ELPOLLTV

Div02122022

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Divendres, 08 Juliol 2022 09:56

Convocats els Premis Les Gavarres 2022

Publicat per

Un any més el Consorci de les Gavarres convoca els Premis Les Gavarres amb l’objectiu de donar suport a la investigació i la recerca a les Gavarres i dinamitzar la participació activa de la ciutadania en la conservació i difusió dels valors del massís. Els Premis tenen dues categories: el Joan Xirgo i el Cirera d’Arboç.

El Joan Xirgo, que premia un projecte inèdit que contribueixi al desenvolupament dels valors del massís de les Gavarres en celebra la trenta-dosena edició. Està dotat econòmicament amb 5.000 euros, i el guanyador rebrà, a més, un diploma acreditatiu. El pagament es farà en dues parts: la primera, a l’inici de la recerca i la segona, quan es lliuri el projecte, que des de la concessió del premi es podrà desenvolupar en el termini d’un any. Els candidats hauran de presentar el currículum, una memòria del projecte i un vídeo de presentació de la proposta, que se sotmetrà a votació popular a les xarxes socials. El vídeo que hagi obtingut més suports obtindrà un vot addicional que se sumarà a la valoració del jurat. Al premi Joan Xirgo s’hi poden presentar persones físiques i entitats sense ànim de lucre.

El premi Cirera d’Arboç, que enguany en celebra la vint-i-sisena edició, reconeixerà la trajectòria vital d’una persona o d’un col·lectiu que, per la seva tasca, hagi contribuït a la conservació, la millora o la descoberta dels valors naturals i culturals de les Gavarres. La proposta vencedora rebrà un trofeu i un diploma acreditatiu.

Les sol·licituds per optar als guardons s'han de presentar de manera telemàtica a través de la instància genèrica disponible a l'apartat de serveis e-TRAM del web del Consorci de les Gavarres. Excepcionalment, es podrà presentar de manera presencial a les oficines del Consorci. En ambdós casos, les sol·licituds s’han d’acompanyar amb la documentació que estableixen les bases. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el dia 15 de setembre.

Podeu consultar les bases publicades al BOP des d’aquest enllaç.

Aquesta setmana s’ha presentat el projecte "Pacte de convivència i civisme a l’espai públic" a Llagostera amb l’objectiu de millorar les relacions comunitàries i els efectes que tenen en l’ocupació de l’espai públic i la relació amb els equipaments col·lectius.

Aquesta iniciativa, que compta amb el suport de la Diputació de Girona, va néixer a partir de la preocupació de l’Ajuntament de Llagostera en observar unes certes tendències negatives en la relació de la ciutadania amb els equipaments col·lectius i l’ús de l’espai públic. Tot i la consciència que són tendències relacionades amb les fractures pròpies d’un model social en crisi i dels efectes de la llarga pandèmia de la Covid-19, que són causes originàries que transcendeixen les possibilitats de la política municipal, l’Ajuntament vol posar fil a l’agulla per treballar i avançar en el reforçament del teixit social i comunitari del municipi.

Per poder abordar totes aquestes qüestions, es crearà una taula de Convivència i Civisme per acollir a la diversitat d’agents del municipi, a nivell social, polític i tècnic amb l’objectiu de generar diàleg, debat i coordinar propostes. Es realitzaran entrevistes grupals i una acció corporo-comunitària a l’espai públic on hi puguin assistir tots aquells llagosterencs i llagosterenques que hi vulguin participar. Ben aviat, s’anunciarà l’inici de les entrevistes grupals. Aquest és un procés que serà coliderat per un Grup Motor amb persones diverses de Llagostera.

La dinamització del projecte va a càrrec de la cooperativa sense ànima de lucre, Resilience.Earth SCCL i de Lo Relacional, un col·lectiu catalitzador de pràctiques i relacions que transiten entre l’educació, la creació cultural i l’acció comunitària.


Pau Sánchez, el jove llagosterenc acusat de llançar pedres a la policia la matinada del 19 d'octubre del 2019 durant els disturbis postsentència ha negat haver participat als aldarulls. En Pau ha declarat que aquella nit va sortir a passejar en direcció a la Devesa perquè necessitava airejar-se, i que es va veure envoltat pels disturbis. Davant el tribunal de l'Audiència, ha dit que els antidisturbis el van detenir perquè anava sol i "era un caramel" per als policies. El jove, que va estar 26 dies en presó preventiva, s'enfronta a 6 anys i mig de presó. Durant el judici que ha tingut lloc avui a Girona diversos policies nacionals han assegurat que van veure a Pau Sánchez llançant-los pedres i encapçalant un dels grups que hi havia dins el parc.

Aquest matí, l'alcalde de Llagostera Antoni Navarro, i els regidors de l'equip de Govern, Enric Ramionet i Glòria Malagon, s'han desplaçat fins a les portes del Jutjat per donar-li suport.


Dilluns, 04 Juliol 2022 10:55

Nit Blanca amb la Unió de Botiguers

Publicat per
La Unió de Botiguers de Llagostera ha celebrat aquest cap de setmana la ja tradicional i consolidada Nit Blanca. Amb un sopar amb productes locals i música a càrrec d’Ad Sound la Plaça Catalunya es va vestir de gala per celebrar la festa tot sopant. A la nit blanca no hi va faltar el cremat i el bon ambient.

Tindrà lloc els dies 8 i 22 de juliol amb les actuacions d'Àlex Cassanyes i Seven Sides, i al finalitzar les actuacions es faran jam-sessions obertes a la participació dels músics locals i espontanis que hi vulguin participar. A Llagostera, a la jam-session també hi participarà el col·lectiu de músics llagosterencs Lacus Music.

És la primera vegada que Llagostera i Cassà de la Selva s'uneixen per crear un projecte conjunt amb l'objectiu de promoure els espais de música local en directe. Es tracta d'una nova proposta que neix de la col·laboració entre les àrees de cultura d'ambdós ajuntaments amb la voluntat d'instaurar-se com a un esdeveniment de referència cultural dins del món del gènere musical del Jazz.

El nom del cicle JAZZ C-65 identifica aquesta voluntat de buscar metafòricament la via d'unió i comunicació entre els dos municipis, fa referència a la carretera C-65 que uneix Llagostera i Cassà de la Selva, on precisament els regidors de cultura dels dos municipis, s'han volgut fotografiar per a promocionar-ne la primera edició.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Llagostera, Enric Ramionet, ha explicat que el cicle neix amb una programació modesta pel que fa al nombre de concerts, però de qualitat amb la intenció d'ampliar-la i fer-la créixer i posar en valor la capacitat d'unir esforços en la promoció conjunta del Jazz.

El regidor de Cultura de Cassà de la Selva, destaca la importància que pobles de mida mitjana i allunyats dels grans escenaris del país siguin capaços d'oferir programacions de qualitat partint de la creació de sinergies entre ells amb la voluntat de convertir-se en referents.

El cicle comptarà amb dos concerts a càrrec d'Àlex Cassanyes, a Llagostera el dia 8 de juliol i de Seven Sides previst pel dia 22 de juliol a Cassà de la Selva. Tots dos concerts finalitzaran amb un jam-session oberta amb la participació de músics locals.

A Llagostera Àlex Cassanyes presentarà el seu disc "Composició II" de la discogràfica Underpool Records, amb la participació d'Alba Careta a la trompeta, Joan Codina al trombó, Marcel·lí Bayer al saxo alt i clarinet, Sergi Felipe al saxo tenor i flauta, Jordi Santanach al saxo tenor i clarinet baix, Leo Tejedor a la guitarra, Néstor Giménez al piano, Giuseppe Campisi al contrabaix i Òscar Domènech a la bateria.

A Cassà de la Selva Seven Sides presenta una proposta jazzística particular, una formació a set bandes amb les tres veus de Paula Barranco, Elisenda Julià i Diana Palou acompanyades de Víctor Carrascosa a la trompeta, Diego Hervalejo al piano, Juan Pastor al contrabaix, David Gómez a la bateria amb els arranjaments i les composicions d'Alfons Carrascosa.

Les actuacions tindran lloc a la Piscina La Canyera de Llagostera i a la piscina Municipal de Cassà de la Selva a les 21 h amb servei de bar i sopar. Es pot reservar taula a culturallagostera.cat i www.cassacultura.cat

Dijous, 30 Juny 2022 09:00

20 anys de Piscines Sant Feliu

Publicat per

Amb motiu del 20è aniversari de Piscines Sant Feliu, l’Associació Espanyola de professionals del sector ASOFAP, ha entrevistat al llagosterenc Ivan Sánchez, gerent de l’empresa. Piscines Sant Feliu, amb seu a Llagostera, s’ha consolidat com una de les principals empreses de disseny i construcció de piscines. Ha estat nominada als prestigiosos premis EUSA Awards on es distingeixen a les millors  piscines i spas d’Europa. Molt arrelada al territori patrocina diversos clubs i dona suport a diverses iniciatives esportives.

Podeu llegir l’entrevista aquí.

Llagostera es prepara per a la temporada turística renovant i ampliant la senyalització dels punts d’interès amb informació cultural i històrica a 11 localitzacions del municipi. Així mateix s’han restaurat els elements deteriorats pel pas del temps, com el situat al mirador de la Torre de la Presó, que permet tenir una visió panoràmica del territori. Els nous panells compten amb una fotografia il·lustrativa, un text amb 3 idiomes (català, castellà i anglès), un codi QR per tal d’ampliar la informació i, en alguns casos, poder fer la visita virtualment.

A la part inferior del tòtem hi ha contingut adaptat al públic infantil per potenciar el turisme familiar.

Aquesta iniciativa de Llagostera Activa té com a objectiu fomentar i promocionar el patrimoni cultural del municipi. El regidor responsable de l’Àrea de Promoció Econòmica, Eduard Diaz, ha explicat que “els tòtems conviden tant als turistes que ens vinguin a visitar, com als mateixos llagosterencs i llagosterenques a redescobrir el poble de Llagostera”. Amb aquesta actuació s'ha aprofitat per redactar un manual d'estil que serveixi per uniformar l'estètica de totes les senyalitzacions turístiques que hi ha al municipi.

Divendres, 24 Juny 2022 08:26

Revetlla de Sant Joan moguda a Llagostera

Publicat per
Tres vehicles cremats, dues bústies rebentades i una porta d’un habitatge malmesa. Aquest és el balanç provisonal de la revetlla de Sant Joan a Llagostera. L’incendi dels vehicles va tenir lloc passada la mitjanit a la Pujada del Dipòsit. Tot i que es desconeixen amb certesa les causes, tot apunta que tindria relació amb el llançament de petards. El foc va cremar completament un vehicle estacionat i es va propagar a dos més que es trobaven al seu costat.

Fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar els Bombers i la Policia Local, que n’investiga els fets. Durant la nit també s’han produit danys a dues bústies dels carrers Cantallops i Processó i s’ha malmès una porta d’un habitatge situat al carrer Santa Anna.


Aquest dissabte es va realitzar un control de seguretat ciutadana, drogues i alcoholèmia a l’avinguda Caldes de Malavella i a la carretera c-65 entre Llagostera i Cassà de la Selva. En aquest control, que va durar fins a la matinada de diumenge, hi van participar la Unitat Canina i 3 agents de la Policia Local de Caldes de Malavella, el vehicle d’atestats i 2 agents de la Policia de Cassà de la Selva i 2 vehicles patrulla i 2 agents de la Policia de Llagostera.

Aquest és el primer conrol conjunt d’ençà la formalització del conveni de col·laboració entre les tres policies locals. Es tracta d’un acord pioner a les comarques gironines entre les tres policies locals per fer serveis conjunts i compartir tant material com formació. Els tres cossos sumen una plantilla de 48 efectius i donen servei a uns municipis que, en conjunt, superen els 27.000 habitants.

El conveni, que culmina un camí engegat ara fa tres anys, permet millorar la coordinació i, de retruc, incrementar l'eficàcia dels agents a l'hora d'atendre emergències, combatre delictes i dur a terme controls de trànsit.

Dimecres, 22 Juny 2022 08:15

La pluja deixa 9,2 litres a Llagostera

Publicat per

A les portes de la revetlla de Sant Joan i amb l’estrès hídric que pateixen els nostres boscos la pluja d’aquest vespre ha estat molt ben rebuda. A les dues estacions meteorològiques del nucli urbà (carrer Camprodon i Can Gotarra) s’han registrat 9,2 i 9 litres, respectivament, i 7,6 a l’estació municipal situada a l’Escorxador. Tot i que ha millorat la situació el risc d’incendi segueix sent important i per tant cal seguir extremant les precaucions, sobretot amb el llançament de petards i coets. Cal recordar que està prohibit fer-ho a menys de 500 metres del bosc.