ELPOLLTV

Dij22102020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Els llagosterencs Aniol Vinyoles i l’Àngela Amat prendran el relleu a Llorenç Amat i a l’Abril Domínguez com hereu i pubilla del municipi.

El diumenge 14 de juny es va acabar el termini per presentar candidatures per a l’elecció de la Pubilla i l’Hereu 2020 on només s'hi han presentat l'Aniol i l'Àngela, i per tant no caldrà obrir el procés de votació popular, tal i com ha informat l'Ajuntament. El proper dimarts 23 de juny a les 20.30 h tindrà lloc la presentació oficial. L’acte tindrà lloc a l’aparcament del Passeig Romeu on hi ha prevista l’encesa de la foguera de Sant Joan. Seguidament els Castellers de les Gavarres oferiran un sopar popular al Parc de l'Estació.


Dimarts, 16 Juny 2020 14:53

En marxa la plataforma de comerç local a Llagostera

Publicat per

Llagostera és un dels 4 municipis gironins que formen part de la prova pilot per posar en marxa la nova plataforma de comerç en línia impulsada per la Diputació de Girona.

Aquest market place, on els comerciants i els petits productors poden oferir els seus productes, té com a objectiu incentivar el consum de proximitat.

Llagostera, juntament amb Figueres, Vidreres i Hostalric, han provat amb èxit la plataforma que la Diputació de Girona, mitjançant el Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, ha posat a disposició de tots els municipis de la demarcació que ho sol·licitin.

Es tracta d'una de les accions impulsades per tal de dinamitzar el teixit econòmic local i afrontar els efectes de la COVID-19.

L'objectiu d'aquest market place és incentivar el consum de proximitat i ajudar el petit comerç, el que ha patit d'una manera més directa les mesures de confinament de la població aplicades durant la crisi sanitària.

La plataforma ofereix a comerciants i petits productors dels municipis la possibilitat d'oferir els seus productes a través d’internet. D'aquesta manera, es promou la presència digital d'aquests establiments perquè puguin arribar als consumidors i incrementar la seva visibilitat i les possibilitats de negoci. I els clients poden fer les compres als comerços del municipi des de casa, amb més facilitats tant pel que fa a l'horari de recollida del producte com d'entrega a domicili.

La Diputació de Girona, impulsora i creadora de la plataforma, es fa càrrec del manteniment de la infraestructura informàtica i de comunicacions necessària, així com de la centralització d'una base de dades a través del Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local. A més, dona suport als ajuntaments en la posada en funcionament i utilització de la plataforma. I cada municipi té el control d'altes i baixes dels establiments i els continguts que hi publiquin.

La plataforma no ofereix directament el servei de pagament, però cada comerç pot especificar com a servei propi el pagament telemàtic.

Podeu accedir a la plataforma des d’aquí.


Al passat mes de gener, Llagostera Solidària va iniciar una campanya per recaptar fons per a la compra d’una cadira pujaescales per a la Iman, una noia amb una greu discapacitat que li impedeix caminar. Ella, amb la seva família, viu en una casa petita de Llagostera que no té cap habitació a la planta baixa. Això provoca que, per anar a la seva habitació ubicada en el primer pis, el seu pare, d’edat avançada, l’ha de carregar a l’esquena.

Un cop es va començar amb la difusió de la campanya, una família del municipi va oferir a Llagostera Solidària una cadira de segona mà que havia quedat en desús. Serà instal·lada per un grup de voluntaris al llarg d’aquest mes de juny al domicili de la Iman.

Quant a la recaptació econòmica, Llagostera Solidària havia rebut un total de 596,50 € per a la compra de la cadira. Aquesta setmana, els membres de Llagostera Solidària han fet assemblea i han decidit donar aquesta quantitat al fons d'ajudes socials per als afectats per la COVID-19.


L’Uni Girona ha confirmat avui que el grup llagosterenc FOK ha guanyat el concurs per escollir el seu l’himne.

Després de dos mesos de concurs, deu propostes i més de 30 músics participants, l’afició de l’Uni Girona va escollir tres finalistes.

L’elecció final s’ha dut a terme mitjançant un jurat, format per treballadores i junta directiva, que han decidit finalment que el nou himne del club sigui la proposta presentada per Fok.

El llagosterenc Marc Ortín, integrant del grup FOK, s’ha mostrat molt content i espera que "l’himne pugui sonar ben aviat a tot arreu”.

Des de l’Uni Girona, Oriol Bernà, cap de comunicació del club, ha comentat que “aquesta proposta ens representa molt bé a través de la veu femenina del grup i dels seus valors; és el que principalment demanàvem. També volem agrair a tots els músics que han fet possibles les altres 9 propostes pel seu temps, dedicació i talent dedicat cap al nostre club”.

La intenció del Club gironí és poder presentar el nou himne en directe durant el primer partit oficial de la temporada 2020-2021 a Fontajau.


L’Ajuntament de Llagostera ha obert avui dilluns 15 de juny el termini de presentació per sol·licitar les subvencions de suport als negocis afectats per la pandèmia. Es tracta d’una línia d’ajuts endegats des de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament que es destinaran als establiments i negocis que s’havien vist obligats a tancar o que havien tancat voluntàriament per raons de salubritat o de descens de l’activitat. En total, el consistori hi ha dedicat una partida pressupostària de 50 mil euros.

La línia de subvencions, sorgida de les reunions del Consell de Promoció Econòmica per a la reactivació econòmica del municipi, es divideix en tres blocs segons la classe o el destinatari. El primer i segon bloc van adreçats a establiments i negocis, sobre ajudes durant el tancament o ajudes a l’inici de l’activitat econòmica i adequació a la nova normalitat, respectivament. El tercer bloc són subvencions destinades a les persones propietàries de locals comercials o industrials.

Els negocis poden sol·licitar l’ajuda per una línia específica o per totes les dels blocs 1 i 2, mentre que els propietaris de locals o naus industrials, pel bloc 3. La quantitat màxima a percebre per sol·licitud serà de 1.000 € o, en el cas del bloc 3, el topall serà l'import de l'últim rebut de l'IBI.

Les sol·licituds es poden demanar mitjançat instància genèrica, adjuntant la documentació i memòria requerides, fins el 9 de juliol. Podeu consultar les bases específiques en el següent enllaç.

El regidor de Promoció Econòmica, Eduard Diaz, ho explica en aquest vídeo.


La llagosterenca Vanessa Blasco ha guanyat el premi del Concurs d’engalanament de balcons organitzat per Llagostera en flor, dins la programació de la Festa Major 2.0. El jurat ho ha tingut complicat i ha decidit també donar un accèssit als balcons de Carme Hospital i de la la llar de la Fundació Ramon Noguera. L’alcalde, Antoni Navarro, el regidor de Festes, Eduard Díaz i les responsables de Llagostera en Flor han lliurat els premis i felicitat a tots els participants.
Diumenge, 14 Juny 2020 11:23

Èxit de la donació de sang a Llagostera

Publicat per
98 donacions de sang, 10 de plasma, 9 oferiments i 10 donants que ho feien per primera vegada. Aquest és el resultat de la donació de sang realitzada ahir a Llagostera. La donació de sang va tenir lloc al local polivalent per poder garantir les mesures de seguretat en el marc de les limitacions provades per la COVID-19.

L'escola Lacustària ha celebrat aquest curs 19-20 el 50è aniversari de l'acabament de la seva edificació i el fet que per primera vegada en la història de l'ensenyament a Llagostera, nens i nenes compartirien un edifici que havia iniciat la seva construcció l'any 1936.

Enguany, s'ha volgut commemorar aquest fet amb diferents activitats que s'han pogut fer a l'escola i també amb l'exposició que es va organitzar des de l'Arxiu Municipal amb el títol "Aprendre de lletra. L'ensenyament públic a Llagostera (1798-2019)".

Una comissió mixta, formada per famílies i mestres, va coordinar l'elaboració d'un documental que s'havia de projectar al Teatre del Casino Llagosterenc durant el mes de març passat. A causa de la situació de confinament que ens ha tocat viure, es va haver de posposar l'estrena. Aquesta es farà tan bon punt les circumstàncies ho permetin i esperem que pugui comptar amb la participació de moltes persones del poble que han sigut protagonistes de la història de l'escola pública a Llagostera.

Aquí en teniu un avançament: "50è aniversari de l'Escola Lacustària. El documental".


L’Ajuntament de Llagostera destina 45.000 euros a subvencionar els casals d’estiu, les activitats esportives, culturals o educatives extraescolars i per a l’adquisició de material escolar i sortides dins l’àmbit del centre educatiu. Les sol·licituds es poden fer telemàticament o presencialment al Servei d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, o bé al correu de Serveis Socials Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. , del 10 al 18 de juny.

La regidora de Drets Socials Anna Viñas ha explicat que "amb aquesta línia de subvencions des de l’Ajuntament no volem que cap família quedi exclosa de poder participar en qualsevol Casal aquest estiu, sigui organitzat des del consistori o bé des de qualsevol altra entitat que ofereixi activitats de lleure".

La convocatòria de subvencions aprovada per l’Ajuntament contempla tres línies d’actuació, destinant 15.000 euros a cada una d’elles.

La primera va destinada a cobrir part del cost dels Casals d’estiu i activitats esportives i de lleure organitzats per l’Ajuntament o per les entitats del municipi durant els mesos de vacances escolars d’estiu.

La segona per a activitats esportives, culturals o educatives, fora del marc i l’horari escolar, organitzades per l’Ajuntament o entitats del municipi, durant el curs escolar.

I la tercera per a l’adquisició de material escolar i sortides dins l’àmbit del centre educatiu d’alumnes empadronats a Llagostera i matriculats a les escoles públiques del municipi i a l’Institut.

Des del web de l'Ajuntament podeu consultar les bases i tota la documentació necessària.

Dilluns, 08 Juny 2020 12:18

El jardí del Sr. Josep Vilallonga

Publicat per

Aquesta primavera, els patis i jardins estan amb les seves flors i plantes magnífics, potser el confinament ens ha permès tenir més temps i cura d'elles.

Avui, un patí per mi especial, em recorda al Senyor Josep Vilallonga, va ser una de les persones que sempre va col·laborar amb l'Exposició de Flors i Plantes de la Festa Major. Li encantava ensenyar-lo i compartir les seves flors, li dedicava el seu temps i el gaudia amb molta alegria. Gràcies, Borja per conservar-lo.

Les roses, de Rainer Maria Rilke

Et veig, rosa, llibre entreobert,
que conté tantes pàgines
de felicitat detallada
que no es llegiran mai.Llibre-mag,

que s’obre al vent i que pot ser llegit 
a ulls clucs..., 
d’on les papallones en surten confoses 
per haver tingut les mateixes idees.

Traducció de Mariàngela Vilallonga

FACEBOOK