ELPOLLTV

Dic27012021

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dissabte, 09 Gener 2021 10:44

Es manté activat el pla Neucat

Publicat per
Protecció Civil manté activada l'alerta dels plans NEUCAT, INUNCAT i VENTCAT a tot Catalunya. A Llagostera s'ha vist nevar feblement a primera hora del matí, però la cota de neu s'ha enfilat ràpidament per sobre dels 300 metres. On sí ha nevat és a Romanyà i a Sant Grau on la neu ha agafat. Des de Protecció Civil s'ha recordat que es manté vigent el confinament local i que cal evitar els desplaçaments que no siguin estrictament necessaris i degudament justificats.

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta el pla NEUCAT davant la possibilitat de nevades generalitzades a Catalunya. Dissabte la neu podria caure en zones poc habituals fins a la mateixa línia de la costa. Davant d'aquesta situació, es demana a la ciutadania precaució, mantenir-se informat i seguir els consells de seguetat.


L'Ajuntament de Llagostera tindrà pel 2021 un pressupost de 9.492.500 €, un 17,4% superior al de l'any 2020. Segons David Parron, regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Llagostera, "es tracta d'un pressupost que es caracteritza per l'increment de les ajudes socials i les polítiques d'habitatge, l'augment de la plantilla de personal, l'increment de les inversions i la contenció de la despesa ordinària".

Als 9.492.500 € de pressupost de l'Ajuntament cal afegir els 1.374.000 € del pressupost del Patronat de la Residència Josep Baulida, fent un total de 10.866.500 € de pressupost consolidat.

Les despeses en actuacions de protecció i promoció social s'incrementen en un 43% respecte al 2020. Les subvencions a entitats pugen un 6.7% respecte a l'any 2020 i un 50% a Càritas per fer front a les noves necessitats derivades de la crisi de la COVID-19, que han incrementat les famílies amb dificultats socials.

El capítol d'inversions augmenta un 276%, respecte al pressupost del 2020, on s'hi destinaran un total 1.609.350 €. D'aquests, 1.215.000 € es finançaran amb un crèdit. En aquest sentit, Parron ha explicat que el deute viu de l'Ajuntament per al 2021 se situa en un 34.72%, molt inferior al 110% permès.

Entre les inversions, en destaquen la compra de tres habitatges per destinar-los al Parc d'Habitatges Municipal i les que vénen finançades pel PUOSC: la canalització del rec entre els carrers Vidreres i del Molí, la climatització de les llars d'infants municipals i la reforma de l'edifici de la zona esportiva de La Canyera.

Cal destacar que la partida destinada a promoció i gestió d'habitatge de protecció pública és de 235.175 €, un 254% respecte a l'any anterior 2020 on s'hi van destinar 60.000 € i molt superior als 18.000 € destinats l'any 2019.

Pel que fa a la plantilla de personal es preveu un increment salarial del 0.9% i la incorporació de diversos perfils amb la voluntat de recuperar la gestió directa del manteniment de l'enllumenat públic, la totalitat del manteniment de la jardineria, i la gestió de la zona blava, que en aquests moments són serveis tots ells externalitzats.

El pressupost es va aprovar el passat mes de desembre amb els vots favorables de l'equip de govern (ERC-CUP Alternativa), i els vots contraris de Junts per Llagostera i el PSC.


Dimarts, 05 Gener 2021 22:15

Campament Reial a Llagostera

Publicat per
Ni la fred, ni la Covid19 han impedit als Reis de l'Orient visitar Llagostera. Ho han fet adaptat-se a les mesures i restriccions de seguretat, instal·lant el seu campament al local polivalent. Més de 1.300 persones els han visitat al llarg de tot el dia, en grups d’un màxim de 6 persones que prèviament havien demanat hora per poder veure el Campament Reial.
Dimarts, 05 Gener 2021 12:30

Protecció Civil activa la pre-alerta NEUCAT

Publicat per

Davant de la predicció del Servei Meteorològic de Catalunya que indica la possibilitat de nevades a diferents punts de les comarques gironines, Protecció Civil ha activat en fase de pre-alerta el pla NEUCAT al Gironès, el Maresme, l’Alt i el Baix Empordà, la Garrotxa, el Pla de l’Estany i la Selva. La previsió indica que en les pròximes hores del dia d’avui, concretament de 18 a 24 h, poden caure precipitacions en forma de neu. No obstant això, la situació de risc meteorològic per neu és d’1 punt sobre 6.

Caldrà estar atents als canals oficials per conèixer l’evolució d’aquest episodi meteorològic.


Davant l’empitjorament de la situació epidemiològica a Catalunya, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat noves mesures restrictives per frenar la pandèmia de la Covid-19.

Aquestes, entraran en vigor el proper dijous dia 7 de gener i tindran una vigència de 10 dies.

Mobilitat limitada al municipi tota la setmana

Es limita al perímetre municipal durant tota la setmana, amb les mateixes excepcions que per a l’entrada i la sortida de Catalunya, si bé es permet la realització d’activitats físiques i esportives individuals entre municipis limítrofs.

Se suspèn l’autorització de desplaçaments entre l’Alt Urgell i Andorra per part de les persones residents en ambdós territoris.

Trobades familiars

Les trobades familiars i/o socials no poden superar les sis persones, llevat que siguin convivents, i no suposin la confluència de més de dues bombolles de convivència. Es recomana que les trobades en espais tancats, incloent els domicilis, es limitin tant com sigui possible i, en tot cas, fonamentalment a les visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència. Comerç minorista: de dilluns a divendres

Se suspèn l’obertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista de més de 400 metres quadrats, i dels centres comercials, galeries comercials i recintes comercials.

Els que tenen una superfície útil de venda igual o inferior a 400 metres quadrats només poden romandre oberts de dilluns a divendres, per evitar la major afluència que es dóna en cap de setmana.

Es manté la limitació de l’aforament al 30% de l’autoritzat i també la resta de mesures organitzatives de seguretat.

S’exclouen d’aquestes previsions els establiments comercials dedicats a la venda de productes essencials.

Horaris comercials

L’horari d’obertura al públic en cap cas podrà superar la franja entre les 6 i les 21h, en general; no obstant, sí podrà arribar fins a les 22h en cas d’activitats culturals i per a la recollida a l’establiment en els serveis de restauració, i fins a les 23h per a serveis de restauració a domicili.

Equipaments esportius

Tancament dels que es troben ubicats en espais tancats, a excepció de les piscines, l’ús de les quals se sotmet també a condicions especials de control.

Lleure infantil i juvenil

També se suspenen les activitats del lleure infantil i juvenil. Se suspèn majoritàriament el desenvolupament de les activitats extraescolars, que es limiten a aquelles que es realitzin en el centre escolar i en què participin exclusivament alumnes del grup bombolla definit per a l’activitat lectiva.

Cultura popular i competicions esportives

Se suspenen les activitats de cultura popular i tradicional, incloses les de caràcter esportiu. S’ajornen les competicions esportives, a excepció de les oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals que s’han de celebrar sense assistència de públic.

Els Reis Mags estan a punt d’arribar a Llagostera. Està previst que ho facin demà, dimarts 5 de gener, de bon matí, i s’instal·lin al Campament Reial ubicat al Local Polivalent. Hi estaran tot el dia rebent els infants de Llagostera, després d’haver estat molts de dies embolicant tots els seus regals.

Per totes aquelles famílies que hi vulguin assistir, és imprescindible reservar entrada per accedir al recinte. Així, els qui encara no hagin fet la seva inscripció, ho poden fer durant el dia d’avui, fins a les 23.59 h, des de la web de l’Ajuntament. Els horaris de recepció dels Reis Mags són de 10 a 13 h i de 17 a 20.30 h, malgrat que molts trams ja estan coberts.

Ja queden molt poques hores, doncs, per veure Ses Majestats els Reis d’Orient a Llagostera. De moment, ens han comentat que estan segurs que els nens i nenes de Llagostera, així com els seus acompanyants, faran tot el possible per fer bé les coses, respectar la normativa i prendre totes les mesures de prevenció al nostre abast.

El Restaurant El Passeig de Llagostera és un dels més de 250 punts de recollida de la candidatura “Estimem el Barça”, encapçalada per Joan Laporta i que pretén reunir els suports necessaris per ser proclamat oficialment candidat a les eleccions del Futbol Club Barcelona. La recollida de signatures està oberta des del 23 de desembre i es tancarà el pròxim dilluns 11 de gener, mentre que les eleccions tindran lloc el 24 de gener.

Així, si vols donar suport a la candidatura de Joan Laporta, et pots apropar al Restaurat El Passeig de Llagostera. A més del servei dins dels horaris permesos, també ofereix menús per emportar. Els podeu consultar diàriament al seu perfil d’Instagram.

 

Robert Fàbregas, director de l'espai cultural, destaca que la programació està pensada per emplenar el buit sobre la cultura contemporània que hi ha a les comarques gironines

El Centre Cultural Les Bernardes de Salt presenta una programació per a la temporada 2021 amb la idea de generar reflexió al visitant. D’entre les noves apostes culturals destaca l’exposició inèdita dedicada al cantant i artista Tino Casal titulada “Sense fronteres”, just en l’any del trentè aniversari de la seva mort. Dins la nova programació per al nou any, destaca la idea d’explorar el concepte de viatjar, en totes les seves variants, com la millor manera de prescindir de les fronteres i saltar els marges amb l‘objectiu d‘eliminar els prejudicis, la intolerància i els estereotips.

 

L’objectiu de la direcció del centre per al 2021 és “que el nou projecte d‘Espai de Cultura Contemporània faci de Les Bernardes una experiència cultural global: art, pensament, creativitat, aprenentatge i noves tecnologies”, segons el seu director Robert Fàbregas. Dins la nova programació per al nou any, destaca la idea d’explorar el concepte de viatjar (en totes les seves variants) com la millor manera de prescindir de les fronteres i saltar els marges amb l‘objectiu d‘eliminar els prejudicis, la intolerància i els estereotips.

La música és important a les nostres vides perquè ens recompensa intel·lectual i espiritualment. Per aquest motiu, obviant qualsevol tipus de frontera temporal, territorial, intel·lectual o estètica, Les Bernardes vol homenatjar la figura de Tino Casal l’any que es celebrarà el trenta aniversari de la seva mort ocorreguda l’any 1991. La vessant més coneguda de l’artista, el pare de la movida madrileña, és evidentment la música avantguardista i agosarada que va remoure el panorama musical de l’estat. La seva influència és tan important que encara té la capacitat de sorprendre’ns tres dècades després de la seva mort amb un nou disc inèdit publicat el passat 5 de desembre sota el títol Origen. Però casal era quelcom més que un cantant, compositor i dissenyador. Per sobre de tot era un creador nat, un artista de cap a peus que no deixava mai d’indagar, experimentar i evolucionar trencant tota mena de fronteres.

D’entre les moltes novetats de la nova temporada, destaca el Retrat de Hedwig Müller, del dibuixant i retratista excepcional francès Balthus, que va realitzar als inicis de la seva carrera (1928) aquest retrat de la metgessa alemanya Hedwig Müller, una de les seves primeres mecenes.

 

Impulsa: 

 

Amb el suport de: 

Dilluns, 28 Desembre 2020 12:05

Llagostera tindrà un aeròdrom (Innocentada)

Publicat per
Un grup inversor ha comprat bona part dels terreny del Pla de Panedes amb la intenció de construir-hi un aeròdrom. D’aquesta manera es recupera un projecte que va quedar aturat a principis dels anys 80, on l'Aeroclub de Girona tenia projectada la instal·lació́ d'un aeròdrom juntament amb la construcció d’una luxosa urbanització́.

Segons ha pogut saber ElPollTV el grup inversor ja disposa de la majoria dels permisos d’Aviació Civil i de la Generalitat de Catalunya i està pendent de l’informe final per part de l’Ajuntament de Llagostera. L’alcalde, Antoni Navarro, ha explicat que l’ajuntament només donarà el permís si l’empresa es compromet a soterrar la línia de les Gavarres. Així mateix, el regidor de Sobiranies Enric Ramionet, ha explicat que bona part de la gestió de l’aeròdrom serà pública i que properament hi ha previst contractar diversos pilots. Està previst que properament l’Ajuntament organitzi una reunió participativa oberta a tothom per explicar-ne els detalls, tal i com ha explicat el regidor de Participació Ciutadana, Eduard Diaz.

Segons David Parron, regidor de Medi Ambient i d’Hisenda de l’Ajuntament de Llagostera la inversió prevista és de 580 milions d’euros, el 50% del quals estaran subvencionats pels fons europeus de recuperació local.

FACEBOOK