voluntat de millorar la seguretat a les urbanitzacions del municipi, l’Ajuntament de Llagostera ha instal·lat un sistema de videovigilància a les entrades de les urbanitzacions Mont-Rei, La Mata, La Canyera, Selva Brava i Llagostera Residencial.

L’alcalde de Llagostera Antoni Navarro, ha explicat que “es tracta d’un sistema de lectors de matrícules dels vehicles que accedeixen i surten a les urbanitzacions per millorar la vigilància i la seguretat ciutadana”.

Les dades facilitades per aquest sistema de videovigilància es faran servir a nivell policial per detectar possibles activitats delictives.

En cap cas, les càmeres controlaran la velocitat dels vehicles, segons ha informat l'Ajuntament.

En total s’han instal·lat 5 càmeres que han entrat en servei aquest cap des setmana i que controla la Policia Local.


Passat més d'un mes i mig des de la declaració de l'Estat d'Alarma i havent donat suport en tot moment a l'equip de govern, Junts per Llagostera considera oportú qüestionar el govern municipal sobre la manca d’accions específiques durant aquest temps per evitar que es faci més mal a la xarxa de comerços local.

L'actual govern va aturar una plataforma de venda en línia per a tots els comerços, que tenia un cost de 0€ pel municipi ja que hi havia un acord amb la Diputació, en considerar que no hi havia "maduresa digital" suficient entre els comerços del poble. La creació d'aquesta plataforma hauria permès a tots els comerços del municipi, sense excepció, seguir treballant a porta tancada i venent per internet, ja que el Reial Decret 463/2020 permet la venda de qualsevol producte als comerços per aquesta via.

Segons Pilar Aliu : "Per l'aturada de la plataforma, avui els Llagosterencs poden comprar sabates, mobles i altres productes a la Xina gràcies a Amazon, però no poden comprar-ho a les botigues del poble."

"Segons ha dit el govern municipal es va aturar la plataforma al considerar que els comerços del poble no tenien la maduresa digital suficient i ara els comerços han desmentit l'Ajuntament amb la seva creativitat digital."

Des de Junts per Llagostera estarem al costat del govern municipal en aquests moments complicats però considerem que aquest projecte es va aturar precisament per haver estat iniciat per l’anterior equip de govern, i lamentem que siguin els comerços locals que hagin de pagar la manca de visió de futur que demostra l’actual equip de govern en aquests moments complicats.

Aquesta és una de les 10 propostes que Junts per Llagostera durà al proper ple de dimecres 30 d’abril per a ser debatudes, amb la finalitat d’activar de forma immediata tots els recursos disponibles per a la salvaguarda del comerç i la industria locals.


Aquest dijous 30 d’abril es reobrirà el mercat setmanal només per als productes i parades d’alimentació. Des de l'Ajuntament es vetllarà per la reordenació de la disposició de les parades en una sola línia i espaiades entre elles per evitar aglomeracions.

Des de l’Ajuntament es recorda a la població que segueixen vigents les mesures restrictives de mobilitat decretades en el marc de l’estat d’alarma i, tot i que està permesa des d’aquest diumenge la sortida limitada dels menors de 14 anys, el mercat no s’obre per anar-hi a passejar ni com excusa per sortir de casa.

Així mateix des de l’Ajuntament es recorda que les sortides del domicili cal fer-les extremant les precaucions i mantenint la distància social de seguretat.

Per aquelles persones i famílies vulnerables que necessitin algun tipus d’aliment poden notificar-ho a l’ajuntament mitjançant el següent formulari on s’activarà el grup de voluntariat.

Es recomana les persones vulnerables (majors de 65 anys, persones amb patologies i problemes respiratoris) que no sortin de casa.

Des de l’Ajuntament es demana sentit comú i màxima responsabilitat pensant en el benestar personal i col·lectiu de tots els veïns i veïnes del municipi.


FACEBOOK