ELPOLLTV

Dim14052024

Back Estàs aquí:Inici Notícies

Notícies

Dimarts, 27 Setembre 2016 20:59

La III Llagostrail escalfa motors

Publicat per

La secció Trail del Grup Excursionista Bell Matí comença a escalfar motors anunciant la nova data de la tercera edició de la Llagostrail que tindrà lloc el proper 13 de novembre. Per a més informacions i inscripcions podeu consultar el web www.bellmati.cat


Una cinquantena de persones han assistit, aquest dimarts al vespre, a la xerrada sobre habitatge organitzada per l’Assemblea d'Esquerres de Llagostera amb la col·laboració de Llagostera Solidària. L’acte ha tingut lloc al local social de La Caixa on hi han participat Joan Trujillo, coordinador de l'àrea d'habitatge de la Fundació SERGI, Engràcia Casellas i Maria Garrido, activistes de la PAH Gironès. L'objectiu de la xerrada era abordar la situació d'emergència en matèria d’habitatge i els serveis bàsics relacionats al municipi de Llagostera.


L’Ajuntament de Llagostera ha iniciat els treballs de condicionament de la zona verda existent entre els carrers del Fred i la baixada de la Costa. “La zona emmarca una de les entrades principals al nucli antic del municipi i actualment presentava un estat poc amable a la vista” tal i com ha reconegut l’alcalde de Llagostera. Es tracta d’un terreny de 200 m2, qualificat urbanísticament de “Sistema general d’espais lliures” que l’ajuntament de Llagostera va adquirir l’any 2010 dins del projecte del Pla de Barris, subvencionat al 75% per la Generalitat de Catalunya. Fins ara aquesta zona ha estat tancada a l’espera de poder fer-hi alguna actuació que en permetés el seu ús. “L’actuació consisteix en el condicionament del terreny, l’enjardinament amb plantes i arbres, la instal·lació de baranes de protecció dels desnivells i la col·locació de mobiliari urbà . Això permetrà obrir l’espai als veïns i dignificar, de manera important, la imatge urbana en aquest punt d’accés al nucli antic.”, tal i com ha explicat l’arquitecte municipal, Carles Soler Les obres, amb un pressupost aproximat de 10.800 euros (iva inclòs), estaran a punt abans de celebrar la XIV Fira del Bolet.


Dilluns, 26 Setembre 2016 18:39

Ferida una dona en un accident a la carretera de Caldes

Publicat per
Una dona ha resultat ferida aquesta tarda en un accident a la carretera que uneix Llagostera amb Caldes de Malavella. L’accident s’ha produït al punt quilomètric 5,5 de la GI-674, quan passaven pocs minuts de les cinc de la tarda. El vehicle, un Renault Clio, conduit per una dona de 45 anys i veïna de Celrà, ha bolcat després de sortir de la via, per causes que de moment es desconeixen. Fins al lloc dels fets s’hi han traslladat dues patrulles de la Policia Local de Llagostera, dues dotacions dels Mossos d’Esquadra i SEM i una dotació dels Bombers que han hagut d’excarcerar la conductora que havia quedat atrapada a l’interior del vehicle. La dona ha estat evacuada en ambulància amb ferides lleus fins a l’hospital Santa Catarina., segons fons de la Policia Local de Llagostera.

Càritas Llagostera ha iniciat el servei “Ser Gran en Dignitat” , amb la col·laboració dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Llagostera, dins el Programa d’Acompanyament a la Gent Gran de Càritas Diocesana de Girona. El projecte té com a finalitat acompanyar les persones grans per part de persones voluntàries que es desplacen al seu domicili setmanalment. El voluntari escolta, acompanya, conversa i dóna afecte a les persones grans, amb l’objectiu de millorar la seva autoestima, el seu benestar i la seva autonomia. “Hem començat amb una voluntària i una usuària i la valoració que hem fem és molt positiva, per les dues parts” tal i com han explicat els responsables de Càritas a Llagostera. Per donar a conèixer aquest servei i alhora, animar a futurs voluntaris, s’ha organitzat una xerrada prevista pel proper 17 de novembre, a les 19 h al Centre Cultural de Can Roig sota el tema “Les famílies davant el procés d’envelliment”.


Diumenge, 25 Setembre 2016 18:34

Llagostera celebra la VIII Festa de la mobilitat

Publicat per
Emmarcat dins les activitats de la Setmana europea de la mobilitat sostenible i segura, Llagostera ha celebrat aquest diumenge la VIII Festa de la mobilitat. Les activitats han consistit en una caminada i una bicicletada a càrrec del Grup Excursionista Bell Matí i el Casal Parroquial Llagosterenc. Les activitats han seguit amb tallers i jocs a la zona del polivalent, organitzats per l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Llagostera.
Emmarcat dins les actuacions d’educació en l’ús de la tecnologia a l’àmbit familiar, l’Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d’Esquadra ha organitzat una sessió informativa sobre l’ús de les noves tecnologies i els dispositius mòbils. La xerrada, oberta a totes les famílies de Llagostera, tindrà lloc el proper dijous 29 de setembre a les 17:30 h, a la sala de reunions de la planta baixa de l'escola Puig de les Cadiretes.

El llagosterenc Jordi Soler, amb el seu company d’equip Jordi Morancho, ha guanyat la XIX edició del Trofeu Begur de Pesca Submarina Interclubs de Catalunya en modalitat de parella. Amb aquest triomf, la parella s’ha proclamat també campiona provincial de Girona. Soler i Morancho, del club palamosí Skaphos Sub, han estat els campions amb 22.540 punts i 26 peces vàlides. Per a més informació podeu accedir al web de la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques.


La Policia Local de Llagostera ha aixecat aquest cap de setmana, un total de 19 denúncies per tinença de drogues i ha detingut un jove amb 30 pastilles d’èxtasi. Els fets han succeït durant la matinada d’aquest dissabte a diumenge en el transcurs d’una festa “Rave” a la zona coneguda com a "quatre parets". La Policia Local va establir diversos controls policials a la zona d’accés a l’esmentada festa il·legal, amb el resultat de 19 denúncies per tinença de drogues tòxiques, estupefaents o substàncies psicotròpiques, a l’empara de la Llei Orgànica 4/2015 de protecció de la Seguretat Ciutadana. Així mateix, segons ha informat la Policia Local, es va procedir a la detenció d’un jove de nacionalitat espanyola de 23 anys i veí de Begur, per un delicte contra la Salut Pública al posseir 30 pastilles per a la seva presumpta distribució i un embolcall de plàstic amb cocaïna al seu interior. Del total de 19 denúncies per tinença de substàncies estupefaents, 12 van ser per tinença de marihuana, 1 per tinença de MDMA, 3 per tinença de haixix, 1 per tinença d’Speed i marihuana, 1 per tinença de marihuana i haixix i 1 altre per tinença de marihuana i MDMA. No és la primera vegada que la Policia Local de Llagostera actua en aquesta zona. El passat mes de gener també va aixecar dotze actes per tinença de substàncies estupefaents.


Dilluns, 19 Setembre 2016 07:31

Llagostera i Cassà posen en valor el camí ral

Publicat per
Una seixantena de persones de Cassà de la Selva i Llagostera han sortit dels seus respectius municipis fins a trobar-se a la Pineda Fosca, amb l’objectiu de fer una passejada de descoberta pel camí ral de Sant Feliu de Guíxols a Girona, entre Cassà i Llagostera. La caminada ha transcorregut per un antic camí pràcticament desconegut, que passa entre camps i boscos. Un cop a la Pineda Fosca, el doctor en història, Elvis Mallorquí, ha presentat el llibre “Cinquanta llegües de passos oblidats i xarrabascos”, editat pel Centre d’Estudis Selvatans i que fa una radiografia dels camins històrics de la plana de la Selva i el Gironès. L’acte, organitzat pel Centre d'Interpretació Can Caciques i l'Arxiu Municipal de Cassà de la Selva, s’ha emmarcat dins de les Jornades Europees del Patrimoni.