ELPOLLTV

Dil29042024

Back Estàs aquí:Inici Notícies

Notícies

Dijous, 31 Gener 2013 07:49

Adhesió a la Declaració de Sobirania

Publicat per

El Ple de l‘Ajuntament de Llagostera ha aprovat unànimement una moció d‘adhesió a la declaració de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya. El text de la moció contempla també "facilitar a la ciutadania de Llagostera la possibilitat d‘adherir-se i donar suport a la declaració". En aquest sentit avui s'ha activat un formulari on-line on prèvia validació amb el seu DNI, tots els majors de 16 anys censats al municipi que ho desitgin poden adherir-se a la moció. Les entitats que es vulguin adherir poden fer-ho també físicament a les oficines de l'Ajuntament de Llagostera. Anar al formulari on-line

Dimecres, 30 Gener 2013 08:05

Trenta-cinc colles participaran a la rua de Carnaval

Publicat per

Trenta-cinc colles carnavalesques de diversos municipis participaran a la rua de carnaval pels carrers de Llagostera prevista pel proper diumenge 17 de febrer. Entre els participants admesos hi ha colles de Vidreres, Castell d’Aro, Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Parlavà, Salt, La Bisbal d’Empordà, Sant Antoni de Calonge, Palamós, Calonge, Riells i Viabrea, Massanes i Campllong.
En representació de Llagostera, tancaran la rua les colles locals Dit i Fet, Els Caçafantasmes, Cavall de Mar i El porró que no pari.
La rua començarà amb la concentració i exhibició de les carrosses a les 10:30 a l’Avinguda de l’Esport i seguirà per l’Avinguda Gotarra, C/ Pau Casals, C/ Àlvarez de Castro, Pl. Catalunya, C/ Jaume I, C/ Fivaller, Pg. Romeu i Avinguda de l’Esport. 
La rua està organitzada i coordinada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera.

Dimecres, 30 Gener 2013 07:41

Marta Pasqual presenta el seu llibre a Girona

Publicat per

La llagosterenca Marta Pasqual presenta avui el seu llibre “Joan Sales, la ploma contra el silenci”. La presentación tindrà lloc a la Llibreria 22 de Girona a les 20 h. Avui la jove escriptora llagosterenca i el seu llibre són els protagonistes de la secció de cultura del El diari El Punt Avui. L’autora reivindica l'intervencionisme de l'autor d'‘Incerta glòria' en els originals dels escriptors que publicava a Club Editor per “la voluntat de servir el país i guanyar lectors”. Podeu llegir l’article des d’aquí.

Dimarts, 29 Gener 2013 07:30

El Butlletí a la venda

Publicat per

Aquesta setmana s’ha posat a la venda un nou exemplar de la revista local El Butlletí.  En aquest número 21 hi ha un recull de fotografies de Nadal, una entrevista a la llagosterenca Alba Barceló que viu a Filipines, un ampli reportatge a Pepe Fernández i les bases de concurs de fotos per la propera portada del Butlletí a més de les seccions habituals.

Diumenge, 27 Gener 2013 21:22

Inscripcions als cursos de català

Publicat per

Aquest dilluns 28 de gener, el Servei Comarcal de Català del Gironès inicia les inscripcions per als cursos de català del període febrer - juny 2013. Les inscripcions es poden fer els dies 28 i 30 de gener, de 16.30 a 19.30 h, a la sala polivalent de la Biblioteca Julià Cutiller. Els nous cursos començaran el dia 19 de febrer i tenen una durada de 45 h. Val a dir que també hi ha l’opció de fer cursos a distància, de nivells Intermedi i Suficiència, a través de la plataforma virtual Parla.cat. El dia 1 de febrer, a les 12 h del migdia, està prevista una sessió presencial a la seu del Consell Comarcal del Gironès, per tal que tothom qui ho vulgui pugui venir i conèixer com funciona aquest sistema d'ensenyament. Per assistir a la sessió, cal omplir el formulari que trobareu aquí.  

L'Ajuntament de Llagostera i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya han iniciat les obres de reconstrucció dels dos ponts al veïnat de Penedes. El termini d’execució de les obres és de 2 mesos.

El Ple de l’Ajuntament de Llagostera, previst pel proper dimecres 30 de gener, aprovarà unànimement una moció d’adhesió a la declaració de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya. El text de la moció contempla també “facilitar a la ciutadania de Llagostera la possibilitat d’adherir-se i donar suport a la declaració” . En aquest sentit l’Ajuntament habilitarà un formulari on-line des del web oficial www.llagostera.cat on prèvia validació per DNI, tots els majors de 16 anys censats al municipi que ho desitgin podran adherir-se a la moció. El formulari estarà operatiu l’endemà de l’aprovació de la moció per part de tots els grups que forman part del plenari. Des de l'Ajuntament també s'ha informat que es posarà a disposició de les entitats locals un model d’adhesió a l’esmentada moció. La moció ha estat consensuada amb l’equip de Govern (CiU) i els dos grups a l’opció (ERC i AxLL).

El departament d’Interior ha elevat a Nivell 1 el POE d’Habitatge, a tot Catalunya, arran dels últims episodis d’assalts violents viscuts al territori. Aquests POE, que s’havia activat únicament a nivell regional, s’ha elevat ara a nivell nacional per “esmenar més recursos i poder coordinar millor les tasques policials dels diferents cossos operatius”.
 
Així ho ha afirmat el conseller Espadaler, a la reunió de la Junta Local de Seguretat de Castell- Platja d’Aro, celebrada aquest dilluns i presidida pel seu alcalde, Joan Giraut.
“Som conscients que l’onada de robatoris preocupa a la ciutadania, i no ho volem menystenir i per això, en cap moment, el Govern de Catalunya a través del departament d’Interior i concretament del Cos de Mossos d’Esquadra i les Policies Locals ha baixat la guàrdia” ha dit Espadaler.
 
El nombre de robatoris i /o intimidació a tot Catalunya l’any 2012 va ser de 567. Això representa un 6,58% més que el 2011, en que hi van haver 532. Dels 567, 54 es van produir a les comarques gironines, el que representa menys del 10% de tot el territori. Pel que fa als índex de resolució, durant el 2012 van ser del 60%.
 
Així mateix, en menys d’una setmana, s’han fet 24 detencions en relació a robatoris amb força a domicilis. “Aquestes detencions són fruit de l’extraordinari treball policial que s’ha fet”, ha destacat el conseller. “Estem començant a recollir els fruits d’una feina ben feta per part de tots els operatius policials”, ha afegit.
 
El conseller ha posat l’accent en la coordinació policial i ha destacat la importància d’informar la ciutadania per tal de traslladar-los una major percepció de seguretat.
 
Per la seva banda, l’alcalde que ha agraït la presència del conseller en aquesta Junta, ha valorat molt positivament la reunió dient  “que s’ha anat molt directe al moll del l’os, cadascú amb la seva part i sumant esforços entre l’àmbit municipal i el Govern de la Generalitat”.
 
La reunió també ha comptat amb l’assistència del delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús; el director general d’Administració de Seguretat, Andreu J. Martínez, el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Girona, Albert Ballesta i el comissari Joaquim Belenguer, cap de la Regió Policial Girona, entre d’altres autoritats.
Dimecres, 23 Gener 2013 21:27

Suport a la declaració sobiranista

Publicat per

Una seixantena de persones s’han concentrat aquest dimercres al vespre davant l’Ajuntament de Llagostera en suport a la declaració sobiranista aprovada avui a pel Parlament de Catalunya que ha obert el camí cap a l'autodeterminació. L’alcalde de Llagostera Fermí Santamaria ha destacat la importància d’aquest acte i dos membres de Llagostera per la Independència  i l’Assemblea Nacional Catalana han llegit un manifest. L’acte ha acabat amb el can dels segadors.

‘Quines matemàtiques han d’aprendre els nostres fills i com els podem ajudar?’. Sota aquest títol, Josep Callís, professor de Didàctica de la Matemàtica de la Universitat de Girona  ha ofert una xerrada oberta a tothom a l’Escola Lacustària. Un centenar de persones, entre pares i professors, van omplir el menjador de l’Escola aquest dimarts al vespre per no perdre’s la conferència. La directora del centre, Dolors Pairó, va fer-ne la presentació i va agrair l’assistència de pares, remarcant que feia goig de veure la sala tan plena.