ELPOLLTV

Div20052022

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dimarts, 21 Desembre 2021 11:12

La Llar de la Gent Gran suspèn totes les activitats

Publicat per

La Junta de la Llar de la Gent Gran de Llagostera ha comunicat que suspèn totes les seves activitats com a mesura preventiva, davant la situació epidemiològica de la COVID-19, fins a nova ordre.

Avui, dimarts 21 de desembre i, demà dimecres 22 de desembre hi haurà noves jornades de vacunació massiva de tercera dosi contra la Covid 19.

Tenen lloc al Polivalent de Cassà de la Selva de 8.30h a les 14h. La vacunació va dirigida a la població de l'ABS de Cassà de la Selva, que compleixi aquestes característiques:

  • Dimarts 21 de desembre es podran vacunar les persones de més de 55 anys que faci més de 6 mesos que hagin rebut la segona dosi de Pfizer o Moderna i les persones, de qualsevol edat, que faci 3 mesos que hagin rebut la segona dosi d'AstraZeneca o de la vacuna de Janssen.
  • Dimecres 22 de desembre es podran vacunar les persones de més de 50 anys que faci més de 6 mesos que hagin rebut la segona dosi de Pfizer o Moderna i les persones, de qualsevol edat, que faci 3 mesos que hagin rebut la segona dosi d'AstraZeneca o de la vacuna de Janssen.

Es recomana demanar cita a vacunacovid.catsalut.gencat.cat o al vostre CAP de referència, però també hi ha opció de vacunar-se sense cita, sempre hi quan es disposin de vacunes.

Llagostera exposa des d’aquest cap de setmana l’exposició “Una col·lecció trobada” del pintor local Emili Vilà (Llagostera, 1887- 1967). Es tracta d’una part de l’obra del cartellista, retratista i pintor català, recentment adquirida per l’Ajuntament.

Lluny del Vilà més reconegut com a cartellista, l’exposició ens redescobreix una faceta de l’artista amb una producció centrada en els seus espais vitals on predominen la recreació de la tècnica de la pintura, juntament amb el retrat i les obres de caràcter costumista, tal i com han expliquen Maribel Llobet, Gemma Edo i Anna Ventura, comissàries de l’exposició.

Aquest divendres ha tingut lloc el vernissatge al local social de la Caixa amb la participació de la directora de l’Escola d’Art Pere Mayol, Mariona Puigbaldoyra, les comissàries Maribel Llobet i Gemma Edo, que també s'han ocupat de la restauració de les obres, i el regidor de Cultura, Enric Ramionet.

L’exposició es podrà visitar fins al 9 de gener, tots els caps de setmana i dies festius, d’11 a 13h.

Dissabte, 18 Desembre 2021 21:05

900 euros de màgia cap a la Marató de TV3

Publicat per
L’espectacle de màgia Hocus Pocus ha recaptat un total de 900 euros que es destinaran íntegrament a la Marató de TV3. El mag llagosterenc Eduard Juanola ha deixat el públic bocabadat amb els seus trucs de màgia. Dilluns el Col·lectiu Pro Mrató de TV3 de Llagostera ingressarà els diners al compte de la Fundació la Marató de TV3 que enguany es dedica a la salut mental.
Dissabte, 18 Desembre 2021 20:21

Guanyadors del Concurs d’Aparadors de Nadal

Publicat per
Piscines Sant Feliu, ha guanyat el primer premi del Concurs d’Aparadors de Nadal, organitzat per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Llagostera amb la col·laboració de la Unió de Botiguers. El segon premi ha estat per la Nova Barberia i el tercer per la Fleca Garcia. Enguany han participat al concurs un total de 10 establiment i com a novetat, les votacions han anat a càrrec dels llagosterencs majors de 16 anys que han pogut votar en línia, des de la plataforma de participació ciutadana Decidim. L’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, i el regidor de Promoció Econòmica, Eduard Díaz han estat els encarregats de lliurar els premis, aquest dissabte al vespre després de l’encesa dels llums de l’arbre de Nadal.
Divendres, 17 Desembre 2021 21:18

Suspesa la primera funció dels Pastorets

Publicat per
Amb motiu d'un possible positiu de COVID-19 en el grup dels actors dels Pastorets, la Junta del Casal ha decidit, per prudència, anul.lar la funció del dia 19 de desembre.

Les entrades adquirides seran vàlides per a la funció del dia 2 de gener. En cas que també s'hagués d'anul.lar la funció del dia 2, es reemborsaran els diners. També es reemborsarà en cas de no poder assistir el dia 2.

Ahir, durant la gala de les estrelles Michelin a València, es va confirmar que el restaurant llagosterenc Els Tinars de Marc Gascons conservava el seu reconeixement un any més.

Tot i això, s’han perdut tres estrelles Michelin a les comarques gironines. En primer lloc, el Ca l’Arpa de Banyoles per tancament. En segon lloc, la de l’Atempo de Sant Julià de Ramis pel seu trasllat a Barcelona. I, en tercer lloc, i de manera inesperada, el reconeixement del Casamar de Llafranc

El Servei Català de Trànsit posa en marxa una nova campanya de controls de drogo-alcoholèmia a les carreteres i zones urbanes. La campanya coordinada amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals tindrà lloc del 16 al 23 de desembre.

A Llagostera, la Policia Local, s’ha adherit a la campanya i es realitzaran diversos controls dins i fora del nucli urbà. La realització d’aquests controls policials intensius coincideix amb els desplaçaments típics en les celebracions prèvies al Nadal, que comporta un elevat nombre de desplaçaments a les carreteres catalanes i en que convé insistir que el consum d’alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles i que augmenta l'índex d'accidentalitat.

 

El pròxim dimecres 15 de desembre s'implantarà un nou model de contenidors intel·ligents a les urbanitzacions de Font Bona i Selva Brava i als veïnats Bruguera, Panedes, Gaià, Llobatera i Sant Llorenç de Llagostera.

Amb l'objectiu de protegir el medi ambient, reduir i millorar la gestió dels residus i combatre el canvi climàtic, Llagostera fa un pas més i incorpora tot un seguit de canvis per millorar la recollida selectiva. L'Ajuntament, a través del Consell Comarcal del Gironès, ha substituït els contenidors actuals per uns contenidors intel·ligents amb control d'accés mitjançant un dispositiu magnètic per a les fraccions d'orgànica, envasos i resta. Posteriorment, s'envoltarà els recintes de contenidors amb un tancat de fusta, també d'accés exclusiu per als veïns, de manera que només aquelles persones autoritzades hi tindran accés.

Aquest sistema permetrà aplicar les bonificacions a la taxa d’escombraries per participació en la recollida selectiva, comptabilitzant les aportacions d’envasos i orgànica que fa cada habitatge; com en la zona porta a porta del nucli urbà.

Aquests nous contenidors serviran per donar servei, únicament, als veïns de les urbanitzacions de Font Bona i Selva Brava i als veïnats Bruguera, Panedes, Gaià, Llobatera i Sant Llorenç, on no hi ha servei de recollida porta a porta.

Els veïns d'aquestes zones, poden recollir el kit de dos clauers per obrir els contenidors i un imant informatiu a la deixalleria municipal. Per aconseguir el kit cal presentar la butlleta amb l'adreça, nom, telèfon mòbil i adreça electrònica, que han rebut en els seus domicilis.

El regidor de Medi Ambient, David Parron ha explicat que "l'objectiu d'aquesta nova mesura és millorar la gestió de residus perquè sigui més eficient, responsable i sostenible".

Divendres, 10 Desembre 2021 15:55

Llagostera participa en la Marató de TV3

Publicat per

Any rere any el municipi de Llagostera ha participat en la Marató de TV3 organitzat tots mena d’esdeveniments. Enguany hi torna a participar amb dues activitats per a tota la família.

Per una banda, es destinaran tots els beneficis de l'espectacle "Hocus Pocus" del Mag Eduard Juanola a la Marató. Aquest tindrà lloc el pròxim 18 de desembre a les 19h al Teatre Casino Llagosterenc.

I, per altra banda, també s’hi destinaran els beneficis del Mobiat 2021, una ruta per portar el pessebre al Puig de les Cadiretes. Es pot arribar tant a peu, bicicleta, corrent, moto, cavall, etc. L'activitat, organitzada per A Roda Club Esportiu, començarà a les 7 del matí per les persones que vagin a peu i a les 8h per la resta.

Aquest any, la salut mental centrarà La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.El programa insígnia de la solidaritat a Catalunya arribarà a la 30a edició el diumenge 19 de desembre tot posant el focus sobre uns problemes de salut molt comuns que afecten una de cada quatre persones en algun moment de la vida, amb un elevat impacte social, sanitari i de la qualitat de vida de les persones afectades i del seu entorn.