ELPOLLTV

Diu26062022

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

L'articulista Joan Ventura ha publicat al Punt Avui un article titulat "No anem pas bé" sobre el pregó de la Festa Major de Llagostera del passat 3 de juny. El periodista reflexiona sobre la globalització del comerç i les dificultats dels botiguers locals. 

El podeu llegir sencer en aquest enllaç.

Nova plantació de marihuana intervinguda a Llagostera. La Guàrdia Civil ha localitzat 700 plantes en una finca de Llagostera dedicada al cànem industrial suposadament per a ús mèdic, però que no disposava de la corresponent autorització de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, segons fons policials.

La troballa va tenir lloc el passat 1 de juny en un antic garden center de Llagostera i s'investiga els dos responsables de l'explotació agrícola per un possible delicte de cultiu i tràfic de drogues.

L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Llagostera ha iniciat aquest mes de juny la segona intervenció arqueològica al Castell de Montagut. Si en la primera intervenció de l'any passat es actuar en la torre de planta circular, en aquesta ocasió s'excavarà l'habitació situada al peu de la torre.

Els objectius de la intervenció són descobrir i documentar les diferents estructures del castell per, posteriorment, dur a terme les diferents accions necessàries que portin a la consolidació i restauració del jaciment, amb especial interès a aquelles zones que requereixin una actuació urgent.

Actualment, el castell de Montagut es troba en estat d'abandó i s'hi pot apreciar una torre de planta circular, d'uns cinc metres de diàmetre i una alçada màxima de dos metres, ubicada en el punt més alt de la muntanya, i un tram de muralla espitllerada, d'una longitud d'uns 14 metres.

Les actuacions s'han encarregat a Atri Cultura i Patrimoni, empresa especialitzada en patrimoni cultural, arqueologia i història dirigida per l'arqueòleg Joan Llinàs.

En el marc de la programació de la Festa Major de Llagostera s'han organitzat dues visites guiades que han permès veure l'evolució i el treball de l'equip d'arqueòlegs.

Dilluns, 06 Juny 2022 11:50

Campionat de Petanca de Festa Major

Publicat per
Pedro Benjumea i Pilar Ortíz han guanyat el Campionat de Petanca de Festa Major 2022 que s’ha celebrat aquest diumenge al Parc de l’Estació. En segona posició han quedat Carmen Palomo i José Luís Parron i en tercera Mireia Pérez i Josefa Cortés. El Campionat ha finalitzat amb un esmorzar on hi ha assistit l’alcalde, Antoni Navarro i la regidora d’Esports, Sílvia Fa. El regidor de Medi Ambient, David Parron, també ha participat al campionat.
Dilluns, 06 Juny 2022 22:06

29 participants en la 5 edició del Llagosprint

Publicat per
Un total de 29 corredors han participat a la cinquena edició del Llagosprint, organitzat per la Palestra.

En categoria Sènior femení la guanyadora ha estat Clàudia Illa seguida d’Ariadna Font i en la masculina Arnau Saubí, seguit per Pep Simón. En la categoria Màster Femení la guanyadora ha estat Raquel Fumadó, per segon any consecutiu i el guanyadors de la categoria Màster masculina Carles Simón segui de Carles Martínez. En la categoria Júnior el més ràpid ha estat Jordi Soler seguit de Nil Mas. Cal destacar el rècord establert per Fèlix Llinàs amb un temps de 27’’11.

La competició consisteix en pujar corrent les escales de Casa Blanca fins a la Plaça del Castell.

El corredor d’Ultra trails, Jordi Gamito, ha apadrinat la prova.

Carles Maurici va proclamar-se campió de la Tirada local al plat de Festa Major, després del desempat a 14 plats amb Albert Reyné. El campionat va tenir lloc diumenge al camp de tir de Can Fonollerons. Santi Delmonte va ser el guanyador del sorteig del xai.

Dilluns, 06 Juny 2022 14:44

Paintball de Festa Major

Publicat per
Un total de 109 infants han participat al PaintBall de Festa Major. L’activitat s’ha dut a terme al camp de futbol de Casal, a càrrec del PaintBall Can Garriga. Es tracta d’una activitat inclosa dins la programació de la Festa Major sorgida pel Consell d’Infants Municipal.

El Consell d’Infants Municipal és un òrgan de participació que dona veu als infants i els permet opinar i fer propostes sobre temes que els afecten directament. El consell està format per infants de 5è i 6è dels centres educatius de Llagostera, els quals representen els seus companys de classe exercint de consellers/es en les sessions del consell. A través de les trobades del consell, els infants han treballat qüestions com la responsabilitat comunitària, la participació democràtica, el diàleg i l’esperit crític.

Dilluns, 06 Juny 2022 14:32

El Tobogan Splash Slide refresca la Festa Major

Publicat per
Una de les novetats més esperades de la Festa Major ha estat el Tobogan Splash Slide que s’ha instal·lat al carrer Nou. Amb una longitud de 75 metres el tobogan ha despertat molta expectació i ha servit per contrarestar la calor de la tarda de diumenge de la Festa Major. Petits i grans han gaudit i s’han refrescat baixant pel tobogan.
Els Diables de l’Onyar han tornat a cremar els carrers de Llagostera després de dos d’absència, amb motiu de la COVID-19. El correfoc va començar la nit de dissabte a la plaça del Castell i va recórrer diversos carrers fins a la Plaça Catalunya on va culminar amb un espectacle de foc i música que no va deixar a ningú indiferent.

Llagostera en Flor ha lliurat els premis del 31è Concurs-exposició de flors, plantes i aparadors. L’acte ha tingut lloc a l’església amb la participació de l’alcalde, Antoni Navarro, el regidor de Festes, Eduard Diaz, hereu, Adrià Pico i la pubilla, Aina Puig. A l’inici de l’acte la presidenta de l’entitat, Teresa Puertolas, ha llegit l’escrit de record a Carmen Añon Andrade, col·laboradora de Llagostera en Flor, que ens va deixar el passat mes d’abril. Els premis pels aparadors han estat per la Llibreria Sureda i per la Gestrònica.

Podeu consultar la llista de guardonats de totes les categories des d’aquí.