ELPOLLTV

Diu14042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dilluns, 16 Octubre 2023 12:12

Més de 300 persones corren per les mames a Llagostera

Publicat per

La cursa solidària 'Corre per les mames', organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama, ha mobilitzat aquest diumenge 311 persones a Llagostera que han volgut solidaritzar-se amb les persones afectades per aquest tipus de càncer.

La iniciativa, que s'ha celebrat simultàniament a divuit municipis de les comarques gironines ha aplegat un total de 5.000 participants.

Aquesta és una iniciativa que néixer el 2020 en plena pandèmia amb "l'objectiu de donar visibilitat a la lluita contra el càncer de mama i obtenir fons pels serveis d'ajuda a les afectades que ofereix l'Oncolliga a través del programa 'Guapes i valentes'".

Àngel Martí amb 1.550 punts, seguit de Santi del Monte amb 1400 punts, són els guanyadors del Campionat Local de Caça Menor amb gos disputar aquest cap de setmana a Llagostera. Ambdós participaran al Campionat Provincial a Cassà de la Selva el proper dia 21 d'Octubre, com a representant i jutge respectivament.
Llagostera ha celebrat aquest dijous la XXI edició de la Fira del Bolet. La bonança meteorològica amb temperatures inusuals per l'època han omplert de visitants els carrers i places del municipi durant tot el dia al voltant d'un Mercat del Bolet ambientat a principis del segle passat amb parades, demostracions d'oficis, la recreació d'un bosc, tallers, exposicions i gastronomia relacionada amb el món del bolet.

La Fira del Bolet de Llagostera està organitzada per l'Àrea de Llagostera Activa de l'Ajuntament, amb la col·laboració de bona part de les entitats del municipi, la Unió de Botiguers i l'Associació de Restaurants del municipi.

L'esdeveniment es recolza en la gran tradició boletaire arrelada durant segles en aquestes contrades entre els massissos de les Gavarres i l'Ardenya.

La Fira va néixer a Llagostera l'any 2003 amb la vocació d'instaurar-se com a fira anual per projectar el municipi i la comarca del Gironès cap a l'exterior amb el suport de la Diputació de Girona i dels Consell Comarcal del Gironès.

Premi Ou de Reig 2023

La Llibreria Sureda s'ha endut el premi Ou de Reig 2023. El vot popular n'ha valorat la seva funció, agilitat i predisposició en tot moment al poble i a totes les entitats. També per tots els anys d'història de la llibreria, la qual molts encara la coneixen com a Can Llirinós. Can Sureda és sinònim d'implicació en el comerç i el teixit econòmic local, per oferir productes de proximitat i tenir de tot.

Concurs d'aparadors, de caçar bolets i cistell de plata

Pel que fa al concurs d'aparadors, el premi ha estat per a Comercial Casals i el Cistell de Plata de la Unió de Botiguers de Llagostera per la Gestrònica.

Els guanyadors del concurs de buscar bolets han estat Arlet Riera, per al bolet més estrany (Pycnoporellus Fulgens); Emili Moncusí per haver recollit el cistell més variat amb més de 40 espècies; i Joan Bayé per haver caçat el bolet més gros (Fuscoporia Torulosa).

L'alcalde, Narcís Llinàs i el regidor de Cultura, Adrià Guinó, han lliurat els premis després del Showcooking a càrrec dels avis i les àvies de Llagostera.

Campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet

Fins al 29 d'octubre, l'Associació de Restaurants de Llagostera participa en la campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet on un total de 7 restaurants ofereixen menús amb el Bolet com a principal ingredient. Els restaurants que hi participen són: Els Tinars, Ca la Maria, Mas Roure, Can Cassoles, El Carril 9, Ca l'Artau i Cal Degollat. Els preus dels menús oscil·len entre els 29,50 i els 75 euros.

Dimecres, 11 Octubre 2023 22:12

Guanyadors del concurs de caçar bolets

Publicat per
Els guanyadors del concurs de buscar bolets que s’ha celebrat aquest matí han estat Arlet Riera per al bolet més estrany, Emili Moncosí per haver recollit el cistell més variat i Joan Bayé per haver trobat el bolet més gros.
Dimecres, 11 Octubre 2023 22:17

La Llibreria Sureda guanya el premi Ou de Reig 2023

Publicat per
La Llibreria Sureda s’ha endut el premi Ou de Reig 2023 per la seva funció, agilitat i predisposició en tot moment al poble i a totes les entitats. També per tots els anys d’història de la llibreria, la qual molts encara la coneixen com a Can Llirinós. Can Sureda és sinònim d’implicació en el comerç i el teixit econòmic local, per oferir productes de proximitat i tenir de tot.

Oriol Cortés ha recollit el premi de la mà de l'alcalde, Narcís Llinàs i del regidor de Cultura, Adrià Guinó.

Pel que fa al concurs d’aparadors, el premi ha estat per a Comercial Casals i el Cistell de Plata, de la Unió de Botiguers de Llagostera, per a la Gestrònica.

També hem conegut els guanyadors del concurs de buscar bolets que s’ha celebrat aquest matí han estat Arlet Riera, per al bolet més estrany (Pycnoporellus Fulgens); Emili Montcosí per haver recollit el cistell més variat amb més de 40 espècies; i Joan Bayé per haver caçat el bolet més gros (Fuscoporia Torulosa).

L’alcalde, Narcís Llinàs i el regidor de Cultura, Adrià Guinó, han lliurat els premis aquest dimecres al vespre al Teatre Casino Llagosterenc després del Showcooking a càrrec dels avis i les àvies de Llagostera.

Dimecres, 11 Octubre 2023 14:43

Festa dels 75 anys

Publicat per
Tres quarts de segle no es fan cada dia i, per tant, és un bon moment de celebració. Tots els llagosterencs nascuts al 1948 estan convocats a la festa dels 75 anys. La trobada tindrà lloc el dia 10 de novembre amb un dinar restaurant Bahia de Tossa de Mar.

El tribunal haurà de dictar una nova resolució, que retarda l'ingrés a presó per complir la pena actual d'11 anys

El Tribunal Suprem ha estimat un incident de nul·litat interposat per la defensa del monitor de Llagostera (Gironès) condemnat a 11 anys i 1 dia de presó per abusar sexualment d'una menor de 15 anys i anul·la la part de la sentència que, a l'hora de valorar el recurs, rebutjava aplicar-li la llei del 'només sí és sí'. Ara, el Suprem ha donat trasllat a la fiscalia i les parts i haurà de dictar una nova resolució valorant la petició del monitor, que sol·licita que li rebaixin la pena. Això ha provocat que la sentència dictada encara no sigui ferma i retarda l'ingrés a presó del processat. L'Audiència de Girona el va condemnar com a autor d'un delicte continuat d'abús sexual a menor de 16 anys.

L'acusat, que en el moment dels fets tenia 28 anys, treballava com a animador sociocultural al centre Espai Jove de Llagostera. Allà era monitor de la víctima, una adolescent de 15 anys a qui la DGAIA havia declarat en situació de desemparament, i que en el moment dels fets, vivia acollida per la seva germana.

Segons va recollir la sentència de la secció tercera de l'Audiència de Girona, emesa el juny del 2020, el jove va aprofitar la influència que exercia sobre la menor perquè era el seu monitor i sabia "els sentiments que li despertava". Tot i ser conscient que l'adolescent era menor de 16 anys, va mantenir-hi "una relació de manera reiterada amb contactes de caràcter sexual" entre el novembre del 2018 i el gener del 2019.

En un principi, concretava la sentència, aquests contactes es van limitar a petons i tocaments. Però a mesura que anaven passant els dies "es van anar intensificant" arran de "la insistència" del processat fins acabar desembocant en relacions sexuals completes. El monitor aprofitava que acompanyava la menor en cotxe per desviar-se cap a una zona boscosa -on ell i la menor tenien contactes "de mutu acord"- o bé la feia pujar fins a casa seva.

A principis de gener del 2019, després que la seva germana la busqués insistentment i no aconseguís contactar amb ella, la menor va confessar-li que havia tingut relacions amb el monitor. A partir d'aquí, la família va denunciar el jove per haver abusat sexualment de l'adolescent.

L'Audiència de Girona va condemnar el monitor a 11 anys i un dia de presó per un delicte continuat d'abús sexual a menor de 16 anys. A l'hora d'imposar la pena, la sentència va estimar-li una atenuant de reparació del dany (perquè havia consignat 3.000 euros per afrontar la indemnització).

La sentència ja no és ferma

La defensa va recórrer la resolució i, després de la confirmació del TSJC, el Tribunal Suprem també va avalar la sentència de l'Audiència, que així ja era ferma.

L'advocat del monitor, però, va interposar un incident de nul·litat perquè la sala segona del Suprem no va aplicar al processat la llei del 'només sí és sí', que podria suposar una rebaixa de la condemna, considerant que no quedava "prou clar" que la nova legislació li fos favorable perquè sí que li podia escurçar la pena de presó però augmentar la inhabilitació per treballar amb menors, que era precisament la seva feina.

El Suprem ha estimat les al·legacions de la defensa i ha anul·lat parcialment la darrera sentència, en aquell apartat que fa referència a la llei del 'sí és sí'. Ara, el tribunal ha donat trasllat a la fiscalia i les parts perquè es pronunciïn abans de dictar una nova sentència, que resoldrà si li rebaixa la condemna 6 mesos (amb una pena final de 10 anys i mig) o si manté el criteri anterior.

Això, a la pràctica, ha fet que la sentència dictada per l'Audiència de Girona encara no sigui ferma i ha retardat l'ingrés a presó del condemnat.


Diumenge, 08 Octubre 2023 13:29

"Vides arxivades. La memòria dels llagosterencs"

Publicat per
La sala d’exposicions Can Roure de Llagostera ha quedat petita aquest diumenge per visitar l’exposició "Vides arxivades. La memòria dels llagosterencs". En el seus darrers dies d’obertura l’àrea de cultura de l’Ajuntament n’ha organitzat una visita guiada per recórrer i entendre el rastre documental que cada persona deixa al llarg de la seva vida, des del seu naixement fins a la seva mort. L’exposició ha estat possible gràcies a la documentació que custodia l'Arxiu Municipal que és ple de documents de diferents procedències, fons patrimonials, personals, d'empreses, d'associacions i entitats al darrera dels quals hi trobem protagonistes i una història per explicar.

La majoria dels documents exposats són fruit de donacions, veïns que varen decidir dipositar a l'Arxiu Municipal els documents que havien guardat durant anys per assegurar-ne la custodia i conservació. L'exposició també vol ser un agraïment a tothom qui ha fet aquest gest de generositat cap a la col·lectivitat.

L’exposició es va inaugurar el passat 9 de setembre i es podrà visitar fins al 14 d’octubre.

Llagostera ha celebrat aquest dissabte la tercera edició de l’activitat “Bolets en família”, dins la programació de la XXI Fira del Bolet, prevista pel pròxim 12 d’octubre. Una quarantena de persones s’han desplaçat fins la capella de Sant Llorenç guiats pel Grup Excursionista Bell-Mati. El col·lectiu de Segadors i Segadores s’ha ocupat de l’esmorzar boletaire, l’Associació Micològica Joaquim Codina de la xerrada divulgativa amb consells sobre el món dels bolets i l’Esplai Papu-Tisores ha dinamitzat una gimcana pels més menuts.

La programació seguirà dimecres amb el concurs de caçar bolets, la demostració de cuina a càrrec dels avis i àvies de Llagostera i el lliurament dels premis Ou de Reig i d’aparadors. Dijous, 12 d’octubre el nucli antic del municipi s'omplirà d'activitats al voltant d'un Mercat del Bolet ambientat a principis del segle passat amb parades, demostracions d'oficis, la recreació d'un bosc, tallers exposicions i gastronomia relacionada amb el món del bolet.

Podeu consultar la programació a llagostera.cat

A partir d’avui fins al 29 d’octubre, diversos restaurants de l’Associació de Restaurants de Llagostera participen en la campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet amb motiu de la Fira del Bolet.

Durant un mes, set restaurants elaboraran menús on el bolet en serà l’ingredient principal. Els preus dels menús oscil·laran entre els 29 i 75 euros.

Els restaurants participants són el Mas Roure, Cal Degollat, Can Cassoles, Ca La Maria, El Carril 9, Ca l’Artau i Els Tinars.

Consulteu aquí els menús.