ELPOLLTV

Dis27072024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Joan Sàbat, que el diumenge 2 de juny va iniciar una travessa en benefici de la Fundació Miquel Valls, fundació catalana d’ELA, ha hagut d’abandonar per una lesió al genoll. 

En Joan es trobava per la zona de Pallars Subirà, entre la Vall Ferrera i Ribera de Cardos i Tavescan, una zona molt bonica però amb uns desnivells bastants forts, quan es va adonar que el genoll no li aguantava gaire més.  

L’excursionista va decidir abandonar la travessa quan portava 300 km de recorregut fets. Exactament quan feia nit al càmping Borda de Graus, prop de Tavescan.  

En Joan assegura que li va costar molt prendre la decisió, tenia molt entusiasme en acabar la travessa i poder col·laborar en una fundació com la de l’ELA, però el genoll, que ja fa anys que de tant en tant li falla, no li va permetre poder assolir el seu objectiu. 

Des de la Fundació Miquel Valls estan molt agraïts amb la iniciativa i donen les gràcies a Joan Sàbat per pensar en ells. 872€ son els diners que s’havien recaptat fins al moment amb la travessa solidària d’en Joan Sàbat. 

Recordeu que encara podeu seguir fent bizums (02621) a la Fundació per tal de poder col·laborar i ajudar a persones que pateixen aquesta malaltia i a les seves famílies.  

L’acte comptarà amb una xerrada per part de dues llevadores i una taula rodona a la qual participarà el grup de dones (S)Àvies, que compartiran anècdotes i experiències personals relacionades amb les llevadores del poble.

Aquest proper divendres 28 de juny, a les 19:30h, Esquerra Llagostera organitza un homenatge a les llevadores del poble. L’acte, que se celebrarà al Parc de la Torre, comptarà amb una xerrada a càrrec de la llevadora i autora del Crònica “Breu història de la infermeria a Llagostera”, Rosa Maria Masana i de l’actual llevadora del CAP de Llagostera, Marta Sagué.

Així mateix, també es realitzarà una taula rodona a la qual hi participarà el grup de dones (S)Àvies, que compartiran anècdotes i vivències personals relacionades amb les llevadores del poble. La taula serà moderada pel regidor d’Esquerra a l’Ajuntament de Llagostera, Dani Daunis qui explica que "estem molt orgullosos d’aquesta iniciativa, ja que considerem que la tasca de les llevadores ha estat històricament invisibilitzada, malgrat ser fonamental, especialment en una època en què la majoria de dones donaven a llum a casa”. I ha afegit: “aquest acte és una oportunitat per reconèixer públicament la seva contribució a la nostra comunitat”.

La ubicació de l’acte al Parc de la Torre no és casualitat, ja que aquest parc va portar el nom de la llevadora del municipi Manuela Izquierdo fins l’any 1990, quan es va canviar per Parc de la Torre, fent referència a la masia situada just davant. L’objectiu d'Esquerra Llagostera és que aquest acte no només serveixi d’homenatge, sinó també de reivindicació. Per aquest motiu, se sol·licitarà formalment al consistori llagosterenc, a través d’una moció, la dedicació d’un carrer a les llevadores del municipi.

Dimarts, 25 Juny 2024 12:51

Arriba la Nit Blanca de Llagostera

Publicat per

Un any més la Unió de Botiguers es vesteix de blanc i arriba la Nit Blanca a Llagostera. La nit serà el dissabte 29 de juny i tindrà lloc a la Plaça Catalunya a partir de les 21 h del vespre. 

Durant la nit hi haurà cremat gratuït amb el tiquet de l'entrepà i la jornada serà amenitzada pell Dj Albert Coll. 

La Nit Blanca disposarà de servei de bar, entrepans calents i tapes de peix fresc. 

Dilluns, 24 Juny 2024 13:22

La flama del Canigó arriba a Llagostera

Publicat per

Un grup de ciclistes llagosterencs anomenats “amics de la flama” van sortir dissabte fins al Coll d'Ares a buscar la flama del Canigó i dur-la fins a Llagostera. Puntuals a les 19.30h van arribar al parc de l’Estació on els esperaven un nombrós grup de gent acompanyats per membres de la Colla Gegantera. L’alcalde Narcís Llinàs, va donar la benvinguda i va felicitar als impulsors de la iniciativa . Els Manaies de Llagostera van llegir el manifest i seguidament va començar la revetlla de Sant Joan amb un sopar popular- Amb l’arribada de la flama del Canigó, comença la programació d’estiu a Llagostera.

Amb l’aprovació per unanimitat de la moció cupaire, la institució s’ha sumat aquesta setmana a la reivindicació dels ajuntaments d’ambdós pobles.

L’estació de tren de Caldes de Malavella és la via d’accés prioritària a la R-11 per usuaris d’un territori molt considerable, que comprèn altres poblacions de la Selva, el Gironès o el sud del Baix Empordà. Tanmateix, accedir-hi amb transport públic no és gens senzill. De la mateixa manera, per aquells qui arriben en tren a Caldes, les opcions per desplaçar-se en bus a poblacions de la costa ─per exemple─ són molt limitades.

Com va exposar al plenari Jordi Casas, diputat provincial de la CUP-Som Poble, “es dona el contrasentit que tot i la bona connexió de bus existent entre Girona i Sant Feliu de Guíxols, pràcticament no hi ha connexió entre Caldes i Llagostera (que hi fa d’enllaç)”, a la qual cosa va afegir que “es tracta d’un tram de només 7 quilòmetres, però que obliga a dependre del vehicle privat”. Per això, el text aprovat reclama al Govern “una millora molt significativa de les freqüències, adaptades als horaris de tren i a les necessitats de la població”.

Ja el 2021 l’Ajuntament de Llagostera va formular una petició en aquest sentit a la Direcció General de Transports i Mobilitat del Departament de Territori de la Generalitat, així com al consell d’administració de l’Autoritat Territorial de Mobilitat. Per l’absència de resposta, darrerament també s’han aprovat mocions amb aquesta demanda als ajuntaments de Llagostera i Caldes, a proposta dels grups CUP-Alternativa i SOM Caldes, respectivament, tal i com han explicat, mitjançant un comunicat, els responsables de la formació política.

Esquerra Llagostera portarà al proper ple, que se celebrarà el dijous 27 de juny, una moció per reclamar al govern municipal que augmenti la partida pressupostària destinada a millorar la gestió i el manteniment dels camins rurals del municipi, que actualment presenten un estat de deixadesa, segons han explicat mitjançant un comunicat.

Així mateix, els republicans també demanen al govern, format per Junts i PSC, que convoquin el Consell de Pagès, un òrgan participatiu impulsat durant l’anterior legislatura que havia de servir per millorar la comunicació i la coordinació entre el món rural i la política municipal.

El portaveu d’Esquerra Llagostera i cap de l’oposició, Eduard Diaz, considera que “és l’Ajuntament qui ha de liderar i sufragar el manteniment i arranjament dels principals camins de pagès”. Diaz afirma que “actualment l’estat dels camins del nostre municipi és preocupant i les queixes dels veïns són constants. Com a oposició hem recollit aquestes demandes en forma de moció per portar-les al ple. La opció que plantegem és que sigui el Consell de Pagès qui decideixi la priorització dels camins a arranjar, ja que ningú coneix el territori com els propis pagesos”.

Llagostera és el municipi amb més extensió del Gironès i compta amb un total de 181 camins públics inventariats. Assegurar una bon manteniment dels mateixos és vital per assegurar la bona connectivitat dels veïns que hi viuen i també per estar preparats per la temporada estival i les possibles emergències relacionades amb els incendis forestals.

En el mateix comunicat s'explica que durant l’anterior legislatura (ERC + CUP) es va augmentar la partida de manteniment de camins de 30.000 euros a 45.000 euros i es va impulsar el Consell de Pagès com una eina participativa per tal que pagesia i veïns i veïnes dels diversos veïnats del municipi tinguessin una via directa i propera per canalitzar les seves demandes a l’Ajuntament.

Divendres, 21 Juny 2024 10:04

La 1a cursa de muntanya nocturna de Llagostera

Publicat per

Llagostera celebrarà la seva primera cursa de muntanya nocturna el dissabte 3 d’agost a les 21 h del vespre. 

Una cursa que busca viure una experiència màgica corrent pels corriols emboscats del Bosc de la Torre. 

La nit acabarà amb una remullada a la piscina de la Canyera i hi haurà beguda i braves per a tots els inscrits. 

La cursa té un preu de 10 €, consistirà en un Trail i marxa 8 k i la seva sortida i arribada serà la Piscina de la Canyera. 

Per a poder participar és important que us inscriviu a : www.9hsport.cat

Dimecres passat va tenir lloc la Junta Local de Seguretat de Llagostera, presidida per l’alcalde, amb la presència del director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Girona i representants de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, Guàrdia Civil i Policia Nacional. Com a convidats, també hi van ser presents representats dels grups a l’oposició, ERC i CUP-ALL. Amb una publicació a les xarxes, la CUP-ALL ha manifestat la “sorpresa i el rebuig” pel fet que s’hi integressin la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, així com les declaracions a favor de ‘potenciar la col·laboració entre cossos’, tenint en compte que normativament no és obligatori sinó una opció de l’Ajuntament segons els temes a tractar. I que, en canvi i per tractar el risc d’incendis, no s’optés per convidar Bombers, l’ADF o Protecció Civil. La formació local es mostra ‘avergonyida’ pel fet que ‘el govern d’un poble amb majoria clarament independentista blanquegi unes forces de l’Estat que recentment han protagonitzat una repressió descarnada contra el nostre poble, des de l’1O a infiltracions inhumanes contra activistes’. Encara més tenint en compte que “pràcticament no tenen competències ni activitat al poble”. Finalment, han destacat dos consensos de la Junta: que l’últim any no s’ha avançat en els temes sensibles que el nou govern prometia (la política només ha pogut ser continuista); i que en comparació amb l’entorn, Llagostera és un poble segur i cal col·laborar per traslladar aquest fet a la percepció ciutadana. En aquest sentit, conviden els grups de Junts i PSC a exercir aquesta responsabilitat tant des del govern com des de l’oposició.

Al mig dia de diumenge 16 de juny va tenir lloc el Festival de Dansa de fi de curs de l'Escola de Música i Dansa de Llagostera.


Les actuacions van anar a càrrec de tots els alumnes de l'Escola, des dels més petits fins als més grans.


El Teatre del Casino era ple defamiliars que van gaudir d'un migdia de dansa de tots els estils. 

Les fotografies són de Guillem Pérez. 

El passat divendres va tenir lloc la Festa dels 90 anys i més de la llar de jubilats que enguany celebrava la seva segona edició. 

Una festa que consisteix en guardonar als llagosterencs i llagosterenques socis de la llar de jubilats que tenen 90 anys o més. 

L’acte va començar amb unes paraules d’en Fermí Santamaria, el president de la Llar de Jubilats seguit d’un petit discurs de l’alcalde de Llagostera, Narcís Llinàs. A continuació l’alcalde i la regidora de gent gran Pilar Aliu, van repartir a cada una de les persones reconegudes un petit obsequi de part de l’Ajuntament de Llagostera. Seguidament la sala va ser amenitzada amb música a càrrec de Xus Marcos i els protagonistes vas sortir a ballar amb les seves respectives parelles acompanyants. Finalment va tenir lloc el berenar que va concloure amb la festa.