ELPOLLTV

Dil21102019

Back Estàs aquí:Inici L'ull de poll

L'ull de poll

Diumenge, 13 Octubre 2019 08:33

Més bolets i menys gent

Publicat per
Aquest podria ser el resum de la Fira del Bolet d’enguany. Tot i que el gruix de les activitats van tenir lloc dissabte, divendres va començar la programació amb una demostració de cuina asiàtica amb productes ecològics i de proximitat, a càrrec dels cuiners Martí Rosàs del restaurant Ca la Maria i Sergi Ortiz de l’Antic Forn de Cervera, el lliurament de premis i un Tastet Gastronòmic amb diversos plats cuinats amb bolets. El premi Ou de Reig 2019 va ser per l’exalcalde Fermí Santamaria.

Venim d'uns temps intensos a nivell de política municipal i, per a una formació jove, assembleària i plural com la nostra, han suposat la superació de diversos reptes ben ambiciosos: des del plantejament de la confluència entre la CUP i Alternativa per Llagostera fins a assolir la fita d'entrar amb força a l'Ajuntament. Aquest procés ha comportat mesos de molta feina, de la què en destaquem la redacció d'un programa transformador i exhaustiu per al poble i la realització d’una campanya electoral molt treballada. N'estem molt orgulloses, sobretot, perquè s'ha dut a terme d'una manera realment coral i oberta a tots els veïns i veïnes.

Amb l'ànim de mantenir la nostra aposta per la participació i la transparència vam considerar important fer una assemblea oberta per tenir en compte la voluntat del màxim nombre de persones a l'hora d'abordar les negociacions postelectorals. Ara, amb un govern municipal constituït recentment i del qual som part, és un bon moment per fer-vos partícips de les nostres impressions, compromisos i objectius per als propers mesos.

Les eleccions del passat 26 de maig van suposar un canvi notori en la configuració de l'Ajuntament: amb més forces polítiques presents al ple, totes allunyades de la majoria absoluta i amb una clara victòria de les esquerres compromeses amb un canvi a nivell municipal. A més, els resultats s'acompanyen d'un increment de la participació en 10 punts respecte les eleccions de l'any 2015. És una bona notícia, per bé que la xifra continua allunyada de la desitjable i això fa que l'abstenció segueixi sent una matèria a tenir en compte.

El període de negociacions per a la signatura de pactes postelectorals és sempre una època de nervis i presses, en què cada formació, lògicament, se sent amb la responsabilitat de fer valdre la força obtinguda. Això comporta la negociació de programes, repartiment de responsabilitats de govern, pactes pel funcionament del futur govern, pressions externes… moltes qüestions a afrontar en un temps menor a tres setmanes. Des de la CUP-Alternativa per Llagostera vam voler escoltar, valorar i agrair les propostes per a la conformació de govern de tots els grups amb qui vam tenir contacte. Tanmateix, el debat intern, així com l'assemblea oberta duta a terme, van marcar una línia clara que prioritzava un govern de canvi amb el qual poder desenvolupar polítiques transformadores. Una línia, cal dir-ho, coherent amb la nostra proposta i compromisos electorals. Això ens va permetre afrontar uns dies de diàleg intens amb ERC amb unes condicions i objectius clars. El fruit, com tots sabeu i malgrat les renúncies indispensables d’uns i altres, és un pacte de govern del què estem molt contentes. No obstant això i posant en valor el necessari hàbit de l’autocrítica, considerem que hi va haver una certa precipitació a l'hora de comunicar l'acord: ho vam fer ràpidament buscant la màxima transparència amb el poble i els altres partits, perdent —possiblement—una oportunitat per explicar millor la complexitat de l’acord aconseguit.

Així, el dissabte 15 de juny al migdia es va presentar el nou equip de govern format per 7 regidors: quatre per ERC (en Toni, la Sílvia, l'Eduard i la Glòria) i tres per la CUP-Alternativa (l'Enric, en David i l'Anna). Són un grup de persones amb diverses sensibilitats que, entre d’altres, comparteixen la responsabilitat de mantenir cohesionat el govern de canvi que han demanat 1.924 llagosterencs i llagosterenques; un govern que sigui molt més que el repartiment d'unes àrees d'acció entre partits i que desenvolupi una acció política radicalment compromesa amb la participació ciutadana i la transparència.

Tant ERC com la CUP-Alternativa apostem clarament per un govern coral, no cenyit en la figura de l’alcalde, i això s'ha dut a terme des del primer moment: una de les primeres decisions preses pel nou govern va ser acordar el traspàs del màxim de competències possibles a la Junta de Govern i al Ple com a ens per a la presa de decisions, en detriment dels Decrets d'Alcaldia. A més, s'ha pactat que s'obriran processos participatius per a la presa d'algunes decisions i ambdues formacions tenen la voluntat de retre comptes periòdicament amb els veïns i les veïnes de Llagostera.

L'experiència de les primeres setmanes al capdavant de l'Ajuntament és molt positiva. Ha començat una etapa d'adaptació, en què tothom va adquirint la responsabilitat de les àrees acordades, es va fent al nou càrrec i aprenent-ne les possibilitats i limitacions; i queden per davant uns mesos clau per a la redacció i aprovació del programa de govern. Amb aquest, explicitarem els compromisos programàtics que guiaran la seva acció, partint dels nostres programes electorals i l’acord aconseguit. A partir del setembre, i malgrat estar condicionats pel pressupost aprovat per l'anterior govern el que resta d’any, s'inicia el gruix d’un mandat que, n’estem convençudes, suposarà importants avenços a nivell social i democràtic per a Llagostera. La CUP-Alternativa treballarem, des de la institució i des del carrer, perquè sigui així. Amb el compromís de la feina diària i amb la mà estesa als grups de l’oposició i al conjunt de vilatans i vilatanes

Dissabte, 08 Juny 2019 16:31

32 indrets per visitar

Publicat per
Com l’albada que il·lumina la primavera, Llagostera en Flor ha tornat a posar color a la Festa Major de Llagostera. Racons, escales, places, façanes, patis i balcons, la majoria d’ells al nucli antic, formen part de la 29ena edició del Concurs-Exposició de Flors, Plantes i Aparadors. Són 32 indrets per visitar, sol o acompanyat. 32 indrets per aturar-s’hi, contemplar i deixar-se endur per la imaginació dels seus creadors on hi han participat particulars, empreses, escoles i entitats. Són 32 indrets per gaudir i compartir aquests dies de Festa Major.

Felicitats als organitzadors!

Diumenge, 26 Maig 2019 08:35

Alea iacta est

Publicat per

Un total de 5.761 llagosterencs estan cridats avui a les urnes. Estem davant unes eleccions municipals on són pocs els que s’atraveixen a pronosticar un resultat clar més enllà de les intuïcions, interessos, desitjos i emocions personals.

Crec que ens trobem davant d’un escenari similar al viscut l’any 2007, on també es van presentar 6 llistes (CiU, PSC, ICV, ERC, Independents i PP). En aquella ocasió CiU va ser la força més votada però li va faltar un regidor per obtenir la majoria necessària per governar en solitari i, va aconseguir-ho després de pactar amb l’únic regidor d’Independents per Llagostera. El PSC va ser la segona força més votada, seguit d’Iniciativa i ERC, on tots ells van aconseguir 2 regidors.

A partir d’avui veurem com queda el nou panorama polític municipal on segurament hi haurà més d’una sorpresa.

Com deien els romans Alea iacta est.

Dimecres, 22 Maig 2019 07:31

Making off amb els candidats

Publicat per
Per posar una mica d’humor a la campanya us deixem amb el making off dels candidats demanant el vot. Avui tots ells seran al Teatre Casino Llagosterenc a les 20 h, per participar en el debat d’alcaldables organitzat per Llagostera Ràdio.

 


Dijous, 18 abril 2019 08:35

Trobo a faltar els Manaies

Publicat per
Aquests dies trobo a faltar el so llunyà dels tambors assajant el pas de la Processó. Sons que trencaven el silenci dels capvespres i anunciaven l’arribada de la Setmana Santa a Llagostera. Armats, Manaies i Estaferms han deixat de lluir i desfilar pels carrers del nostre poble. Fa anys que els Manaies de Llagostera pateixen, tot i la força i coratge que els proporciona la vestimenta, una mena de crisi existencial motivada per la manca de gent, que els ha portat fins aquí.

Lluny queden els cops de llança al terra i la corneta amb el toc del silenci que marcava el pas de la Processó. Lluny queda l’ambientació de la Passió a l’escenari i les escenes teatralitzades pels carrers i places del nucli antic. Lluny queda en el record el lliurament del Penó i el so dels tambors.


Dissabte, 05 Gener 2019 10:46

La millor Cavalcada del món

Publicat per
Amb l’arribada dels Reis donarem per finalitzades les festes de Nadal. Han estat uns dies plens d’alegria per a uns i de tristesa per a altres que, qui més o menys plegats, hem intentat passar envoltats d’amics i familiars.

Han estat també uns dies carregats de tendresa, emocions i regals sobretot a les cases on hi ha infants.

Per conservar viva aquesta màgia, cada any i ha un grup de persones anònimes que dediquen bona part del seu temps lliure a preparar la Cavalcada de Reis.

Ells fan possible mantenir l’alegria i la il·lusió dels qui un dia els tocarà viure el demà.

Potser no serà la Cavalcalda més lluïda del planeta però serà la millor pels nostres nens, envidriant de llàgrimes els ulls i despertant somriures de grans i petits. Deixem que l’infant que tots portem dins segueixi jugant per mantenir viu aquest caliu.

Avui amb el fanalet anirem a esperar els Reis a Llagostera.

Moltes gràcies per fer-ho possible.


Dilluns, 24 Desembre 2018 10:40

Benvinguts Pastorets a Llagostera

Publicat per
Feia dos anys que Els Pastorets de Llagostera no pujaven a l’escenari del teatre del Casal. Han estat dos anys sense dimonis, sense àngels i sense rabadà. Dos anys de notable absència en la programació nadalenca de Llagostera.

Diuen que no hi ha mal que per bé no vingui i realment l’espera ha valgut la pena. Aquest diumenge feia goig veure la sala del Teatre del Casal plena de petits, joves i grans per veure el retorn i l’estrena dels estimats Pastorets.

Sota les instruccions del director professional Daniel Valentín, els Pastorets de Miquel Vall·llosera, han tornat amb una escenografia renovada que posa de manifest que al darrera de tot plegat no hi ha només idees i persones sinó moltes hores i il·lusions dedicades.

Actors, actrius, maquilladors, decoradors, tècnics de llum i so i personal a l’ombra han fet possible obrir el Teatre del Casal en una de les èpoques més familiars i entranyables de l’any.

El millor homenatge als actuals organitzadors i a les anteriors juntes del Casal i direccions dels Pastorets, és tornar a omplir el Teatre del Casal el proper diumenge 30 de desembre a les 18 h.

Moltes felicitats!


L'any 1993 la junta del Casino Llagosterenc, presidida pel Sr. Pompeio Pascual, va acollir el meu projecte d'oferir als nens i nenes de Llagostera la possibilitat d'adquirir una educació musical des de ben petits. Han passat 25 anys i és una bona ocasió per recordar i agrair a tots els membres d'aquella junta (1993-1997) i la posterior (1998-2004), presidida pel Sr. Smith, el suport que em van donar.

També vull fer un agraïment a tots els pares i mares que em van confiar l'educació musical dels seus fills i filles durant aquell període (1993-2004) i el suport de la meva família, que va gaudir i patir l'inici d'un projecte com aquest. En especial m'agradaria destacar la col·laboració i entrega desinteressada de l'Enric Ramionet que va ser decisiva pel desenvolupament de l'Escola. A tots els que participeu en el Concert de Nadal amb motiu del 25è aniversari de l'Escola de Música de Llagostera, que tingueu una molt bona diada.

Àngels Batllosera Gispert


Divendres, 23 Novembre 2018 11:21

Hi ha vida després d’Amazon

Publicat per
Per fi, després de varies setmanes d’espera i bombardejos publicitaris per terra, mar i aire, ha arribat el Black Friday.

Ofertes, descomptes i rebaixes inunden el correu electrònic i les xarxes socials amb tota mena de promocions llamineres per estimular les compres i donar per inaugurada la temporada nadalenca. No importa si necessites un pen USB, una nina inflable o un manillar de bicicleta. Google, Amazon i Facebook s’ocupen de triar per tu les millors ofertes en funció del teu perfil.

En mig d’aquesta oferta desbocada, el comerç local intenta aprofitar la volada oferint també descomptes en els seus productes i serveis. Segurament no podran competir amb els preus de les multinacionals però sí que ho faran amb el somriure i l’amabilitat que no trobarem darrera la pantalla de cap ordinador.

Avui, més que mai, toca fer poble. Hi ha vida després d’Amazon.


Pàgina 1 de 2

FACEBOOK

Estació Meteorològica