ELPOLLTV

Dil14102019

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Llagostera acull aquest dissabte la V edició del Ral·li Legend les Corbes Memorial Eduard Carreras. El Rally transcorrerà per diversos trams de les comarques gironines, entre ells Santa Pellaia i Romanyà de la Selva.

A la zona esportiva de Llagostera hi haurà instal·lat el punt d'assistència i reagurpament de tots els participants, d' 11:45 a 12: 30 h.

Per a més informació podeu consultar el web www.peuabaix.com

L’Ajuntament de Llagostera ha adquirit un nou vehicle per la Brigada Municipal. Es tracta d’un Pick Up de la marca DFSK alimentat amb gas, tal i com ha explicat la regidora de serveis en funcions, Pilar Aliu. El vehicle ha arribat aquesta setmana i es destinarà a les tasques de la Brigada Municipal. Es calcula que els vehicles de gas poden reduir les emissions de CO2 fins a un 24% i les emissions d’òxid de nitrogen, en més de 85%. Així mateix, aquest tipus de vehicles redueixen notablement la contaminació acústica, en un 50%.

La compra del vehicle ha suposat una despesa de 16.114,78 €.

Les banderoles solidàries que la Comissió de Festes va posar a la venda per penjar al balcó durant els dies de Festa Major han aconseguit recaptar 1.235,20 euros que s’han destinat íntegrament a l’Associació Lluito per Tu. Aquest matí, l’alcalde en funcions, Fermí Santamaria ha lliurat els diners al president de l’entitat.

L'ANC, Òmnium, JxC, ERC i la CUP han convocat mobilitzacions arreu del país per defensar que l'autodeterminació és un dret.

Coincidint amb el darrer dia del judici, per avui s'han convocat mobilitzacions a les places dels municipis de Catalunya a les 20 h, per defensar que l’autodeterminació és un dret i la llibertat dels líders independentistes que es troben en presó provisional.

Dimarts, 11 Juny 2019 20:45

El jardí del senyor Josep Vilallonga

Publicat per
La llagosterenca i actual consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga, ha guanyat el primer premi de la categoria de Ceilans, del 29è Concurs – Exposició de Plantes, Flors i aparadors de la Festa Major de Llagostera. Per motius d’agenda no va poder assistir diumenge a l’entrega de premis però va fer arribar una carta als organitzadors que podeu llegir a continuació:

El jardí del meu pare, el senyor Josep Vilallonga, és un clos deliciós que reflecteix la seva manera de ser: minuciós, respectuós, exquisit. Entre moltes altres plantes i arbres, s'estimava especialment els ceilans. En té d'aquells que floreixen a l'hivern i d'aquells altres que floreixen a l'estiu. Els canviava de lloc. Sota la finestra de la seva habitació sempre hi posava els florits. Quan es va posar malalt a primers d'octubre de 2018, encara hi havia els ceilans d'estiu. Al mes de novembre vam canviar-los pels d'hivern, tal com ell hauria fet, perquè els pogués veure florits. Va morir el 21 de desembre.

Cada any, quan s'acostava la festa major, el meu pare desitjava que els ceilans florissin just per poder-los portar a l'exposició de flors. No ho va aconseguir. Tot i que hi pensava, aquesta temporada no vam canviar els testos. I els ceilans d'estiu han florit esplèndids just els dies de la festa. Tan bells que han merescut el primer premi! El meu pare deu estar feliç. I jo us agraeixo de tot cor que sigui tan i tan present entre vosaltres, entre nosaltres. Moltes gràcies per aquest premi! Una abraçada molt forta per estimar les flors, per estimar el senyor Vilallonga.

Mariàngela Vilallonga

Consellera de Cultura

Des de fa uns anys la nit del diumenge de la Festa Major havia estat nit de tributs. Enguany la cosa ha canviat i hem tingut al polivalent un dels grups més importants de la música tradicional catalana, ni més ni menys que la Companyia Elèctrica Dharma. Abans d’ells pujava a l’escenari el grup local My Start , format per llagosterencs que va omplir el polivalent d’amics i familiars, però també de curiosos que varen sortir encantats. La banda local es va marcar un concert excepcional, esperem veure’ls molt més.

Cap a les 12 va ser el torn de la Companyia Elèctrica Dharma. La primera part del concert els va servir per presentar el nou disc i la segona part per rememorar les cançons de tota la vida.

Amb ells es tanquen les 3 nits de concerts del polivalent.

La secció local d’ERC i la confluència municipalista CUP-ALTERNATIVA per Llagostera han arribat a un acord de Govern a Llagostera per al proper mandat 2019-2023 a partir dels següents principis:
1. Els resultats de les passades eleccions municipals expressen la voluntat de la ciutadania de capgirar l’àmplia majoria que en els tres darrers mandats ha governat Llagostera i anuncien la possibilitat de conformar un govern plural i d’esquerres, amb voluntat de ruptura amb el règim del 1978 i per la construcció de la República Catalana.
2. Aquesta nova etapa política a Llagostera es basarà en una acció de govern fonamentada en la proximitat, l’accessibilitat, la transparència, la participació i el diàleg obert, constructiu i respectuós amb la resta de formacions polítiques.
3. L’acord de govern es basa en les àmplies coincidències dels programes municipals de les dues formacions signants i en les complicitats trenades a partir dels consensos a l’entorn de les prioritats i mesures polítiques que cal impulsar durant el mandat.
5. L’acord de govern es fonamenta en el compromís i lleialtat amb un projecte comú per a Llagostera, però també en la pluralitat i en la preservació dels espais polítics de cada formació.
6. L’acord contempla el compromís d’una acció de govern que quedarà definida en un programa de govern acordat entre totes dues formacions a l’inici del mandat 2019-2023 i previ a l’aprovació del cartipàs municipal.
Aquest acord de govern suposa investir Antoni Navarro Robledo com a Alcalde de Llagostera per al mandat 2019-2023 i un repartiment equilibrat de les responsabilitats de govern entre ERC i CUP-ALL que es materialitzaran en el cartipàs municipal de què es donarà compte en el primer ple municipal del nou mandat. Igualment, ambdues formacions polítiques redactaran un pla de govern conjunt per als propers 4 anys.
Finalment, es crearà una comissió de seguiment paritària que vetlli pel bon funcionament dels acords signats.


Aquest cap de setmana, la CUP-Alternativa per Llagostera i ERC han arribat a un principi d’acord, pendent de signar, que permetrà a Toni Navarro (ERC) ser el proper alcalde de Llagostera. Amb aquest pacte, s’esvaeix la possibilitat de compartir alcaldia entre Junts per Llagostera i la CUP-Alternativa , que va proposar la setmana passada la formació liderada per Pilar Aliu. Segons ha confirmat el cap de llista de la CUP-Alternativa per Llagostera, Enric Ramionet, l’acord es signarà i comunicarà públicament en els propers dies.

El Ple de constitució del nou ajuntament tindrà lloc el proper dissabte 15 de juny a les 12 del migdia.


Dilluns, 10 Juny 2019 07:20

Lliurament dels premis de Llagostera en Flor

Publicat per

Llagostera en Flor, ha repartit els premis del 29è Concurs- Exposició de Flors, Plantes i Aparadors. La Fleca Arbusé ha guanyat el primer premi del concurs d’aparadors i la Farmàcia Coll s’ha endut un accèssit.

Enguany el Concurs organitzat per Llagostera en Flor, ha comptat amb 160 aportacions. L'acte ha tingut lloc a l'església. La presidenta de l'entitat, Teresa Puertolas, ha llegit una carta de la Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la llagosterenca, Mariàngela Vilallonga, que ha rebut un dels premis, però no ha pogut recollir-lo personalment.

Podeu consultar la relació de guanyadors des d'aquí.

La segona nit de concerts ha estat un èxit absolut, on han passat pel polivalent unes 3000 persones al llarg de la nit. Com era d’esperar els fidels seguidors de Di-versiones van omplir de gom a gom el polivalent, fins al punt que hi va haver gent que no va poder entrar fins al cap d’una estona.

Durant el concert de Di-versiones el primer equip de la Unió Esportiva Llagostera va pujar a l’escenari per celebrar el seu recent ascens a Segona B. Grup i jugadors varen cantar i ballar d’himne del club.

Després del show dels Di-versiones va ser el torn d’Albercocs, un grup que fa versions de cançons de dibuixos animats i programes de televisió. La connexió amb el públic va ser instantània i va fer que en polivalent estes ple a vessar fins molt tard.

L’encarregat de tancar la nit va ser el DJ “Te jodes i bailas” que com molt bé indica el seu nom, va fer ballar als valents que aguantaven fins a altes hores. A les 6 en punt del matí sonava la darrera cançó i s’acabava la nit.

FACEBOOK

Estació Meteorològica