ELPOLLTV

Dis23032019

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

La Diputació de Girona, en col·laboració amb la Universitat de Girona (UdG), impulsa un pla pilot per redefinir el model de comerç de proximitat als municipis petits i mitjans per mitjà de les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). L'objectiu és estudiar i implementar millores logístiques i tecnològiques que facin més competitiu el comerç, en un entorn cada cop més digitalitzat. La iniciativa parteix de l'experiència i les accions de promoció comercial realitzades pels ajuntaments de Llagostera, Hostalric i Vidreres. La revolució digital forma part de la vida quotidiana de la ciutadania, també en l'àmbit del comerç. L'anomenada quarta revolució industrial està canviant la manera de consumir, de vendre i d'oferir serveis. I, de retruc, aquesta situació afecta el comerç tradicional i de proximitat, especialment l'ubicat en municipis petits i mitjans.

Atenent aquest escenari, l'Àrea de Promoció Econòmica de la Diputació lidera un projecte que ajudarà a repensar el model de comerç tradicional. I ho fa sobre la base que forma part de la trama urbana, que és un eix vertebrador i que genera riquesa als municipis de les comarques gironines. Per aconseguir aquest canvi de paradigma, es plantejarà una fórmula que ajudi a posar en valor els establiments locals a partir dels atributs de qualitat i de confiança que ofereixen els comerços de proximitat i els avantatges de la digitalització.

Es tracta d'un projecte innovador que implica un canvi en la manera de comprar i de distribuir. Millora la velocitat amb què els clients reben o recanvien el producte i aporta un valor afegit al servei que ofereixen les plataformes de venda per internet ja establertes, gràcies a la grandària mitjana i petita dels municipis gironins. I és que les millores en la logística escurcen els temps de compra, eviten desplaçaments amb automòbil, redueixen la incidència del trànsit, milloren els problemes d'aparcament i, per tant, també repercuteixen en la petjada ecològica.

L'objectiu d'aquest treball conjunt amb la UdG és estudiar i millorar el model de comerç de proximitat tradicional, amb avenços logístics i tecnològics que afavoreixin la competitivitat. Tot plegat, en un entorn en què l'ús de les noves tecnologies acabarà sent una barrera per als que no s'hi hagin adaptat i, alhora, ajudarà a posar en valor el comerç de proximitat gràcies als seus atributs de qualitat, confiança i arrelament. D'aquesta manera, es fomentarà el creixement econòmic i la millora de la trama urbana, pel fet que s'evitarà el tancament de comerços i locals. A partir dels resultat d'aquest pla pilot, l'Àrea de Promoció Econòmica de la Diputació transferirà el coneixement a la resta de municipis petits i mitjans per tal que puguin introduir millores al seu teixit comercial.

Dimecres, 06 Març 2019 07:06

Nova sessió del Ple juvenil

Publicat per
Les retribucions dels regidors i de l’alcalde, el grau d’execució del pla de govern, el control de la feina dels treballadors de l’ajuntament, la seguretat durant la Festa Major, el WIFI, els descomptes en el transport, les actuacions socials en matèria d’immigració i habitatge i les bonificacions de les taxes i impostos municipals han estat alguns dels temes tractats pels alumnes d’ESO de l’Institut de Llagostera, que han participat a una nova sessió del Ple Juvenil.
Som motor de canvi. Arrenquem amb força. Amb aquest eslògan la Cup - Alternativa per Llagostera, presentarà el proper dijous 7 de març la seva llista que concorrerà a les properes eleccions municipals, previstes pel mes de maig. L’acte tindrà lloc a les 20:30 h al local social de la Caixa.

Durant els darrers dies s’ha especulat molt sobre el cap de llista de la formació, que podria encapçalar el periodista i activista Enric Ramionet.

Dilluns, 04 Març 2019 08:47

Glòria Ortiz, nova presidenta del Casal Parroquial

Publicat per
És la primera vegada que una dona es fa càrrec de l’entitat com a presidenta.

Glòria Ortiz és des del passat mes de febrer la nova presidenta del Casal Parroquial Llagosterenc.

Entre un dels objectius destacats de la nova junta del Casal hi ha la reació d’un grup de teatre. “Després de la bona acollida del retorn dels Pastorets ens hem animat per intentar consolidar un grup estable amb la voluntat de portar a l’escenari alguna obra”, tal i com a destacat, la nova presidenta Glòria Ortiz.

Un 39,10% dels habitatges de Llagostera, on es realitza el servei amb recollida d’escombraries porta a porta rebran una bonificació en el rebut de les escombraries pagat l’any 2018, gràcies a la correcta participació en aquest sistema de recollida de residus.

Coincidint amb la renovació del servei de recollida d’escombraries, l’Ajuntament de Llagostera va introduir uns canvis i millores per estimular el correcte ús del servei entre els veïns amb la voluntat d’incrementar els índex de recollida selectiva i premiar a les persones que hi contribueixin.

A aquest nou sistema de bonificacions, s’hi sumen d’altres bonificacions existents per a persones jubilades, per a les persones que realitzen compostatge casolà o per l’ús de la deixalleria, que varien en funció de la tipologia d’habitatge i poden arribar a un màxim del 40%. Així doncs, un total de 1.487 habitatges del municipi rebran la bonificació corresponent en el rebut de la taxa d’escombraries, en funció de la seva participació en la recollida porta a porta i/o en el servei de deixalleria i/o en el compostatge casolà.

L’import total d’aquestes bonificacions puja a 60.626,40 euros.

Els contribuents que tenen domiciliat el rebut de la taxa d’escombraries rebran de manera automàtica l’import bonificat en el seu compte bancari. Els contribuents que no tenen el rebut domiciliat se’ls restarà l’import corresponent en el nou rebut del 2019. Des de http://bonificacions.llagostera.cat amb el DNI del titular de l’immoble, es pot consultar si es té dret a la bonificació d’escombraries de l’any 2018.

El regidor de Medi Ambient, Xavier Vilella ha volgut destacar que les dades dels residus recollits al 2018 constaten un increment de la recollida del paper i cartró i de la fracció orgànica, amb una reducció dels impropis tant en la fracció dels envasos com de l’orgànica. D’aquesta manera el municipi de Llagostera continua avançant cap a una gestió dels residus més respectuosa amb el medi ambient.

Aqualia, empresa que gestiona el servei municipal d’aigua de Llagostera, posa en marxa la 17a Edició del seu Concurs Digital Infantil que any rere any consciencia i educa als més petits sobre el valor de l'aigua i el treball que suposa portar-la a les llars en quantitat i qualitat, així com retornar-la a la natura de forma sostenible.

En aquesta ocasió, Aqualia convida als nens a convertir-se en investigadors, resoldre d'on ve l'aigua que consumeixen cada dia i a on va després d'utilitzar-la. En trobaran totes les peces necessàries per a dibuixar el llenç de detectiu, resolent una a una les pistes que li faran descobrir tota la veritat sobre el cicle integral de l'aigua.

Poden participar en el certamen els nens i nenes de 3r i 4t de Primària dels municipis en els quals Aqualia presta servei. El delegat de Girona d’Aqualia, Manel Gómez, assenyala que aquest any “volem que els nens, ajudats dels diferents materials didàctics i audiovisuals, descobreixin el misteri que hi ha darrere de l'aigua que surt de l'aixeta, perquè entenguin el treball que hi ha darrere en la seva gestió, i el plasmin en les seves composicions”. Durant el treball de creació, el petit artista rebrà missatges i dades útils, a manera de “pistes” que l'ajudaran a incorporar correctament cada fase del cicle de l'aigua en el seu dibuix.

El Concurs, a més de l’estat espanyol, es convoca a Portugal. Els nens tenen fins al pròxim 22 de març, Dia Mundial de l'Aigua, per a dissenyar i presentar les seves creacions.

Els participants opten a aconseguir 10 premis individuals, 10 tauletes Samsung 7”, una per a cada nen guanyador; 250 premis per als nens finalistes, consistents cadascun d'ells en un rellotge smartwatch; i 1 premi col·lectiu per a una escola, consistent en una targeta de 1.000 euros per a material educatiu. El nom dels guanyadors es difondrà, a partir del 15 d'abril, a través de la web d’Aqualia (www.aqualia.com), en la pròpia web del concurs, en totes les oficines d’Aqualia i a través del compte de Twitter @ConcursoDMA .

El concurs infantil s'emmarca en el conjunt iniciatives que regularment desenvolupa Aqualia amb escoles, instituts i centres universitaris per a donar-los a conèixer les fases del cicle de l'aigua i educar en un ús i consum més responsable d'aquest recurs.

Un equip de 13 voluntaris han participat aquest passat cap de setmana, a la segona matinal de recollida de residus promoguda per el Grup Excursionista Bell-Matí. En total s’han recollit 2 contenidor plens d’envasos, dos de rebuig i un de paper. Els voluntaris han recollit els residus a la zona del carril bici entre Can Cassoles i l’Escola Puig de les Cadiretes, el tram de la carretera de Sant Llorenç fins al pont del Mas Gall i la zona del darrera del polivalent.

La divisió de drons (Dronpíxel) de l’empresa Blaupíxel, del llagosterenc David Vilardell, ha presentat un prototip de dron al Mobile World Congress, que s’està celebrant aquesta setmana a Barcelona.

Aquest dimarts, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública del Govern de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró ha visitat l’estand de Dronpíxel, on els responsables de l’empresa han pogut explicar de primera mà les novetats del nou dron.

El “concept dron”, dissenyat conjuntament amb l’enginyeria Xiu-RDI, permetrà superar les limitacions actuals pel que fa a l’autonomia de vol dels actuals drons, augmentant així les possibilitats i eficàcia d’aquest tipus d’aparells, en tasques de vigilància, seguretat, fotografia i filmació aèria i altres aplicacions, tal i com han destacat els responsables de Blaupíxel, David Vilardell i Lluís Barcons.

Per aconseguir-ho, Vilardell i Barcons, han explicat que estan treballant en un innovador sistema de propulsió alimentat per diverses fonts d’energia que permetran augmentar considerablement l’autonomia, el rendiment i l’estabilitat de vol, entre altres prestacions.

Blaupíxel, amb seu al polígon industrial de Riudellots de la Selva, ha estat escollida per tercer any consecutiu per la Generalitat de Catalunya, per exposar els seus productes i serveis a l’estand del Catalonia Smart Drones del Mobile World Congress 2019.

La participació de Blaupíxel en el Mobile World Congress 2019, s’emmarca dins l’estratègia de posicionament en el mercat, potenciar la xarxa de contactes internacionals i la coneixença de primera mà de les novetats tecnològiques a nivell mundial.

Dilluns, 25 Febrer 2019 07:31

Sotrac omple el Teatre Casino Llagosterenc

Publicat per
El grup llagosterenc Sotrac ha omplert el Teatre Casino Llagosterenc en el seu concert Final de Gira. El concert ha comptat amb la col·laboració de diversos artistes, entre ells els alumnes de l’Escola de Música de Llagostera, el saxofonista Pep Poblet, Benisfri i Marc Ortín. Tots ells han pujat a l’escenari per actuar conjuntament amb Helena Tamayo, Artur Comas i Gerard Cortés, els tres membres de Sotrac.
El Grup Excursionista Bell-Matí ha organitzat per aquest dissabte, una segona matinal de recollida d'escombreries pels volts de Llagostera. El punt de trobada pels voluntaris que es vulguin afegir a la iniciativa serà a la deixalleria municipal a les 10:30 h.

FACEBOOK

Estació Meteorològica