ELPOLLTV

Dim28052024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

El Consorci de les Gavarres va aprovar el passat 29 de novembre un protocol d’aprovació del calendari d’activitats esportives a l’Espai Natural Protegit (ENP) de les Gavarres. Amb l’increment de les activitats esportives que es duen a terme al massís de les Gavarres, l’entitat ha vist la necessitat de regular-les per protegir els hàbitats i les espècies d’interès i ordenar la convivència entre activitats.

El protocol incideix en la coordinació entre administracions, sense afegir cap nou tràmit a les entitats organitzadores. S’ha establert que totes les activitats esportives organitzades, competitives o no, que es facin a peu, amb bicicleta o vehicle motoritzat, o amb qualsevol altre artefacte motoritzat tèrmic o elèctric dins de l’ENP del massís de les Gavarres, s’haurà de notificar mitjançant un formulari unificat igual per a tots els ajuntaments, i aquests compartiran la informació amb el Consorci, que gestionarà el calendari de manera centralitzada.

Entre les accions proposades es crearà una taula de treball tècnica que inclourà els serveis tècnics del Consorci, les organitzacions representants de la propietat forestal i, si és necessari, les organitzacions esportives promotores de cada activitat i els tècnics de la Secció de Biodiversitat i Medi Natural de la Generalitat a Girona. L’objectiu és treballar prèviament l’autorització formal per part de les administracions competents, que remetran les seves conclusions.

Calendari trimestral El grup treballarà trimestralment de manera prèvia a l’aprovació del calendari per part del Consorci. Cada últim dia del mes d’inici de trimestre (gener, abril, juliol i octubre) finalitzarà el termini de sol·licituds de les activitats del trimestre següent. Amb aquest calendari es pretén garantir un treball objectiu i específic per a cada una de les activitats que s’han proposat.

A més, es crearà un registre unificat d’activitats esportives realitzades a l’ENP de les Gavarres per poder realitzar futurs estudis que n’avaluïn l’impacte sobre el patrimoni natural i cultural del massís, així com l’impacte socioeconòmic. El president del Consorci de les Gavarres, Daniel Encinas, ha valorat molt positivament aquesta proposta, perquè des de fa uns anys el massís de les Gavarres està vivint un gran augment d’activitats esportives que en algunes ocasions ha generat incidències en la convivència amb altres actors. «Amb la regularització aconseguim tenir coneixement de les diferents activitats i treballar des del Consorci amb representants de la propietat forestal per ordenar tota activitat esportiva que es dugui a terme dins l’ENP de les Gavarres», ha indicat. Criteris per poder dur a terme les activitats El protocol també inclou uns criteris tècnics perquè es puguin incloure les activitats al calendari equivalents als que defineix la Secció de Biodiversitat i Medi Natural en els seus informes. Entre aquests destaca que s’ha de disposar del traçat i dels punts d’avituallament en format vectorial, que l’entitat organitzadora també ha de disposar d’una assegurança de responsabilitat civil, i que es prohibeix l’ús de guix o pintura per a la senyalització, que haurà de ser de material desmuntable i s’haurà de treure en un màxim de 48 hores després de finalitzar l’activitat. A més, durant el període de nidificació d’aus (de l’1 de març a l’1 d’agost) es vetllarà per evitar la recurrència excessiva d’activitats en un mateix indret que pugui provocar la reducció de l’èxit reproductiu de les espècies nidificants. Durant l’època d’alt risc d’incendi —entre el 15 de juny i el 15 de setembre, o segons estableixi la Generalitat de Catalunya—, es desaconsellen les activitats amb afluència elevada, que quedaran suspeses si s’activa el nivell 3 del Pla ALFA. En cas d’activació del nivell 2, serà el Cos d’Agents Rurals qui decidirà si l’activitat es pot dur a terme en condicions normals, si s’ha de modificar o si s’ha de suspendre.

Divendres, 15 Desembre 2023 12:59

Nova campanya per fomentar el civisme a Llagostera

Publicat per

L'Ajuntament de Llagostera ha posat en marxa una nova iniciativa destinada a promoure el civisme i la col·laboració ciutadana. Sota el lema "Llagostera és cosa de tots", aquesta campanya busca involucrar i interpel·lar a la ciutadania per millorar la convivència i potenciar el sentiment de pertinença al municipi.

La campanya centre els seus missatges en aspectes com la recollida selectiva de residus, l’ús dels patinets, la tinença responsable d’animals de companyia i els sorolls amb la voluntat de millorar la convivència entre els veïns.

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera, Pilar Aliu, ha destacat que amb aquesta campanya es vol recordar que cadascú té un paper important en el desenvolupament i el benestar del conjunt del municipi i que s’ha tingut en compte les aportacions recollides des de la Taula de convivència”.

La campanya informativa es recolza en un tríptic que es repartirà casa per casa i es dinamitzarà amb missatges a les xarxes socials de l’Ajuntament.

En aquest sentit s’anima als veïns veïnes a compartir les seves idees i suggeriments a través de les xarxes socials utilitzant l'etiqueta #LlagosteraÉsCosaDeTots.

Podeu descarregar el tríptic de la campanya aquí.

Divendres, 15 Desembre 2023 11:20

Votacions obertes al Concurs d'aparadors de Nadal

Publicat per

Farmàcia Dolors Coll, Peixateria Rosa, Piscines Sant Feliu, Farmàcia Joan Saurí Masgrau,  Herboristeria, La Natura, Comercial Casals, Pizzeria Digiovanni, Estudi fotogràfic Paula Nuell, Diferent Decor, Taller Brugulat i La Nova Barberia són els 11 establiments que enguany al Concurs d’Aparadors de Nadal de Llagostera.

Podeu votar el que us agradi més des d’aquí fins al dimecres 20 de desembre, a les 13.00h.

Per votar cal estar empadronat a Llagostera i ser major de 16 anys.

Vota ara des d’aquí.

La parella formada per Judit Güell i Marc Gener, amb la truita de portobello, patates, ceba i xips amb formatge, ha guanyat la cinquena edició del concurs de truites celebrat aquest diumenge a la terrassa del Modoni. Enric Sànchez, amb una truita d’espaguetis a la carbonara, ha merescut el premi del jurat popular.

Un total de 7 parelles i un participant individual han participat en el concurs organitzat per l'Associació Cultural Moixiganga i el Bar Modoni amb la col·laboració de l'Ajuntament i Ous de Llagostera.

Tots els participants han rebut un obsequi.

La Llibreria Sureda de Llagostera ha venut part del número 56.574 premiat amb 30.006€. El número també s’ha venut a Barcelona, Palència, Jerez de la Frontera (Cadis), Miño (A Corunya) Atarfe (Granada), Las Palmas de GC, San Cibrao (Lugo) i Sevilla. De moment es desconeix els noms dels afortunats.


Dimarts, 05 Desembre 2023 16:42

El llagosterenc Marc Garcia Chivari guanya l'EnduRoc

Publicat per

El passat dissabte 2 de desembre el llagosterenc Marc Garcia Chivari va guanyar l'EnduRoc en categoria iniciació 1 (6 a 9 anys) i tercer de Scratch (6 a 12 anys) a Les Comes, a Súria.

L'EnduRoc és un esdeveniment especial que uneix els millors pilots del món, joves promeses i qualsevol aficionat a l’enduro.

Un any més, torna la campanya “Aquest Nadal comprar a Llagostera, té premi!”. Aquesta campanya, gestionada a través de la Unió de Botiguers de Llagostera i en col·laboració amb Llagostera Activa, té com a objectiu animar a la població a fer les seves compres de Nadal als establiments del municipi.

Com en les edicions anteriors, es repartiran vals-targeta per un valor de 20€ a les primeres 500 persones que justifiquin 150 euros de compra en negocis de Llagostera (queden exclosos grans superfícies i benzineres) fetes entre el 15 de desembre del 2023 i el 5 de gener del 2024.

El regidor de Promoció Econòmica, Àlex Maqueda, ha assegurat que amb aquesta nova edició de la campanya “Aquest Nadal comprar a Llagostera, té premi!” esperem injectar als negocis llagosterencs prop de 100.000 euros entre el desembre del 2023 i el febrer del 2024.

Un cop acabin les festes, del 10 al 17 de gener del 2024, es podrà anar a demanar presencialment els vals-targeta a l’edifici de l’Estació. Caldrà justificar la despesa ensenyant els tiquets de compra, la majoria d’edat i l’empadronament a Llagostera. Es podran gastar els vals-targeta (una de 10€ i dos de 5€) des del moment que es recullin fins al 29 de febrer.

Podeu trobar més preguntes freqüents en aquest enllaç i aquí l'autorització per a la recollida de les targetes promocionals de la campanya.

Diumenge, 03 Desembre 2023 18:30

Refundació i nou comitè local de la JNC Llagostera

Publicat per
Aquest dissabte ha tingut lloc la refundació de la JNC Llagostera. L’acte s’ha celebrat a la sala polivalent de Can Roig amb la participació de Josep Rull i de l'alcalde de Llagostera Narcís Llinàs, i l'assistpencia del senador Joan Bagué, la presidenta de la Vegueria, la presidenta comarcal i diversos membres de l'executiva de la JNC.

“El col·lectiu es reconstitueix per formar part del grup de joves de Junts per Llagostera, un col·lectiu compromès a treballar per la millor versió de Catalunya i Llagostera”, tal i com han destacat els seus responsables.

Durant l’acte es va escollir el nou comitè local encapçalat per Èric Albacete i format per Àlex Serrano, Núria Llinàs i Estel Comas.

Dissabte, 02 Desembre 2023 12:07

Premi Cambra 2023 a la Fundació Àuria de Llagostera

Publicat per
La Fundació Àuria de Llagostera ha guanyat el Premi Projecte Social, dels Premis Cambra 2023. La gala de lliurament de premis va tenir lloc ahir al vespre a S’Agaró. Van recollir el guardó Natàlia Coll, Mònica Kruzinska, Olga Cortés i Javier Rubio, treballadors de la fundació a les botigues Massimo Dutti i Oysho. L’alcalde de Llagostera, Narcís Llinàs, va assistir a l’acte.
La formació expressa que la mala connexió amb l’estació de tren de la població veïna és un greuge històric que és urgent resoldre

Al ple ordinari de novembre, celebrat aquest dijous, es va debatre una moció per reivindicar “millorar de forma molt significativa” la connexió de bus entre Llagostera i l’estació de Caldes de Malavella. En l’anterior mandat, el govern d’ERC i CUP-ALL ja havia formulat una petició a la Generalitat, a la qual es pretén donar continuïtat. Com destacava el text de la CUP-Alternativa, actualment la línia és clarament insuficient, amb només un o dos trajectes al dia que, apuntaven, ni tan sols resulten fiables. El fet que Llagostera es trobi a només 7 km d’aquesta estació de l’R11 (que connecta Barcelona i Portbou) i que alhora compti amb una bona connexió de bus amb la costa i Girona, faria que resoldre l’actual mancança no només beneficiés la població llagosterenca (de gairebé 10.000 persones) sinó molts altres municipis, especialment del Baix Empordà, a banda de facilitar l’ús del transport públic i col·lectiu i contribuir al necessari estalvi d’emissions. Els acords de la moció contemplen que s’insti les institucions competents (Generalitat i ATM) a “una millora molt significativa” en la freqüència d’autocars de la línia Llagostera, “amb busos llançadora coordinats amb els horaris de sortida dels trens”. Igualment, estableixen que es proposi als altres municipis afectats per la connexió d’afegir-se a la reclamació per “fixar-la com a objectiu comú i sumar forces per aconseguir-la”. La proposta va ser aprovada amb el vot favorable de tots els grups municipals.

La moció per a un projecte de lloguer per a joves, rebutjada per l’equip de govern

Al ple també es va tractar una altra moció de la CUP-Alternativa, en aquest cas “per al desenvolupament d’un projecte municipal d’habitatge de lloguer per a l’emancipació juvenil” i que ja s’havia debatut al ple d’octubre. El mes passat, i davant el fet que el govern municipal al·legués manca de temps per negociar-la, es va acordar deixar-la sobre la taula per buscar un consens.

Tot i això, l’equip de Junts-PSC va explicar que finalment ho havien considerat a nivell intern i havien optat per votar-hi en contra. ERC, per la seva banda, va mantenir el vot favorable que ja havien defensat. La CUP-Alternativa va lamentar el vot contrari del govern i es va mostrar sorpresa pel fet que, tot i intentar-ho, no han trobat cap voluntat de negociar, i van reivindicar que es tractava ja d’entrada d’una moció “molt oberta, de mínims” amb la qual pretenien col·laborar en un objectiu que, segons els programes electorals, era compartit per tots els grups.