ELPOLLTV

Div26042024

Back Estàs aquí:Inici Agenda

Agenda

Diumenge, 27 Setembre 2015 22:29

Festa del 50é aniversari del Grup Excurcionista Bell-Matí

Publicat per

El proper dissabte 3 d’octubre, a les 21 h, el Grup Excursionista Bell-Matí ha organitzat un sopar per celebrar els 50 anys de l’entitat. El sopar, que tindrà lloca al local polivalent, està obert per a tothom i totes les edats.

Podeu consultar el cartell d’activitats i preus del menú a continuació. 

Divendres, 25 Setembre 2015 17:56

El Bell-Matí vol celebrar els 50 anys pujant a 50 cims

Publicat per

El 3 d’octubre de l’any 1965, el Grup Excursionista Bell-Matí, va organitzar la primera sortida. 50 anys després, per celebrar aquesta efemèride, els actuals responsables del Bell-Matí s’han proposat pujar cims el proper 3 d’octubre. Els interessats en formar part del repte 50 anys 50 cims podeu enviar un mail a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o bé trucar al 972 83 12 89. Trobareu més informació al web www.bellmati.cat

Divendres, 25 Setembre 2015 08:42

Eclipsi total de Lluna

Publicat per

La propera nit de diumenge a dilluns hi haurà un eclipsi total de Lluna, que serà molt especial i l’Associació Astronòmica de Girona www.astrogirona.com organitza una observació pública d’aquest eclipsi al Mas Roig II de Llagostera. No us ho perdeu doncs serà una ocasió especial ja que fins al 27 juliol del 2018 no es veurà un altre eclipsi total en bones condicions!

L’eclipsi començarà a ser espectacular a partir de les 03:06, i la màxima profunditat de l’eclipsi serà a les 04:47 i la fase penombral de l’eclipsi, que gairebé sempre és imperceptible a l’ull humà, s’iniciarà a les 02:10 del dia 28 de setembre. La fase de totalitat, amb la Lluna vermella, durarà pràcticament 73 minuts.

La Lluna estarà ben alta sobre l’horitzó i l’eclipsi serà fantàstic a ull nu i amb prismàtics, però amb els telescopis i els diferents equips de captura d’imatge que l’Associació Astronòmica de Girona posarà a l’abast del públic podreu comprovar com de sorprenent pot resultar la nostra germana còsmica, la turmentada superfície crateritzada de la Lluna és una visió inoblidable!

A més, aquest eclipsi serà també especial doncs la Lluna serà una súper lluna, amb Selene en la seva posició anual més propera a la Terra (el perigeu), situant-se a només 356.876 km a les 03:47. De manera que la podrem veure una mica més gran del que és habitual! Cada 14 mesos, aproximadament, coincideix el perigeu amb la fase de Lluna plena.

Si voleu afegir-vos, l’Associació Astronòmica de Girona serà al camp d’observació del Mas Roig II de Llagostera a partir de les 02:00 per tal de preparar tots els equips d’observació i fotogràfics amb tranquil·litat.

Teniu tota la informació sobre l’eclipsi amb els horaris exactes de cada fase i moltes més dades a: http://www.astrogirona.com/event/eclipsi-total-de-lluna-visible/ i a https://www.facebook.com/events/410522905819732/

Per a qualsevol dubte o aclariment, podeu posar-vos en contacte amb l’associació als telèfons 626229549, 972831312 o bé al 972832207.

Dilluns, 21 Setembre 2015 08:41

Festa de la mobilitat sostenible

Publicat per

El proper diumege 27 de setmebre, dins les activitats de la Setmana europea de la mobilitat sostenible i segura 2015, amb el lema “Tria. Canvia. Combina.", hi ha programada la Festa de la mobilitat sostenible.

Amb la col·laboració del Grup Excursionista Bell Matí s’organitza una CAMINADA que surt a les 8:30 h del polivalent fent una ruta pels veïnats de St Llorenç i Creu de Serra tot reflexionant sobre com fem els nostres desplaçaments. En finalitzar hi haurà un esmorzar gratuït per tots els participants davant del polivalent. Per inscrir-vos podeu trucar al 972831707 o bé enviar un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

De 10 a13h hi haurà activitats gratuïtes davant del polivalent, obertes a tothom: els JOCS d’habilitat i enginy de Festa i Fusta, i els TALLERS “A peu en fem més via!” amb Actiescola.

Dilluns, 21 Setembre 2015 08:24

L'hora del conte

Publicat per

La Biblioteca Julià Cutiller ha organitzat pel dimarts 29 de setembre a les 17.30h l’hora del conte, per a nens i nenes apartir de 3 anys a càrrec de l’Albert Estengre amb el conte 'Sopa de pedres'.

Vet aquí les històries que un llop sense dents va explicar per fer-se passar la molta gana que tenia...

Dilluns, 21 Setembre 2015 08:03

La importància de seguir bé els tractaments

Publicat per
La importància de seguir bé els tractaments. Aquest és el tema de la xerrada organitzada per la Farmàcia Soto & Gruart que tindrà lloc aquest dijous 24 de setembre a les 16 h a la llar d’avis. La xerrada forma part del programa d’educació sanitària a la gent gran.
Dijous, 17 Setembre 2015 16:33

Lluís Llach farà campanya a Llagostera

Publicat per
Lluís Llach, el cap de llista gironí de la candidatura Junts pel Sí a les properes eleccions del 27 de setembre, serà a Llagostera, acompanyat d’Anna Caula, Dolors Bassa i Sergi Miquel. L’acte tindrà lloc al teatre del Casino Llagosterenc a les 21 hores el proper dilluns 21 de setembre.

Dimecres, 16 Setembre 2015 09:43

Nit Internacional d’Observació de la Lluna

Publicat per

Aquest proper dissabte se celebra a nivell mundial la Nit Internacional d’Observació de la Lluna. És un esdeveniment anual que busca animar la gent a mirar cap amunt i deixar-se captivar per la nostra veïna còsmica.

Tant a ull nu com a través dels telescopis més sofisticats, tots els anys el mateix dia, astrònoms arreu del món duen a terme esdeveniments i activitats que celebren la nostra Lluna i apropen als ciutadans la importància de la Lluna en la cultura, la història, la ciència i l’exploració.

Enguany l’Associació Astronòmica de Girona participarà en aquesta nit màgica amb tres activitats simultànies. En totes, el dia 19 de setembre de les 20:30 en endavant, a  l’Observatori  Can Roig, situat al C/ Lleó I, 2 de Llagostera, es podrà observar la Lluna i el planeta Saturn abans que no desapareguin sota l’horitzó.

Pels més aventurats, l’Associació Astronòmica de Girona, desplegaran els seus equips en un camp d’observació a l’Escala, a primera línia de mar, a l’aparcament de La Punta de l’Escala i a Girona, al Pont de Sant Feliu, a tocar del Cul de la Lleona.

Per més informació podeu dirigir-vos al seu web : http://www.astrogirona.com/event/la-nit-dels-llunatics-2/ i al seu  Facebook.

Dimarts, 15 Setembre 2015 19:24

Acte de la CUP a Llagostera

Publicat per
El cap de llista de la CUP-Crida Constituent per Girona, Benet Salellas serà a Llagostera aquest dimecres a les 21 hores, en un acte de campanya. L’acte, obert a tothom, tindrà lloc al local social i serà presentat per Mònica Clua, professora de Ciències Polítiques de la UPF.

Dilluns, 14 Setembre 2015 18:18

La sanitat que volem

Publicat per

El col·lectiu de Llagostera per la Independència ha organitzat una xerrada a la Llar d’Avis de Llagostera sobre la sanitat al nostre país a càrrc del Dr. Oriol Duch.

El Dr. Oriol Duch, és especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública. Máster en economia de la salut, economia sanitària i diplomat en gestió hospitalària.

La xerrada està programada pel proper dijous 17 de setembre a les 17 h.