ELPOLLTV

Dil19042021

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dilluns, 21 Desembre 2020 07:14

Premis aparadors de Nadal

Publicat per
La Fleca Garcia, la Farmàcia Dolors Coll i Comercial Casals són els guanyadors del concurs d’aparadors de Nadal organitzat per l’Ajuntament de Llagostera. Hi han participat una trentena de comerços. L’alcalde, Antoni Navarro, i el regidor de Promoció Econòmica, Eduard Díaz, han lliurat els premis aquest diumenge al vespre a l’inici del concert de Northern Cellos, al Teatre Casino Llagosterenc.

El DOGC ha publicat aquesta tarda l'esperada resolució per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la COVID-19 al territori de Catalunya. Les mesures van ser anunciades divendres per part del govern de la Generalitat de Catalunya i entraran en vigor el proper dilluns 21 de desembre de 2020.

Podeu consultar el contingut de la resolució des d'aquí.

Aqualia treballa per resoldre una avaria en el subministrament d’aigua potable a l’Avinguda Gironès que afecta diversos carrers de la zona. De moment, la companyia no ha determinat el temps estimat per restablir el servei, segons ha informat l'Ajuntament.
Dissabte, 19 Desembre 2020 06:42

Campanya de recollida de joguines

Publicat per
Un any més la Creu Roja Joventut duu a terme la campanya “Els seus drets en joc” del projecte La Joguina Educativa a tot el territori català amb la finalitat de poder garantir joguines noves, no sexistes, no bèl·liques i cooperatives als infants que es troben en una situació de vulnerabilitat.

A Llagostera, amb el suport de l'Ajuntament i del comerç local, s’han habilitat 5 punts de recollida de joguines noves. Concretament a les llars d’infants del Carrilet i El Niu, a la Llibreria Sureda, a la Llibreria Frigola i a la botiga de joguines Margarita Aubó. Les joguines es poden dur en els establiments comercials del dia 9 al dia 30 de desembre i a les llars d’infants del 9 al 22 de desembre.

Recordeu que les joguines han de ser noves, no sexistes, no bèl·liques i cooperatives.

L’Ajuntament de Llagostera ha obert una nova línia de subvencions dotada en 22.500 euros adreçada a persones titulars de negocis o línies de negoci que hagin estat obligats a tancar arran de la Resolució SLT/2546/2020, del passat 15 d'octubre, on s'adoptaven noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la COVID-19.

El termini de presentació de sol·licituds serà del 18 de desembre de 2020 a l'11 de gener de 2021, ambdós inclosos.

“Aquesta segona línia, tal i com es va fer ja en la primera, s’ha dissenyat de forma conjunta amb representants dels sectors econòmics afectats. Creiem que aquesta forma participativa de treballar és la més adequada per adaptar-nos a les necessitats reals.”, tal i com ha destacat el regidor de Promoció Econòmica, Eduard Diaz.

El procediment de concessió de les subvencions regulades en aquestes bases es tramitarà en règim de concessió directa de caràcter excepcional i s’ha simplificat al màxim la presentació de documentació així com la seva concessió.

En aquest sentit, es puntuaran les sol·licituds i es procedirà a distribuir la partida pressupostària segons la ponderació de la puntuació obtinguda en funció del número de setmanes tancades compromeses entre el dia 15 d'octubre i el 22 de novembre. En les puntuacions es tindrà en consideració també, si el tancament ha estat parcial o total i si el local és de propietat o de lloguer.

Les bases s’han fet arribat a les empreses del municipi susceptibles de poder acollir-se i es poden consultar a www.llagostera.cat

Divendres, 18 Desembre 2020 15:18

Cavalcada estàtica amb Campament Reial al Polivalent

Publicat per
L’Ajuntament de Llagostera ha rebut avui un comunicat de Ses Majestats els Reis d’Orient en relació a la seva visita d’aquest any. Ja fa dies que estan preparant l’arribada, fent comandes, embolicant regals, posant a punt tots els vehicles reials que els permetin fer el repartiment com cada any.

La situació actual aconsella evitar actes que impliquin mobilitat i que puguin congregar multituds, per aquest motiu les autoritats sanitàries recomanen fer “cavalcades estàtiques”. És per això que els Reis Mags han decidit establir el seu Campament Reial a l’Edifici Polivalent durant el dimarts 5 de gener. Els nens i nenes els podran visitar de forma ordenada amb cita prèviaobligatòria, és a dir, serà imprescindible reservar entrada per accedir al recinte. Els horaris de recepció dels Reis Mags seran de 10 a 13 h i de 17 a 20.30 h.

Les reserves es podran fer a partir del dilluns 28 de desembre des de www.llagostera.cat. A l’hora d’efectuar la reserva caldrà marcar la franja horària desitjada. Les franges horàries s’especificaran al formulari d’inscripció.

Com que és necessari un control estricte de l’aforament i un registre d’assistents, un cop una franja horària arribi al màxim permès es tancarà.

Els Reis Mags de l’Orient estan segurs que els nens i nenes de Llagostera faran tot el possible per fer bé les coses i respectar la normativa. Per últim, emplacen a tothom a seguir les informacions que puguin fer variar els seus plans i us donen les gràcies per avançat.

Dimecres, 16 Desembre 2020 14:36

Última matinal de recollida de residus de l'any

Publicat per

El Grup Excursionista Bell-Matí realitzarà el proper dissabte 19 de desembre l'última matinal de l’any de recollida de deixalles a l’entorn de Llagostera. El grup de voluntariat, juntament amb l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, tenen identificats diversos abocaments i tenen previst netejar-los.

La matinal és oberta a tothom qui vulgui afegir-se. El punt de trobada és a la deixalleria municipal a les 10.30h.

Impulsat pel Club BTT Llagostera aquest cap de setmana s’han iniciat els treballs de construcció d'un circuit de trial per a bicicletes.
El Procicat ha aprovat aquest matí modificar algunes mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 a Catalunya.

La primera d’elles té a veure amb la mobilitat de les persones, i és que entre les 6h de divendres fins a les 6h de dilluns, qualsevol persona podrà moure’s dins de la seva comarca, i no només limitant-se al municipi com fins ara. No obstant, es manté la restricció d’entrada i sortida de persones de Catalunya, excepte per a aquells desplaçaments adequadament justificats.

La resolució del Procicat recomana, de nou, que els desplaçaments fora del domicili es limitin en la mesura del possible, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes per les autoritats. En tot cas, a més de les mesures essencials de distanciament, higiene i protecció a través de mascareta, s’aconsella que s’adopti una estratègia de desplaçaments basada en les ‘bombolles de convivència’ o la ‘bombolla ampliada’, que afavoreix una sociabilitat i un suport adaptats al moment epidèmic actual.

Centres comercials oberts al 30% de l’aforament

La segona novetat rellevant de la resolució és l’obertura al públic dels centres comercials i recintes comercials, condicionada a que redueixin al 30% el seu aforament i que es garanteixi una bona ventilació dels espais tancats, mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació. Aquesta limitació de l’aforament s’aplica tant als establiments i locals comercials com a les zones comunes i de pas dels centres comercials i recintes comercials.

En aquest sentit, a més, els centres comercials i recintes comercials hauran d’establir sistemes de control d’aforament i fluxos, als establiments i locals que s’hi troben ubicats i també als accessos, inclosos els aparcaments. També es restringeix l’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantils o àrees de descans. La proposta de reobertura condicionada a la ventilació ha estat impulsada per Protecció Civil de la Generalitat i consensuada amb les autoritats sanitàries.

A la reunió també s'ha acordat demanar a tots els organismes de la Generalitat que recordin als seus sectors de referència la necessitat de reforçar la ventilació com a factor de prevenció.

Ampliació del màxim de persones en activitats culturals i religioses

En tercer lloc, es continua preveient que els locals i els espais en què es desenvolupen activitats culturals d’arts escèniques i musicals -com ara teatres, cinemes i auditoris, amb programació artística estable, tant en recintes tancats com a l’aire lliure-, i els espais habilitats per a la realització d’espectacles públics, poden obrir limitant l’aforament al 50% i amb un nombre màxim de 500 persones per sessió o actuació. En tot cas, tots els assistents han d’estar asseguts i s’ha de garantir una bona ventilació dels espais tancats mitjançant.

A més, la resolució preveu que, per totes aquestes activitats, si compleixen amb les condicions de ventilació reforçada, que marca la pròpia la resolució, i garanteixin les mesures de control d’aglomeracions, podran acollir fins a un màxim de 1.000 persones per sessió o actuació, totes assegudes, i amb assignació prèvia de seients i registre previ, sempre respectant el límit del 50% de l’aforament màxim autoritzat.

En aquest sentit, els titulars de les activitats hauran de presentar una declaració responsable al departament de Cultura i a l’ajuntament del municipi on s’ubiqui l’espai de l’activitat, informant de les característiques dels sistemes de ventilació i qualitat de l’aire i dels controls d’accessos i mobilitat.

Per últim, pel que fa als actes religiosos i cerimònies civils -casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres-, poden obrir limitant aforament al 30% i amb un nombre màxim de 500 persones. Ara bé també podran obrir respectant el límit de l’aforament al 30% i fins a un màxim de 1.000 persones si es desenvolupen de forma estàtica, a l’aire lliure o bé en espais físics tancats complint les mateixes condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades i garantint mesures de control d’aglomeracions. També en tots aquests casos els titulars d’aquestes activitats hauran de presentar una declaració responsable al departament de Justícia, per ser el competent en matèria d’afers religiosos, i a l’ajuntament del municipi on s’ubiqui l’espai de l’activitat.


Divendres, 11 Desembre 2020 20:07

El PSC demana l’ampliació urgent del CAP de Llagostera

Publicat per
Els socialistes de Comarques Gironines han demanat l’ampliació urgent del CAP de Llagostera per la seva saturació i falta de personal. Sílvia Paneque, presidenta del grup socialista de la Diputació de Girona, Marc Lamuà, diputat del Congrés i Àlex Maqueda, regidor socialista a Llagostera han visitat avui el CAP de Llagostera.

El regidor socialista Àlex Maqueda, ha volgut posar sobre la taula que “l’ampliació temporal amb dos mòduls en barracons és insuficient i no garanteix el millor servei, i, a sobre, està pendent d’un informe d’aprovació per part de l’ACA perquè hi ha la riera al costat i podria ser zona inundable”.

La diputada provincial, Sílvia Paneque, ha explicat que “no es tracta només d’una ampliació física del CAP, sinó també d’una ampliació de recursos humans. Calen més facultatius i introduir el servei de diferents especialitats com ginecologia, retorn de pediatria en la seva totalitat o ampliar la ja existent, però insuficient, de psicologia”. Paneque ha demanat a la Generalitat que tingui en compte que l’ampliació és urgent i que hi destini els màxims recursos a fer-la possible el més aviat millor.

Tant Paneque, com Lamuà i Maqueda han coincidit a dir que “el CAP no pot seguir amb aquesta situació de “desbordament”. La ciutadania de Llagostera mereix que la Generalitat li ofereixi una resposta ràpida i digna, ja que fa temps que Llagostera reclama l’ampliació del CAP”.


FACEBOOK