ELPOLLTV

Dil21102019

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

L'entrega de premis del 50è Concurs Infantil de Dibuix del G.E. Bell Matí serà a les 11:30 h al local social, i no a les 12:30h com s’indica en el programa oficial de la Festa Major. Seguidament, a les 12 hi ha previst un espectacle infantil al parc de l’Estació.
Dissabte, 08 Juny 2019 21:30

23ª Trobada de Gegants de Llagostera

Publicat per

Aquest dissabte a la tarda s’ha celebrat un any més la Trobada de Gegants de Llagostera que enguany ha arribat a la vint-i-tresena edició. Els gegants de Cassà de la Selva, Calonge, Sant Andreu del Palomar, Sant Hilari Sacalm, Santa Cristina d’Aro, en Pere Mata de Reus i els de Llagostera han fet una cercavila pels carrers del poble. Un cop acabada la ruta han fet els respectius balls a la Plaça Catalunya i han acabat amb un ball conjunt de tots els gegants, gegantes i capgrossos.

A continuació, a la zona del Carrer Jaume I de la Plaça Catalunya s’ha pogut gaudir de l’exhibició castellera a càrrec dels Castellers de les Gavarres i la colla convidada els Esperxats de l’Estany.

La primera nit de concerts de la Festa Major ha estat tot un èxit. A les 12 de la nit pujaven a l’escenari Germà Negre, un grup vingut de Banyoles que va fer saltar i ballar a tothom. Després d’ells apareixien Orquesta Maribel, amb les seves version d’ara i sempre que fan cantar i ballar a tot el públic, independentment de l’edat.

Els últims de la nit varen ser Somboits, un grup empordanès que va presentar els seus temes als valents que es varen quedar fins a tancar el polivalent.

Dissabte, 08 Juny 2019 16:14

Multitudinari Correvarans

Publicat per
El Correvarans de la Festa Major ha sigut tot un èxit, el més multitudinari de tots, on s'han venut 600 mocadors. L’edició d’aquest any va començar amb l'actuació de DJ Xirgu, que va ambientar la plaça del Castell. Passats alguns minuts de les 20:30 i després de la proclamació unilateral de la Republica Varanera va començar el pregó, a càrrec del vident Sandro Rey, qui va fer us dels seus poders endevinatoris per augurà un meravellós futur a la República.

Un dels moments més memorables de la tarda va ser quan es va demanar al públic si algú volia fer una consulta al vident. Va pujar una noia i en lloc d’això va demanar matrimoni a la seva parella.

Per celebrar-ho tot plegat en Sandro va cantar un dels seus mega hits. Un cop acabat tot, va sortir la xaranga i va conduir a les més de 800 persones cap als bars. El correvarans va acabar a la plaça del Modoni.

L’organització ja comença a rumiar com es celebrarà el correvarans de l’any vinent, coincidint amb el 5é aniversari.

Dissabte, 08 Juny 2019 09:05

Pregó de la Festa Major amb els Amics del Teatre

Publicat per
Els Amics del Teatre de Llagostera han estat els encarregats de fer la lectura del Pregó de la Festa Major. Tots ells s’han dirigit a la població amb un divertit pregó carregat d’ironia política aprofitant la recent celebració d’eleccions municipals, on cap partit polític ha aconseguit la majoria absoluta per poder governar en solitari. Una delegació de Cercle Català de Marsella, on els Amics del Teatre hi han actuat diverses vegades, s’han desplaçat fins a Llagostera per seguir el pregó.
La llagosterenca Assumpció Brugulat ha rebut el Premi Llagostera en Flor 2019. Amb aquest guardó, l'entitat Llagostera en Flor, vol reconèixer i agrair la participació l’Assumpció en totes les edicions del Concurs-Exposició de Flors, Plantes i Aparadors.

L’acte ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament on hi han assistit amics i familiars, així com l’alcalde, Fermí Santamaria i el regidor de Cultura, Josep Aliu.

Amb el lliurament del premi, ha quedat inaugurada la 29ena edició del Concurs-Exposició de Flors, Plantes i Aparadors de la Festa Major de Llagostera, que es podrà visitar fins dimarts a diversos indrets del nucli antic.

Abril Domínguez i Llorenç Amat han agafat el relleu de les pubilles Alba i Clara Rusiñol i dels hereus Albert i Marc Turon. Tots ells, acompanyats per l’alcalde i el regidor de Cultura, han desitjat una molt bona Festa Major a tothom.

Junts per Llagostera ha proposat a la CUP - Alternativa per Llagostera compartir l’alcaldia pel proper mandat. Així ho ha fet saber a la població mitjançant la publicació d’una carta oberta al poble de Llagostera.

La formació que va concórrer a les eleccions municipals del passat 26 de maig, encapçalada per Pilar Aliu, va aconseguir 5 regidors amb 1.134 vots, 6 vots més que ERC, la segona força més votada.

La manca d’una majoria absoluta per part de cap partit, fa necessari, segons Junts per Llagostera “bastir ponts i teixir aliances que permetin la governabilitat de l’ajuntament i fer realitat els projectes que Llagostera necessita”. En aquest sentit la missiva de Junts per Llagostera assegura que “la voluntat és que el govern de Llagostera reflecteixi la pluralitat que demana el resultat d’aquestes eleccions, compartint responsabilitats de govern, sumant enlloc de restar i assentant les bases perquè hi hagi un clima de diàleg que permeti assolir els màxims consensos, respectant les posicions i programes de cadascú i ressaltant els punts en comú”.

Segons Junts per Llagostera “El poble de Llagostera no guanyarà res si l’ajuntament entra en una dinàmica de fronts oposats. Cal ser generosos i oberts de mires. Pensar menys en els partits i més en les persones. Quan les persones es miren als ulls i intenten que els seus models de poble sumin poden arribar a acords, sempre que la seva prioritat sigui la gent de Llagostera i no altres objectius”.

Podeu llegir el contingut de la carta des d’aquí.


Divendres, 07 Juny 2019 12:01

Carta oberta de Junts per Llagostera

Publicat per

El dia 26 de maig es varen celebrar les eleccions municipals i Junts per Llagostera va ser la candidatura mes votada. Gràcies al suport de les 1.134 persones que ens varen votar, Junts per Llagostera ha obtingut 5 regidors i serà el grup majoritari al Ple de L’Ajuntament. Volem donar les gràcies a totes les personesque varen participar en aquestes eleccions i d’una manera molt especial a les que ens varen donar suport

Amb el resultat de les eleccions, el nostre lema electoral agafa mes rellevància que mai: Junts fem Llagostera. La manca d’una majoria absoluta per part de cap partit, fa necessari bastir ponts i teixir aliances que permetin la governabilitat de l’ajuntament i fer realitat els projectes que Llagostera necessita.

Vistos els programes electorals de les forces polítiques que han obtingut representació, no hi ha cap obstacle per dialogar ni buscar l’entesa amb ningú  i per aquest motiu hem parlat amb tots els partits, per escoltar quina visió tenen, saber quins son els seus objectius per al mandat 2019-2023 i plantejar-los una proposta per treballar conjuntament.

La nostra voluntat és que el govern de Llagostera reflecteixi la pluralitat que demana el resultat d’aquestes eleccions. Compartint responsabilitats de govern, sumant enlloc de restar i assentant les bases perquè hi hagi un clima de diàleg que permeti assolir els màxims consensos, respectant les posicions i programes de cadascú i ressaltant els punts en comú.

Hem traslladat aquestes idees als diferents partits i volem compartir amb vosaltres les seves respostes: 

  • El grup d’ERC ens va manifestar que la seva prioritat és obtenir l’alcaldia amb un pacte amb la CUP 
  • El grup de la CUP es va mostrar obert al diàleg i estan a l’espera del resultat de les assemblees obertes que estan fent.
  • El grup del PSC va manifestar la seva voluntat de treballar per el poble, malgrat que no són aritmèticament decisius a l’hora de decidir el govern. 

El poble de Llagostera no guanyarà res si l’ajuntament entra en una dinàmica de fronts oposats. Ja ho hem viscut en altres moments i els resultats no han estat positius per al poble. Cal ser generosos i oberts de miresPensar menys en els partits i més en les personesQuan les persones es miren als ulls i intenten que els seus models de poble sumin poden arribar a acords, sempre que la seva prioritat sigui la gent de Llagostera i no altres objectius.

Per tots aquests motius, hem ofert a la CUP compartir l’alcaldia i el govern de l’ajuntament de Llagostera, ates que han mostrat la seva disposició a treballar de forma oberta, amb diàleg i sense imposar condicions personals ni de partit. Malgrat la diferència de vots obtinguts en les eleccions, entenem que la gent de Llagostera demana generositat i compartir les responsabilitats de govern entre forces polítiques diferents obliga a trobar consensos i és la millor manera de donar respostes a aquesta demanda. 

La nostra proposta és que l’Enric Ramionet i la Pilar Aliu comparteixin l’alcaldia de Llagostera en el mandat 2019-2023. Així ho hem fet arribar als representants de la CUP i estem a l’espera de la seva resposta. 

Ens comprometem a continuar informant del resultats de les converses, amb la màxima transparència, perquè junts fem Llagostera

Junts per Llagostera 


Els veïns del carrer Olivareta s’han endut el primer premi del concurs d’engalanament de carrers de la Festa Major de Llagostera. El segon premi ha sigut pels veïns del Passeig Pompeu Fabra. L’alcalde en funcions, Fermí Santamaria, acompanyat del regidor de Cultura Josep Aliu i de l’hereu i la pubilla han donat els premis aquest vespre al local polivalent.

La Festa Major de Llagostera començarà oficialment avui a les 18 h amb la inauguració de la 29ens Exposició de flors, plantes i aparadors i el repic de campanes i cercavila amb els Gegants de Llagostera i la Cuca Feliua que començarà a les 18:30 des de la Plaça del Castell. A les 19:30 hi ha prevista la lectura del pregó a càrrec dels Amics del Teatre de Llagostera a la plaça Catalunya i la presentació de l’Hereu i la Pubilla 2019. Els actes seguiran a les 20 h amb els correvarans des de la Plaça del Castell on es declararà la República Varanera. La primera nit de Festa Major la tancarà els concerts de Germà Negre, l’Orquestra Maribel i Somboits a l’edifici Polivalent, amb aentrada gratuïta.

FACEBOOK

Estació Meteorològica