ELPOLLTV

Dim16042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Amb la voluntat de donar a conèixer els serveis i les línies d’actuació del nou govern de l’Ajuntament de Llagostera, l’alcalde Narcís Llinàs i el regidor de Llagostera Activa, Àlex Maqueda, han iniciat aquesta setmana una ronda de visites per entrevistar-se amb els responsables de les principals empreses del municipi.

Aquestes trobades també han de servir per conèixer de primera mà les inquietuds i necessitats empresarials i d’ocupació i completar el cens d’empreses que s’està duent a terme des de l’Àrea de Promoció Econòmica així com potenciar-ne la seva coneixença i relació amb d’altres agents del territori.

La primera de les visites ha tingut lloc aquest dimarts al migdia a l’empresa Can Companyó Cat, S.L. (CCCat), una empresa familiar que combina la tradició dels treballs del camp amb les noves tecnologies per obtenir un oli d'oliva verge extra de gran qualitat. Fibra òptica

Bona part d’aquestes empreses estan ubicades a l’extra radi del nucli urbà o fora del polígon industrial i tenen limitat als serveis de telecomunicacions, com ara la fibra òptica. En aquest sentit l’Ajuntament de Llagostera està treballant per poder fer arribar aquest servei a aquestes empreses i disseminats del municipi mitjançant un acord amb empreses operadores, tal com s’ha fet recentment a Riudellots de la Selva.

Llagostera Activa és un servei de promoció de l’activitat econòmica del municipi que gira al voltant de temàtiques complementàries com ara l’ocupació, la intermediació laboral, la formació, la creació i dinamització d’empreses, les fires i mercats, el turisme i el comerç.

Els Mossos denunciaran els organitzadors d'una 'rave' il·legal en un espai protegit de Llagostera amb més de 500 persones per abocament de deixalles a la zona. Els Mossos van tenir coneixement de la festa l'1 d'octubre i es van personar a la zona, un espai proper a Can Cabanyes de Montagut, popularment conegut com a "4 parets". L'indret es troba dins del Pla d’Espais d’Interès Natural PEIN les Cadiretes i dins la Xarxa Natura 2000. Els agents van localitzar-hi uns 400 vehicles que dificultaven el pas per una pista forestal. En aquest moment no van poder identificar les organitzadors per falta de col·laboració, la gent estava en actitud festiva sota els efectes de l'alcohol i les drogues i per evitar un problema d'ordre públic.

L'endemà, agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) es van personar al lloc per fer les comprovacions i veure'n l'afectació. A la zona, hi van localitzar diverses bosses d'escombraries industrials amb llaunes i plàstics, diversos palets de plàstics apilats, fustes, llaunes, bidons de plàstic, entre d'altres. Algunes de les bosses, a més, estaven penjades en alzines.

A tocar de l'espai afectat, van trobar quatre vehicles amb tot el material necessari per l’organització de la festa. Entre els objectes, hi havia neveres, transpalets, generadors elèctrics i altaveus de grans dimensions.

Els agents van poder identificar tres homes de 26, 30 i 33 anys. La URMA denunciarà les organitzadors per l'abocament i s'obriran diligències davant del Departament de Jocs i Espectacles.

La festa es va fer sense cap permís del propietari de la finca. Tampoc en tenia autorització de l'Ajuntament ni de cap administració competent.


L’operadora Adamo Telecom ha llençat una nova oferta de fibra i mòbil. Consisteix en un paquet de fibra 1.000 Mb amb mòbil 50 GB i tres mesos de TV Total gratuïts per 15 euros al mes durant 9 mesos. Amb aquesta oferta es pot estalviar 300€ l’any.

A més, si indiqueu el codi “ASOC” obtindreu un xec regal d’Amazon valorat en 25€.

Si teniu algun dubte, podeu trucar al 972 830 770.

I en aquest enllaç podeu omplir el formulari per contractar el pack.

Aquesta promoció compta amb la col·laboració de El Poll TV i Informàtica Llagostera.

S’aprova la moció de Tècnics en Lluita, proposada per la CUP-Alternativa, amb els altres vots a favor d’ERC, PSC i amb l’abstenció de Junts

El ple de setembre va comptar amb una moció per “donar suport a un sistema de salut pública de qualitat”, promoguda pel col·lectiu Tècnics en Lluita (un representant del qual va ser l’encarregat d’exposar-la), per tal de donar suport a la proposició de llei que pretén que el Govern de la Generalitat internalitzi el servei de transport sanitari urgent i no urgent, actualment gestionat pel sector privat.

Segons la moció, de les més de 1.300 ambulàncies que operen a Catalunya, més del 90% són gestionades per empreses multinacionals (la majoria estrangeres) que, com qualsevol empresa privada, prioritzen el guany de beneficis per davant del benestar de pacients/usuaris, dels drets dels treballadors i de l’excel·lència en els serveis pels quals són contractats. Així mateix, es recalquen nombrosos incompliments dels requisits establerts per concurs i un nul control per part de l’administració que, alhora, es veu abocada sovint a injeccions extra de diners.

La moció també detalla les circumstàncies del servei actual en matèria de transport sanitari, amb especial èmfasi en Llagostera i la seva zona. En destaquen les dades (proporcionades pel SEM) que només un 23,7% dels casos el temps de resposta és inferior a 10 minuts en alertes de prioritat 0 (les més greus), o el fet que pacients de diàlisi, per exemple, es vegin obligats perpètuament a fer rutes interminables per accedir al centre hospitalari o a esperar llargues hores perquè un vehicle els torni a casa.

Pel que fa als acords i a banda del suport a la internalització, el text aprovat també compromet l’Ajuntament a instar el Departament de Salut a augmentar la quantitat de vehicles sanitaris, així com a augmentar les sancions per incompliments a les empreses responsables.

Des de Junts, Adrià Guinó va justificar l’abstenció explicant que, com han defensat en relació a altres serveis, no consideren que la gestió pública hagi de ser necessàriament millor que a través de l’empresa privada. Jordi Casas (CUP-Alternativa) va respondre-hi defensant que, només tenint en compte el control i el marge de benefici de les empreses, aquest és un clar exemple de la importància que els serveis bàsics s’ofereixin des del sector públic sempre que sigui viable (com, a parer seu, és clar en el cas del Govern).

Podeu llegir la moció sencera aquí.

Dilluns, 02 Octubre 2023 07:53

Commemoració de l'1 d'octubre

Publicat per
Amb la lectura de diversos manifestos per part de les partits polítics i entitats independentistes aquest diumenge s’ha commemorat l’1 d’octubre del 2017. L’acte ha tingut lloc al Parc de l’U d’octubre sota un radiant Sol i l’acompanyament musical d'Anna Pérez i Cristian Salguera.
Dilluns, 02 Octubre 2023 07:48

Homenatge a Isabel Vila

Publicat per
Prop d’un centenar de persones han participat aquest diumenge en la XXIV Caminada Memorial Isabel Vila. Amb aquesta caminada els municipis de Llagostera, Calonge i la Bisbal, reten homenatge cada any a Isabel Vila, considerada la primera sindicalista catalana coneguda per la seva lluita social i laboral on va reivindicar les cinc hores en la jornada de treball infantil.

Isabel Vila també va prendre part el 6 d’octubre de 1869 en el Foc de la Bisbal, la revolta per defensar la República Democràtica Federal contra el governador militar de Girona, per la qual cosa va haver de travessar les Gavarres amb un nombrós grup de republicans des de Llagostera. Els participants han sortit en columnes de caminants des de Llagostera, la Bisbal i Calonge fins trobar-se entre el Puig d'Aiguabona i el de la Gavarra. Allà s’ha cantat la popular cançó dedicada a Isabel Vila i tocat una sardana. Enguany s’ha fet un recordatori a Josep Saguer, un dels promotors de la caminada que recentment ens ha deixat.

Dilluns, 02 Octubre 2023 07:46

Llagostera celebra la Festa de la Gent Gran

Publicat per
Un total de 468 persones de més de 65 anys han assistit aquest diumenge a la Festa de la Gent Gran que anualment organitza l’Ajuntament de Llagostera. L’alcalde, Narcís Llinàs, i el president de la Llar de jubilats, Fermí Santamaria, han fet un agraïment als cuiners i al grup de voluntaris sense els quals no seria possible aquest esdeveniment. Les activitats s’han iniciat a l'església parroquial amb una missa solemne i han seguit a l’edifici polivalent amb un dinar i ball. Tots els assistents han rebut un obsequi que han repartit l’hereu i la pubilla del municipi.

L’Ajuntament de Llagostera ha iniciat les obres de millora i ampliació de l’edifici destinat a les oficines de l’àrea de Medi ambient que se situa a la deixalleria municipal. Aquestes obres, que s’executaran en un termini de 5 mesos, tenen un pressupost de 139.442,71 € més IVA.

Aquesta obra preveu la construcció d’un nou cos d’oficines de 60 m2 i que estarà connectat amb l’actual edifici a través d’un porxo tancat que farà les funcions de vestíbul. “La reforma que s’ha iniciat avui és necessària pels treballadors i pel municipi, ja que es disposarà d’un espai adaptat a les necessitats de treball i volum de feina”. Quan finalitzi l’obra, les noves oficines de medi ambient tindran quatre espais de treball, una sala de reunions i un bany propi.

Aquesta reforma millorarà les actuals oficines destinades al personal de Medi Ambient del municipi, on actualment hi treballen entre 3 i 4 tècnics i ho fan en una superfície útil de 20 m2, compartint espais amb la resta de treballadors de la deixalleria.

Aposta per les energies renovables

A banda de la millora de les instal·lacions, l’Ajuntament ha previst la instal·lació solar fotovoltaica d’autoconsum per a les noves oficines de Medi Ambient. Una aposta per tenir una energia neta i ecològica i, alhora, reduir costos. En aquest sentit, l’alcalde del municipi ha destacat l’aposta de Llagostera per anar transformant els espais municipals en espais més sostenibles i destaca que l’energia fotovoltaica és una de les prioritats en aquest sentit.

La Biblioteca del municipi va ser un dels primers espais municipal on es va ubicar una instal·lació fotovoltaica d’autoconsum, concretament el 2019 s’hi van instal·lar 44 plaques solars que proporcionen energia elèctrica a una part de l’equipament municipal. L’any 2022, es van instal·lar a les dues llars d’infants municipals de Llagostera plaques fotovoltaiques d’autoconsum per subministrar energia a les seves instal·lacions.

El ple de l’Ajuntament de Llagostera ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel grup municipal d’Esquerra Republicana que instava a fer front comú per iniciar converses amb la Conselleria de Territori per reclamar la rotonda de Casablanca.

Després d’anys d’entrebancs burocràtics i polítics, el 2020 el govern municipal llagosterenc, amb Esquerra Llagostera al capdavant, va aconseguir que la Generalitat reconegués l’obligatorietat de fer-se càrrec de la construcció de la rotonda, malgrat que va exposar problemes econòmics per tirar endavant el projecte a curt termini.

Un cop fets tots els canvis tècnics necessaris per engegar el projecte, l’últim dels quals ha estat l’enderroc de l’edifici de Casablanca, Esquerra Llagostera creu que cal sumar els esforços de tots els grups municipals per reclamar a la Generalitat la urgència d’execució d’aquesta infraestructura que evitaria molts accidents de trànsit.

D’aquesta manera, el ple també ha aprovat per unanimitat el compromís de tots els grups del consistori a demanar als seus representants al Parlament de Catalunya que vetllin per tal que s’incorpori al Pressupost del 2024 la partida necessària per fer efectiva l’esmentada rotonda. Aquest giratori és una demanda històrica dels llagosterencs, ja que la cruïlla de Casablanca (confluència dels vials que provenen de Caldes, Tossa de Mar, Girona i Santa Cristina d’Aro) és un dels punts amb més accidentalitat del municipi.

En aquest mateix ple, Esquerra Llagostera es va mostrar preocupada per la implicació del nou govern amb una entitat tan important per la dinamització econòmica del municipi com és la Unió de Botiguers, amb qui, després de 100 dies de govern, encara no s’han reunit i amb qui no han començat a treballar per la campanya de nadal. Així mateix, el grup a l’oposició també ha preguntat per la gestió de la post-clausura de Solius, que aquest diumenge deixa de rebre les restes d’orgànica, el que implicarà un augment de taxes pels veïns de Llagostera.

Després de l'èxit de Paula Nuell Fotografia amb les sessions de fotografia per les festes nadalenques, Nuell ja ha obert el calendari perquè qui vulgui ja pugui reservar hora per a una sessió.

Enguany, apostarà per un decorat versàtil i amb el qual es pugui jugar. Tal com afirma la mateixa fotògrafa: "Així que aquest any, he decidit fer "un taller de cuina" i ho poso entre cometes perquè no farem galetes ni magdalenes sinó que amb argila polimèrica (no embruta) farem una decoració per l'arbre de Nadal!" I afegeix que "la idea no només és capturar records sinó generar-los".

Es podran reservar sessions tant a interiors a l'estudi com també a l'exterior a l'aire lliure. Totes aquelles persones que reservin abans del dia 1 d'octubre tindran un premi: s'emportaran tota la galeria sencera de la sessió, editada sense cap cost extra.

Podeu fer la reserva en aquest enllaç, si teniu dubtes podeu enviar un whatsapp aquí.

També la podeu seguir a Instagram.