ELPOLLTV

Dim05032024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

La militància de la Federació Regional d’Esquerra a Girona ha escollit les dues persones que representaran a la demarcació a la llista d’ERC a les properes eleccions europees. Es tracta del llagosterenc Aniol Vinyoles i de la vilafantenca Anna Pastoret, tots dos regidors als seus respectius municipis.

Vinyoles és tècnic en producció agropecuària, tècnic superior en indústries alimentàries i professionalment treballa al sector primari, concretament al món de la pagesia. Des del passat mes de maig és regidor de l’Ajuntament de Llagostera. L’estima pel municipi el van portar a presentar-se a les eleccions municipals, i l’estima pel món rural el van fer implicar-se al grup de treball d’Ecologismes de la Federació, del qual n’és el coordinador. Membre de Jovent Republicà, explica que “tant en el sector laboral, com en el familiar, he vist de primera mà l’esforç i la constància que requereix el sector primari i la importància que té per la vida i pel país”.

El republicà apunta que es va animar a presentar candidatura perquè “puc aportar una mirada jove, des del món municipalista i des del sector primari. Perquè la feina des de Catalunya ja s’està fent, però hi ha moltes polítiques que no depenen de nosaltres i ens afecten directament, pensades per les grans empreses del sector”. “Hem de tenir clar que si defensem els drets dels pagesos arreu on tenim representació, estem defensant el present, però sobretot la supervivència i el futur de la pagesia catalana”, conclou.

Per la seva banda, Anna Pastoret és llicenciada en ciències polítiques i actualment treballa al sector privat. Compagina la seva feina, amb la cura de les filles, la tasca de regidora a l’Ajuntament de Vilafant i estar al capdavant de la secretaria d’Educació, Salut i Esports de l’Executiva Regional de la Federació d’Esquerra Girona.

Pastoret explica el seu compromís amb els valors republicans i amb la justícia social, per treballar per un poble i un país més sostenible i amable: “Des de l’Alt Empordà, tenim una tradició europeista mirant a la Catalunya nord, que ens obre la porta a la resta d’Europa. I és des d’Europa d’on venen bona part de les polítiques que han d’ajudar al nostre territori”.

Més de 150 persones han assistit a la primera calçotada popular de Llagostera organitzada per la secció local d’Esquerra Llagostera. La previsió de pluja, que hagués estat molt benvinguda en l’actual context de sequera, ha provocat que la calçotada s’hagués de celebrar a l’interior de l’edifici polivalent del municipi. No obstant això, els assistents han pogut gaudir d’una bona estona amb veïns, familiars i amics.

Els diversos elements del menú, que a més de calçots comptava també amb botifarra, mongetes seques, fruita, vi i aigua, ha estat adquirit a diversos comerços del municipi, com Can Madí, Carnisseria Gascons, Can Ramiro o Fruites Miquel.

El portaveu del grup d’Esquerra Llagostera, Eduard Diaz, celebra l’èxit de la trobada: “Estem molt contents que aquesta primera edició de la calçotada hagi funcionat tan bé. Per nosaltres és important trobar espais que ens facilitin fer arribar la nostra tasca a la gent del poble i esperem que aquesta festa pugui arrelar-se els pròxims anys al nostre municipi”.

Dissabte, 02 Març 2024 12:32

Junts celebra el Consell Nacional a Llagostera

Publicat per
JxCat celebra aquest matí al Teatre Casino Llagosterenc el Consell Nacional. En la seva intervenció la presidenta de Junts, Laura Borràs, ha defensat "l'actitud ferma" del partit en la negociació sobre la llei d'amnistia, que ha remarcat que ha de "complicar tant com sigui possible" els "intents de sabotejar-la". Borràs ha acusat el govern d'ERC liderat per Pere Aragonès de culminar la "sociodependència". La líder de Junts ha acusat ERC de no "voler molestar els socialistes". Borràs també ha assegurat que "l'ofensiva judicial" contra l'expresident Carles Puigdemont i l'acusació de terrorisme és "indigne". "Volen evitar que sigui candidat, com ho van voler fa cinc anys. No ho van aconseguir llavors, ni ho aconseguiran ara", ha avisat, en referència a les europees.
Es redueixen també els quilos de residus per habitant i dia, i arriben al mínim històric de 1,22kg.

Llagostera ha tancat el 2023 amb una taxa de recollida selectiva que s’aproxima al 83%, concretament un 82,9%. Aquest augment ha anat progressant des que l’any 2005 es va instaurar el servei de recollida Porta a Porta.

Les dades facilitades per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera, destaquen una reducció de residus diaris generats pels llagosterencs, situant en 1,22 quilos diaris per habitant.

Cal destacar la reducció de la fracció rebuig que acaba als abocadors. En aquest sentit el 2023 es va aconseguir reduir-ho un 11,01%, en comparació a l’any anterior, en el cas dels habitatges i comerços amb servei de recollida Porta a Porta.

El paper i cartró i el vidre també han sigut dues de les fraccions que han disminuït. En aquest cas, un 7,39% pel paper i cartró respecte al 2022 i el 8,11% en el cas del vidre.

Pel que fa a les altres fraccions, la recollida selectiva dels envasos, tant del porta a porta en comerços i habitatges com dels contenidors i deixalleria, ha augmentat un 6,86% respecte a l’any anterior.

Els veïns i veïnes de Llagostera s’han implicat i tenen consciència de la importància del reciclatge, així ho ha destacat la regidora de Medi Ambient, Pilar Aliu: “Les dades de recollida selectiva han millorat molt en els darrers anys, això reafirma que és un sistema eficaç i, a la vegada, la població és conscient de la importància del reciclatge”.

Una de les accions que en els últims mesos ha engegat l’Ajuntament de Llagostera és la campanya de civisme “Llagostera és cosa de tots”, enfocada en el compliment de la normativa vigent sobre el servei de recollida de residus i el funcionament del sistema Porta a Porta al municipi. Precisament, en aquests darrers dies, agents de l’àrea de Medi Ambient, conjuntament amb la Policia Local de Llagostera han intensificat la vigilància en el compliment de la normativa, recordant que les sancions actuals poden anar des dels 400€ fins als 30.000€.

Llagostera celebrarà per primera vegada el festival d’aprenentatges, Enforma’t, el pròxim 14 d’abril.  Aquesta iniciativa, promoguda pel servei d’Educació de l’Ajuntament, neix en el marc d’Educació 360, que aposta per l’educació a temps complet. El festival té per objectiu consolidar la xarxa d’agents educatius, donar a conèixer les activitats i propostes educatives que ofereixen les entitats, les empreses privades i el mateix Ajuntament –tant per a infants, com per a joves i adults– i identificar les competències transversals que es treballen amb cadascuna d’aquestes situacions d’aprenentatge, les quals són bàsiques per al desenvolupament integral de qualsevol persona.


El festival pretén proporcionar a famílies, infants, joves i adults la informació sobre les actuals propostes de la xarxa d’agents educatius de Llagostera per tal que puguin provar-les i descobrir les que més els interessin. Al mateix temps servirà per tenir un bon mapa de l’oferta actual, per recollir noves idees i detectar mancances.


Segons la regidora d’Educació Irene Miquel, “L’Enforma’t té per objectiu conèixer i identificar les competències que es treballen actualment al municipi, i que des de l’Ajuntament es pugui detectar si n’hi ha que no s’estan oferint, i alhora recollir interessos de les famílies per treballar conjuntament amb entitats i empreses per oferir-les en un futur”. A més, Miquel ha destacat que des del consistori són conscients de les desigualtats que es produeixen fora de l’àmbit escolar i que, per aquest motiu, es treballa per aconseguir la màxima equitat entre els infants.


A hores d’ara hi ha més d’una trentena d’empreses, entitats i serveis municipals inscrits en el festival, que donaran a conèixer les seves propostes per a fomentar l’aprenentatge i dotar de competències la població de Llagostera. 

“Endevina-la”, el joc de la llengua catalana arriba, per primera vegada, als comerços llagosterencs. Del 4 de març al 2 d’abril, més d’una vintena d’establiments llagosterencs participaran en aquesta campanya promoguda pel  Servei Comarcal de Català del Gironès (CPNL), amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Unió de Botiguers de Llagostera, que té per objectiu fomentar la llengua catalana entre tota la ciutadania.

Els establiments col·laboradors mostraran un cartell amb un jeroglífic, perquè les persones que hi vulguin participar escanegin el codi QR imprès en el cartell i accedeixin al formulari de resposta des del mòbil. Només caldrà que omplin els camps i enviar-ho. El joc està obert a tothom en dues categories: per a menors de 14 anys i per a majors de 14 anys. 

Entre totes les respostes correctes que s’hagin enviat, se sortejaran diferents premis el dia 16 d’abril.  Hi haurà 3 premis per a cada categoria: per a majors de 14 anys es donarà un llibre + un val de 25€ per gastar en establiments de la Unió de Botiguers de Llagostera; i per als menors de 14, un lot de material educatiu.

Els establiments participants en la campanya són: Joieria Català, Drogueria i Ferreteria Firgola, Embotits i Carns J&V Miquel, Agrobotiga – Taller Brugulat, Renault Ramon Gurnés, Carns Agustí, Paula Nuell Fotografia, La Nova Barberia, Farmàcia Joan Saurí, Ananda Beauty Centre d’Estètica, Llibreria Sureda, Òptica Milent, Gestrònica, Can Madí, Spar Llagostera, Carns Codina, Farmàcia Dolors Coll, Clínica Dental Lacustària, Informàtica Llagostera, La Natura, Peixetaria Rosa, Sabateries Llinàs.

L’Ajuntament de Llagostera ha encarregat a la Fundació Ramon Noguera l’elaboració de 100 pins i 20 braçalets inspirats en l’escut del municipi. Es tracta d’una col·laboració entre l’Ajuntament i l’entitat per fomentar la inclusió dels usuaris del Centre Ocupacional de la Fundació.

Aquest projecte va néixer com a iniciativa de l'Ajuntament de Llagostera, que va proposar a la Fundació Ramon Noguera, que té per objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, el disseny d’un pin municipal i braçalets que reflectissin els valors i la identitat del municipi.

Per fer el disseny, els usuaris del Centre Ocupacional es van inspirar amb l’escut de Llagostera. Es va organitzar un concurs de dibuix entre els usuaris dels centres, que va guanyar Vicenç Vila. Posteriorment, els usuaris van elaborar artesanalment els pins i braçalets.

La regidora d’Acció Social, María Carmen Flores, ha destacat la importància de la col·laboració dels Ajuntaments i administracions públiques amb entitats com la Fundació Ramon Noguera: “Treballar amb el Centre Ocupacional de la Fundació Ramon Noguera ha sigut una experiència molt positiva, a més de promoure la participació, es fomenta la inclusió i la creativitat dels seus usuaris”. Aquesta col·laboració ha sigut una oportunitat per als usuaris de veure com s’ha reconegut el seu treball.

Dijous, 22 Febrer 2024 12:32

Primera calçotada popular a Llagostera

Publicat per
El proper diumenge 3 de març, el grup d’Esquerra Llagostera organitzarà la primera calçotada popular llagosterenca, que se celebrarà davant l’edifici polivalent de Llagostera.

El menú inclou calçots, botifarra amb seques, pa, aigua, vi i fruita de postres. També hi haurà opció vegetariana. Els tiquets, amb un preu de 12 euros, ja estan a la venda a la Llibreria Sureda. Durant la jornada també hi haurà servei de bar a preus populars.

Una vegada més, el grup d’Esquerra aposta pels productes de proximitat i de comerços llagosterencs: els calçots de Fruites Miquel, les mongetes seques de Can Madí, les botifarres de la Carnisseria Can Gascons i el vi de Can Ramiro.

El regidor Eduard Diaz explica que “al nostre grup li agrada fer coses pel poble. Els vermuts de la tardor van tenir molt d’èxit i ara hem decidit tirar endavant aquest nou repte. Creiem que una calçotada popular és una bona manera de fer poble, de retrobar-nos amb coneguts i de conèixer a nous veïns, i en tenim moltes ganes”. També destaca que “hi ha molta gent que no disposa d’espai per poder fer calçotades a l’aire lliure i aquesta ocasió pot ser un bon moment per reunir-se amb amics i familiars i fer-ho conjuntament amb més veïns i veïnes llagosterencs”.

Per no generar residus, es demana que la gent porti plats, gots i coberts de casa. En cas de pluja, que amb la situació d’extrema sequera que estem vivint serà molt benvinguda, el dinar es farà a l’interior del polivalent.

Dilluns, 19 Febrer 2024 07:46

Multitudinària rua de carnaval a Llagostera

Publicat per
Un total 2184 persones de 34 colles carnavalesques han desfilat aquest diumenge pels carrers de Llagostera. La Rua de carnaval ha comptat amb colles de Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro, Salt, Massanes, Palamós, Santa Cristina d’Aro i Vidreres. El Porró que no pari, com a colla local amfitriona, ha tancat la rua.

L’exposició de Ramon Motjé, “El camioner Ninotaire” va ser notícia al Telenotícies Comarques de 3Cat.

El llagosterenc, un gran aficionat a l’acuarela, ha publicat els seus acudits en el butlletí de Llagostera i  també a la revista Àncora de Sant Feliu de Guixols.

Conegut com en Ramon de can Güitó, va exercir de camioner, i les seves vinyetes, que les feia per afició, han servit per il·lustrar amb humor diferents temes d’actualitat municipal.

Aquest és el darrer cap de setmana per visitar-la, a la Sala de Can Roure i a la Llar de Jubilats de Llagostera.

Per veure la notícia al Telenotícies comarques ho podeu fer en el següent enllaç.

Pàgina 1 de 287